Kako instalirati Custom ROM na HTC Desire HD?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Jahta

#1 Kako instalirati Custom ROM na HTC Desire HD?

Post by Jahta »

Pozdrav raja,

Imam jedan stariji (žena koristi) HTC Desire HD. Originalno je došao čini mi se sa androidom 2.2. Kasnije je sam napredovao do verzije 2.3.5 i tu je stalo. Kupljen u BH Telecom-u što vjerovatno znači da je "zaključan" na njihovu mrežu jer to je kao vidim nešto bitno za ovo što hoću da uradim. Naime, kontam da instaliram neki custom rom. Ima ih čak i sa verzijom 4.4 za ovaj telefon, ali veze nemam ni koji će rom solidno raditi ni kako se to radi. Telefon je sad poprilično spor, a i ove stare verzije androida su sada smješne naspram ovih novih. Imam HTC One i to je svemirski brod za ovaj Desire HD u svakom pogledu, a pogotovo me je iznenadio napredak androida.
Bavim se računarima profesionalno dugo vremena ali sa ovim budalasanjem sa mobitelima nisam niti bi ikad na novom telefonu.
Malo sam počeo gledati neka uputstva, ali teško da nađem da neko normalno i razumljivo objasni kompletan postupak nego se sad svi prave pametni i eksperti, a vjerovatno prije toga sje.ba.li par telefona pa sad pametuju kako je to gotovo za par minuta. Nemam živaca da odgonetam šta je pisac htio da kaže, a šta se podrazumijeva i zeznem bezveze telefon.
Ima li neko kakav savjet gdje da nađem normalno i detaljno objašnjeno, a ne u šiframa i da moram prije toga otići do sedam braće.
Drugo, koliko košta ova zaje.ban.cija da vidim isplati li se nekom platiti jer ako nije skupo onda nije vrijedno gubljenja vremena i živaca.

Unaprijed hvala
newlevel

#2 Re: AW: Kako instalirati Custom ROM na HTC Desire HD?

Post by newlevel »

Ja sam potpuni laik bio po pitanju android, root itd itd, i tim glupostima sto ti zelis. Moram priznati i sad sam laik, ali sve sto pozelis mozes naci na xda forumu, sve u detalje objasnjeno, pa pogledaj.

Sent from my Nokia 3310
Qler

#3 Re: Kako instalirati Custom ROM na HTC Desire HD?

Post by Qler »

Zajebano je na njemu to odraditi i ako nisi siguran, vjeruj mi da ti je bolje platiti nekome da to odradi. Inace na xda forum i citaj, tamo imas sve.

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Jahta

#4 Re: Kako instalirati Custom ROM na HTC Desire HD?

Post by Jahta »

Ma nije problem platiti samo pojma nemam koliko to košta. Osim toga, ne bih da se neko uči na ovom telefonu već neko koje imao sa ovim modelom dodira.
Naravno, da sam gledao te tutorijale sa XDA, ali nema od toga puno koristi. Nerazumljivo je to za ozbiljan rad. Ima čak na YT-u snimljenih tutorijala, ali po komentarima vidiš da ima tu svakakvog cirkusa. Onaj uspio, onaj nije, onaj zaglibio ni tamo ni vamo itd.
Znaš kad bi ja nekom nekakvim tutorijalom objasnio npr. kako se mijenja image IOS-a na nekom Cisco-ovom svitchu ko nikad nije video ni IOS-a, ni HyperTerminala, ni konzolnog kabla i sl. a stvar je jednostavna iz moje perspektive.

Hvala na odgovorima. Probat ću okrenuti par brojeva ovih što tuše mobitele možda uspijem naletiti na nekog ko se ovim bavi I ima iskustva sa ovim modelom.
Post Reply