Kako gledate na ovakav brak?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- FagusDrvo
#1 Kako gledate na ovakav brak?
Nemam namjeru nikoga da trolam, priča je istinita i htio bi da vidim kako narod razmišlja o ovome:
Njih dvoje se poznaju još od mlađih dana, ona uvijek bila druga viša liga za njega, on ili je bio sam ili je vodao neke grobove od djevojaka. Ona se često petljala ili sa starijim, ili sa sumnjivim momcima. Inače oboje bili prosječnog imovnog stanja i oboje upisali fakultete.
Ona svoj nije u roku završila i odugovlačila je sa tim jer se kroz cijeli fakultet zabavljala. On otišao vani, završio škole, stekao svoju firmu, recimo da se po bosanskim standardima obogatio. Ona je tada završila fakultet, zaposlila se na neki bezvezni slabo plaćen posao, ali paf, gotovi provodi i ludovanja.. ona počela razmišljati o braku, djeci jer godine dolaze..
I onda je njoj on počeo biti interesantan, iako prije uopšte nije obraćala pažnju na njega. Iskreno, mnoge su stvari uticale na to da se oni smuvaju, ali pošto mi je ona prijateljica dugi niz godina, u povjerenju mi je rekla da ona njega stvarno voli, i to se vidjelo, tu nema sumnje. Bilo je i drugih razloga, vi možete naslutiti kojih ali taj je glavni.
On nju odveo vani, ona sjedi kući, kuva ručak, ide kod frizera, manikura, saloni ljepote i ostalo i radi neki part time posao (par sati dnevno, čisto ono da ne bude baš besposlena), u braku su već 4-5 godina, imaju dijete od 2-3 godine.
Od početka njihove veze, seksualni život im nije bio baš najbolji, ona kaže da je do njega. Nije govorila koji je razlog, u glavnom sve su pokušali, milion načina i kombinacija, ali teško. On se trudio na sve načine pa je taj problem ili guran pod tepih ili su nekako prelazili preko toga.
On je nju uvijek tretirao kao kraljicu, to i sama kaže i stvarno nisu imali nikakvih problema što se tiče svakodnevnog života.
On je ujedno sve duže morao ostati na poslu, nisu se dovoljno viđali, nedostatak komunikacije im donio i neke svađe ali sve je ostalo na tome. Ona sama, u stranoj zemlji, bez igdje ikoga kući, dijete u vrtiću, on na poslu.
Počela malo da izlazi vani i naletila na nekog našeg momka u nekom kafiću, on 10 ak godina mlađi od nje. I skontaju se oni, u početku je odbijala, ali na kraju oni odu i u krevet.
I neko vrijeme ona vara svog muža sa tim momkom s kojim je zadovoljna u seksualnom pogledu, srećna i ispunjena, kući je čeka muž koji je voli, kojem je ona sve na svijetu, koji je mazi i pazi, ima obezbjeđen materijalni život i to neko blagostanje. I kaže da joj tako odgovara.
Mužu najbitnije da mu je žena srećna, što ona i jeste jer joj je nedostajao taj jedan ključni faktor u vezi, on takođe srećan zbog nje i nemaju nikakvih problema sada.
Oprostite na dužem postu kao prvo, iskreno teško bih ovo mogao svariti da sam bilo koja strana, ona mi je prijateljica, ja sam joj i sam rekao da bi joj situacija mogla izmaketi kontroli i da sve može otići u sunovrat.
Htio bi da čujem vaše komentare kako gledate na ovakav brak?
Njih dvoje se poznaju još od mlađih dana, ona uvijek bila druga viša liga za njega, on ili je bio sam ili je vodao neke grobove od djevojaka. Ona se često petljala ili sa starijim, ili sa sumnjivim momcima. Inače oboje bili prosječnog imovnog stanja i oboje upisali fakultete.
Ona svoj nije u roku završila i odugovlačila je sa tim jer se kroz cijeli fakultet zabavljala. On otišao vani, završio škole, stekao svoju firmu, recimo da se po bosanskim standardima obogatio. Ona je tada završila fakultet, zaposlila se na neki bezvezni slabo plaćen posao, ali paf, gotovi provodi i ludovanja.. ona počela razmišljati o braku, djeci jer godine dolaze..
I onda je njoj on počeo biti interesantan, iako prije uopšte nije obraćala pažnju na njega. Iskreno, mnoge su stvari uticale na to da se oni smuvaju, ali pošto mi je ona prijateljica dugi niz godina, u povjerenju mi je rekla da ona njega stvarno voli, i to se vidjelo, tu nema sumnje. Bilo je i drugih razloga, vi možete naslutiti kojih ali taj je glavni.
On nju odveo vani, ona sjedi kući, kuva ručak, ide kod frizera, manikura, saloni ljepote i ostalo i radi neki part time posao (par sati dnevno, čisto ono da ne bude baš besposlena), u braku su već 4-5 godina, imaju dijete od 2-3 godine.
Od početka njihove veze, seksualni život im nije bio baš najbolji, ona kaže da je do njega. Nije govorila koji je razlog, u glavnom sve su pokušali, milion načina i kombinacija, ali teško. On se trudio na sve načine pa je taj problem ili guran pod tepih ili su nekako prelazili preko toga.
On je nju uvijek tretirao kao kraljicu, to i sama kaže i stvarno nisu imali nikakvih problema što se tiče svakodnevnog života.
On je ujedno sve duže morao ostati na poslu, nisu se dovoljno viđali, nedostatak komunikacije im donio i neke svađe ali sve je ostalo na tome. Ona sama, u stranoj zemlji, bez igdje ikoga kući, dijete u vrtiću, on na poslu.
Počela malo da izlazi vani i naletila na nekog našeg momka u nekom kafiću, on 10 ak godina mlađi od nje. I skontaju se oni, u početku je odbijala, ali na kraju oni odu i u krevet.
I neko vrijeme ona vara svog muža sa tim momkom s kojim je zadovoljna u seksualnom pogledu, srećna i ispunjena, kući je čeka muž koji je voli, kojem je ona sve na svijetu, koji je mazi i pazi, ima obezbjeđen materijalni život i to neko blagostanje. I kaže da joj tako odgovara.
Mužu najbitnije da mu je žena srećna, što ona i jeste jer joj je nedostajao taj jedan ključni faktor u vezi, on takođe srećan zbog nje i nemaju nikakvih problema sada.
Oprostite na dužem postu kao prvo, iskreno teško bih ovo mogao svariti da sam bilo koja strana, ona mi je prijateljica, ja sam joj i sam rekao da bi joj situacija mogla izmaketi kontroli i da sve može otići u sunovrat.
Htio bi da čujem vaše komentare kako gledate na ovakav brak?
- Fuzzy Dunlop
#2 Re: Kako gledate na ovakav brak?
Kakvi odroni od ljudi... Jos pitanje
Samo se postavi u poziciju tog lika. Da li bi ti zelio/volio da te zena vara?
Samo se postavi u poziciju tog lika. Da li bi ti zelio/volio da te zena vara?
- pink floydd
#3 Re: Kako gledate na ovakav brak?
Dobro si rekao na kraju posta, izmaknut ce se to kontroli, ili ce se ona zaljubiti u zagondziju, ili on u nju...kako god okrenes morat ce da na kraju da bira jer ne moze jednom guzicom na dvije stolice, u ovom slucaju na nesto drugo dvoje
Al šega su mi ovakvi brakovi kojih ima napretek. Cuj loš im seksualni zivot, onda se ne vole tako kao sto pricaju nego seru ko foke. Valjda je svima poznata cinjenica da je sex najbolji kad se dvoje voli, a njoj švaler neki adolescent mora puniti šupljine da bi joj bilo dobro. Sve to od zla oca a od gore matere.
Al šega su mi ovakvi brakovi kojih ima napretek. Cuj loš im seksualni zivot, onda se ne vole tako kao sto pricaju nego seru ko foke. Valjda je svima poznata cinjenica da je sex najbolji kad se dvoje voli, a njoj švaler neki adolescent mora puniti šupljine da bi joj bilo dobro. Sve to od zla oca a od gore matere.
-
gidra
#4 Re: Kako gledate na ovakav brak?
Ona: klasična kurava što bi mi mladi rekli. Čuj zajebavala se, provodila se i nakon nekog vremena došla joj pamet iz guzice u glavu i ko fol joj se taj frajer preko noći svidio, aha jeste 100 %, i još ga zavoljela
. Da nije imao firmu i finansijsku stabilnost ona tog levata ne bi ni pogledala. Klasična trpalica, sponzoruša.
On: šmokljo i levat
-
Lounge Act
#5 Re: Kako gledate na ovakav brak?
+1gidra wrote:Ona: klasična kurava što bi mi mladi rekli. Čuj zajebavala se, provodila se i nakon nekog vremena došla joj pamet iz guzice u glavu i ko fol joj se taj frajer preko noći svidio, aha jeste 100 %, i još ga zavoljela. Da nije imao firmu i finansijsku stabilnost ona tog levata ne bi ni pogledala. Klasična trpalica, sponzoruša.
- JThomas
#6 Re: Kako gledate na ovakav brak?
kakva li je bila prije nego što je došla pameti? 
- FagusDrvo
#7 Re: Kako gledate na ovakav brak?
Otišli smo na drugu stranu i u drugu krajnost.JThomas wrote:kakva li je bila prije nego što je došla pameti?
Nije ona bila nikakva radodajka, već se umjereno provodila u skladu sa godinama, imala malo više momaka. Fazon je što se taj tip nije provodio uopšte već je radio. Pa otuda taj kontrast.
Šmokljo u kom smislu?gidra wrote: On: šmokljo i levat
Koliko ga ja znam, taj tip ima autoritet, dakle nije neki mekušac daleko od toga..
- vedra nebesa
- Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.
#8 Re: Kako gledate na ovakav brak?
Deja vu
zaklela bih se da je slična priča već bila na forumu
- Fuzzy Dunlop
#9 Re: Kako gledate na ovakav brak?
Sve su ove price iste.. samo sto se svaki put trazi neki drugi odgovor.vedra nebesa wrote:Deja vu
-
gidra
#10 Re: Kako gledate na ovakav brak?
U dva slučaja:FagusDrvo wrote:Otišli smo na drugu stranu i u drugu krajnost.JThomas wrote:kakva li je bila prije nego što je došla pameti?
Nije ona bila nikakva radodajka, već se umjereno provodila u skladu sa godinama, imala malo više momaka. Fazon je što se taj tip nije provodio uopšte već je radio. Pa otuda taj kontrast.![]()
Šmokljo u kom smislu?gidra wrote: On: šmokljo i levat
Koliko ga ja znam, taj tip ima autoritet, dakle nije neki mekušac daleko od toga..
Prvi, to je onaj tihi tip vjerovatno koji kroz život nije imao svoje ja, koji je uvijek nekako iz sjene djelovao. Otišao vani završio škole, snašao se i na kraju oženio trebu koja je bila njegov predmet maštanja u mladim danima i na koju je bacao drkicu. Autoritet prosipa u svojoj firmi u kojoj je ujedno i vlasnik, a kući ženi ne smije ni pisnuti.
Drugi, zato što ne vidi dalje od svog nosa. Ne voli ona njega, nit' ga je ikad voljela.
- fantom slobode
#11 Re: Kako gledate na ovakav brak?
naravno da je bila.vedra nebesa wrote:Deja vu
Ne znam kako malo ne izmjene, kao eto nasla ljubavnicu...ovo su ti virtuelne sapunice, pa to ti je...
- vedra nebesa
- Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.
#12 Re: Kako gledate na ovakav brak?
Ili da se njima lično dešava a ne drugu, drugarici, rođaku....fantom slobode wrote:naravno da je bila.vedra nebesa wrote:Deja vu
Ne znam kako malo ne izmjene, kao eto nasla ljubavnicu...ovo su ti virtuelne sapunice, pa to ti je...
- BadSanta
#13 Re: Kako gledate na ovakav brak?
Ovo je sretan brak, pa pogledaj što si napisao u dijelovima koje sam boldala. Imaju novac, zdravlje, djecu,sex i povjerenje. Kažem povjerenje jer koliko sam uspjela shvatiti muž zna za njenog "prijatelja".FagusDrvo wrote: I neko vrijeme ona vara svog muža sa tim momkom s kojim je zadovoljna u seksualnom pogledu, srećna i ispunjena, kući je čeka muž koji je voli, kojem je ona sve na svijetu, koji je mazi i pazi, ima obezbjeđen materijalni život i to neko blagostanje. I kaže da joj tako odgovara.
Ne žive na konvencionalan način, ali nisu više u Bosni tako da ne moraju polagati računa ljudima koji nemaju svog života.
O tome je li ona kurva, a on šonjo bi se dalo raspravljati, ali je sigurno da joj ti nisi prijatelj jer je kroz cijeli tekst opisuješ kao površnu sponzorušu gladnu para i k**ca.
I ne kažem da ona to nije, jer ne znam ženu, samo kažem-Uz takve prijatelje, ne trebaju nam neprijatelji.
- Insan73
#14 Re: Kako gledate na ovakav brak?
Ma ljusti i njen cojk sa strane garant 
-
kremali
#15 Re: Kako gledate na ovakav brak?
Stvari su kristalno jasne!
Muz je ovdje jedina zrtva...Tretira je kao kraljicu, obasipa zlatom pa i da nemaju seksualnog zivota ovo mu ne bi smjela uraditi..
Protiv sam serijata u danasnje vrijeme, ali postoje neke situacije u kojim se jasno vidi prednost ovakvog sveobuhvatnog sistema koji rjesava i neke privatne probleme za razliku od sterilnog, uskog zapadnog zakona...
Muz je ovdje jedina zrtva...Tretira je kao kraljicu, obasipa zlatom pa i da nemaju seksualnog zivota ovo mu ne bi smjela uraditi..
Protiv sam serijata u danasnje vrijeme, ali postoje neke situacije u kojim se jasno vidi prednost ovakvog sveobuhvatnog sistema koji rjesava i neke privatne probleme za razliku od sterilnog, uskog zapadnog zakona...