Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
- 1gorstak
#26 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
Komsic za svoju obavezu da postuje zakone drzave i entiteta kaze : "To nema veze s onim sta ja mislim kako ova zemlja treba da bude uredjena". Mozda bi Komsic i rekao nesto sto je blisko njegovim poznatim stavovima, (cak i ako to nije u skladu s njegovom obavezom da javno uvazava zakone drzave i entiteta) ali spusta loptu kako bi reflektori ostali na Dodiku.
Postupio je sasvim ispravno.
- Socijalista
#27 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
Gorstak, jes ti to rekao da je Komsic postupio ispravno1gorstak wrote:Komsic za svoju obavezu da postuje zakone drzave i entiteta kaze : "To nema veze s onim sta ja mislim kako ova zemlja treba da bude uredjena". Mozda bi Komsic i rekao nesto sto je blisko njegovim poznatim stavovima, (cak i ako to nije u skladu s njegovom obavezom da javno uvazava zakone drzave i entiteta) ali spusta loptu kako bi reflektori ostali na Dodiku.
- ilija cvorovic
#28 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
Izuzetno za ebana izjava kojom lopticu prebacuje na drugu polovinu terena.
- Bosnolog
#29 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
Moga je to diplomatski izvbjeci jer jucerasnji datum nema veze sa Deytonskom BiH ,tako da je Komsic ovim sebi dao ogroman autogol,inace sam ga cijenio kao jednog od najmoranijih i najkompletnijih ljudi na politickoj sceni BiH,kao covjeka i rodoljub ali je ovom izjavom je sam sebi skocio u stomak a u ocima mnogih koji ce ga zbog ove izjave prezirati je izgubio mnogo a posebno sada kada ta ista tvorevina cini sve da unisti BiH ,sve ove godine izbjegava da prizna Drzavne praznike koji su kontonuitet BiH.Komsic je ovo izjavom pogazio sve ono za sto je ratovao sve godina braneci grad od genocidne tvorevine koju je priznao :1gorstak wrote:Komsic za svoju obavezu da postuje zakone drzave i entiteta kaze : "To nema veze s onim sta ja mislim kako ova zemlja treba da bude uredjena". Mozda bi Komsic i rekao nesto sto je blisko njegovim poznatim stavovima, (cak i ako to nije u skladu s njegovom obavezom da javno uvazava zakone drzave i entiteta) ali spusta loptu kako bi reflektori ostali na Dodiku.
Ako mislis na ovu zijavu Dodika http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... ad%20dodik ali ova izjava Komsica ce imati samo dodatni kuraz bijesnom Dodiku,da nastavi po dosadasnjem....
- Maraschino
#30 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
nepotrebnaKako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
- 1gorstak
#31 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
Upravo tako. Entitetski zakon o praznicima je takav kakav jeste, a Komsic kao birani predstavnik u vlasti nema izbor, pa zato i kaze : "To nema veze s onim sta ja mislim kako ova zemlja treba da bude uredjena"Socijalista wrote:Gorstak, jes ti to rekao da je Komsic postupio ispravno1gorstak wrote:Komsic za svoju obavezu da postuje zakone drzave i entiteta kaze : "To nema veze s onim sta ja mislim kako ova zemlja treba da bude uredjena". Mozda bi Komsic i rekao nesto sto je blisko njegovim poznatim stavovima, (cak i ako to nije u skladu s njegovom obavezom da javno uvazava zakone drzave i entiteta) ali spusta loptu kako bi reflektori ostali na Dodiku.
Postupio je sasvim ispravno.![]()
Naravno, ne bi se svijet urusio da je Komsic rekao "Ne priznajem taj praznik", samo sto bi tada Harcenko Dodikovo divljanje pravdao Komsicem i rijecima, "Nije u redu kritikovati samo jednu stranu, pa Zeljko Komsic je juce rekao da ne priznaje zakone koji mu se ne svidjaju".
Prosli put se Silajdzica koristilo kao protutezu i pravdanje Orangutana, ovaj put tu gresku ne treba ponoviti, nego treba stati na loptu i vidjeti sta ce Savjet Bezbjednosti uraditi. Ako ga oni ne smire, izazvace rat a onda nece biti ni entitetskih zakona ni entiteta.
- potočanka
#32 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
Maraschino wrote:nepotrebnaKako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
- Bosnolog
#33 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
Zasto treba ici na savjet Bezbjednosti,pa VP ima bonske ovlasti ,tamo Rusi imaju pravo veta i moguce da blokiraju svaku odluku koja im ne pase,Inzko crpi odluke iz Dejtonsok sporazuma i Bonskih ovlastenja,....Ovo je dodatno bjezanje od odgovornosti Incka i OHR-a,pitam se onda po kojoj osnovi je Pedy smjenjivao u vrijeme svog mandata,a sada Incko ide po pomoc u UN ,.ovdje nesto zestoko smrdi,ponovo MZ podilazi Dodiku i velikosrbima fuj, ili se ide na dobijanje vremena do proljeca,.................
-
Alfa_Ze
#34 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
Izjava Zeljka Komsica je u najmanju ruku nepotrebna. RS je slavila 18 godina svog postojanja. Na toj proslavi su samo falili Kadadjic, Mladic i Plavsic. Svojom izjavom gospodin Komsic potvrdjuje legalitet i legimitet takve genocidne tvorevine.
Dakle, ako je vec htio da ''bude pametan'', trebao se precizno izjasnuti, da li je to proslava 15 ili 18 godina postojanja RS. Ovakvom traljavom i nepotrebnom izjavom je samo otvorio pitanja : ''sta je starije, kokos ili jaje'' ??
RS iz 1992. i deytonska RS iz 1995. nisu isto.
Dakle, ako je vec htio da ''bude pametan'', trebao se precizno izjasnuti, da li je to proslava 15 ili 18 godina postojanja RS. Ovakvom traljavom i nepotrebnom izjavom je samo otvorio pitanja : ''sta je starije, kokos ili jaje'' ??
- Maraschino
#35 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
On kao politicar i u ovom slucaju clan predsjednistva, trebao je da nadje nacina kako da ovu izjavu ''umota''. Politicari iz manjeg entiteta negiraju sve sto je vezano za drzavu BiH (genocid, praznici, zlocini, imovina...) iako su po zakonu duzni da ih postuju. Nikada nisam cuo nekoga iz rs-a da je rekao ''genocid'' nego uvijek nesto izmisle da to ne izgovore.
- Bosnolog
#36 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
Upravo to i ja svo vrijeme govorim,ovo pravdanje Komsica mi je malo licimjerno i neposteno ako smo principijelni i dosljedni onda budimo do kraja a ne dvolicni ,.....Alfa_Ze wrote:Izjava Zeljka Komsica je u najmanju ruku nepotrebna. RS je slavila 18 godina svog postojanja. Na toj proslavi su samo falili Kadadjic, Mladic i Plavsic. Svojom izjavom gospodin Komsic potvrdjuje legalitet i legimitet takve genocidne tvorevine.
Dakle, ako je vec htio da ''bude pametan'', trebao se precizno izjasnuti, da li je to proslava 15 ili 18 godina postojanja RS. Ovakvom traljavom i nepotrebnom izjavom je samo otvorio pitanja : ''sta je starije, kokos ili jaje'' ??![]()
RS iz 1992. i deytonska RS iz 1995. nisu isto.
-
ribar26
#37 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
Srbi iz rs su u Dejtonu htjeli ime otete teritorije prozvati "enklava ratnih zlocinaca" ali im je lepi Hare rekao ne moze to tako u srcu Europe i sa svojim pulenom od Pokera Sacirbej.potpisao kapitulaciju u ime svih nas granatiranih, osakacenih,silovanim,mrtvih u mozak ubijenim itd, itd.A sta im zeljko misli privatno, to je pokazivao uvjek kad je trebalo .
- senjor
#38 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
Kolega po stapu,nemoj tako plitko,zabaci malo dublje.ribar26 wrote:Srbi iz rs su u Dejtonu htjeli ime otete teritorije prozvati "enklava ratnih zlocinaca" ali im je lepi Hare rekao ne moze to tako u srcu Europe i sa svojim pulenom od Pokera Sacirbej.potpisao kapitulaciju u ime svih nas granatiranih, osakacenih,silovanim,mrtvih u mozak ubijenim itd, itd.A sta im zeljko misli privatno, to je pokazivao uvjek kad je trebalo .
- 1gorstak
#39 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??

Ovaj put treba smiriti Silajdzica a i ostali trebaju izgledati kooperativni. Ne smije se naci protivtezu Dodiku jer to olaksava Rusiji da pomogne velikosrbima. I zato Komsic ne treba davati zapaljive izjave, treba reci postujem zakone, a zakon je kakav jeste i idemo dalje.
Dodika treba izolovati iz mase, kao vola, i onda ga smiriti kao primjer ostalima. A ako se to ne uradi, izazvace rat i (opet) rijesen problem.
- 1gorstak
#40 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
Smjena ? Kakva smjena, Dodik je odlican, on treba biti posljednji velikosrpski kadar na politickoj sceni, a ne samo jedan u nizu. Hoces da Dodika zamjeni ugladjeni Radojicic ?Bosnolog wrote:pitam se onda po kojoj osnovi je Pedy smjenjivao u vrijeme svog mandata
- Bosnolog
#41 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
Ne bih ga ni ja mijenjao ,on ce ovo nakaradno uredenje dovesti pred svrsen cin ali mi nije jasno zasto Vijece sigurnosti UN-a sada,kome to treba dodatnog vremena ili je inzko i OHR na putu van BiH,...ovo je ocito kupovina vremena ili popustanje velikosrbima opet,....1gorstak wrote:Smjena ? Kakva smjena, Dodik je odlican, on treba biti posljednji velikosrpski kadar na politickoj sceni, a ne samo jedan u nizu. Hoces da Dodika zamjeni ugladjeni Radojicic ?Bosnolog wrote:pitam se onda po kojoj osnovi je Pedy smjenjivao u vrijeme svog mandata
-
Alfa_Ze
#42 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
Zbog cega je vaznost preciziranja RS iz 1992. i 1995. Upravo zbog REFERENDUMA kojeg potencira Dodik. On se poziva na odluku tzv. ''skupstine RS iz 1993. godine'', u kojoj se pominje pitanje referenduma. Ustav DEYTONSKE BiH, pitanje eventualnog referenduma ne dozvoljava.
Dakle, Dodik se sluzi po potrebi - manipulacijom. Kada mu je potreban Deyton onda pominje njega,a kada mu ne ide na ruku, pominje neke zakone iz 1993.tzv.''republike srpske''. U tome i jeste STETNOST ove Komsiceve izjave.

Dakle, Dodik se sluzi po potrebi - manipulacijom. Kada mu je potreban Deyton onda pominje njega,a kada mu ne ide na ruku, pominje neke zakone iz 1993.tzv.''republike srpske''. U tome i jeste STETNOST ove Komsiceve izjave.
- Don Quixote
#43 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
Malo se udaljavamo od teme...
Kao sto sam vec rekao ne mislim da je g.Komsic uradio ista pogresno.
Je li mogao precutati? Vjerovatno jeste!
Ali, nije li vrijeme da vec jednom pocnemo malo gledati naprijed! Ovo sto u retrovizoru vidimo neka ostane iza nas vec jednom ali kao skola sta vise ne smijemo dopusti sebi. Vrijeme je da krenemo naprijed a to je tesko uraditi ako se stalno gledamo iza sebe.
S toga aspekta mislim da g.Komsic zna sta radi.
Tko zna, mozda ovaj njegov korak bude inicirao priznavanje 25. Novembra od strane RS-a!?
BTW on je prva licnost na BH poslije ratnoj politickoj sceni ciji mi se nazori svidjaju i za koga bih sutra ponovo glasao!
Kao sto sam vec rekao ne mislim da je g.Komsic uradio ista pogresno.
Je li mogao precutati? Vjerovatno jeste!
Ali, nije li vrijeme da vec jednom pocnemo malo gledati naprijed! Ovo sto u retrovizoru vidimo neka ostane iza nas vec jednom ali kao skola sta vise ne smijemo dopusti sebi. Vrijeme je da krenemo naprijed a to je tesko uraditi ako se stalno gledamo iza sebe.
S toga aspekta mislim da g.Komsic zna sta radi.
Tko zna, mozda ovaj njegov korak bude inicirao priznavanje 25. Novembra od strane RS-a!?
BTW on je prva licnost na BH poslije ratnoj politickoj sceni ciji mi se nazori svidjaju i za koga bih sutra ponovo glasao!
-
kusur
#44 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
covjek je rekao onako kako mu funkcija nalaze, a ne sumnjam da ipak ima drugacije misljenje al ga ne moze iznijeti kao sto rekoh zbog funkcije. a uostalom ovi sto ga kritikuju pa vama izgleda Dodik ispade pravi prototip politicara u BiH i ako nema kakvih zapaljivih rijeci i govora odmah ne valja.
-
kusur
#45 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
pa ne bi bilo nista cudno s obzirom da uvijek imaju asa u rukavu...1gorstak wrote:Smjena ? Kakva smjena, Dodik je odlican, on treba biti posljednji velikosrpski kadar na politickoj sceni, a ne samo jedan u nizu. Hoces da Dodika zamjeni ugladjeni Radojicic ?Bosnolog wrote:pitam se onda po kojoj osnovi je Pedy smjenjivao u vrijeme svog mandata
- 1gorstak
#46 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
Ne razumijes, Komsic kao birani predstavnik treba dati utisak da postuje zakone (a zakon manjeg entiteta je takav kakav jeste) iako dodaje : "To nema veze s onim sta ja mislim kako ova zemlja treba da bude uredjena"Alfa_Ze wrote:Zbog cega je vaznost preciziranja RS iz 1992. i 1995. Upravo zbog REFERENDUMA kojeg potencira Dodik. On se poziva na odluku tzv. ''skupstine RS iz 1993. godine'', u kojoj se pominje pitanje referenduma. Ustav DEYTONSKE BiH, pitanje eventualnog referenduma ne dozvoljava.
Dakle, Dodik se sluzi po potrebi - manipulacijom. Kada mu je potreban Deyton onda pominje njega,a kada mu ne ide na ruku, pominje neke zakone iz 1993.tzv.''republike srpske''. U tome i jeste STETNOST ove Komsiceve izjave.![]()
S druge strane, za Dodika ne vazi nikakvi zakoni u BiH, ni entitetski ni drzavni, on bi i da tumaci i da provodi zakone, pa neka ga malo samog pod reflektorima a Silajdzic i Komsic mu se ne trebaju pridruzivati. Neka organizuje referendum o ostanku stranih sudija, neka organizuje referendum o nametanju odluka, neka organizuje popis na tlu manjeg entiteta, ali ...
1. ako njegova policija konkretnim djelovanjem ogranici djelovanje drzavnog pravosudja, imacemo rat
2. ako se za etnicki kljuc u manjem entitetu zakonom nametne taj novi popis, imacemo rat
3. ako ugasi Elektroprenos i pokusa silom oteti imovinu Distrikta nad infrastrukturom Elektroprenosa na tlu Distrikta, imacemo rat
Isto vazi i po pitanju referenduma za nezavisnost manjeg entiteta. Znaci nista se ne gubi ako pustis Dodika da divlja zapaljivim izjavama, ne treba ti Komsic kao protivteza, naprotiv, to samo otezava stvari i sluzi da se strane izjednaci.
- BSn
#47 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
I, sta je ovdje cudno? Je li to trebao reci da ne postuje Dejton? Onaj ko ne prihvata Dejton, samim tim ne prihvata ni BiH. Ohani te malo s upotrebom rijeci "patriotizam" na svakom cosku. Samo onaj ko ima IQ sobne temperature moze reci da RS ne postoji, ili da ne postoje njeni praznici. Imajte hrabrosti i pogledajte realnosti u oci - biti ce vam lakse. Onaj sto vas je naucio da zivite u lazi i bajkicama odavno lezi ispod turbeta na Kovacima. Krajnje je vrijeme da odbacite ublehe svojih nacionalnih lidera i pogledate istini u oci.
Zeljko Komsic je samo iznio cinjenice. Uz to je jos ostavio sebi prostora da se, licno, ne slozi s tim cinjenicama kao necim pozitivnim, ali on kao predsjednik i u prvom redu gradjanin BiH mora postovati cinjenice, inace nece postovati ni BiH.
Zeljko Komsic je samo iznio cinjenice. Uz to je jos ostavio sebi prostora da se, licno, ne slozi s tim cinjenicama kao necim pozitivnim, ali on kao predsjednik i u prvom redu gradjanin BiH mora postovati cinjenice, inace nece postovati ni BiH.
Last edited by BSn on 10/01/2010 12:15, edited 2 times in total.
- 1gorstak
#48 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
Nije Komsic rekao to sto je rekao zato sto se pomirio sa stanjem na terenu, nego zato sto kao birani predstavnik u vlasti treba da prihvata zakone drzave i njenih entiteta. On sam kaze da postojece zakone treba mijenjati, a ne gledati ih u retrovizoru.Don Quixote wrote:Ali, nije li vrijeme da vec jednom pocnemo malo gledati naprijed! Ovo sto u retrovizoru vidimo neka ostane iza nas vec jednom ali kao skola sta vise ne smijemo dopusti sebi. Vrijeme je da krenemo naprijed a to je tesko uraditi ako se stalno gledamo iza sebe.
- iz dna duše
#49 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
Dajte ba više, prestanite sa tim Dejtonom...
Nije slavljen dan RS priznate Dejtonom, nego one iz '92, a zna se kojim se sredstvima krenulo u realizaciju te odluke o stvaranju "Srpske republike Bosne i Hercegovine"
To je Željko trebao da uoči.
Kada je u RS slavljen dan potpisivanja dejtonskog sporazuma, i bio neradni dan jer je to "državni praznik", nije me uzbuđivalo previše jer sam kao i vi znala da je to činjenično stanje, a potpis na taj ugovor su stavili i predstavnici "moga" naroda, koje ne bih doduše ni pijana izabrala.
Dakle, ta RS iz '95. je ustavno pravna kategorija u okviru BiH, sa čijim se postojanjem, možemo i ne moramo pomiriti, ali je tu, a ne ona iz '92, čija je godišnjica jučer proslavljena.
E sada, ne treba biti puno mudar i shvatiti zašto se jučer stalno ponavljalo kako se slavi 18. godina, dakle, akcenat se stavljao upravo na taj "nastanak" RS. To Velikosrbima više odgovara, jer im stvara više slobode za današnje manevrisanje i poteze koje povlače. RS iz '95 im to ograničava.
Nije slavljen dan RS priznate Dejtonom, nego one iz '92, a zna se kojim se sredstvima krenulo u realizaciju te odluke o stvaranju "Srpske republike Bosne i Hercegovine"
To je Željko trebao da uoči.
Kada je u RS slavljen dan potpisivanja dejtonskog sporazuma, i bio neradni dan jer je to "državni praznik", nije me uzbuđivalo previše jer sam kao i vi znala da je to činjenično stanje, a potpis na taj ugovor su stavili i predstavnici "moga" naroda, koje ne bih doduše ni pijana izabrala.
Dakle, ta RS iz '95. je ustavno pravna kategorija u okviru BiH, sa čijim se postojanjem, možemo i ne moramo pomiriti, ali je tu, a ne ona iz '92, čija je godišnjica jučer proslavljena.
E sada, ne treba biti puno mudar i shvatiti zašto se jučer stalno ponavljalo kako se slavi 18. godina, dakle, akcenat se stavljao upravo na taj "nastanak" RS. To Velikosrbima više odgovara, jer im stvara više slobode za današnje manevrisanje i poteze koje povlače. RS iz '95 im to ograničava.
- 1gorstak
#50 Re: Kako dozivljavate jucerasnju izjavu Zeljka Komsica??
Velikosrpski faktor ima po citav spil u rukavima, Mladen Ivanic je puno opasniji od Dodika. Velikosrpstvo treba drzati u karantinu mirovnog sporazuma i uz objasnjenje "funkcionalna BiH" treba dalje slabiti entitete. Treba prepustiti inicijativu Vasingtonu i Briselu (jer znaju da BiH mora ojacati kako bi krenula naprijed) i raditi na postepenom ogranicavanju manevarskog prostora separatistima (zakoni na drzavnom nivou, komisije, radna tijela, ministarstva), a ako na silu pokusaju pobjeci iz tog ringa pokusajem otcjepljenja, onda ih zgaziti. Ali neozbiljno je vjerovati da ce se do stabilizacije doci necijom smjenom.kusur wrote:pa ne bi bilo nista cudno s obzirom da uvijek imaju asa u rukavu...1gorstak wrote:Smjena ? Kakva smjena, Dodik je odlican, on treba biti posljednji velikosrpski kadar na politickoj sceni, a ne samo jedan u nizu. Hoces da Dodika zamjeni ugladjeni Radojicic ?Bosnolog wrote:pitam se onda po kojoj osnovi je Pedy smjenjivao u vrijeme svog mandata