U politickom vrhu izgleda nema patriota, i zato je drzave sve manje i manje. Otvorio sam bio temu i o proslavljanju "dana republike srpske", ne zato da se tome da neki znacaj, nego da ljudi ovde otvoreno iznesu svoje osjecaje i misli povodom obiljezavanja tog dana. Najvise iz razloga zato sto nam se iz svih medija i politickog vrha namece prihvatanje postojanja tvorevine , a kad su zapravo narod pitali za misljenje o tome? Pogotovo one ljude koji su protjerani, izbjegli i koji su izgubili clanove familije na teritoriji BiH koja se sada naziva "republika srpska", a drzava BiH negira.Željko Komšić
"Dan Republike Srpske legitimni je praznik i ja ga poštujem"
Republika Srpska ustavni je dio Bosne i Hercegovine i Dan Republike Srpske legitimni je praznik, izjavio je novinarima Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH.
"BiH je država uređena Dejtonskim mirovnim sporazumom. Moja obaveza kao člana Predsjedništva BiH je da je poštujem takvu. Poštujem i RS i njen dan", dodao je Komšić.
Međutim, dodao je da je njegovo lično i demokratsko pravo da se slaže ili ne slaže s ovakvim uređenjem.
"To je model civiliziranog življenja u BiH, ali RS je ustavna činjenica i svi u BiH treba da je kao takvu poštujemo", naglasio je Komšić.
U svakom slucaju mi je potpuno jasno da su stranke SDA, SBiH i SDP davno pozdravile sa drzavom BiH, pa tako kome je stalo do drzave izbjegavajte ovaj "trio", a kome je stalo do torova i blejanja neka ih i dalje podrzava!