Kako doktor kaze :(

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
senada
Posts: 2848
Joined: 08/12/2005 13:18

Kako doktor kaze :(

Post by senada » 20/01/2007 06:12

Objavljeno prije 11 sati 21 minutu
Silajdžić: Suverenitet i teritorijalni integritet BiH ne zavise od Daytonskog sporazuma.

Član Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić pozdravio je zajedničku izjavu Christiana Schwarz-Schillinga i Javiera Solane od 18. januara u kojoj oni ističu neosnovanost povezivanja kosovskog pitanja s međunarodno-pravnim statusom BiH.

Navedena izjava, međutim, također implicira da suverenitet i teritorijalni integritet BiH počivaju na Daytonskom sporazumu, što može stvoriti opasan presedan po BiH. Suverenitet i teritorijalni integritet BiH, kao i svake druge nezavisne države, počivaju na ustaljenim aktima, normama i principima međunarodnog prava te su stoga neupitni i u potpunosti neovisni od Daytonskog sporazuma, stoji u saopćenju.

-Bilo kakve izjave koje vežu suverenitet i teritorijalni integritet BiH za Daytonski sporazum vode ka razvijanju teze da opstanak BiH kao države isključivo ovisi o opstanku dejtonskog poretka BiH. Zaživljavanje ovakve teze bi od BiH napravilo jedinu državu u svijetu čiji bi suverenitet i teritorijalni integritet ovisio o jednom mirovnom sporazumu, saopćeno je.

(FENA)


gdje nestase svi ti silni "doktorovi" predizborni glasnogovornici koji su ovdje i svugdje drugdje iz svog velepatriotskog rukava vadili jediiiiiiiinoooooooog praaaaavog velepatriotu, eliminatora veleizdajnika i spasitelja republike beiha, super-eliminatora dejtonskog i vracanja republickog ustava beiha? gdje nestase mirnes i mirnesovci?


Post Reply