kako doci do studenog potoka?
Moderator: anex
-
photo
#1 kako doci do studenog potoka?
molim sve one koji su bili tamo d mi objasne kako doci do studenog potoka od umoljana. mislim, ono kao malom djetetu, parkiraj tu, dodji tu, skreni tu, imas toliko hoda do tamo, pazi na ovo, na ono i slicno.
hvala.
hvala.
- black
#2 Re: kako doci do studenog potoka?
studeni potokphoto wrote:molim sve one koji su bili tamo d mi objasne kako doci do studenog potoka od umoljana. mislim, ono kao malom djetetu, parkiraj tu, dodji tu, skreni tu, imas toliko hoda do tamo, pazi na ovo, na ono i slicno.
hvala.

ako znas doci do umoljana lahko ces doci i do studenog..
http://www.umoljani.com/web/index.php?o ... ey=2&hit=1
-
mamica papucarka
da pratim ovu mapu, ja bih nestala na Bjelasnici 
- 8. sekretar SKOJ-a
U ovom putešestviju je baš fino opisan put preko Umoljana i Studenog potoka:
http://www.bhserpe.com/tekst_57.html wrote:Plan je bio da se ide preko Studenog potoka, malim sumskim putem prema Lukomiru i dalje preko vodopada Peruce dole prema kanjonu. Ali, vec na pocetku Jay-Z je uspio upasti u Studeni potok na prilicno vulgaran nacin, pokusavajuci da ga preskoci uz pomoc planinarskih stapova; na hrabrosti bi mu pozavidio i Sergej Bubka, ili Sergej Barbarez kako ga nas narod zove odmilja.
-
Centurion
Slusaj vako, ovo govorim samo jednom )):
Ides do Marshal-a, i produzis pravo, samo picis pravo. Doci ces do sela Sabici, i prije nego sto udjes u selo ima put desno, pise Umoljani.
Ides tim asfaltiranim putem samo pravo i nakon nekih 2-3 km doci ces do jednog mostica resetkastog. Lijevo (ili pravo) vodi do Visocice (selo Sinanovici), a ti ces skrenuti desno i ici jos 1-2km uskim asfalntim putem do Umoljana. I to je to.
Za sve dalje informacije obratiti se Zeljku Komsicu!
Ides do Marshal-a, i produzis pravo, samo picis pravo. Doci ces do sela Sabici, i prije nego sto udjes u selo ima put desno, pise Umoljani.
Ides tim asfaltiranim putem samo pravo i nakon nekih 2-3 km doci ces do jednog mostica resetkastog. Lijevo (ili pravo) vodi do Visocice (selo Sinanovici), a ti ces skrenuti desno i ici jos 1-2km uskim asfalntim putem do Umoljana. I to je to.
Za sve dalje informacije obratiti se Zeljku Komsicu!
-
Borej
http://www.lisin.net/aktuelno.htm
ovo je vrlo korisna knjiga svima koji vole prirodu, detaljno opisane mape, planine, putevi, planinarska drustva, ma sve...
autori su stari, iskusni planinari.
takodjer inofrmacije o eventalnim minskim poljima, savjetima, knjiga je od velike koristi amaterima, a vjerujem i iskusnim planinarima......
ovo je vrlo korisna knjiga svima koji vole prirodu, detaljno opisane mape, planine, putevi, planinarska drustva, ma sve...
takodjer inofrmacije o eventalnim minskim poljima, savjetima, knjiga je od velike koristi amaterima, a vjerujem i iskusnim planinarima......
- van Basten
Slažem se za knjigu... preporučujem je svim zaljubljenicima prirode oko našeg grada i bliže okolice
- dark side of the moon
dobro si ti....ja sam procito studentski protokolfaye wrote:kad god vidim temu, ucini mi se da pise studentski potok![]()
-
Centurion
#11 Re: kako doci do studenog potoka?
Ko li je ovo slikao, da mi je znati ...black wrote:studeni potokphoto wrote:molim sve one koji su bili tamo d mi objasne kako doci do studenog potoka od umoljana. mislim, ono kao malom djetetu, parkiraj tu, dodji tu, skreni tu, imas toliko hoda do tamo, pazi na ovo, na ono i slicno.
hvala.
ako znas doci do umoljana lahko ces doci i do studenog..evo ti mapa..
http://www.umoljani.com/web/index.php?o ... ey=2&hit=1
Sta kazes na ovu...

- ŠiŠ
#16 Re: kako doci do studenog potoka?
Ja bih ovaj potok kandidovao za simbol Bosne. Potoku bi se moglo pridodat onih sedam vodenica iz Umoljana.

- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#17 Re:
Mozel neko ponovo postaviti ovu knjiguBorej wrote:http://www.lisin.net/aktuelno.htm
- strong69
#18 Re: kako doci do studenog potoka?
Bijah u Umoljanima. Potok presusio nazalost... Ali je priroda fantazija...
-
bubi_s
#19 Re: kako doci do studenog potoka?
ja bila pocetkom mjeseca.... prva nedjelja u oktobru i nije bilo kapi vode u potoku.... bukvalno sjedili na potoku i pili kafu a nismo mogli vjerovati da je presusio.....
prekrasno je gore... ko god moze neka ide...
prekrasno je gore... ko god moze neka ide...
-
VjecitiStudent
#20 Re: kako doci do studenog potoka?
Lijepo je gore, samo smeca je sve vise i vise.
Naprijed "ljubitelji prirode", nek svako ostavi svoj komad smeca.
- black
#21 Re: kako doci do studenog potoka?
pa vecinom su to "ljubitelji" prirode na baterije, shminka samo, ono sad je to u modi, priroda, zdrav zivot fazoni, vrlo malo je istinskih ljubitelja prirode, ja lichno bi volio da shto manje ljudi ide na neka mjesta jer ih upropastishe svojom "ljubavlju", mislim sve je to lijepo, ali vecina ima jako losh odnos spram prirode i okoline, vidish na ovakvim temama nema one priche kako su papci i seljaci krivi za to kako su oni dosli u grad i donijeli sa sobom bla bla..(onaj klasichni shupljak), pa ko je donio sve onoliko smece okolo neretve, po bjelashnici, visochici itd. itd. upravo ta "urbana" raja koja je odjednom postala veliki "ljubitelj" planina i rijeka, bitno je raspaliti roshtilj, 'udariti' po limenkama i 'dvoguzama', odvrnuti dzigeru, i ostaviti sve za sobom jer 'ovde me niko ne vidi'...zar je tako teshko potrpati u rusak i vratiti sa sobom..VjecitiStudent wrote:Lijepo je gore, samo smeca je sve vise i vise.
a evo shta nashi "ljubitelji" prirode ostavljaju iza sebe, konzerve, plastichne flashe itd. pa i zenske uloshke (malo je mutna jer sam skakutao sa kamena na kamen

-
samir11
#22 Re:
PrijateljuSkyfox wrote:I ja isto, onda sam mislio da se radi o nekoj zezanciji jer svaki potok je studen, valjda...faye wrote:kad god vidim temu, ucini mi se da pise studentski potok![]()
Sad kad sam ga vidio ne bi bilo lose i obici ga
Proveo sam par mjeseci za vrijeme rata bas kod studenog potoka i vjeruj mi da svaki potok nije studen ko ovaj.Ovome su bas dali ime s razlogom.I u sred ljeta su mi prosti otpadali kad stanem u njega.I slazem s kolegom da ljepse prirode nisam nigdje vidio kao na tom djelu bjelasnice.
Pozdrav
-
Broj 1
#23 Re: kako doci do studenog potoka?
Joj kad vidim ovo smetlje dodje mi da ovakve sa mitraljezom potjeram niz brdo.
Jebem ti papuanca ko ga napravi.
Uvijek sam se divio Slovencima, covjece na vrhu Triglava korpa za smetlje i to se svake godine organizovano snosi u dolinu.
Jedina drzava koja je prava drzava na balkanskim prostorima.
Jebem ti papuanca ko ga napravi.
Uvijek sam se divio Slovencima, covjece na vrhu Triglava korpa za smetlje i to se svake godine organizovano snosi u dolinu.
Jedina drzava koja je prava drzava na balkanskim prostorima.
-
Broj 1
#24 Re: kako doci do studenog potoka?
Ima li neko sliku crvenog polja? To se polje ili dolina slicna ovoj oko studenog potoka vidi kada se ide grebenom od Opservatorije prema Krvavcu, tamo raste neko crvenkasto bilje pa iz daljine izgleda sve onako glineno crvenkasto. Izgleda carobno ko u nekim kaubojskim filmovima bla bla.
- Van Halen
#25 Re: Re:
Admir_1984 wrote:Mozel neko ponovo postaviti ovu knjiguBorej wrote:http://www.lisin.net/aktuelno.htm
takodjer inofrmacije o eventalnim minskim poljima, savjetima, knjiga je od velike koristi amaterima, a vjerujem i iskusnim planinarima......![]()
Može li iko ponovo postaviti ovu knjigu, link ne valja.