nisam avanturista, nisam sportista, volim setati, ali mrzim neravne puteve, jos ako je put uzak, nagib 89 stepeni...
imate li nekih slika kako ta staza izgleda?
Moderator: anex
Put je ... uhm, lošija strana pješačenja prema Skakavcuminjonja wrote:moje pitanje nije kako doci do skakavca nego, onako ozbiljno, kakav je put?![]()
nisam avanturista, nisam sportista, volim setati, ali mrzim neravne puteve, jos ako je put uzak, nagib 89 stepeni...![]()
imate li nekih slika kako ta staza izgleda?

Idi gornjom (asfalt-makadam-serpentine prema dnu vodopada), a vrati se donjom (desno od vodopada). Nikakve opasnosti nemasitno wrote:Ok, svasta ste vi ovdje nesto napisali: te put je dobar, te los, te provalija, serpentine![]()
![]()
![]()
![]()
Planiramo ici (nikad nismo bili) onako porodicno, ukljucujuci kucnog ljubimca.
Dakle, ima li provalija pored puta (kako je neko spomenuo), ima li putokaza (fakat da nas ne izvlace helikopterima ako se izgubimo) - znaci zanima nas sigurna staza kojom 4 odrasle osobe + pas mogu proci i vratiti se tokom dana.
Molim da obratite paznju da se jedna od ove 4 osobe boji visine i nikako ne bi mogla (![]()
![]()
![]()
) hodati uskim puteljkom pored kojeg je provalija
![]()
I jos: nisam skontala. da li je bolja gornja ili donja staza?
Hvala na odgovoru i savjetima
Hvala ti na odgovoru.Admir_1984 wrote:Idi gornjom (asfalt-makadam-serpentine prema dnu vodopada), a vrati se donjom (desno od vodopada). Nikakve opasnosti nema
donBeton wrote:Lijepa, ali cjelodnevna, ako voliš planinariti, ti je tura Sedrenik - Barice - Žabljak - (Bukovik isto možeš stići) - Skakavac - Nahorevo.
i mene je ovo pravo iznenadilo, jesenas sam bio gore i most je bio kako treba. Prije neka 2 mjeseca opet dolazim na Skakavac - i vidim ovoc1600 wrote:Danas sam poslije 2 godine otišao na Skakavac i razočarao se.Priroda je ostala nepromjenjena,tu i tamo poneka plastična flaša ili kesa ali most na Skakavcu potpuno uništen.
sam Skakavac svakako i jeste neka varijanta lakšeg treningairvinx1 wrote:Sta kukate, moze se prijeci i pored![]()
Inace, beze je otici samo do Skakavca...produzite i za Crepoljsko i do doma na Bukovik... Imate jos par dobrih ruta okolo...
Ako si u formi mozes ti prpjesacit to i za 50 minuta, ali sa pauzicama, malo meza i tako sat i po do doma ima normalnog hoda, a ima jedno 3 kilometra, ali je opasno brdo i krivine tako da ti treba jedno sat i po do dva, zavisi u kakvoj si formi i koliko se odmaraskiki-miki wrote:brad90 wrote:Ne kontam ljude koje odu do Skakavca i vrate se, a jos 1,5 hoda do doma, pa onda lagano gitarica, rakija i rostilj koji ti gazda raspali i loom do jutra sa ekipicom i gazdinom rajom, a moze se i preko Barica sa nekim dzipcem doc glat do doma i lomit do ranih jutarnjih sati, a sutra oko 2-3 nakon meze i oprostajne rakije malo do 7 vrela i vidis usput sve sto te zanimaa ne hodat, vidit i vratit se
Sat i po ili 1,5 km?
Ne kontam ljude koji nemogu bez roštilja i alkohola.Neki jednostavno vole prohodati,naudisati se zraka,odmotiri uši od buke.brad90 wrote:Ne kontam ljude koje odu do Skakavca i vrate se, a jos 1,5 hoda do doma, pa onda lagano gitarica, rakija i rostilj koji ti gazda raspali i loom do jutra sa ekipicom i gazdinom rajom, a moze se i preko Barica sa nekim dzipcem doc glat do doma i lomit do ranih jutarnjih sati, a sutra oko 2-3 nakon meze i oprostajne rakije malo do 7 vrela i vidis usput sve sto te zanimaa ne hodat, vidit i vratit se
Moze se bez rostilja i alkohola, ali kad si vec tu onda mozes sebi priustiti duzi i kvalitetniji odmor, a i provod. Hodat ces, disat ces i odmoriti usi do doma, a gore jos malo odmoris dusu, sutra ujtru ponovo odmaras sva cula koja si vec odmorio prethodnog dana u setnji, moja poenta je bila da ne moras zuriti kao neki, odu, vide i slikaju se i trk nazad, a tu je dom gdje mozes provesti divne trenutke, ali jbga ja sam lola sa autom i rostiljem, a ti FGR sa rancem i vodom, ali i brzim nogama koje su spremne na 14 kilometara hoda uz malo odmora jer ne smije te mrak ufatit gore ako ences nocit negdje i malo pojest nesto i popit vode sportisto.c1600 wrote:Ne kontam ljude koji nemogu bez roštilja i alkohola.Neki jednostavno vole prohodati,naudisati se zraka,odmotiri uši od buke.brad90 wrote:Ne kontam ljude koje odu do Skakavca i vrate se, a jos 1,5 hoda do doma, pa onda lagano gitarica, rakija i rostilj koji ti gazda raspali i loom do jutra sa ekipicom i gazdinom rajom, a moze se i preko Barica sa nekim dzipcem doc glat do doma i lomit do ranih jutarnjih sati, a sutra oko 2-3 nakon meze i oprostajne rakije malo do 7 vrela i vidis usput sve sto te zanimaa ne hodat, vidit i vratit se
Generalno,povraća mi se od lola koji parkiraju auto na livadi i odma pored pive i roštilj.Otišao u prirodu da se naždere i napije,pljuc.
perfect_guy wrote:i mene je ovo pravo iznenadilo, jesenas sam bio gore i most je bio kako treba. Prije neka 2 mjeseca opet dolazim na Skakavac - i vidim ovoc1600 wrote:Danas sam poslije 2 godine otišao na Skakavac i razočarao se.Priroda je ostala nepromjenjena,tu i tamo poneka plastična flaša ili kesa ali most na Skakavcu potpuno uništen.