Kako Doci do Cirilice...

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...
Post Reply
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#1 Kako Doci do Cirilice...

Post by corolla02 »

I to najjeftinije!!

Elem, interesuje me mogućnost pisanja na ćirilici, pa eto ako neko zna kako ili na koji način je najlakše da se dođe do ćirilice ili preko telefona, kompjutera, ili na MS wordu...

Mnogo Hvalla
Praetorious

#2 Re: Kako Doci do Cirilice...

Post by Praetorious »

Što se Worda tiče, dovoljno je da promijeniš layout tastature na neko ćirilićno područje, bilo BH Ćirilica ili SR i Word će početi kuckati u ćirilici.
Ovo radi i na drugim mjestima, pa čak i na ovom chatu, доволјно је кликнути на промјену језика.
Nije da mi treba, ali dobro je znati da ima.

Eto, ne može vala jeftinije :D
_Belaj_Bager_

#3 Re: Kako Doci do Cirilice...

Post by _Belaj_Bager_ »

ɖ ʌɖко ʍожєш пнсɖmн н ɴɖ босɖʍvнчн, ӡɖ с□є mн mϸєбɖ сɖʍо ѣєΔɖɴ кʌнк :)
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#4 Re: Kako Doci do Cirilice...

Post by corolla02 »

WOW :thumbup: :thumbup:

Inace trenutno kod mene je MS 2007 i VIsta OS. Sad, jel cirilica izvodljiva sa mojim parametrima momentalno??
Praetorious

#5 Re: Kako Doci do Cirilice...

Post by Praetorious »

Trebalo bi, ali probaj. Idi u Control Panel i u jezičkim postavkama dodaj neko od ćirilićnih područja. Ako u Tray imaš ikonicu za brzu izmjenu jezika, onda problema nema, prelaz sa ćirlice na latinicu i obratno je u seknudi.
corolla02

#6 Re: Kako Doci do Cirilice...

Post by corolla02 »

evo naso sam jezike, I ima bosanska cirilica, ali po default se vraca opet na latinicu i engleski...
doff

#7 Re: Kako Doci do Cirilice...

Post by doff »

Praetorious wrote:Što se Worda tiče, dovoljno je da promijeniš layout tastature na neko ćirilićno područje, bilo BH Ćirilica ili SR i Word će početi kuckati u ćirilici.
Ovo radi i na drugim mjestima, pa čak i na ovom chatu, доволјно је кликнути на промјену језика.
Nije da mi treba, ali dobro je znati da ima.

Eto, ne može vala jeftinije :D
Ovo nije lj ćirilicom nego Љ :D
anonimnaosoba

#8 Re: Kako Doci do Cirilice...

Post by anonimnaosoba »

Upravo tako :D

Za normalno cirilicno lj i nj kucajte engleska slova na tastaturi, mislim da su q i w sa tastature cirilicna lj i nj, neka me neko ispravi ako se varam... Takodje, treba regulisati i dz, a mislim da je to y (ovo ne mogu provjeriti na mobitelu :D )

Sent from my ST23i using Tapatalk
Praetorious

#9 Re: Kako Doci do Cirilice...

Post by Praetorious »

@ doff
Tačno, ali nisam se trudio da ubodem tačno sva slova, već samo da čovjeku pokažem da sva podrška za ćirilicu već ima.
@ anonimnaosoba je dao odgovor i na to: Q - W - X = Љ - Њ - Џ
Windowsi ponekad nisu ni toliko glupi kako izgledaju, valjda je to onaj izuzetak koji potvrđuje pravilo :D
Post Reply