kako dobiti radnu dozvolu kao student u USA

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
leyla_222

#1 kako dobiti radnu dozvolu kao student u USA

Post by leyla_222 »

Imali nekog da je dosao kao student u USa(Los Angeles) i nekako mogao da pocne da radi van kampusa?
Ja imam samo F-1 vizu trenutno!?Leyla
jefferson

#2 Re: kako dobiti radnu dozvolu kao student u USA

Post by jefferson »

leyla_222 wrote:Imali nekog da je dosao kao student u USa(Los Angeles) i nekako mogao da pocne da radi van kampusa?
Ja imam samo F-1 vizu trenutno!?Leyla
Zao mi je Lejla ali opcije su ti veliko nula! Samo u exttremnim slucajevima moguce je dobiti dozvolu da radis izvan kampusa. Ali imas puno opcija na crno! babysitting itd, sta fali. ja radim doktorat i radim za fax ali jos uvijek cuvam mace, kuce, i slicne gluposti :D
leyla_222

#3 Re: kako dobiti radnu dozvolu kao student u USA

Post by leyla_222 »

aha Ok znaci po internetu se mogu naci ti "poslovi" ja nisam toliko upoznata jer sam dosla tek pre 2 mjeseca iz Svedske al sam nesto cula kao da se posle 2 termina studiranja moze dobiti neka radna dozvola.:)
leyla_222

#4 Re: kako dobiti radnu dozvolu kao student u USA

Post by leyla_222 »

imali neko da je u Los Angelesu i da ima neke "savjete" da proslijedi :)!
jefferson

#5 Re: kako dobiti radnu dozvolu kao student u USA

Post by jefferson »

leyla_222 wrote:imali neko da je u Los Angelesu i da ima neke "savjete" da proslijedi :)!
Ma kakvog ba interneta! Nadjes te poslove kroz kontakte. pa valjda si upoznala neke ljude do sada, pitas oolo, reci da si student i da bi radila ako ima posla.
kakav ba internet.
I da, to ne vazi za LA, takav je zakon svugdje u SAD.
leyla_222

#6 Re: kako dobiti radnu dozvolu kao student u USA

Post by leyla_222 »

jefferson wrote:
leyla_222 wrote:imali neko da je u Los Angelesu i da ima neke "savjete" da proslijedi :)!
Ma kakvog ba interneta! Nadjes te poslove kroz kontakte. pa valjda si upoznala neke ljude do sada, pitas oolo, reci da si student i da bi radila ako ima posla.
kakav ba internet.
I da, to ne vazi za LA, takav je zakon svugdje u SAD.
Ha ha ha ...pa odakle znam ja sam dosla iz mnogo "Nekomunikativne" sredine sa samog sjevera Svedske gdje se komunicira preko interneta samo ;pojma nemam treba da se "programiram" za ovaj system :)
jefferson

#7 Re: kako dobiti radnu dozvolu kao student u USA

Post by jefferson »

Ha ha ha ...pa odakle znam ja sam dosla iz mnogo "Nekomunikativne" sredine sa samog sjevera Svedske gdje se komunicira preko interneta samo ;pojma nemam treba da se "programiram" za ovaj system
E onda ti ne mogu pomoci :D
leyla_222

#8 Re: kako dobiti radnu dozvolu kao student u USA

Post by leyla_222 »

[
E onda ti ne mogu pomoci :D[/quote]

:P
Post Reply