Imali nekog da je dosao kao student u USa(Los Angeles) i nekako mogao da pocne da radi van kampusa?
Ja imam samo F-1 vizu trenutno!?Leyla
kako dobiti radnu dozvolu kao student u USA
-
jefferson
#2 Re: kako dobiti radnu dozvolu kao student u USA
Zao mi je Lejla ali opcije su ti veliko nula! Samo u exttremnim slucajevima moguce je dobiti dozvolu da radis izvan kampusa. Ali imas puno opcija na crno! babysitting itd, sta fali. ja radim doktorat i radim za fax ali jos uvijek cuvam mace, kuce, i slicne glupostileyla_222 wrote:Imali nekog da je dosao kao student u USa(Los Angeles) i nekako mogao da pocne da radi van kampusa?
Ja imam samo F-1 vizu trenutno!?Leyla
-
leyla_222
#3 Re: kako dobiti radnu dozvolu kao student u USA
aha Ok znaci po internetu se mogu naci ti "poslovi" ja nisam toliko upoznata jer sam dosla tek pre 2 mjeseca iz Svedske al sam nesto cula kao da se posle 2 termina studiranja moze dobiti neka radna dozvola.
-
leyla_222
#4 Re: kako dobiti radnu dozvolu kao student u USA
imali neko da je u Los Angelesu i da ima neke "savjete" da proslijedi
!
-
jefferson
#5 Re: kako dobiti radnu dozvolu kao student u USA
Ma kakvog ba interneta! Nadjes te poslove kroz kontakte. pa valjda si upoznala neke ljude do sada, pitas oolo, reci da si student i da bi radila ako ima posla.leyla_222 wrote:imali neko da je u Los Angelesu i da ima neke "savjete" da proslijedi!
kakav ba internet.
I da, to ne vazi za LA, takav je zakon svugdje u SAD.
-
leyla_222
#6 Re: kako dobiti radnu dozvolu kao student u USA
Ha ha ha ...pa odakle znam ja sam dosla iz mnogo "Nekomunikativne" sredine sa samog sjevera Svedske gdje se komunicira preko interneta samo ;pojma nemam treba da se "programiram" za ovaj systemjefferson wrote:Ma kakvog ba interneta! Nadjes te poslove kroz kontakte. pa valjda si upoznala neke ljude do sada, pitas oolo, reci da si student i da bi radila ako ima posla.leyla_222 wrote:imali neko da je u Los Angelesu i da ima neke "savjete" da proslijedi!
kakav ba internet.
I da, to ne vazi za LA, takav je zakon svugdje u SAD.
-
jefferson
#7 Re: kako dobiti radnu dozvolu kao student u USA
E onda ti ne mogu pomociHa ha ha ...pa odakle znam ja sam dosla iz mnogo "Nekomunikativne" sredine sa samog sjevera Svedske gdje se komunicira preko interneta samo ;pojma nemam treba da se "programiram" za ovaj system
-
leyla_222
#8 Re: kako dobiti radnu dozvolu kao student u USA
[
E onda ti ne mogu pomoci
[/quote]

E onda ti ne mogu pomoci