Kako dobit BH pasoš?
-
Dezidijat
#1 Kako dobit BH pasoš?
Da li netko ovdje zna kakva je procedura za Bošnjaka sa Kosova da dobije BH pasoš? - pasoš meni ne treba jer sam rođen u Zenici ali ovo se raspitujem za svog radnog kolegu.
Da li imate neki primjer ili pravni prijedlog?
Tražio sam po internetu ali stari zakoni o državljanstvu BH nisu mi ništa jasni. BH ambasada u Skopju je totalno raspuštena i zbunjena institucija.
Molim da mi se tema ne briše.
Tražio sam po internetu ali stari zakoni o državljanstvu BH nisu mi ništa jasni. BH ambasada u Skopju je totalno raspuštena i zbunjena institucija.
- Hantraga
#2 Re: Kako dobit BH pasoš?
E takva nam je i drzava...Dezidijat wrote: BH ambasada u Skopju je totalno raspuštena i zbunjena institucija.
Sta ce ti bolan BH pasos, pa nemres sa njim nigdje...
Jel tebe interesuje kako se dobija pasos ili drzavljanstvo?
-
Dezidijat
#3 Re: Kako dobit BH pasoš?
Ne treba meni, jarane ja imam . Nego treba mom kolegi. Da interesuje me kako se dobija samo pasoš?Hantraga wrote:E takva nam je i drzava...Dezidijat wrote: BH ambasada u Skopju je totalno raspuštena i zbunjena institucija.
![]()
![]()
![]()
- mema mo
#4 Re: Kako dobit BH pasoš?
kako si ga ti brate dobio, tako ce ti ga i kolega dobitiDezidijat wrote:Ne treba meni, jarane ja imam . Nego treba mom kolegi. Da interesuje me kako se dobija samo pasoš?Hantraga wrote:E takva nam je i drzava...Dezidijat wrote: BH ambasada u Skopju je totalno raspuštena i zbunjena institucija.
![]()
![]()
![]()
- jeza u ledja
#5 Re: Kako dobit BH pasoš?
Imas povoljno kod Sirana u prolazu.Dezidijat wrote:Da li netko ovdje zna kakva je procedura za Bošnjaka sa Kosova da dobije BH pasoš? - pasoš meni ne treba jer sam rođen u Zenici ali ovo se raspitujem za svog radnog kolegu.
- chuchumbamayumbe
#7 Re: Kako dobit BH pasoš?
Ja vjerujem da je procedura ista kao i za svakog drugog čovjeka sa Kosova ili bilo kojeg stranog državljanina...?Dezidijat wrote:Da li netko ovdje zna kakva je procedura za Bošnjaka sa Kosova da dobije BH pasoš? - pasoš meni ne treba jer sam rođen u Zenici ali ovo se raspitujem za svog radnog kolegu.
Nakon provjera državljanstava i svih zajebancija sa CIPS-om, vrlo teško ga je dobiti legalno. Imam druga, oženio se Hrvaticom, ona ne može ovdje da dobije ni radnu dozvolu, a kamoli pasoš.
Mislim, njoj i ne treba sa njenom CRO šarom BiH pasoš, ali ti to navodim kao primjer...
Sretno!
- cheguevara_k1
#8 Re: Kako dobit BH pasoš?
mema mo wrote:kako si ga ti brate dobio, tako ce ti ga i kolega dobitiDezidijat wrote:Ne treba meni, jarane ja imam . Nego treba mom kolegi. Da interesuje me kako se dobija samo pasoš?Hantraga wrote: E takva nam je i drzava...![]()
![]()
![]()
Ne moze da dobije samo pasos, ako nema drzavljanstvo BiH. Znaci, prvo mora da ispuni uslove za sticanje drzavljanstva pa tek onda da dobije pasos.
- Maraschino
Moze li ti pomoci moj BH pasos koji moram u roku od tri mjeseca predati (vratiti),