jugoistocnjak wrote:Oni koji su ubijali nevine ljude medju kojima je bilo i beba su sasvim sigurno koljaci i zlocinci, a oni koji ih stite su isti kao i ovi prvi. Za zlocin koji je napravljen u gradskoj zoni je znalo bar pola grada. Pitam se koliko ih je svjedocilo u Hagu da se to zaista i dogodilo, a da ne pitam da li se neko pobunio protiv ovog zlocina ili ga pokusao sprijeciti.
Prije tri godine mene je u basti hotela pored mosta legitimisala policija, a zatim su grupi momaka koji su sjedili na plocniku rekli da sam ja Bosnjak iz Gorazda. Kada sam poslije krenuo svom autu ova grupa momaka je vikala za mnom "dr'zte Baliju", "jesmol' se mi pucali na Gorazdu" i slicne stvari. Takodje su me pratili sa svojim autom do izlaza iz Visegrada i vikali iz auta. Ovo je nesto sto se meni dogodilo i ne prenosim rekla-kazala stvari.
Znam pouzdano da je visegrdska policija obezbjedjivala sa svoje strane selo Zaovine kad je tamo boravio Karadzic prije par godina.
Zasto niko od Visegrdjana ne kaze za lokacije preostalih masovnih grobnica, kad vec nece da kazu ko je pobio osobe koje su zakopane u te grobnice?!
Nazalost, daleko je Visegrad od normalne sredine.
tada je u gradu bilo oko 500 stanovnika(mozda i manje),posto i sam nisam bio u gradu ne znam nista o tome,ali znam da tih godina(kao i doskora)ko se suprostavi mocnicima,gubi glavu.
to da ti se desilo,prije 3-4 godine je moguce,jer su tada jos bili rjetki ljudi koji dolaze iz Federacije,danas vrvi grad od turista.Prije mozda mjesec dana,neki Bosnjak je na mostu pricao kako je Andrica trebalo nabiti na kolac i slicne gluposti i mislis da mu se sta desilo?
za Karadzica ili Davida Dabica ti je malo nelogicna prica,jer se govori da je isao u Hrvatsku na more,isao cak do Austrije,pa ko ga je tamo obezbjedjivao,visegradska policija mozda?!