Kako do svijetskih univerziteta
-
kokta kola
#1 Kako do svijetskih univerziteta
Ovako, gledam ovu nasu ponudu fakulteta, što privatnih što državnih. Imam osiječaj da na njima neću puno toga naučiti a i šanse za zaposlijenje su nikakve s ovim našim diplomama.Osim toga, ne želim provesti 5 godina s nekim bijednicima
Htjeo bi upisati neki svijetski univerzitet tipa Harvard, Cembridge, Oxford...Novac nije problem, moji su spremni prodati i stan jer znaju da će se uloženi novac kad tad vratiti.
Ima li ko kakvih iskustava?
Htjeo bi upisati neki svijetski univerzitet tipa Harvard, Cembridge, Oxford...Novac nije problem, moji su spremni prodati i stan jer znaju da će se uloženi novac kad tad vratiti.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#2 Re: Kako do svijetskih univerziteta
nemoij majike ti nista upisivati 
-
ailla
#3 Re: Kako do svijetskih univerziteta
Ili jos bolje opet upisi osnovnu 
-
kokta kola
#4 Re: Kako do svijetskih univerziteta
ako nemate sta konstruktivno reci, ne javljajte se
- karanana
#5 Re: Kako do svijetskih univerziteta
mozda ce ti zvucati nekonstruktivno ali hajde....
osim love, za fakultete koje si ti napomeno kao i za mnoge druge potrebno je i neko znanje i neki uspjeh iz srednje skole. btw, za fakultete koje si ti spomeno, cijena jedne godine je otprilike kao cijena prosjecnog stana u sarajevu. opet ne znam gdje je tvoj stan niti koliki je ali eto...
nazad na akademski uspjeh, moras bas biti jak sa ocjenama u srednjoj a moras proci i kroz prijemne ispite kao i ovdje. sudeci po tvom pravopisu, bez uvrede, ja vec vidim da ti nisi kalibar za harvarda ili cambridga. moguce je da grijesim, ali eto, probao sam da budem konstruktivno iskren.
osim love, za fakultete koje si ti napomeno kao i za mnoge druge potrebno je i neko znanje i neki uspjeh iz srednje skole. btw, za fakultete koje si ti spomeno, cijena jedne godine je otprilike kao cijena prosjecnog stana u sarajevu. opet ne znam gdje je tvoj stan niti koliki je ali eto...
nazad na akademski uspjeh, moras bas biti jak sa ocjenama u srednjoj a moras proci i kroz prijemne ispite kao i ovdje. sudeci po tvom pravopisu, bez uvrede, ja vec vidim da ti nisi kalibar za harvarda ili cambridga. moguce je da grijesim, ali eto, probao sam da budem konstruktivno iskren.
- purgatorio
#6 Re: Kako do svijetskih univerziteta
Nisi ti za svIjetskih univerziteta, vjeruj meni.
-
kokta kola
#7 Re: Kako do svijetskih univerziteta
et ti mi jesi
Koliko malicioznih komentara Boze dragi. Mogao bi i ja da se vama ismijavam sto nemate tri stana, vikendicu na moru ali necu..
Ako sam napravio koju pravopisnu griješku to je zato što ne pazim šta pišem i nisam koncentrisan.Ovo je forum pobogu
Uostalom vani je sve na engleskom, a meni engleski ide izvrsno, gledam filmove, slusam muziku, i sve skoro razumijem
ako nemate kakav savijet, ne pisite bolje nista
Koliko malicioznih komentara Boze dragi. Mogao bi i ja da se vama ismijavam sto nemate tri stana, vikendicu na moru ali necu..
Ako sam napravio koju pravopisnu griješku to je zato što ne pazim šta pišem i nisam koncentrisan.Ovo je forum pobogu
Uostalom vani je sve na engleskom, a meni engleski ide izvrsno, gledam filmove, slusam muziku, i sve skoro razumijem
ako nemate kakav savijet, ne pisite bolje nista
-
kokta kola
#8 Re: Kako do svijetskih univerziteta
dobio sam dva kvalitetna savjeta na PM..Hvala im jos jednom
Vas necu ni komentarisati
Vas necu ni komentarisati
- kokodaa
#9 Re: Kako do svijetskih univerziteta
Kakav slučaj moraš biti da otvoriš ovakvu temu 
- JohnnyS
#10 Re: Kako do svijetskih univerziteta
S obzirom na pismenost i vladanje materinjim, počevši od naslova teme, možda i nije loša ideja da upiše neki fakultet na stranom jeziku 
-
ufff
#12 Re: Kako do svijetskih univerziteta
sta ti babo radi
- kombajn
- ho oponopono
#14 Re: Kako do svijetskih univerziteta
kokta kola wrote:Ovako, gledam ovu nasu ponudu fakulteta, što privatnih što državnih. Imam osiječaj da na njima neću puno toga naučiti a i šanse za zaposlijenje su nikakve s ovim našim diplomama.Osim toga, ne želim provesti 5 godina s nekim bijednicima
...pobogu nemamo mi iskustava sa takvima, pošto smo mi bijednici!
-
dijana_19
#15 Re: Kako do svijetskih univerziteta
Komentar ti je uzasan. Pucas na visoko u svakom slucaju a to se vidi i iz tvog komentara. Pravopis ti je stravican pa pretpostavljam da ni engleskim ne vladas dovoljno. Nisam jos ni cula ni vidjela da neko placa skolarinu na tim univerzitetima. Skolarina je izuzetno visoka upravo da bi se sprijecila navala onih koje bog ni za sta nije dao a koji bi da studiraju na Harvardu, Oxfordu i sl. Cilj je dobiti stipendiju za takav univerzitet. Pa ti tako i savjetujem-prijavi se za stipendije, googlaj pa ako te prime svaka ti cast onda i jesi za toga.kokta kola wrote:Ovako, gledam ovu nasu ponudu fakulteta, što privatnih što državnih. Imam osiječaj da na njima neću puno toga naučiti a i šanse za zaposlijenje su nikakve s ovim našim diplomama.Osim toga, ne želim provesti 5 godina s nekim bijednicima
- Krizzia
#16 Re: Kako do svijetskih univerziteta
Godina ti je oko 60 000 $ pa se nadam da imas vise od jednog stana.
Sent from my HTC Desire HD A9191
- karanana
#17 Re: Kako do svijetskih univerziteta
Krizzia wrote:Godina ti je oko 60 000 $ pa se nadam da imas vise od jednog stana.
eno napiso je da ima 3. znaci 3 godine je rijesio. a vrijedi i vikendica na moru barem polugodiste.
- Krizzia
#18 Re: Kako do svijetskih univerziteta
Al onda mora polagati i SAT test. Il ce naci nekog Mike Ross-a da odradi to za njega.
-
Jay Gatsby
#19 Re: Kako do svijetskih univerziteta
Za 60k godišnje može recimo na Amherst. Za fakultete koje je nabrojao bi mu trebalo i više.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20 Re: Kako do svijetskih univerziteta
probaj u japan preko japanske ambasade
samo trebaš im se svidjeti i završiti tehnički fakultet
samo trebaš im se svidjeti i završiti tehnički fakultet
-
kokta kola
#21 Re: Kako do svijetskih univerziteta
Raspitao sam se, jedna godina sa smijestajem je nekih 30.000 dolara odnosno funti.
Nisam se hvalio stanovima, vec htjeo reci da mojima nije problem zrtvovati se jer se investicija u obrazovanju uvijek isplati
I ne bas pametna dijeca silnih bogatasa upisuju tu fakultete, znaci da su osnovni problem finaniranje a ne visoki kriteriji
i da, vise sam matematicki tip, pravopis mi nije jaca strana
Nisam se hvalio stanovima, vec htjeo reci da mojima nije problem zrtvovati se jer se investicija u obrazovanju uvijek isplati
i da, vise sam matematicki tip, pravopis mi nije jaca strana
Last edited by kokta kola on 08/06/2013 16:02, edited 1 time in total.
- Ductus Holedocus
#22 Re: Kako do svijetskih univerziteta
evo,ja cu uzeti jedan stan
odmah dajem keš,ne moram ga ni pogledati.
Treba pomoci omladini da studira

odmah dajem keš,ne moram ga ni pogledati.
Treba pomoci omladini da studira
- Krizzia
#23 Re: Kako do svijetskih univerziteta
Hahahahahahhahkokta kola wrote:I ne bas pametna dijeca silnih bogatasa upisuju tu fakultete, znaci da su osnovni problem finaniranje a ne visoki kriteriji
- Tic-tac
#24 Re: Kako do svijetskih univerziteta
Svasta u Bozijoj basti
Bijednici? De ti ponovo procitaj sta si napisao gore
Ako gledas ovako na ostatak covjecanstva , ne moze tebi mili moj ni Harvard pomoci , a kamoli neki drugi fakultet.
Blago tebi ako su tvoji spremni da se zrtvuju tako puno za tvoju buducnost
Bijednici? De ti ponovo procitaj sta si napisao gore
Ako gledas ovako na ostatak covjecanstva , ne moze tebi mili moj ni Harvard pomoci , a kamoli neki drugi fakultet.
Blago tebi ako su tvoji spremni da se zrtvuju tako puno za tvoju buducnost
-
kokta kola
#25 Re: Kako do svijetskih univerziteta
a ti si se registrovala samo da mi to kazes
naravno da ne mislim u financijskom smislu, vec na mentalitet...ti mislis da 99% od ovih nasih studenata ista vrjedi?
naravno da ne mislim u financijskom smislu, vec na mentalitet...ti mislis da 99% od ovih nasih studenata ista vrjedi?