Radenska moram da te razocaram, i da imas negdje to da naucis ne bi ti puno pomoglo, ja sam bio mentor zadnje tri godine trima generacijama pripravnika ekonomista, zaista sam se trudio da im pokazem sto vise mogu, nisam se stedio niti cuvao znanje,niko poslije odradjenog pripravnickog jos nije nasao posao, jer POSLA NEMA
Otprilike za bilo koji posao u ekonomiji (vođenje knjiga, bankarstvo ,carina ili marketing) onako ugrubo treba ti mjesec dana intezivne prakse da ga savladas, ostalo je rutina, za onog bez fakulteta treba mjesec i po, eto koliko na trzistu rada vrijedi tvoj fakultet u odnosu na srednjoskolca, njemu treba samo 15 dana vise da savlada osnovno gradivo u odnosu na tebe a ti si se mrcvarila najmanje 4 godine na faksu
Ja sam bijesan na nas obrazovni sistem, izadjes sa fakulteta a ni virmana kvalitetno popunit' ne znas
Ovi sto ti pricaju o kontaktima, moze pomoci, ali trenutno u nasem VUK JE COVJEKU VUK sistemu ne igra odlucujucu ulogu, najvaznija stvar je da te neko nekom preporuci u smuslu, cura je vrijedna i postena, rodjak ili prijatelj nekom privatniku, jer ekonomisti uglavnom rade oko para, pa su zato gazde oprezne, a posao nije atomska fizika i svako sa bar prosjecnom inteligencijiom moze ga brzo nauciti, ne zanosi se fakultetom, vjeruju mi, on te nicemu nije naucio, mozda ti je postavio temelje, ali takve si mogla steci i negdje za mjesec dana:
ja bi ti preporucio sljedeće, neće ti se svidjeti, ali takva je realnost, tvoje skolovanje se nastavlja, nadji nekog sa znanjem i stvarno dobrom voljom da znanje prenese te se s njim dogovori da ti daje casove
E sad ovo je krucijalno
Izbor te individue je najvazniji, moram odraditi vrlo dobro istrazivanje, da ne bacis dzabe pare, ta osoba mora ispunjavati tri uslova:
1. Da iskreno zeli da ti predaje a ne da ti samo uzme pare
2 Provjeri sa nekim s kim ta osoba radi kakav je kao covkekl ali i kao pedagog, jer dosta ljudi su strucnjaci u svom poslu ali vrlo losi predavaci
3 I naravno da posjeduje neophodno znanje
4 Izuzetno vazno je da nadjes osobu sigurnu u sebe , u svoje kvalitete jer te onda nece smatrati nekim potencijalnim rivalom i nesebicno će dijeliti znanje pa ako se sprijateljite mozda te i ukljuci u krug poznanika ekonomske struke gdje neko zna nekog ko mozda treba nekog......
To ti je moj prijedlog, a ti razmisli
Za pocetak daj oglas, trazim instruktora, nemoj se javljati ovim profesionalnim skupljacima para koji organizuju kao neke seminare knjigovodstva, jedino će nauciti u uslovima 1 na 1, 3 na 1 najvise ,sve preko toga je bacanje para