Eto molim vas ako neko zna mada nemam baš puno nade da ima neki sistem za to....
hm...savjeti tipa kupi kuću nisu dobrodošli
i na kojem principu radi ta rampa? Svi dobijete daljinski???duboka_misao wrote:imam isti problem i da obiljezis florescentnom bojom seljak ostaje seljak,kod mene parking uvjek krcat a stanari nemaju gde parkirati pa smo odlucili skupiti sta para i staviti el rampu na ulaz i nema dalje. Zgrada preko puta je to vec uradila i nemaju problema sa mjestom.
yap, nije velika zgrada, parking je na dva nivoa ulazni dio blize ulici i donji sa garazama i parking mjestima, naravno da ne bi rampu stavili na ulicu vec na taj donji ulaz , kao sto je i susjedna zgrada rijesila, svako bi dobio daljinski cca kazu da ce nas izaci oko 2.5 miljeSkyfox wrote:i na kojem principu radi ta rampa? Svi dobijete daljinski???duboka_misao wrote:imam isti problem i da obiljezis florescentnom bojom seljak ostaje seljak,kod mene parking uvjek krcat a stanari nemaju gde parkirati pa smo odlucili skupiti sta para i staviti el rampu na ulaz i nema dalje. Zgrada preko puta je to vec uradila i nemaju problema sa mjestom.
za te stvari postoji grunt, ako tamo tako stoji onda je sve ok. no bojim se da to nije tako.Skyfox wrote:Ako su u zgradi svi stanovi privatni onda se vjerovatno to odnosi i na parking ispred ste!

nigdje na kugli zemaljskoj ne postoji ovakva samovolja pojedinih stanara kad je u pitanju parking prostor ispred "njihovih" zgrada.-Romeo- wrote:gospodo, sve što je vaše zagradite, stavite rampu ili šta već, i to je sasvim uredu.
no, javne površine ne možete zagraditi niti rezervisati samo za sebe. to nije vaša privatna imovina bez obzira što živite tu negdje i smatrate da je i to vaše, e pa nije. kada ste kupovali stan ili ga pak džaba dobili trebali ste se prije raspitati posjeduje li isti parking mjesto, garažu i sl. a ne sada otimati javne površine. uostalom, uvjek možete kupiti garažu. Po ovoj logici svi bi trebali zagraditi sebi po koje parking mjesto na ulici, u parku, trotoaru.........
e to je taj komsilukmaxell_sarajevo wrote:Evo ovako su rijesili kod mog jarana na C.Vili.Parking samo za stanare, a rampu stavili da ne bi pijacari dolazili i parkirali svoja vozila.
Imaju i one prepreke koje se zasarafe za asfalt sa katancem, nije ni to lose.
Znači, temelji i ona cokla oko zgrade je zajedničko privatno vlasništvo. Da li se pod ULAZOM U ZGRADU podrazumijeva i PRILAZ zgradi, ne znam, treba tražiti tumačenje od Ministarstva stambene politike. Sve ostalo je javna površina kojom, valjda, gazduje opština?Član 4.
U zajedničke dijelove zgrade spadaju:
· Konstruktivni elementi zgrade;
· Zajedničke prostorije zgrade;
· Instalacije zgrade;
· Uređaji u zgradi;
· Ostali zajednički dijelovi zgrade.
Konstruktivni elementi zgrade:
1. temelji sa hidroizolacijom,
Ostali zajednički dijelovi zgrade:
1. pokrov-crijep, salonit, lim, eternit, šindra i sl.,
2. krovna i fasadna limarija,
3. fasada,
4. fasadna i međuspratna stolarija i bravarija (metalna, drvena i ostala),
5. stolarija i bravarija zajedničkih dijelova zgrade,
6. požarni koridori ljestve i požarna stepeništa,
7. septičke jame,
8. šahtovi vodovodnih instalacija,
9. toplovodni kanali od šahta do zgrade,
10. vjetrobrani,
11. ulazi u zgradu,
12. balkonske ograde i ograde lođa.
1. ne vidim šta je u svemu ovome mangupskifrngla wrote:kako je samo zayeban ovaj vozac pff, to je cudo jednomangupski ghahahahha "nek' meni dodje da mi kaze" L O L
sine moj
imamo isti problem.bambi:) wrote:Zna li neko kako se može hm..."obilježiti" parking samo za stanare zgrade, kojoj najvjerovatnije pripada ta zemlja(nisam provjerila niti znam kako)kažu starosjedioci da je privatno i pripada zgradi valjda zajednička imovina stanara ili kako već, dakle je li to moguće i odakle krenuti pošto imamo nenormalnu situciju gdje stanari sa nekih 8-10 automobila i isto toliko parking mjesta nema šanse da uhvate momenat kada tu nisu parkirana službena vozila jedne firme čak i preko vikenda i još plus ostavljaju svoje privatne aute dok su na terenu...Znači se o jednoj velikoj firmi sa puno uposlenih (Hvala Bogu) ali...
Eto molim vas ako neko zna mada nemam baš puno nade da ima neki sistem za to....
hm...savjeti tipa kupi kuću nisu dobrodošli
to što ti do podne mrziš samog sebe, a od podne čitav svijet, nije moj problem, ali za parkiranje pred garažom psotoji lijek, a to je 122, pa se pozove pauk i problem riješen.frngla wrote:nisam ja od onih sto ja od tih sto su kupili stan pa misle da je sve njihovo, vec placam rad-ovu garazu svaki mjesec ne boj se, al' mi je pun qrac takvih ko ti sto mi dodju pred ulaz pa mi se parkiraju, vise sam za varijantu da se ulice pregrade rampama i da samo vozila dostave imaju daljinski za rampu, a ako to vec ne moze nek' parkiraju stanari koji su kupovinom stana OSIGURALI JEDNO PARKING MJESTO (bar je tako na dobrinji prije rata bilo) dok sad nekakvi jobovi itd to naplacuju, al' neka ljudi zaradjuju ipak su invalidi ostali da bi spasili neciju djecu itd. ovi sto imaju parking, a parkiraju u pred ulazom, u ulici psujem im blizu familijutoliko shabane, nemas potrebe da mi prosipas neki fol fursat
Legalno ne moze ....bambi:) wrote:Vozač,ja bih te zamolila da prestaneš "trovati" ovu temu a svoje frustracije možeš liječiti na temi hojrat pošto si očigledno pobrkao pojmove,ovdje se radi o pitanju za u p u ć e n e da li se mogu ovakve situacije legalno riješiti naravno pod pretpostavkom da su ispunjeni uvjeti postojanja posjeda na određenu površinu ,što je očigledno zanimljivo jer većina ima sličan problem tako da ne vidim svrhu tvog pisanja osim što pokazuješ koliko si "hrabar" na riječima.
Izvinjavam se na off-topicufrngla wrote:... vec placam rad-ovu garazu svaki mjesec...
Nisam upucen ali ako je parking napravljen za okolne zgrade u stambenom naselju (u to vrijeme) zasto bi onda parking bio javna povrsina? Druga je prica sto prije nije bilo koga osim stanara da se tu parkira a u medjuvremenu je niknulo 15 kafica ciji gosti koriste taj parking...-Romeo- wrote:za te stvari postoji grunt, ako tamo tako stoji onda je sve ok. no bojim se da to nije tako.Skyfox wrote:Ako su u zgradi svi stanovi privatni onda se vjerovatno to odnosi i na parking ispred ste!