ma kakvo trebinje herceg novi, to mu je bespotrebno kruzenje...odmah na izlazu iz bilece skrenuti prema vracenovicima, to je gp na cesti bileca-niksic i sa tog puta skrenuti na grahovo... to je ruta koja mu je preporucena na mapiNEOPLAN wrote:Sarajevo - Foca - Gacko - Trebinje - Herceg Novi - Kotor
Put odlican (osim malo tezeg dijela preko Rogoja), zanimljiv, dosta prirodnih ljepota, interesantan za voziti. Trebas znati da se na ulazu u CG placa putarina od cini mi se 3 Eur.
Oprez na dionici od granice do Herceg Novog, asfalt je dosta klizav, a dosta je krivina. Ogranicenje je uglavnom 40 i nije bezveze.
Ovaj drugi pravac preko Scepan Polja i Pluzina je isto jako interesantan za voziti, ali ga treba zaobici zbog poznate situacije sa uzasnim putem na dionici Brod na Drini - Scepan Polje. Tih 14 kilometara je teze od citavog ostalog dijela puta i jako je opasno, pogotovo ako ima snijega.
Ova opcija preko Bilece isto nije losa ali je put uzak i dosta los.
Svakako preporuka na prvu opciju. Sretno!
kako do CG?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- holowey
#51 Re: kako do CG?
- NEOPLAN
#52 Re: kako do CG?
Napisah mu vec da ima i tu varijantu ali je los put
- holowey
#53 Re: kako do CG?
kada si zadnji put isao na vracenovice pa to smatras losim putem?NEOPLAN wrote:Napisah mu vec da ima i tu varijantu ali je los put
- NEOPLAN
#54 Re: kako do CG?
Prosle godine, od tad uvijek idem na Trebinje
- mayab
#55 Re: kako do CG?
Upravo "obavio" to putovanje , dole išao prekoTjentišta, Gacka i Bileće pa GP Deleuša i dalje kroz CG-odlična dionica, odlična cesta cijelim putem, sa izuzetkom nekoliko kilometara u CG, dakle nakom prelaska granice izvrsna nova cesta , ali od Vračenoviča do Petrovića onda iznenadjenje, sve razrovano, prakticno makadam, ali radovi u toku!
Voznja izmedju kamiona i bagera izvođača radova, ali kad to završe biti će "mrak" cesta!
Duhovito je , da na CG radiju javljaju da su u toku "završni radovi"
na toj dionici, e ako su to završni radovi .....
Ne znam za kada je planiran zavrsetak!
Nazad isao na Nikšić , pa Plužine, pa kanjonom Pive (ljepota predjela je nenadjebiva, ali kroz kanjon milion tunela u kojima curi voda, i dosta odrona sitnog kamenja, djelomično rupe po cesti, tuneli neosvjetljeni!), u BiH ušao na Šćepan Polje, a onda horror
skoro do Broda na Drini, cesta siroka 3m često razrovana, potonula,otklizala pa provizorno zakrpana, blatnjava , ne znam kome je ovo ikada dobra ruta
!
Da rezimiram, valjda će za pola godine (nagađam) biti gotova ona dionica u CG Vraćenovići-Petrovići, i onda je to ruta bez veće zamjerke, i najkraća , dakle Sa- Foča-Tjentište-Gacko-Bileća-GP Deleuša-Vraćenovići-Petrovići-Risan itd itd
Voznja izmedju kamiona i bagera izvođača radova, ali kad to završe biti će "mrak" cesta!
Duhovito je , da na CG radiju javljaju da su u toku "završni radovi"
Nazad isao na Nikšić , pa Plužine, pa kanjonom Pive (ljepota predjela je nenadjebiva, ali kroz kanjon milion tunela u kojima curi voda, i dosta odrona sitnog kamenja, djelomično rupe po cesti, tuneli neosvjetljeni!), u BiH ušao na Šćepan Polje, a onda horror
Da rezimiram, valjda će za pola godine (nagađam) biti gotova ona dionica u CG Vraćenovići-Petrovići, i onda je to ruta bez veće zamjerke, i najkraća , dakle Sa- Foča-Tjentište-Gacko-Bileća-GP Deleuša-Vraćenovići-Petrovići-Risan itd itd
- Travnički Noćni Šetač
#56 Re: kako do CG?
58 tunela .... 
- problemnatravunu
#57 Re: kako do CG?
Po mojim skromnim saznanjima, u Crnoj Gori većina tunela nije osvjetljena
Ja sam bio nemalo iznenadje tom činjenicom, čak tunel pred Budvom nema svjetla, a recimo, odlična cesta od Risana pa na sjever ka Nikšiću, ali tuneli nemaju svjetla
.
Jbte, tu su gori od manjeg beha entiteta, u istočnoj Bosni, ceste su takve kakve su , kao i tuneli, ali osvjetljeni su barem
Ja sam bio nemalo iznenadje tom činjenicom, čak tunel pred Budvom nema svjetla, a recimo, odlična cesta od Risana pa na sjever ka Nikšiću, ali tuneli nemaju svjetla
Jbte, tu su gori od manjeg beha entiteta, u istočnoj Bosni, ceste su takve kakve su , kao i tuneli, ali osvjetljeni su barem
-
axe22
#58 Re: kako do CG?
mayab wrote: Da rezimiram, valjda će za pola godine (nagađam) biti gotova ona dionica u CG Vraćenovići-Petrovići, i onda je to ruta bez veće zamjerke, i najkraća , dakle Sa- Foča-Tjentište-Gacko-Bileća-GP Deleuša-Vraćenovići-Petrovići-Risan itd itd
Je li makar fino oznacena cesta? putokazi?
Ja vec 8 godina uvijek idem preko Foce- Scepn Polja pa na Niksic, Podgorica i onda Bar a vracam se Budva-Herceg Novi, Trebinje, Mostar i dalje lagano za Tuzlu. Medjutim prosle godine samo zagrebao jedno 20 puta na dijelu od Foce do Scepan Polja tako da uveliko razmisljam da izbjegnem taj dio ceste, opet ova dionica preko Mostara mi duza dosta (nisu problem km, nego dotuzi voziti). Pa sam gledao ovu dionicu sto si napisao, je li ides trajektom (Kamenari) ili obidjes skroz i ides kroz Kotor? (ako si isao za Budvu ili nize)
- Dope_Man
#59 Re: kako do CG?
Ja sam se tom gore dionicom prosle godine vracao iz smjera Budve i kroz Kotor. Put je 90% odlican, ima samo jedan manji dio (par kilometara) u CG pred granicu gdje je nesto losiji put, i dalje je asfalt samo star i valovit, ali nista strasno, a eto mayab napisa da se radi put sto je super. Ove godine cu opet dolje istim putem jer je prazan od auta skoro svo vrijeme osim taj dio oko Kotorskog zaljeva.
Sto se tice oznaka... google maps na mobitelu i uzivas, ne mozess fuliti. Svakako ima 1 bitno skretanje da se ne fuli, na izlazu iz Bilece ne nastaviti prema Trebinju vec skrenuti lijevo tako da dok se penjes prema granici jezero dodje sa desne strane.
Sto se tice oznaka... google maps na mobitelu i uzivas, ne mozess fuliti. Svakako ima 1 bitno skretanje da se ne fuli, na izlazu iz Bilece ne nastaviti prema Trebinju vec skrenuti lijevo tako da dok se penjes prema granici jezero dodje sa desne strane.
- mayab
#60 Re: kako do CG?
U Risanu se spustis do mora, onda obalom, kroz Perast do Kotora, cesta sasvim normala, poput jadranske magistrale u HR, iz Kotora prema Budvi ide tunel Vrmac, oko 1600m dug, kojim prođeš ispod planine,poslije njega na kruznom toku lijevo i onda si na ravnoj cesti dalje za Budvu , i dalje.....axe22 wrote:mayab wrote: Da rezimiram, valjda će za pola godine (nagađam) biti gotova ona dionica u CG Vraćenovići-Petrovići, i onda je to ruta bez veće zamjerke, i najkraća , dakle Sa- Foča-Tjentište-Gacko-Bileća-GP Deleuša-Vraćenovići-Petrovići-Risan itd itd
Je li makar fino oznacena cesta? putokazi?
Ja vec 8 godina uvijek idem preko Foce- Scepn Polja pa na Niksic, Podgorica i onda Bar a vracam se Budva-Herceg Novi, Trebinje, Mostar i dalje lagano za Tuzlu. Medjutim prosle godine samo zagrebao jedno 20 puta na dijelu od Foce do Scepan Polja tako da uveliko razmisljam da izbjegnem taj dio ceste, opet ova dionica preko Mostara mi duza dosta (nisu problem km, nego dotuzi voziti). Pa sam gledao ovu dionicu sto si napisao, je li ides trajektom (Kamenari) ili obidjes skroz i ides kroz Kotor? (ako si isao za Budvu ili nize)
-
axe22
#61 Re: kako do CG?
Od tog kruznog dalje znam, posto se uvijek vracam dionicom preko Herceg Novog. Ma najvaznije mi je da je cesta dobra, jer Scepan Polje iskreno mi vise ne odgovara nikako zbog visine auta, redovno zagrebem, a sve jedno iz Tuzle idem Sarajev - Foca, tako da ovaj put cu samo produziti nasom granicom nize.mayab wrote: U Risanu se spustis do mora, onda obalom, kroz Perast do Kotora, cesta sasvim normala, poput jadranske magistrale u HR, iz Kotora prema Budvi ide tunel Vrmac, oko 1600m dug, kojim prođeš ispod planine,poslije njega na kruznom toku lijevo i onda si na ravnoj cesti dalje za Budvu , i dalje.....
Hvala
- aurora313
#62 Re: kako do CG?
Ima li kakvih novih detalja oko najbolje rute iz Sarajeva za Crnu Goru?
Vidim da je zadnji komentar bio u aprilu 2018.
Idem do Petrovca na Moru a posebno me interesuje ruta preko Šćepan Polja i Podgorice.
Idem do Petrovca na Moru a posebno me interesuje ruta preko Šćepan Polja i Podgorice.
- beco
#63 Re: kako do CG?
Slušaj nije ni Ščepan polje Dakar, dosadnih pola sata desno lijevo, tri drvena mosta, pola ceste asflatirano, 30 km/h ali uglavnom nije aman zaman. Čim pređeš u CG, kanjon Pive, ljepota magistralni put. Meni licno H.N-Trebinje-Mostar najljepši put. Pičiš do Mostara vala brzo sve do 100 km/h polociju 1x vidio, sjedneš rucaš Mostar/Jablanica i svojim putem. Kad ti je sudbina meni pukne guma ne u Ščepan polju nego pred Počiteljom.
- aurora313
#64 Re: kako do CG?
To stoji. Problem Trebinje-Hercegnovi je taj da ja idem u Petrovac pa mi se ne vozi magistralom do tamo.beco wrote:Slušaj nije ni Ščepan polje Dakar, dosadnih pola sata desno lijevo, tri drvena mosta, pola ceste asflatirano, 30 km/h ali uglavnom nije aman zaman. Čim pređeš u CG, kanjon Pive, ljepota magistralni put. Meni licno H.N-Trebinje-Mostar najljepši put. Pičiš do Mostara vala brzo sve do 100 km/h polociju 1x vidio, sjedneš rucaš Mostar/Jablanica i svojim putem. Kad ti je sudbina meni pukne guma ne u Ščepan polju nego pred Počiteljom.
- Dope_Man
#65 Re: kako do CG?
Moja iskljuciva preporuka od ove godine je na GP kod Bilece, i onda dalje Vracenovici - Vilusi - morska obala i onda lagano ides magistralom do kojeg god mjesta zelis. Put je cisto savrsenstvo jer je dio koji je prosle godine radjen sada zavrsen i sve je novi asfalt, malo vozila, vozis do mile volje.aurora313 wrote:Ima li kakvih novih detalja oko najbolje rute iz Sarajeva za Crnu Goru?
A kako ces do Bilece, e to ti ovisi od toga gdje si. Ja is Sarajeva idem Tjentiste - Gacko - Bileca.
- mayab
#66 Re: kako do CG?
Čini mi se da ni dan danas nije ništa bolje nego na ovom videu
Na https://www.amscg.org/pages.php?id=3&lang=cg više ne spominju te radove, tako da će biti da je to zavrseno,dakle sada definitivno preporuka za tu dionicuprekoTjentišta, Gacka i Bileće pa GP Deleuša i dalje kroz CG-odlična dionica, odlična cesta cijelim putem, sa izuzetkom nekoliko kilometara u CG, dakle nakom prelaska granice izvrsna nova cesta , ali od Vračenoviča do Petrovića onda iznenadjenje, sve razrovano, prakticno makadam, ali radovi u toku!
Duhovito je , da na CG radiju javljaju da su u toku "završni radovi"na toj dionici, e ako su to završni radovi .....
Ne znam za kada je planiran zavrsetak!
- holowey
#67 Re: kako do CG?
nocas prosao preko vracenovica, sve asfaltirano, pravilno oznaceno...da je srece da i kod nas ceste budu takve...
malo je propala cesta od bilece do granice ali nista strasno, pred samu granicu presvucen novi asfalt...
malo je propala cesta od bilece do granice ali nista strasno, pred samu granicu presvucen novi asfalt...
- Dope_Man
#68 Re: kako do CG?
Ja prolazio prije mjesec dana i tad je vec bilo gotovo, a vjerovatno i mnogo ranije. Jedino sto su tad u Bileci bili neki radovi na glavnoj cesti pa se obilazilo nekom kroz grad, ali nista strasno.
-
NediM17
#69 Re: kako do CG?
Ja sam do sada uvijek isao na Scepan polje, ali sam negdje u decembru prosao iz Niksica prema Bileci i prijatno se iznenadio cestom. Nije problem sa Scepan Poljem samo cesta, vozio sam i po gorim, ali gora mi je guzva na granici koju prave rafteri. Tako da sve preporuke i od mene za GP Deleusa, pa dalje kud te volja, da li prema Boki, da li prema Niksicu, Podgorici, Baru, Ulcinju...
- Dope_Man
#70 Re: kako do CG?
Samo napomena za konkretno tu cestu od Bilece prema Niksicu (M6) - Sad tu rade prosirenje/sredjivanje ceste i zna biti guzvi (dok sam se vozio spominjali su na radiju pofine guzve) pa to treba izbjeci, ali to svakako nema nikakve veze sa putem prema moru, vec je samo bitno ako se ide iz Bilece za Niksic.
-
Throttle
#71 Re: kako do CG?
Ja idem u srijedu i kontam da li na Scepan polje ili Bilecu kako navodite? Iz Bilece prema Kotoru odmah i uz more, ne vracat se prema Niksicu pa onda PG i prema moru? Nije mi kilometraza a ni vrijeme problem, bitnije mi je da je cesta ok
Koliko vidim, najblize je preko Scepan polja al je navodno i najlosija cesta
Koliko vidim, najblize je preko Scepan polja al je navodno i najlosija cesta
-
NediM17
#72 Re: kako do CG?
Pa zar nisu to prema Niksicu vise zavrsili? Znaci to su radili i u decembru kad sam prolazio pa sam koristio neku seosku obilaznicu, asfalt ali usko da se jedva dva mala auta mimoidju. Vrijedni Crnogorci, lezis a bjezis.
Ma ako ti je nebitna kilometraza i vrijeme onda lagano na Bilecu, pa se spustis na obalu pa lagano uz more.
Ubise oni koNbisti s rafterima i bajkeri na Šćepan Polju.
Hoćete vi po forumu pisati, eto vam sad.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/velike- ... /190714041
Ma ako ti je nebitna kilometraza i vrijeme onda lagano na Bilecu, pa se spustis na obalu pa lagano uz more.
Ubise oni koNbisti s rafterima i bajkeri na Šćepan Polju.
Hoćete vi po forumu pisati, eto vam sad.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/velike- ... /190714041
-
Throttle
#73 Re: kako do CG?
Jutros vozio preko Scepan polja, 6.5 sati za nekih 370km
Iza Foce do granice uzas i onda iza granice milion tunela sa dosta ostecene ceste. Guzve nema nikako, na granici 10 auta ispred mene, kasnije sam kroz CG pretezno prvi vozio. Ostatak puta ok, malo od Sutomora pa dalje do Ulcinja opterecenija cesta, pogotovo kroz Bar al nije strasno. Meni je ovo prvi put ovuda da sam vozio a vracam se na Bilecu da vidim i tu cestu
Opel potrosio 6.4 prosjeka, zadovoljan
Iza Foce do granice uzas i onda iza granice milion tunela sa dosta ostecene ceste. Guzve nema nikako, na granici 10 auta ispred mene, kasnije sam kroz CG pretezno prvi vozio. Ostatak puta ok, malo od Sutomora pa dalje do Ulcinja opterecenija cesta, pogotovo kroz Bar al nije strasno. Meni je ovo prvi put ovuda da sam vozio a vracam se na Bilecu da vidim i tu cestu
Opel potrosio 6.4 prosjeka, zadovoljan
- Travnički Noćni Šetač
#74 Re: kako do CG?
Nije milion tunela... 58 tacno.... 
- beni-bu-man
#75 Re: kako do CG?
meni bas gotiva se vozikat kanjonom piveTravnički Noćni Šetač wrote:Nije milion tunela... 58 tacno....