Kako do Basela?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Eborg

#1 Kako do Basela?

Post by Eborg »

Pozdrav,

Evo razmishljam da odem na jedan studijski program ali ono shto me najvishe kochi pri odluci da li da idem ili ne je transport do odredishta i nazad.Najvishe bi mi odgovaralo kretanje iz Sarajeva.

Naime,trebao bih biti u Shvicarskoj u Baselu 18. aprila (pochinje 19. aprila) i zhelio bih se vratiti shto prije,recimo 27. aprila (zavrshava 26. aprila).Zvao sam Centrotrans i nemaju nikakvu liniju za Shvicarsku a let Sarajevo - Koeln - Zurich sa Germanwingsom je preko 350 EUR i to josh mi ne odgovaraju datumi nikako...

Ima li iko kakvu ideju kako i shto jeftinije doci do Basela i nazad (autobus,voz,avion)?

Hvala na pomoci! ;-)

:bih:
karanana

#2 Re: Kako do Basela?

Post by karanana »

pa vidi mozes li sta spojiti iz zagreba ili ljubljane. ne moras direktno traziti buseve iz sarajeva. idi do zagreba pa u zagrebu sjedi u voz ili bus za basel ili gdje vec ides.
Doda37

#3 Re: Kako do Basela?

Post by Doda37 »

Imas iz Zagreba za Basel, koliko sam vidio ide svako drugi dan , ponedeljak, srijeda i petak, osim nedelje
Eborg

#4 Re: Kako do Basela?

Post by Eborg »

Vidim da ima iz Zagreba ali zbog zgusnutog rasporeda te rastegnutih finansija vishe bi mi odgovaralo neko BiH polazishte... :)

BTW,zna li iko jesu li peglativni u shvicarskoj ambasadi i da li bi bilo problema oko izdavanja schengenske vize ukoliko bih dobio pismo o potvrdi ucheshca od shvicarskog organizatora?I koliko traje procedura?
Brisbane

#5 Re: Kako do Basela?

Post by Brisbane »

Ide Kantic.
Povratna oko 200 CHF
http://www.kantic-touristik.com/
Jazz_Junkie

#6 Re: Kako do Basela?

Post by Jazz_Junkie »

Imas li konja? :D
Edin H.

#7 Re: Kako do Basela?

Post by Edin H. »

Lutam cijeli dan rubom autostrade, ceka da mi neko stane...

AUTOSTOP :oops:
Vares City

#8 Re: Kako do Basela?

Post by Vares City »

BiH Tours vozi dva puta,cetvrtak i nedelja cini mi se iz Sarajeva u 5:30(znam da iz Zenice polazi u 6:20)Bos.Brod,Zagreb,Chiasso,Luzern,Basel
Povratak je utorak i petak
Treba li nekih detalja?
Pozdrav
Post Reply