Kako dijaspora moze pomoci BiH?
- Kikibombona
#1 Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Zahvaljujuci interneru BiH ima jednu od najboljih navijackih skupina u svijetu - BHFanaticose! Grupu tvore mahom Bosanci i Hercegovci iz dijaspore. Sjecam se samih pocetaka grupe, forumasa Ventole i drugih. Dakle, grupa je nastala i rasla zahvaljujuci internet forumu.
BHF je promovirao BiH na pozitivan nacin, kada se sve sabere i oduzme. Ljudi bodre domovinu, okupljaju se, provode. BHF ima uticaj na jacanje patriotizma i ocuvanje nacionalnog identiteta Bosanaca i Hercegovaca u dijaspori. Korist je visestruka.
Mi u BiH imamo veliku politicku krizu koja traje 20 godina. Jucer je referendumom kulminirala. Narod je ocajan, demotivisan. Jad i bijeda, ponizavanje od strane politike, je ubilo svaku nadu i borbeni duh u prosjecnom Bosancu. Mi smo braco zivi lesevi. Nema u nama puno energije i znanja da bilo sta pokrenemo. Sludjeni smo, apaticni, pesimisticni, demotivisani. Jucerasnji referendum je pokazao da je narod klinicki mrtav. Nigdje entuzijazma - nigdje revolta. Ljudi u polumrtvom stanju prate sta se zbiva.
I tako, dodje ljeto i godisnji odmori, a sa njima rodbina i raja iz dijaspore. Znam te ljude, znam kakvi su bili i kakvi su sada. Promjena nabolje je ocigledna. Samopuzdanje, radna etika, znanje, optimizam. Sve se osjeti i vidi. Plodovi se vide. Ljudi su zavrsili prestizne fakultete, imaju vlastite biznise, upoznali su sve i svasta, razvili se u svim pravcima.
Ovaj forum je pokazatelj da imamo veliki broj zemljaka sa izrazenim patriotskim nagonom. Ljudi su bukvalno spremni ostaviti sve i doci puskom braniti domovinu ako zatreba. Ja se onda pitam, zasto cekati rat!?? Rat je zlo, put u nepoznato. Zasto dijaspora ne preduhitri rat, zasto ne dodje prije rata? Mogli bi pokrenuti ekonomiju, promovirati nove politike koje ce drzavu uciniti snaznom i nesalomivom. Da nam drzava bud strah i trepet za destruktivne elemente. Da bude ekonomski snaznana, da uziva snaznu podrsku zapadnih sila. I nema onda rata. Nema potrebe za ratom. Pametan pobjedjuje politikom i ekonomijom. A i ako bude rat, ako je neizbjezan, puno je bolje poceti kada si ekonomski i politicki jak.
Zasto se ne bi organizovale patriote sa ove teme, pune energije i elana, zelje da pomognu domovinu!?? Zasto se ne organizuje veliki forum BH dijaspore!??
Moj prijedlog bi bio da Forum BH dijaspore pozove sve BH patriote da se vrate u domovinu i tako direktno pomognu ekonomski i politicki oporavak. Zamislite da se vrati 5 000 porodica? To je 20 000 ljudi. Neka svaka porodica ponese u prosjeku 200 000 eura, to je milijarda eura direktne investicije. I ti novci upumpani u BH ekonomiju bi bili samo jedan pozitivan aspekt povratka. Puno je vaznije sta bi dobili motivisane ljude, ispunjene samopuzdanjem i energijom, znanjima stecenim po cijelom svijetu. Dobili bi nove firme i radna mjesta. Dobili bi svjeze kadrove u politici i privredi. Ljudima u BiH bi se vratio optimizam, nada u bolje sutra. Promijenile bi se percepcije, nacin razmisljanja. Trgnuli bi se iz letargije. Svi mi nasu rodbinu i prijatelje koji dolaze iz dijaspore gledamo sa divljenjem. Ovo najozbiljnije kazem. Divim se njihovoj energiji, samopouzdanju i optimizmu, poslovnim uspjesima. Hrani mi dusu ta energija, sve dok ne pocnu srati i pametovati, sa distance, bez konkretne aktivnosti.
Ljudi odlaze. Odose najbolji ljudi. Deset mojih prijatelja i poznanika je sa porodicama otislo ove godine. Svi ti ljudi su ovdje imali posao. Vecina je zivjela iznad bosanskog prosjeka. To je strasno. Ljudi su nakon 20 godina mrcvarenja i laznog nadanja skontali da ovdje nikada nece biti bolje. I kupe se, bjeze, da bi djeci osigurali bolji zivot. I ja imam primanja iznad prosjeka, ali ozbiljno razmisljam da ragulim vanka. Deprimira me situacija u drzavi. Trudim se da ne pratim, da se izolujem i zastitim, ali ne moze, ocaj izbija na sve strane. 20 godina nakon rata mi imamo referendum o nekakvom jebenom datumu. I to ce nas opet zakociti, usporiti mikro napredak, ako uopste ima ikakvog napretka.
Jevreji ss vratise u Izrael i napravise drzavu. Zasto se Bosanci i Hercegovci ne bi vratili, makar oni koji vole domovinu!?? Ima li makar 5 000 takvih porodica?
Mozemo li od vas ocekivati ikakvu inicijativu? Zasto makar ne organizujete simbolicne proteste u Briselu? Ako vas se u Parizu na tekmi moze skupiti 20 000 da podrzite reprezentaciju BiH u fudbalu, moze valjda i u Briselu da podrzite drzavu. I blize vam je, Brisel je tu u sredini. Pozovite EU da nas primi. Recite im da smo evropski narod, da ne zelimo Rusiju i Tursku. Recite im nesto.
Izvinjavam se na eventualnim greskama i konfuzno srocenom komentaru. Tipkam sa telefona, na pauzi. Nemam volje za dorucak.
BHF je promovirao BiH na pozitivan nacin, kada se sve sabere i oduzme. Ljudi bodre domovinu, okupljaju se, provode. BHF ima uticaj na jacanje patriotizma i ocuvanje nacionalnog identiteta Bosanaca i Hercegovaca u dijaspori. Korist je visestruka.
Mi u BiH imamo veliku politicku krizu koja traje 20 godina. Jucer je referendumom kulminirala. Narod je ocajan, demotivisan. Jad i bijeda, ponizavanje od strane politike, je ubilo svaku nadu i borbeni duh u prosjecnom Bosancu. Mi smo braco zivi lesevi. Nema u nama puno energije i znanja da bilo sta pokrenemo. Sludjeni smo, apaticni, pesimisticni, demotivisani. Jucerasnji referendum je pokazao da je narod klinicki mrtav. Nigdje entuzijazma - nigdje revolta. Ljudi u polumrtvom stanju prate sta se zbiva.
I tako, dodje ljeto i godisnji odmori, a sa njima rodbina i raja iz dijaspore. Znam te ljude, znam kakvi su bili i kakvi su sada. Promjena nabolje je ocigledna. Samopuzdanje, radna etika, znanje, optimizam. Sve se osjeti i vidi. Plodovi se vide. Ljudi su zavrsili prestizne fakultete, imaju vlastite biznise, upoznali su sve i svasta, razvili se u svim pravcima.
Ovaj forum je pokazatelj da imamo veliki broj zemljaka sa izrazenim patriotskim nagonom. Ljudi su bukvalno spremni ostaviti sve i doci puskom braniti domovinu ako zatreba. Ja se onda pitam, zasto cekati rat!?? Rat je zlo, put u nepoznato. Zasto dijaspora ne preduhitri rat, zasto ne dodje prije rata? Mogli bi pokrenuti ekonomiju, promovirati nove politike koje ce drzavu uciniti snaznom i nesalomivom. Da nam drzava bud strah i trepet za destruktivne elemente. Da bude ekonomski snaznana, da uziva snaznu podrsku zapadnih sila. I nema onda rata. Nema potrebe za ratom. Pametan pobjedjuje politikom i ekonomijom. A i ako bude rat, ako je neizbjezan, puno je bolje poceti kada si ekonomski i politicki jak.
Zasto se ne bi organizovale patriote sa ove teme, pune energije i elana, zelje da pomognu domovinu!?? Zasto se ne organizuje veliki forum BH dijaspore!??
Moj prijedlog bi bio da Forum BH dijaspore pozove sve BH patriote da se vrate u domovinu i tako direktno pomognu ekonomski i politicki oporavak. Zamislite da se vrati 5 000 porodica? To je 20 000 ljudi. Neka svaka porodica ponese u prosjeku 200 000 eura, to je milijarda eura direktne investicije. I ti novci upumpani u BH ekonomiju bi bili samo jedan pozitivan aspekt povratka. Puno je vaznije sta bi dobili motivisane ljude, ispunjene samopuzdanjem i energijom, znanjima stecenim po cijelom svijetu. Dobili bi nove firme i radna mjesta. Dobili bi svjeze kadrove u politici i privredi. Ljudima u BiH bi se vratio optimizam, nada u bolje sutra. Promijenile bi se percepcije, nacin razmisljanja. Trgnuli bi se iz letargije. Svi mi nasu rodbinu i prijatelje koji dolaze iz dijaspore gledamo sa divljenjem. Ovo najozbiljnije kazem. Divim se njihovoj energiji, samopouzdanju i optimizmu, poslovnim uspjesima. Hrani mi dusu ta energija, sve dok ne pocnu srati i pametovati, sa distance, bez konkretne aktivnosti.
Ljudi odlaze. Odose najbolji ljudi. Deset mojih prijatelja i poznanika je sa porodicama otislo ove godine. Svi ti ljudi su ovdje imali posao. Vecina je zivjela iznad bosanskog prosjeka. To je strasno. Ljudi su nakon 20 godina mrcvarenja i laznog nadanja skontali da ovdje nikada nece biti bolje. I kupe se, bjeze, da bi djeci osigurali bolji zivot. I ja imam primanja iznad prosjeka, ali ozbiljno razmisljam da ragulim vanka. Deprimira me situacija u drzavi. Trudim se da ne pratim, da se izolujem i zastitim, ali ne moze, ocaj izbija na sve strane. 20 godina nakon rata mi imamo referendum o nekakvom jebenom datumu. I to ce nas opet zakociti, usporiti mikro napredak, ako uopste ima ikakvog napretka.
Jevreji ss vratise u Izrael i napravise drzavu. Zasto se Bosanci i Hercegovci ne bi vratili, makar oni koji vole domovinu!?? Ima li makar 5 000 takvih porodica?
Mozemo li od vas ocekivati ikakvu inicijativu? Zasto makar ne organizujete simbolicne proteste u Briselu? Ako vas se u Parizu na tekmi moze skupiti 20 000 da podrzite reprezentaciju BiH u fudbalu, moze valjda i u Briselu da podrzite drzavu. I blize vam je, Brisel je tu u sredini. Pozovite EU da nas primi. Recite im da smo evropski narod, da ne zelimo Rusiju i Tursku. Recite im nesto.
Izvinjavam se na eventualnim greskama i konfuzno srocenom komentaru. Tipkam sa telefona, na pauzi. Nemam volje za dorucak.
- Murat Sabanovic
#2 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
sve dok se na tefericu u cevljanovicima bude vise okupljalo naroda,nego na bilo kojem protestu ispred institucija nije posteno traziti od dijaspore da urlicu po gradovima europe.
- Point.
#3 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Sve je to fino u teoriji Kiki, ali kad citam pljuvanje po dijaspori zbog svakog jebenog problema u BiH, onda kontam "ma ko vas jebe". Pogledaj recimo sta @Leklerc pise o BHF (kad ih se vec spominje), kakav je to rijecnik i mrznja. Procitaj gnusnih komentara na temi o referendumu, kako dijaspora poziva na rat blabla i slicne gluposti. Pisao dam ja nedavno o neiskoristenom potencionalu nase dijaspore, kako treba angazovati vise dijasporu, ali kako ces motivisati dijasporu kad na svakom cosku cuju epitete ratohuskaci, pobjegulje i razne pickomaterine. Dijaspora sigurno hoce i zeli pomoci, pitanje je zelinli lesina da joj se pomogne.
- Kikibombona
#4 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Ne trazim da meni direktno pomognu. Imam jednog parazita u porodici. Pomaze ga rodbina iz dijaspore. I kukaju zbog toga. Nije im drago, al' jbg, nema, sta ces. Realnost je da od njega prave debila. Nece co'ek da radi. Zasto bi kada ce drugi poslati.Murat Sabanovic wrote:sve dok se na tefericu u cevljanovicima bude vise okupljalo naroda,nego na bilo kojem protestu ispred institucija nije posteno traziti od dijaspore da urlicu po gradovima europe.
Ocekujem da patriote pomognu svoju drzavu. Pricamo o ljudima koji su spremni doci iz EU, Amerike ili Australije, pusku uzeti ako izbije rat. Zar nije logicnije da preduhitre rat, da dodju u BiH sprijeciti rat ili ojacati BiH pred rat!??
A Cevljanovica ce uvijek biti. Ako cemo radi toga propasti, daj da se odmah pomirimo sa propascu i zatvorimo pdf politika. Mi smo brdo-planinska drzava, sa nekim svojim tradicijama, sepcificnostima... Danci nismo i kao Danci ne mozemo biti.
Protesti u BiH su nemoguci iz vise razloga. Imamo tri nacionalne, zestoko suprostavljene politike i u svakom toru po nekoliko suprostavljenih partija. Ako izadjes na proteste, markiraju te kao nacionalnog izdajnika ili poslusnika neke stranke. Da sad izadjes na proteste protiv SDA, odmah bi dobio etiketu da si cetnik, da te placaju Dodik i Vucic itd itd. Isto bi bilo da izadjes na proteste protiv SNSD. Odmah bi bio izdajnik srpstva, agent tajne sile, Soros i sl. Protesti su nemoguci.
- sinuhe
#5 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Sad kad krenu tirade a i znam od koga.
- piupiu
#6 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Kiki, nemoj biti deprimiran. I ne preskači doručak. 
- Kikibombona
#7 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Nama ne treba milostinja i humanitarna pomoc. Najgore sto mozes uraditi nekome koga volis je davati mu za hranu. Tako od njega pravis debila, unistavas mu dostojanstvo i samopuzdanje. Milioni koji nam stizu iz dijaspore donose vise stete nego koristi. Samo mrtvaca odrzavaju u zivotu, drze na aparatima. Il' da iskuljucimo aparate il' da zivimo kao ljudi. Jebo mrcvarenje.Point. wrote:Sve je to fino u teoriji Kiki, ali kad citam pljuvanje po dijaspori zbog svakog jebenog problema u BiH, onda kontam "ma ko vas jebe". Pogledaj recimo sta @Leklerc pise o BHF (kad ih se vec spominje), kakav je to rijecnik i mrznja. Procitaj gnusnih komentara na temi o referendumu, kako dijaspora poziva na rat blabla i slicne gluposti. Pisao dam ja nedavno o neiskoristenom potencionalu nase dijaspore, kako treba angazovati vise dijasporu, ali kako ces motivisati dijasporu kad na svakom cosku cuju epitete ratohuskaci, pobjegulje i razne pickomaterine. Dijaspora sigurno hoce i zeli pomoci, pitanje je zelinli lesina da joj se pomogne.
Trebaju nam konkretni projekti, nove ideje, nova energija. Najvise nam treba znanje i pozitivna iskustva.
Iskreno. Kada neko prica o ratu, iz toplog klagenfurtskog doma, najradije bih ga zveknuo po zubima. Dodji ovdje pa pricaj o ratu. Manje mi smeta lokalna budala koja zagovara rat, iako znam da ce prvi pobjeci i u ratu biti najveca picka, nego neko ko zagovara ratnu opciju iz dijaspore. Ovdje vise niko nije naivan. Svi su naoruzani, makar po pistolj imamo. Pa neka dodje neko po mene, vodim makar dvojicu sa sobom. Ratovati za profitere necu. Dozivih i prezivih jedan rat. 20 godina jedem govna nakon rata. Trebam ih jesti jos pet godina u novom ratu i onda do kraja zivota nakon rata. Ne pada mi na pamet. Rat za mene nije opcija. Pravim planove kako da sebi poboljsam zivot a ne da ga srozam na najnize grane. I onako mk se place za godinama koje sam puno bolje mogao iskoristiti.
Srbi su mislili da se ratom stvari mogu rjssavati. Ne mogu. Vojno su mogli zgaziti Kosovo, ali nisu politicki i ekonomski. Mogli su i BiH satrati, ali ih je zapad cuvao na uzici i nije dozvolio da sa 200-300 000 vojnika udju u BiH. Dakle, politika! Tjeraj Bakira da se uvlaci Obami a ne da sverca oruzje za rat vlastitom narodu. Borbeni duh je kod naroda nikakav. Ovako demotivisan narod nista u ratu ne bi mogao napraviti. Jebo vojnika kojeg moras ganjati da ga mobilises i kandzijom tjerati da napada neko brdo. Nema od toga nista. Politicari nakon rata su nam uzeli dusu.
- insomnia78
#8 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Sendvicem ih Kasandro
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
To nema dijaspore na Cevljanovicima?!Murat Sabanovic wrote:sve dok se na tefericu u cevljanovicima bude vise okupljalo naroda,nego na bilo kojem protestu ispred institucija nije posteno traziti od dijaspore da urlicu po gradovima europe.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
da nas zaboravi i da ih zaboravimo
naravno da pomažu i dalje one koji su ih rodili i napravili te braću i sestre ili koga već pomažu
eto
naravno da pomažu i dalje one koji su ih rodili i napravili te braću i sestre ili koga već pomažu
eto
-
elcaliente
#11 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Ma samo novci, neku firmu otvoriti i dovesti par prijatelja stranaca da se broje kao turisti. Bacite koju ljepu rijec gore o BiH i to je to. Ostalo je sve suplja prica.
-
Trebam te
#12 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Point. wrote:Sve je to fino u teoriji Kiki, ali kad citam pljuvanje po dijaspori zbog svakog jebenog problema u BiH, onda kontam "ma ko vas jebe". Pogledaj recimo sta @Leklerc pise o BHF (kad ih se vec spominje), kakav je to rijecnik i mrznja. Procitaj gnusnih komentara na temi o referendumu, kako dijaspora poziva na rat blabla i slicne gluposti. Pisao dam ja nedavno o neiskoristenom potencionalu nase dijaspore, kako treba angazovati vise dijasporu, ali kako ces motivisati dijasporu kad na svakom cosku cuju epitete ratohuskaci, pobjegulje i razne pickomaterine. Dijaspora sigurno hoce i zeli pomoci, pitanje je zelinli lesina da joj se pomogne.
Sve receno
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#13 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Kiki tebi se bas ide vani 
-
Trebam te
#14 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Hoces reci :Kikibombona wrote:Ne trazim da meni direktno pomognu. Imam jednog parazita u porodici. Pomaze ga rodbina iz dijaspore. I kukaju zbog toga. Nije im drago, al' jbg, nema, sta ces. Realnost je da od njega prave debila. Nece co'ek da radi. Zasto bi kada ce drugi poslati.Murat Sabanovic wrote:sve dok se na tefericu u cevljanovicima bude vise okupljalo naroda,nego na bilo kojem protestu ispred institucija nije posteno traziti od dijaspore da urlicu po gradovima europe.Niko se od milostinje nije usrecio.
Ocekujem da patriote pomognu svoju drzavu. Pricamo o ljudima koji su spremni doci iz EU, Amerike ili Australije, pusku uzeti ako izbije rat. Zar nije logicnije da preduhitre rat, da dodju u BiH sprijeciti rat ili ojacati BiH pred rat!??
A Cevljanovica ce uvijek biti. Ako cemo radi toga propasti, daj da se odmah pomirimo sa propascu i zatvorimo pdf politika. Mi smo brdo-planinska drzava, sa nekim svojim tradicijama, sepcificnostima... Danci nismo i kao Danci ne mozemo biti.
Protesti u BiH su nemoguci iz vise razloga. Imamo tri nacionalne, zestoko suprostavljene politike i u svakom toru po nekoliko suprostavljenih partija. Ako izadjes na proteste, markiraju te kao nacionalnog izdajnika ili poslusnika neke stranke. Da sad izadjes na proteste protiv SDA, odmah bi dobio etiketu da si cetnik, da te placaju Dodik i Vucic itd itd. Isto bi bilo da izadjes na proteste protiv SNSD. Odmah bi bio izdajnik srpstva, agent tajne sile, Soros i sl. Protesti su nemoguci.
Nedostaje vam civilizacijskog razmisljanja o demokratiji i politici...Ljudi u Bosni se vode veoma sporednim stvarima kad je u pitanju rjesavanje njihovih vaznih egzistencijalnih problema...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#15 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Point. wrote:Sve je to fino u teoriji Kiki, ali kad citam pljuvanje po dijaspori zbog svakog jebenog problema u BiH, onda kontam "ma ko vas jebe". Pogledaj recimo sta @Leklerc pise o BHF (kad ih se vec spominje), kakav je to rijecnik i mrznja. Procitaj gnusnih komentara na temi o referendumu, kako dijaspora poziva na rat blabla i slicne gluposti. Pisao dam ja nedavno o neiskoristenom potencionalu nase dijaspore, kako treba angazovati vise dijasporu, ali kako ces motivisati dijasporu kad na svakom cosku cuju epitete ratohuskaci, pobjegulje i razne pickomaterine. Dijaspora sigurno hoce i zeli pomoci, pitanje je zelinli lesina da joj se pomogne.
-
elcaliente
#16 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Ma dobro ali i glupo je kada neko iz Svedske kaze treba zaratiti, nedati ovo ili ono. Ili treba ovako i onako. Jbg neide. A frajer do prije 5 godina zivio u BiH, ispijao kafe svaki dan i nije se nizasta zanimao. Ili rodjen u Svedskoj, dolazi jednomg godisnje ali pametuje o ratu.Trebam te wrote:Point. wrote:Sve je to fino u teoriji Kiki, ali kad citam pljuvanje po dijaspori zbog svakog jebenog problema u BiH, onda kontam "ma ko vas jebe". Pogledaj recimo sta @Leklerc pise o BHF (kad ih se vec spominje), kakav je to rijecnik i mrznja. Procitaj gnusnih komentara na temi o referendumu, kako dijaspora poziva na rat blabla i slicne gluposti. Pisao dam ja nedavno o neiskoristenom potencionalu nase dijaspore, kako treba angazovati vise dijasporu, ali kako ces motivisati dijasporu kad na svakom cosku cuju epitete ratohuskaci, pobjegulje i razne pickomaterine. Dijaspora sigurno hoce i zeli pomoci, pitanje je zelinli lesina da joj se pomogne.
Sve receno
-
elcaliente
#17 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
elcaliente wrote:Ma dobro ali i glupo je kada neko iz Svedske kaze treba zaratiti, nedati ovo ili ono. Ili treba ovako i onako. Jbg neide. A frajer do prije 5 godina zivio u BiH, ispijao kafe svaki dan i nije se nizasta zanimao. Ili rodjen u Svedskoj, dolazi jednom godisnje ali pametuje o ratu.Trebam te wrote:Point. wrote:Sve je to fino u teoriji Kiki, ali kad citam pljuvanje po dijaspori zbog svakog jebenog problema u BiH, onda kontam "ma ko vas jebe". Pogledaj recimo sta @Leklerc pise o BHF (kad ih se vec spominje), kakav je to rijecnik i mrznja. Procitaj gnusnih komentara na temi o referendumu, kako dijaspora poziva na rat blabla i slicne gluposti. Pisao dam ja nedavno o neiskoristenom potencionalu nase dijaspore, kako treba angazovati vise dijasporu, ali kako ces motivisati dijasporu kad na svakom cosku cuju epitete ratohuskaci, pobjegulje i razne pickomaterine. Dijaspora sigurno hoce i zeli pomoci, pitanje je zelinli lesina da joj se pomogne.
Sve receno
- Danguba
#18 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Dobro si ti to napisaoPoint. wrote:Sve je to fino u teoriji Kiki, ali kad citam pljuvanje po dijaspori zbog svakog jebenog problema u BiH, onda kontam "ma ko vas jebe". Pogledaj recimo sta @Leklerc pise o BHF (kad ih se vec spominje), kakav je to rijecnik i mrznja. Procitaj gnusnih komentara na temi o referendumu, kako dijaspora poziva na rat blabla i slicne gluposti. Pisao dam ja nedavno o neiskoristenom potencionalu nase dijaspore, kako treba angazovati vise dijasporu, ali kako ces motivisati dijasporu kad na svakom cosku cuju epitete ratohuskaci, pobjegulje i razne pickomaterine. Dijaspora sigurno hoce i zeli pomoci, pitanje je zelinli lesina da joj se pomogne.
i zato im sipak od mene.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#19 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Sto Kasandroinsomnia78 wrote:Sendvicem ih Kasandro
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#20 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Tema je cisti spin. Zasto bi Kiki pisao o Dacicevim ratnohuskackim zahtjevima kad moze o dijaspori. Dane provede pisuci «Jebo Bosnu», a onda trazi da netko.pomaze Bosnu. Na stranu sto ce se uvijek naci neki @Point da stavi do znanja da je uvrijedjena mlada. Tema spin
- Kikibombona
#21 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Ne brini Piu, zna Kiki za sebe.piupiu wrote:Kiki, nemoj biti deprimiran. I ne preskači doručak.
Vidis Insomnie, dobrog naseg... Isprati zenu na posao, a on cuva dijete i jaca patriotizam u Bosanaca/Bosnjaka. Upozorava, opominje, ukazuje. Zlata vrijedan za domovinu. Treba nam ovakvih ljudi vise.
- insomnia78
#22 Re: RE: Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Kme, kmeKikibombona wrote:Ne brini Piu, zna Kiki za sebe.piupiu wrote:Kiki, nemoj biti deprimiran. I ne preskači doručak.Ako sam ista razvio, onda su to odbrambeni mehanizmi.
Vec odavno ne gledam dnevnik, ne citam novine, izbjegavam sve sto ima veze sa BH politikom. Ima nekoliko godina kako sam skontao da sam debela manjina, u svakom pogledu. Okruzis se sa dobrim ljudima i izvlacis najbolje iz ovoga sto se nudi.
Vidis Insomnie, dobrog naseg... Isprati zenu na posao, a on cuva dijete i jaca patriotizam u Bosanaca/Bosnjaka. Upozorava, opominje, ukazuje. Zlata vrijedan za domovinu. Treba nam ovakvih ljudi vise.A ja svakako nisam patriota. I da odam odavde, tek bi me onda bolio klinac.
Dje si branioce malih i potlacenih
Pljuni, napa'ni
U pravu je @katarina. Cista spin tema. Tebe Bosna ne zanima. Ne zanimaju te torovi. Ne gledas dnevnik. Ovo nije tvoj rat. Bla, bla, truc, truc. Ne znam koji ce ti kurac ovakva tema, otvori jos koju o Kurdima ili Jezidima ipak su oni genocidisani
- FAP mashina
#23 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
kiki musampa se nasao uvredjen, nakon sto su mu osporili pripadnost i simpatije prema kurdskom pokretu otpora, tako je i tema usmjerena kao odmazda prema mrskim turcima
- Kikibombona
#24 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Jah, eto, Kiki u misiji da spinuje vas 10-ak, prekaljenih patriota, sto na 10 tema vec danima pozivate na zestoku reakciju.KatarinaKosaca wrote:Tema je cisti spin. Zasto bi Kiki pisao o Dacicevim ratnohuskackim zahtjevima kad moze o dijaspori. Dane provede pisuci «Jebo Bosnu», a onda trazi da netko.pomaze Bosnu. Na stranu sto ce se uvijek naci neki @Point da stavi do znanja da je uvrijedjena mlada. Tema spin
Ja vas pozivam da uradite nesto konkretno. Imate na raspolaganju blagodat zvanu 'internet'. Mozete otvoriti novu temu a mozete se organizovati preko privatnih poruka. Protestujte, makar to mozete. Moj prijedlog za trans 'ODABI OD BOSNE DACICU'.
Cuj spinujem vas 10, boze sacuvaj.
Tema je ozbiljna. U dijaspori zaista imamo potencijal, samo trebaju pametni i odlucni ljudi, istinske patriote, da stvar pokrenu.
- bh.tornjak
#25 Re: Kako dijaspora moze pomoci BiH?
Murat Sabanovic wrote:sve dok se na tefericu u cevljanovicima bude vise okupljalo naroda,nego na bilo kojem protestu ispred institucija nije posteno traziti od dijaspore da urlicu po gradovima europe.
treba jos samo dodati "mrske dijaspore"....