respo wrote:kad ti se sasenka bude pila kafa ja i gerberica dolazimo
eh da smo bliže sad bih ja da popijemo !!!!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
respo wrote:kad ti se sasenka bude pila kafa ja i gerberica dolazimo
@sasenka, ti i ja cemo same bez njega .Onda ga mozemo tracatisasenka wrote:respo wrote:kad ti se sasenka bude pila kafa ja i gerberica dolazimo
eh da smo bliže sad bih ja da popijemo !!!!
nema šaMseAqua_S wrote:ono, khm ne bih da se namećem, ali i ja volim kahvenisat, poslije ramazana naravno..promuhabetit sa pametnim zemskinjem , i tako to..
Od nekog sa sličnim iskustvomsasenka wrote:gerberica wrote:@sasenka super je to sto si napravila pomak, cestitam od srca.Drago mi je i sto izbjegavas konfliktne situacije radi djece. Ipak se bojim da ces morati sa njim obaviti jedan ozbiljan razgovor i iznijeti mu svoj stav, svoje planove koji se njemu mozda i ne svide(zaboli te cosak od stola u dnevnoj).
Najbolje je da odete negdje na kafu i budete sami kada pricate, nece djeca slusati, a on valjda nece da te hvata za vrat pred nekim. Reci mu slobodno da si se raspitivala za svoja prava, da zelis da se osposobis za posao i da te nije briga sta on misli o tebi.
Na kraju mu podvuci da si nekog tamo obavjestila o njegovom ponasanju i da se takvo sto nece tolerirati.
Ma ja sam i skontala ako bude bilo kakvog razgovora da to bude negdje gdje nismo sami.Samo ja neću više insistirati na razgovoru,probala sam -nije htio.A on navikao da ja uvijek "ludim" što ne razgovaramo pa ja prva počinjem taj proces pomirenja.Ovaj put ću druačije-pa da vidim.Kad nije moglo onako-možda mogne ovako.
slažem se sa napisanim. iz sašenkinih postova se vidi da ona krivca traži u sebi, što je karakteristično za žrtve porodičnog nasilja. ono što svaka od nas treba da shvati je da ne postoji "krivica" koja "zaslužuje" višegodišnje maltretiranje, ponižavanje, verbalni ili fizički teror... ako se u nečemu ne slažemo, ako partneru kod nas bilo šta smeta (ili obrnuto, nama kod partnera) o tome bi trebalo da se razgovara. u skladnoj zajednici ne poteže se ko je za šta kriv već se problemi rešavaju otvorenim i korektnim razgovorom.amphora wrote:
Još jedna stvar. Pokušaj stvoriti neki štit oko sebe kad se radi o krivici. Pretpostavljam da se vaši razgovori o nečemu konkretnom često završe prebacivanjem loptice u tvoj teren. Nemoj dozvoliti da ti nabija osjećaj krivice za nešto što veze s tobom nema i slušaj svoju intuiciju. Mene intuicija nikad nije prevarila, ali sam joj ja okretala leđa.