kako dalje

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
sasenka

#251 Re: kako dalje

Post by sasenka »

respo wrote:kad ti se sasenka bude pila kafa ja i gerberica dolazimo :D

eh da smo bliže sad bih ja da popijemo !!!!
gerberica

#252 Re: kako dalje

Post by gerberica »

sasenka wrote:
respo wrote:kad ti se sasenka bude pila kafa ja i gerberica dolazimo :D

eh da smo bliže sad bih ja da popijemo !!!!
@sasenka, ti i ja cemo same bez njega .Onda ga mozemo tracati :lol:
respo

#253 Re: kako dalje

Post by respo »

ne mozemo tako :)
moram ja biti tu pa vi tracajte i preda mnom :D
Aqua_S

#254 Re: kako dalje

Post by Aqua_S »

ono, khm ne bih da se namećem, ali i ja volim kahvenisat, poslije ramazana naravno..:) promuhabetit sa pametnim zemskinjem , i tako to..:D
gerberica

#255 Re: kako dalje

Post by gerberica »

Aqua_S wrote:ono, khm ne bih da se namećem, ali i ja volim kahvenisat, poslije ramazana naravno..:) promuhabetit sa pametnim zemskinjem , i tako to..:D
nema šaMse :lol:
amphora

#256 Re: kako dalje

Post by amphora »

sasenka wrote:
gerberica wrote:@sasenka super je to sto si napravila pomak, cestitam od srca.Drago mi je i sto izbjegavas konfliktne situacije radi djece. Ipak se bojim da ces morati sa njim obaviti jedan ozbiljan razgovor i iznijeti mu svoj stav, svoje planove koji se njemu mozda i ne svide(zaboli te cosak od stola u dnevnoj) :lol: .
Najbolje je da odete negdje na kafu i budete sami kada pricate, nece djeca slusati, a on valjda nece da te hvata za vrat pred nekim. Reci mu slobodno da si se raspitivala za svoja prava, da zelis da se osposobis za posao i da te nije briga sta on misli o tebi.
Na kraju mu podvuci da si nekog tamo obavjestila o njegovom ponasanju i da se takvo sto nece tolerirati. ;-)

Ma ja sam i skontala ako bude bilo kakvog razgovora da to bude negdje gdje nismo sami.Samo ja neću više insistirati na razgovoru,probala sam -nije htio.A on navikao da ja uvijek "ludim" što ne razgovaramo pa ja prva počinjem taj proces pomirenja.Ovaj put ću druačije-pa da vidim.Kad nije moglo onako-možda mogne ovako.
Od nekog sa sličnim iskustvom :)
Nikakav razgovor o tome šta su tvoji planovi. I ako ne budete sami u toku razgovora, ti ćeš mu poslije sama doći kući. Čovjek koji gubi objekat kontrole postaje očajan, a nadam se da ne želiš završiti sa masnicama ili, nedaj bože, nečim gorim. Čak i ako ne bude fizički nasilan, pokušat će te pokolebat, pa nećeš znati jesi li pošla ili došla.

Na dobrom si putu. Izdrži!

Njemu može pomoći samo psihijatar i to MOŽDA, a psihijatru nikad neće otići (sa iskrenom namjerom da se izliječi). Morat ćeš se okružiti ljudima. Napisala si da nemaš na koga da se osloniš, to je nažalost jako loše, ali možeš upoznati nove ljude, možda i preko foruma, koji će ti biti podrška. Izbjegavaj svađe, nema ništa od toga, samo će da te iscrpe i zbune. Samo mudro, ali nemoj ni da se precijeniš. Ipak igraš na njegovom terenu, a nisi tip osobe kojem takve igre leže.

Kad kažem igre, ne mislim bukvalno. Mislim da ne budeš toliko otvorena kao do sada, pa da mu se serviraš na tanjiru.

Još jedna stvar. Pokušaj stvoriti neki štit oko sebe kad se radi o krivici. Pretpostavljam da se vaši razgovori o nečemu konkretnom često završe prebacivanjem loptice u tvoj teren. Nemoj dozvoliti da ti nabija osjećaj krivice za nešto što veze s tobom nema i slušaj svoju intuiciju. Mene intuicija nikad nije prevarila, ali sam joj ja okretala leđa.
In love with Bosnia

#257 Re: kako dalje

Post by In love with Bosnia »

amphora wrote:
Još jedna stvar. Pokušaj stvoriti neki štit oko sebe kad se radi o krivici. Pretpostavljam da se vaši razgovori o nečemu konkretnom često završe prebacivanjem loptice u tvoj teren. Nemoj dozvoliti da ti nabija osjećaj krivice za nešto što veze s tobom nema i slušaj svoju intuiciju. Mene intuicija nikad nije prevarila, ali sam joj ja okretala leđa.
slažem se sa napisanim. iz sašenkinih postova se vidi da ona krivca traži u sebi, što je karakteristično za žrtve porodičnog nasilja. ono što svaka od nas treba da shvati je da ne postoji "krivica" koja "zaslužuje" višegodišnje maltretiranje, ponižavanje, verbalni ili fizički teror... ako se u nečemu ne slažemo, ako partneru kod nas bilo šta smeta (ili obrnuto, nama kod partnera) o tome bi trebalo da se razgovara. u skladnoj zajednici ne poteže se ko je za šta kriv već se problemi rešavaju otvorenim i korektnim razgovorom.

karakteristika nasilnika je da tokom bilo kakvog razgovora krivicu za svoje ponašanje prebacuje na stranu partnera. iz ličnog iskustva mogu da kažem da iz ovakvog odnosa koji opisuje sašenka nema izlaska, postoje veoma male šanse (mere se u promilima) da takvi kao što je njen suprug promene svoje ponašanje i odnos prema njoj.
frameni

#258 Re: kako dalje

Post by frameni »

@sasenka pozitivno sam iznenadjena tvojom odlucnoscu da ne budes vise pasivni posmatrac...
Cjenim ljude koji kad prepoznaju problem odluce se suociti sa istinom i krenuti dalje...Mada u pocetku si mi djelovala konfuzno,sto je vjerovatno bila posljedica trenutnog stanja.Svu srecu ovog svijeta tu zelim,da uspijes sa svojom djecom.
Nece biti lako ali ako nesto iskreno zelis i boris se za to onda nije nemoguce.
Kad se sredis navrati u Sarajevo na kafu,gerberica i cemo te docekati a respo ce ti horoskop iscitat ;-)
respo

#259 Re: kako dalje

Post by respo »

nemojte da joj ja iscitavamhoroskop i gledam u dlan
jer kod svake u dlanu vidim 2 puta
jedan put sa mnom drugi put s kim hoce :)
respo

#260 Re: kako dalje

Post by respo »

jesam se ja tebi javio na pp?
respo

#261 Re: kako dalje

Post by respo »

pa sad je red :)

nekako sam te sigurno preskocio
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#262 Re: kako dalje