pathfinder wrote:Ko misli da Bonska ovlašćenja mogu BiH donijeti napredak, ko misli da bi bi BiH postala prosperitetna država ako bi se smanjila ovlašćenja FedBiH i RS, ili iste bile ukinute, ko misli da preglasavanjem jednog ili dva naroda mir i harmonija zavladale BiH grdno, ali grdno se zajebao!!
Da nije bilo tih bonskih ovlastenja danas bi jos Poplasen bio predsjednik, ima li bi na svakom koraku razlicite tablice na vozilima, licne, pasose i ostalo. Kada se ukidao srpski dinar sjecam se da su pojedini u ER-ESU cijepali konvertibilne marke u znak protesta, danas to sve zvuci apsurdno i smjesno. Vjerujem da ce i ovo sto se desava danas biti apsurdno i smjesno za 2-3 godine.
pathfinder wrote:Manite se ratnog i posle ratnog stila razmišljanja koji je poguban, otvorite se svojim komšijama, prihvatite ljude kao ljude, a ne kao Bošnjake, Srbe ili Hrvate...
Aha, to ono ljubi bliznjeg svoga, a bliznji ti noz pod grlo! Nece moci ove noci komsija. Mi prihvatamo sve koji su za BiH kao drzavu konsitutivnih naroda a ne drzavu u kojoj ce se pola drzave zvati sprska i onda mi Bosnajci i Hrvati treba da budemo dobri, otvoreni bla bla bla...
pathfinder wrote:Po meni ove friške odluke Lajčaka donose samo extremizaciju na tlu BiH i mogu je samo još više podjeliti, bojim se da BiH ne postane novi Kipar...
BiH je već podjeljena i to duboko, Federacija i RS su različite i daleko miljama, nacionalno, vjerski, kulturološki, politički... A sve ovo što se radi i što je na sceni sada je samo jo više dijeli, samo još više kopa jaz i pravi granicu između ta dva dijela! Posebno me iritiraju neprestane priče o genocidu iz usta onih političkih gnjida koja taj isti jad prodaju, a mi ko slijepci ga kupujemo! Fuj! Desio se, u redu, većina ih je kažnjena stotinama godina robije, u redu, al dajte da više ne padamo na tu udicu! Pa toliko se na svijetu desilo zločina i toliko država počiva na takvim i mnogo većim genocidima! Upamtite, ne možete čitav jedan narod(Srbe)uništiti i protjerati, majorizovati, ne možete, možete samo kaznite krivce i to je to, ne zanosite se, njih treba prihvatiti kao susjede i konačno otpočeti normlizaciju odnosa, jer šamar će uvijek izazvati šamar, metak metak, a osmijeh osmijeh...
Jasno da price o genocidu izazivaju muku kod odredjenog dijela politicke
elite iz Banja Like, tako i treba. Prica o genocidu nece nikada prestati sve dok se i onaj zadnji usljivi i ucmali ucesnik u genocidu ne privede pred sud. Meni je samo zao sto se iza rata nije islo sa otvorenim ubistvima onih koji su ukaljali ruke o Srebrenicu, slicno kao sto je Izrael po kratkom postupku presudjivao nacistima iz IIWW.
I samo jos da citiram Komsica.
Mi nismo zaboravili Koštunicina hodanja po BiH s kalašnjikovom u ruci. Kada neko takav nakon 15 godina ponavlja prijetnje da će praviti probleme u mojoj kući, svaka diplomatska komunikacija je suvišna i nepotrebna, naglasio je Komšić.