Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

callmethebreeeze

#26 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by callmethebreeeze »

lolita_xx wrote:
callmethebreeeze wrote:
lolita_xx wrote:sad se sjetih da sam se i ja prvi put u 17oj zaljubila :) i jedva se sjetih njegovog imena :)
tek u 17.oj? ja sam bio smrtno zaljubljen u obdanistu. i sudba kleta namjesti tako da sretnem tu djevojku ovdje u svedskoj. jedina osoba iz proslog zivota koju sam sreo u izbjeglistvu.
:D
smrtno zaljubljen u obdanistu? :D ma bilo je simpatija prije, al sam se u 17oj tek zaljubila, mislila prva i konacna ljubav :oops: :D

i sta bi s njom? :D
nista. vidjamo se s vremena na vrijeme i fino porazgovaramo. jako fina cura. :D :D
ja sam se od malena na smrt zaljubljivao.
:oops:
lolita_xx

#27 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by lolita_xx »

nemoj samo da te ceska :D
callmethebreeeze

#28 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by callmethebreeeze »

lolita_xx wrote:nemoj samo da te ceska :D
nece. pazim se ja da me ne zasvrbi na pogresnom mjestu i u pogresno vrijeme.
:dance:
superpujdo

#29 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by superpujdo »

Odlazi zima i priroda se budi. :? Sve u svoje vrijeme.
sodom

#30 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by sodom »

sofy_8 wrote:Hy! Može li mi netko savjetovati kako da prestanem voljeti nekoga koga ne bih smjela? Volim jednog dečka koji je puuno stariji od mene i nema nikakve šanse da završimo zajedno. A ja ga volim i nikako da se "odljubim". A situaciju pogoršava to što sam apsolutno svjesna da ne mogu biti s njim. Help! Ima možda neki način, neka psihoterapija ili slično, nešto što bi mi moglo pomoći?
obrati se meni na pm, ja ću ti pomoći 8-)
weed

#31 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by weed »

Sacekaj jos godinu i maznut ce te se! :D
mostarac_2009

#32 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by mostarac_2009 »

Kako da se odljubis?

Vrlo jednostavno, nadji nekoga ko te hoce, to jeste ko te postuje i cijeni.

Ocito tome nisi interesantna. Dakle, svaki put kad ga se sjetis...sjeti se i toga kako mu nisi zanimljiva ni sekunde.... :thumbup:
scorpion7

#33 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by scorpion7 »

koliko ti je ono godina... :D :D :D
sofy_8

#34 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by sofy_8 »

Hvala vam svima na savjetima. Nadam se da će nešto upaliti i da ću ga moći zaboraviti. Jako mi je drago što vidim da svi mislite da je to samo neka faza i da će me uskoro proći. Duboko se nadam da ste u pravu. :-D
sofy_8

#35 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by sofy_8 »

I usput... On ima 28 godina... I da, znam da nije normalno što sam se zaljubila u osobu toliko stariju, ali ne zaljubljujemo se glavom već srcem pa... heh...
sofy_8

#36 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by sofy_8 »

a mogao bi biti i neki psihički poremećaj kao što kaže Bitte_Halt_ja_ja , jer nije ovo prvi put da mi se dogodilo nešto ovakvo... a i više gledam starije dečke jer imam osjećaj da su pametniji i bolji u svakom pogledu od mojih vršnjaka među kojima se osjećam kao izvanzemaljac...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#37 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by ladyblue18 »

sofy_8 wrote:a mogao bi biti i neki psihički poremećaj kao što kaže Bitte_Halt_ja_ja , jer nije ovo prvi put da mi se dogodilo nešto ovakvo... a i više gledam starije dečke jer imam osjećaj da su pametniji i bolji u svakom pogledu od mojih vršnjaka među kojima se osjećam kao izvanzemaljac...
svugdje ima izuzetaka, i ovo su ti ciste predrasude.
Kao sto je predrasuda da zensko ne moze biti sa mladjim.
Iznenadila bi se kakvih kloceva, da se ne izrazim gore, ima medju tim starijim koje smatras zrelijim i pametnijim.
Ja sam bila i sa mladjim i sa starijim, i mogu ti reci da sam medju starijim imala vise promasaja nego medju mladjim, iako na obje strane ima svega i svacega.

Anais je napisala odlicnu recenicu koja je i mene natjerala da se zamislim
anais_nin wrote:jedina stvar je sto ces u tom slucaju na gubitki biti samo ti...jer svaki dan koji trosis na osobu koja ne vidi koliko vrijedis i ne uzvraca tvoja osjecanja je dan koji si uskratila sebi da budes kraj osobe koja to vidi :)
razmisli malo o ovome, ima smisla itekako vjeruj mi :wink:

I mozda (ne mozda, vec vjerovatno) to sada izgleda kao najgora stvar na svijetu, ali za koji mjesec ga se neces ni sjecati, naravno ako se potrudis i das sebi sansu :)
pustopoljina

#38 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by pustopoljina »

on 28,ti 17...pa jest velika razlika kad imas 17...kad bi ti imala 28 a on 39...vec druga prica...ja to ne smatram strasnom razlikom,ali ti si jos maloljetna...
Altheda

#39 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by Altheda »

Zaljubi se u dozvoljeno voce. Dozvoli sebi da ti se svidi drugi. Inace, tesko da ces se tek tako odljubiti od nekoga koga zelis, a znas da ga ne mozes imati. Samo ces ga htjeti jos vise :D
maybelline

#40 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by maybelline »

Imala sam i ja ovakve situacije i, kao sto mnogi vec rekose, to je samo faza, proci ce te. Ne preporucujem ti da ista poduzmes po tom pitanju jer nema smisla, zaista, jer mislim da i kad bi dobila tog lika, da bi ti prestao biti zanimljiv poslije. Razumijem i to da se ne pronalazis sa svojim vrsnjacima, ali vjerujem da ce sve to doci na svoje mjesto, moras samo biti strpljiva. Razgovaraj s najboljom prijateljicom, pisi dnevnik i mastaj o njemu, dok ne naidje neki mladji, ljepsi i bolji koji ce ti uzvratiti osjecaje :)
Nicola

#41 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by Nicola »

MA bona cekaj jos godinu i tvoj je :P
mladje oce starije..stariji mladje..i to ti je to :D
sta se brines....a mozda i nadjes novog do punoljetnosti :D
Post Reply