Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

sofy_8

#1 Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by sofy_8 »

Hy! Može li mi netko savjetovati kako da prestanem voljeti nekoga koga ne bih smjela? Volim jednog dečka koji je puuno stariji od mene i nema nikakve šanse da završimo zajedno. A ja ga volim i nikako da se "odljubim". A situaciju pogoršava to što sam apsolutno svjesna da ne mogu biti s njim. Help! Ima možda neki način, neka psihoterapija ili slično, nešto što bi mi moglo pomoći?
anais_nin

#2 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by anais_nin »

A zbog cega ne biste mogli biti zajedno? zato sto okolina ne bi povoljno reagovala na tu razliku u godinama? ili zato sto on ne osjeca isto prema tebi? :)
a voljeti nekoga i biti zaljubljen nisu bas iste stvari...za zaljubljenost vrlo cesto vrijeme i udaljenost budu efikasan lijek...za ljubav malo teze :)
mami

#3 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by mami »

Nema za ljubav doktora ali može ti pomoći vrijeme,kad shvatiš da uzalud voliš i kada dodje neko drugi.Do tada budi strpljiva,sretno. :razz:
sofy_8

#4 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by sofy_8 »

on me smatra jako, jako mladom... premladom... a i ja sam toga svjesna. Ali što mogu kad mi se sviđa i nikako ne mogu prestati misliti na njega...
mami

#5 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by mami »

Vjeruj mi nijedan muškarac nije toliko moralan,da se ti njemu svidjaš nebi mislio na godine,jedino ako nisi maloljetna, e to je već opasno.
bez_ideje

#6 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by bez_ideje »

Koliko je tebi godina,ako nije tajna :D
anais_nin

#7 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by anais_nin »

jedna od najtezih i najbolnijih zivotnih lekcija je suocavanje sa cinjenicom da te neko nece...gadno je, i tesko za prihvatiti...posebno kad ti se ono sto osjecas cini lijepim i ispravnim...ali za svaku vrstu tanga, pa i ovog ljubavnog, uvijek je potrebno dvoje :) ako on ne zeli, bez obzira sta bio razlog za to, ti ces se morati suociti s tim njegovim izborom kad tad...

imas dvije opcije 1) da prihvatis da od tog nema nista, izmaknes se od njega, i trudis se da ispunis svoje vrijeme nekim drugim aktivnostima, nekim drugim ljudima, sve dok ne naletis na nekog ko ce ti biti interesantniji od njega...ili 2) prihvatis da od tog nema nista, prihvatis svoja osjecanja takva kakva jesu, bez nade da ikad budu uzvracena, nastavis zivjeti svoj zivot sve dok ti se ne desi ono iz tacke 1 - dok ne upoznas nekog ko ce ti biti interesantniji od njega...oba puta u istom pravcu vode...samo je prvi tezi i efikasniji :)
sofy_8

#8 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by sofy_8 »

nije tajna... 17
sofy_8

#9 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by sofy_8 »

hvala anais_nin........
zvuči jednostavno, ali u praksi je to teže... Ali mislim da drugačije neće ni ići...
callmethebreeeze

#10 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by callmethebreeeze »

joj, dusa draga 17 godina i pati. hajde, ako izadjes normalna bice to iskustvo za citav zivot koje ce te necemu nauciti. treba bar jednom u zivotu biti nesretno zaljubljen. to jaca karakter, naravno pod uslovom da insan ne flipne i pocne se ponasati kao kakav ljubomorni freak.
sofy_8

#11 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by sofy_8 »

znam da nisam zrela ni pametna ko da mi je 25, a u raji svojih godina nisam baš prihvaćena......
gledaju na mene kao na osobu iz srednjeg vijeka, apsolutno dosadnu i nezanimljivu... pa se zato je povlačim u svoj svijet i imam probleme takve kakve imam...
callmethebreeeze

#12 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

sofy_8 wrote:znam da nisam zrela ni pametna ko da mi je 25, a u raji svojih godina nisam baš prihvaćena......
gledaju na mene kao na osobu iz srednjeg vijeka, apsolutno dosadnu i nezanimljivu... pa se zato je povlačim u svoj svijet i imam probleme takve kakve imam...
nadji si drugu, bolju raju.
anais_nin

#13 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by anais_nin »

sofy_8 wrote:hvala anais_nin........
zvuči jednostavno, ali u praksi je to teže... Ali mislim da drugačije neće ni ići...
uvijek je u ovakvim situacijama puno lakse biti onaj koji daje savjet nego onaj koji ga prima (i mozda primjenjuje)...dok ti ne budes spremna da krenes dalje, bice tako kako je...neke stvari dolaze sa zivotnim iskustvom, ali to kroz sto to prolazis svejedno boli bez obzira koliko da ti je godina :) bilo bi lijepo da je na dugme, ali na zalost nije tako...
predstoji ti tezak zadatak...samo jednu stvar ne trebas da zaboravis...na koji god da se put odlucis, nista se nece drasticno promjeniti bez obzira da li tom nadanju okrenes ledja danas ili sutra ili za godinu dana...rezultat ce doci prirodno kad tad...jedina stvar je sto ces u tom slucaju na gubitki biti samo ti...jer svaki dan koji trosis na osobu koja ne vidi koliko vrijedis i ne uzvraca tvoja osjecanja je dan koji si uskratila sebi da budes kraj osobe koja to vidi :)
anais_nin

#14 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:
sofy_8 wrote:znam da nisam zrela ni pametna ko da mi je 25, a u raji svojih godina nisam baš prihvaćena......
nadji si drugu, bolju raju.
upravo :) svi smo razliciti...i bez obzira koliko mi mislimo da smo posebni, za svakog od nas postoje ljudi koji ce nas prihvatiti onakve kakvi smo, koje ce nas voljeti ovakve kakvi smo, i s kojima cemo vjerovatno imati dosta toga zajednickog... :) mnoga pravila koja vrijede za romanticne situacije, vrijede i za prijateljstvo...ne valja traciti vrijeme na ljude koji to ne zasluzuju :)
callmethebreeeze

#15 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Bond_JaneBond wrote:Odmakni od frajera koji imaju 30+ godina..A ako vec kapiras da si dosadna i nezanimljiva, mijenjaj se..Nisi njima dosadna, vec sebi, pa sto bi se oni druzili s tobom ako ti samu sebe ne volis..Nauci voljeti sebe..Razmisli malo sta je dobro kod tebe kao kod osobe....Ne olajavaj nikoga( gledam to non-stop-i vidim da ih zato najvise mrze, i sto vidis i znas-zaboravi da si vidjela i ni po koju cijenu ne prepricavaj),ne zavadjaj ljude-radije presuti ono sto bi ih zavadilo, nadji neki hobby, pocni se baviti nekim sportom, slusalice u usi i setaj-jednog dana neko ce ti se prikaciti, citaj, uci, spavaj, smij se..A stariji tip-puno stariji nije nikakvo rijesenje za tvoju dosadu i tvoje probleme, mogao bi ti samo postati veci problem..OVo sad ti je nista..Znam djevojku koja se u tim godinama spetljala sa ozenjenim muskarcem od 35 godina i gotovo u potpunosti unistila svoj zivot.
:thumbup: :sax: :dance:
anais_nin

#16 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:
Bond_JaneBond wrote:Odmakni od frajera koji imaju 30+ godina..A ako vec kapiras da si dosadna i nezanimljiva, mijenjaj se..Nisi njima dosadna, vec sebi, pa sto bi se oni druzili s tobom ako ti samu sebe ne volis..Nauci voljeti sebe..Razmisli malo sta je dobro kod tebe kao kod osobe....Ne olajavaj nikoga( gledam to non-stop-i vidim da ih zato najvise mrze, i sto vidis i znas-zaboravi da si vidjela i ni po koju cijenu ne prepricavaj),ne zavadjaj ljude-radije presuti ono sto bi ih zavadilo, nadji neki hobby, pocni se baviti nekim sportom, slusalice u usi i setaj-jednog dana neko ce ti se prikaciti, citaj, uci, spavaj, smij se..A stariji tip-puno stariji nije nikakvo rijesenje za tvoju dosadu i tvoje probleme, mogao bi ti samo postati veci problem..OVo sad ti je nista..Znam djevojku koja se u tim godinama spetljala sa ozenjenim muskarcem od 35 godina i gotovo u potpunosti unistila svoj zivot.
:thumbup: :sax: :dance:
svaka ti je zlatna :) posebno u ovom postu :)

bez ikakvog moralnog pogleda na to samo da dodam da i inace petljanje sa ozenjenim/udatim bez obzira na godine tesko da moze na dobro izaci, i obicno unisti puno vise od samo jednog zivota...
druga stvar je sto bez obzira na godine ukoliko postoji obostrani interest 2 slobodne osobe puno toga se moze zajednickim snagama prebroditi...znam iz iskustva :)
Layne

#17 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by Layne »

zoom66 wrote:
anais_nin wrote:jer svaki dan koji trosis na osobu koja ne vidi koliko vrijedis i ne uzvraca tvoja osjecanja je dan koji si uskratila sebi da budes kraj osobe koja to vidi :)
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :) :) :) :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Tek sad skontah kolko sam dana sebi uskratio :mrgreen:
BarbaDue

#18 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by BarbaDue »

sofy_8 wrote:Hy! Može li mi netko savjetovati kako da prestanem voljeti nekoga koga ne bih smjela? Volim jednog dečka koji je puuno stariji od mene i nema nikakve šanse da završimo zajedno. A ja ga volim i nikako da se "odljubim". A situaciju pogoršava to što sam apsolutno svjesna da ne mogu biti s njim. Help! Ima možda neki način, neka psihoterapija ili slično, nešto što bi mi moglo pomoći?
mozemo tebi pomoci, moze se spasiti situacija... :D
ponedjeljkom gledaj 60 min, srijedom citaj Avaz, a petkom stripove Alan Forda... :D i do 1. maja ces ga zaboraviti :-D :D
Layne

#19 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by Layne »

zoom66 wrote:al ima i ona koliko smo sebi podarili pive :lol: ;)
I sad me ti kao utješio :mrgreen:
Prvo izgubih dane onako, pa onda na ispijanje piva i drugog alkohola :oops: To je bruka dana.
Da ne spominjem stanje jetre :mrgreen:
Sreća pa sam prest'o cugat' :)
sodom

#20 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by sodom »

sedamnaest leta- ma to ti je super do udaje ces da oguglas i sazris- toi je dobro sto ti se desava i za pola godine ako sve bude islo svojim tokom bice ti smijesno :)
pozz
neprilagodjena

#21 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by neprilagodjena »

sofy_8 wrote:nije tajna... 17
A koliko je njemu godina,ako nije tajna :|
lolita_xx

#22 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by lolita_xx »

sad se sjetih da sam se i ja prvi put u 17oj zaljubila :) i jedva se sjetih njegovog imena :)
callmethebreeeze

#23 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

lolita_xx wrote:sad se sjetih da sam se i ja prvi put u 17oj zaljubila :) i jedva se sjetih njegovog imena :)
tek u 17.oj? ja sam bio smrtno zaljubljen u obdanistu. i sudba kleta namjesti tako da sretnem tu djevojku ovdje u svedskoj. jedina osoba iz proslog zivota koju sam sreo u izbjeglistvu.
:D
lolita_xx

#24 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by lolita_xx »

callmethebreeeze wrote:
lolita_xx wrote:sad se sjetih da sam se i ja prvi put u 17oj zaljubila :) i jedva se sjetih njegovog imena :)
tek u 17.oj? ja sam bio smrtno zaljubljen u obdanistu. i sudba kleta namjesti tako da sretnem tu djevojku ovdje u svedskoj. jedina osoba iz proslog zivota koju sam sreo u izbjeglistvu.
:D
smrtno zaljubljen u obdanistu? :D ma bilo je simpatija prije, al sam se u 17oj tek zaljubila, mislila prva i konacna ljubav :oops: :D

i sta bi s njom? :D
Bitte_Halt_ja_ja

#25 Re: Kako da se "odljubim" od "zabranjenog voća"?

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

dzabe joj govorite nema fajde dok sama ne skonta. Sad je pitanje koliko je stariji i sta je za nju dosta stariji od nje? 22? 25? 30? 35?

uglavnom kasni pubertet ili neki psiholoski i socioloski defekt kad nema zajednickog jezika sa vrsnjacima ali ima sa dosta starijom osobom.
Post Reply