To bi u sustini bio plan cije bi prihvatanje i sama realizacija znacila i da ce ekipa koja je sacinila isti i biti aktivno ukljucena u to odnosno zaposlena
Kako da sastavim ekipu ...
Moderator: anex
-
Murisno1
#1 Kako da sastavim ekipu ...
... recimo za poslovni plan i za realizaciju istog. Dobio sam neku poslovnu sansu (ja mislim) ali saam cu se izgubiti u svemu. Radi se o nekom novom konceptu veleprodajnog centra (prehrana i sitna aparatura i elektronika). Dakle potrebno mi je da kreiram poslovni plan i da krenem u realizaciju (ako investitoru to bude stimalo).
To bi u sustini bio plan cije bi prihvatanje i sama realizacija znacila i da ce ekipa koja je sacinila isti i biti aktivno ukljucena u to odnosno zaposlena
. Daklem, ima li smisla uopste raditi to na ovaj nacin ??
-
Murisno1
1.Investitor je iz BiH!
2.U sustini, ja sam predlozio ideju koju su oni spremni itekako prihvatiti ali uz razradjen poslovni plan. Dakle, da kazemo, taj prvi korak (povrsno prezentiranje ideje) je prosao uspjesno.
Uz pravi poslovni plan, pravu ekippu, argumente - potpuno razradjenu ideju, mislim da postoji realna sansa za realizaciju.
2.U sustini, ja sam predlozio ideju koju su oni spremni itekako prihvatiti ali uz razradjen poslovni plan. Dakle, da kazemo, taj prvi korak (povrsno prezentiranje ideje) je prosao uspjesno.
Uz pravi poslovni plan, pravu ekippu, argumente - potpuno razradjenu ideju, mislim da postoji realna sansa za realizaciju.
- The Nightwatchman
legendo, ja da sam taj investitor i da vidim ta savjete trazis po forumima... ja ti ne bi podrzao nista od toga sto nudis....

-
Mislilac
Ima smisla raditi tako.
Jer - najbolje će ono koji naprave plan kontrolisati i povoditi isti.
Logika stvari - ljudi najbolje poznaju sami sebe, tako da će znati šta znače podaci u poslovnom planu, tj kako su ih zamislili.
Prije toga ići na jedno druženje i upoznavanje uz roštilj ili slično nešto. Da se vidi ko s kim može.
Ako mogu neke informacije o tome na PP... Možda sam za druženje.
Jer - najbolje će ono koji naprave plan kontrolisati i povoditi isti.
Logika stvari - ljudi najbolje poznaju sami sebe, tako da će znati šta znače podaci u poslovnom planu, tj kako su ih zamislili.
Prije toga ići na jedno druženje i upoznavanje uz roštilj ili slično nešto. Da se vidi ko s kim može.
Ako mogu neke informacije o tome na PP... Možda sam za druženje.