malaplavooka wrote:[
bas je to to sto osjecam. oko 70% ljudi ne ozene svoju ljubav nego neku drugu... ne bi da sam u toj vecini...
e moj ti ovo tvoje ispade naka malo nemoj se uvriejditi nije licno jer se samo citamo preko foruma i govorim na osnovu onog sto pises u svojim postovima.. nezrela opsesivna ljubav... osvoji, odbaci, zagolicaj, nesiguran siguran.... i jos odes u drugu fdrzavu radi nje i opet ne ide... a teb i dalje to kopka i tvrdis da se samo s njom mozes smijati itd.. dragi moj, da je ona tebi bas tako idealna i tti njoj i da ste vi taj par koji bi trebao d ase uzme iz ljubavi to bi se desilo a ne ova farsa i muka... mislim da ti sebi nesto dolkazujes, mada u dubuni duse i ti i ona znatae da je vase proslo i da ne pripadate jedno drugom...
covjek je utoliko plemeniti sto moze da voli i ljubav ne spada sa neba ukoliko imas otovrerno srca prema njoj (mada to nije bio slucaj, bez obzira sto si opjednut sada) ili nekom drugom itekako imas sanse da ozenis neku iz ljubavi... ali vidi, nisu svi problemi tada prosli, opet te cekaju iskusenja, tipa potencijal ljubav je tu, ali i ako se na tom ne radi, ili ako nemate onaj pinkic srece da usrecite jedno drugo onda sta da ti kazem ce la vie, ali vrijedi zivjeri otvorenog srca i pokusati...
ti si trenutno daleko i druge ces (tu slatkicu) samo povrijediti i nemas sta da joj kavalitetno das... ostani sam i pusti malo vremana da te prodje opsesija... procitaj koju o zreloj ljubavi i onda ce ti se to i desiti..
sretno![/quote]
E kad sve ovo čitam dođe mi da psujem (a nisam lajavica!)Sve što je iko napisao o ovoj temi jednostavno....stoji...ali ja se sad pitam što li nas je bog prokleo, da lutamo svijetom i tražimo svoju drugu polovinu, pa kad je onda nadjemo...ehhhhh, da li je to ta? I zašto me neće i zašto me ne voli i milion drugih dilema, i zašto j.... insan ne može biti siguran u sebe, zašto gubimo samopouzdanje kad ljubav uđe u srce? E to nije fer!Kad nas je kažnjavao trebao je nekako drugačije, da bude lakše....ma da Eva! Za sve je kriva Eva![/quote]
to se i ja pitam. najvaznija pitanja je postavio dado topic, u pjesmi..."za koji zivot treba da se rodim, za koji sudnji dan treba da zivim, i kojem Bogu treba da se molim i koju zenu treba da volim ja"....osjecam kao da sam zakasnio ipak u svemu. ne valja se nikada zabavljati 5 godina a da od toga nista ne bude...jer izgleda ljudi udu u neke faze u vezi, u kojima su trebali biti davno u braku. a kad u braku udu u tu fazu, i imaju djecu, razvedu se kao vecina, ali bar imaju potomke...a ja ovako negdje ni vamo ni tamo. ko god je u vezi, preko godinu to se odmah zeni i cao.
drugih puta bi sad pametnije, nekad trazimo posebno i mislimo da imamo normalno, a to normalno ustvari i jeste posebno. shvatio sam to, iako kasno, ona izgleda nije ni sad, a shvatice jednog dana, nadam se ubrzo...jer nije nicije strpljenje i ludost vjecna