kako da je osvojim opet

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
BASS

#276 Re: kako da je osvojim opet

Post by BASS »

"one it is" fenomen :)

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=oneitis

Iskreno sumnjam u te stvari,ljudi se mjenjaju,osjećanja prema drugim ljudima se mjenjaju...
Jednog jutra se probudiš i vidiš da nisi sa istom osobom sa kojom si započeo,u nekom trenutku,nekada te ispunjavala,sada više ni sam ne znaš,ili u stvari imaš neke nove "rupe"...ili su to ipak njene... :)
ko će znati...
Pošto je situacija sa "multiplim" prekidima,obično nakon onog prvog se desi ona psihička-emotivna evakuacija te osobe iz onih nekih "najdubljih" osjećanja,zakrpe su samo površne,u tebi (ili njoj) ima ona odluka da više ne želiš imati tu osobu u životu i ideš protiv sebe,koliko god možda bilo lijepo nakon pomirenja,lutaš za nekom slikom iz prošlosti,ne vidiš tu osobu nego ono svoje osjećanje koje ti je dala nekada,ali to je sve "optička varka",toga (više) nema tu,svi oni razlozi koji su vas rastavili i dalje ostaju u vama,samo ste odlučili da ih ignorišete.U nadi da će se onaj "blijesak" ponovo desit,a on se ne može više ponoviti i da su stvari "u redu".
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#277 Re: kako da je osvojim opet

Post by anthraxQ »

BASS wrote: Pošto je situacija sa "multiplim" prekidima,obično nakon onog prvog se desi ona psihička-emotivna evakuacija te osobe iz onih nekih "najdubljih" osjećanja,zakrpe su samo površne,u tebi (ili njoj) ima ona odluka da više ne želiš imati tu osobu u životu i ideš protiv sebe,koliko god možda bilo lijepo nakon pomirenja,lutaš za nekom slikom iz prošlosti,ne vidiš tu osobu nego ono svoje osjećanje koje ti je dala nekada,ali to je sve "optička varka",toga (više) nema tu,svi oni razlozi koji su vas rastavili i dalje ostaju u vama,samo ste odlučili da ih ignorišete.U nadi da će se onaj "blijesak" ponovo desit,a on se ne može više ponoviti i da su stvari "u redu".

:thumbup:
ShakiraHanuma

#278 Re: kako da je osvojim opet

Post by ShakiraHanuma »

Bojim se da je ova tema malo zamrla. :D

Imali neko ideju za neki alternativni kraj priče ili možda da ispriča još jednom priču iz nekog svog ugla. :-)
mokosh

#279 Re: kako da je osvojim opet

Post by mokosh »

je li otišo?
uradi sam

#280 Re: kako da je osvojim opet

Post by uradi sam »

Nigdje covjeka mora da se ozenio :-D ..ili je nedaj boze onaj sa Avaza...cudna je ljubav... :? volio bih bas da cujemo iz prve ruke dokle su nasi.... :-D
fatamorgana

#281 Re: kako da je osvojim opet

Post by fatamorgana »

basicman

#282 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

male_okice wrote:
basicman wrote:
anthraxQ wrote:jbg, nekim ljudima bi trebala i dva života da skontaju da su živi.

ti si išao za onim što želiš bez obzira na mogucnosti i posljedice... živ si.

mogu samo reći :thumbup: :thumbup: :thumbup: .
bas to. a nekima treba i 10 godina, da skontaju da su mrtvi ili cak iako znaju, ne trude se da nista
urade da to poboljsaju, prepuste se da ih zivot nosi i baca...samo je tuzno kad ti neko nije svejedan...
imam viziju, da ako se ubrzo ozenim nekom drugom i budem imao djecu, i da onda slucajno saznam
za 10 godina, da ima 40 i da je usamljena,....to bi mi jos vise slomilo srce..i ne zelim da sam u pravu...
iako ne bude nista od nas, zelim joj da bude sretna...
pitanje je da li bit tako osjecao za 10 godina sta sve moze biti...eh zamisli sad se ozenis nekom drugom, dok skontate gdje kako zivjeti dodje prva beba obaveze osjecaji dodje druga beba posao djeca obaveze ljetovanja veselja njihova su tvoja veselja tuge njihove su tvoje tuge...milion stvari, pitanje je veliko da li ces ti misliti tad uopste o njoj i da li ce ona da ti predstavlja tad isto sto i sad :?: (ovo je pod pretpostavkom da prekines kontakt sa njom i posvetis se svom zivotu) po meni ti su upao u neku gadnu patetiku i vrtis se u krug oko nje bez vidljivog pomaka, vece je meni ovdje pitanje sta ce s tobom biti za deset godina, na kraju krajeva i ta kao ljubomora...ne znam da joj je fakat stalo bila bih stobom, niste vi vise klinci od 15 godina pa ne mozete naci zajednicku valjda ste odrasli pa se mozete nositi problemima i rjesavati ih, ili ne mozete? Uostalom sta ti znas o njenom ljubavnim zivotu? Ako je ona podlozna svojima ko ti kaze da joj oni nece naci odgovarajuceg muza po njihovim pravilima i nagovoriti je da se uda? bioloski sat ce otkucavati njoj, a i tebi u jednom momentu, niste vi jedno za drugo ako vam treba toliko vremena da skontate da li treba da budete skupa ili ne ili ako ne mozete spasiti tu vezu klonite se jedno drugog i postanite sretni jedno bez drugog. Nije ljubav uvijek dovoljna
to sto si gore opisavala je svjesno zavaravanje samog sebe, i ustvari i jeste zivot. znam da se sve zaboravi vremenom. samo ljubav nije uvijek dovoljna ljudima koji mozda ocekuju previse. meni bi bila dovoljna, a strasljivima nije. samo sto sam dugo vremena bio i ja strasljiv i nisam bio siguran jel ona ta prava. mozda i jeste najbolje da se klonimo jedno drugog, sve vise u to vjerujem, iako cim evo sad sam na distanci, opet se javlja salje mailove...cudno sve.
PalaSa Marsa

#283 Re: kako da je osvojim opet

Post by PalaSa Marsa »

Dion wrote:Ko je ljubio taj ne ljubi vise

Ti me ne volis i ne zelis, zar
lijep nisam nimalo, mala?
Ne gledajuci, od strasti uz zar
na rame mi je tvoja ruka pala.

Sa kezenjem, mlada, osjecajnim
ja s tobom nisam ni nezan ni zao.
Koliko si ih milovala sjajnih?
Ko ti je sve dosad ruke, usne dao?

Znam, oni su prosli kao sanke, mila,
ne dodirnuvsi tvoj oganj u snima,
na koljenima mnogima si bila,
a sada, evo, sjedis na mojima.

Neka ti oci trepavica rubi,
neka ti u misli dodje drugi neko.
Ta i ja te bas jako ne ljubim
tonuc u nesto drago i daleko.

Ovu vatru sudbinom ocajno
ne zovi, veza lakoumna to je.
Kao sto smo se susreli slucajno
rastacemo se uz smjesak nas dvoje.

Svojim putem otici ces u smiraj
da prokockas dane i plac novi.
neljubljene samo ti ne diraj,
negorene nikako ne zovi.

U corsokaku s drugim ces se naci,
o ljubavi brbljajuc bez svjesti.
Tad cu mozda u setnju izaci
i sa tobom ponova se sresti.

Blize pleca okrenuvsi drugom
i malo se pognuv ne misleci.
-Dobro vece!, reci ces mi s tugom.
-Dobro vece, i ja cu reci.

I nista nece dusu da zanjise.
Nit u drhtanje moze da je svali.
Ko je ljubio, taj ne ljubi vise.
Izgorelog niko ne zapali.
:thumbup: :)
basicman

#284 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

madnessa wrote:meni je nevjerovatan fenomen koji nije tako rijedak... ljudi se tako zalijepe na nekog ko ih maltretira (psihicki, emotivno ili fizicki) i dozivljavaju to kao nacin iskazivanja ljubavi druge strane. do te mjere postanu ovisni da je to bolesno! najcesce osobe, koje su zrtve ovakvog mobbinga u vezi, dozivljavaju tu vezu kao "once in a lifetime" ljubav. :-)
nije bas tako negativno. prvo ne vidimo se skoro nikako, niti iko koga maltertira, niti proganja, ....samo osjetim da obadvoje i poslje dvije godine nismo nastavili dalje. i kad se vrlo rijetko vidimo poseban je osjecaj...tesko opisati
basicman

#285 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

madner wrote:
madnessa wrote:meni je nevjerovatan fenomen koji nije tako rijedak... ljudi se tako zalijepe na nekog ko ih maltretira (psihicki, emotivno ili fizicki) i dozivljavaju to kao nacin iskazivanja ljubavi druge strane. do te mjere postanu ovisni da je to bolesno! najcesce osobe, koje su zrtve ovakvog mobbinga u vezi, dozivljavaju tu vezu kao "once in a lifetime" ljubav. :-)
Svak se bori za ono sto mu fali.
bas tako. samo slabi puste da ih zivot baca sa stijene na stijenu i nista ne urade. ovako bar znas da pokusavas...da se ne prepustas...
basicman

#286 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

madnessa wrote:
madner wrote:Svak se bori za ono sto mu fali.
i to sto kazes... ma vala do sad bi aleksandar veliki po dunjaluka osvojio, a ovaj ne moRe ovu hanumu... il' se hanuma bas brani od njega ili je vakat da on mijenja taktiku... :mrgreen:
bila je ona osvojena milion puta, ali problem je da sam je i ostavljao , i gubio interes. sad mi ostaje mjenjanje taktike, da provodam neku slatkicu njenom ulicom, iako je to puni rizik. to neku zaintrigira, a neke zauvjek otjera...tako da neznam
basicman

#287 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

-maggie- wrote:Oj Bože dragi, ovo isto neka španska sapunica. :) Želim ti puno sreće, mada mislim da ona očito ne zna šta hoće, pokušaj sa njom popričati, i nipošto se nemojte upuštati u brak ako ona još nije sigurna da to hoće.
Vjerujem ja da ti nju voliš, možda i ona voli tebe, ali često velike ljubavi ne završe sretno. :)
bas je to to sto osjecam. oko 70% ljudi ne ozene svoju ljubav nego neku drugu... ne bi da sam u toj vecini...
basicman

#288 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

BASS wrote:"one it is" fenomen :)

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=oneitis

Iskreno sumnjam u te stvari,ljudi se mjenjaju,osjećanja prema drugim ljudima se mjenjaju...
Jednog jutra se probudiš i vidiš da nisi sa istom osobom sa kojom si započeo,u nekom trenutku,nekada te ispunjavala,sada više ni sam ne znaš,ili u stvari imaš neke nove "rupe"...ili su to ipak njene... :)
ko će znati...
Pošto je situacija sa "multiplim" prekidima,obično nakon onog prvog se desi ona psihička-emotivna evakuacija te osobe iz onih nekih "najdubljih" osjećanja,zakrpe su samo površne,u tebi (ili njoj) ima ona odluka da više ne želiš imati tu osobu u životu i ideš protiv sebe,koliko god možda bilo lijepo nakon pomirenja,lutaš za nekom slikom iz prošlosti,ne vidiš tu osobu nego ono svoje osjećanje koje ti je dala nekada,ali to je sve "optička varka",toga (više) nema tu,svi oni razlozi koji su vas rastavili i dalje ostaju u vama,samo ste odlučili da ih ignorišete.U nadi da će se onaj "blijesak" ponovo desit,a on se ne može više ponoviti i da su stvari "u redu".
interesantno glediste. samo znas da ima ljudi, s kojima nikad nije dosadno i s kojima se uvijek mozes smijati.
jel poznajes ikog slicnog ? ne mora to biti zena, moze biti i drug s kojim ti ja zabavno. a ja sam to upravo imao s njom, i bas sto mi fali je da smo znali da se svakoj gluposti smijemo, i da smo imali neki zajednicki jezik, cak i poslje svega, nismo to izgubili.
basicman

#289 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

ShakiraHanuma wrote:Bojim se da je ova tema malo zamrla. :D

Imali neko ideju za neki alternativni kraj priče ili možda da ispriča još jednom priču iz nekog svog ugla. :-)
nije zamrla, opet pauza, nisam se javljao, sad ona opet jeste, i svaki put kad pocnem da se hladim i kad upoznam
jako interesantne cure i pocne mi biti fino, javlja se. izgleda da me preko FB spijunira preko neke njene prijateljice...
basicman

#290 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

mokosh wrote:je li otišo?
tu sam u spaniji, i ne idem nigdje do oktobra akoBogda. odlicno mi je.
sunce, kupanje, prijatelji a usput se nadam i ovoj :)
basicman

#291 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

uradi sam wrote:Nigdje covjeka mora da se ozenio :-D ..ili je nedaj boze onaj sa Avaza...cudna je ljubav... :? volio bih bas da cujemo iz prve ruke dokle su nasi.... :-D
ma kakav s avaza, jezik pregrizo :D
osjecam se veselo zadnjih dana, javlja mi se nekih sa svih strana, jako vrijednih paznje i jako
interesantnih i zainteresovanih...iako me u kasne sate, sustigne ova bivsa, ali vec rjede...
basicman

#292 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

negorene nikako ne zovi.

genijalno, ko je autor ovog remek djela
basicman

#293 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

hahahah :) ne, necemo se ponizavati. leonard cohen rece u jednoj pjesmi, "you never win a woman back, by begging on your knees"
fatamorgana

#294 Re: kako da je osvojim opet

Post by fatamorgana »

basicman wrote:
hahahah :) ne, necemo se ponizavati. leonard cohen rece u jednoj pjesmi, "you never win a woman back, by begging on your knees"
Al nije odao svoju tajnu: "You win a woman beeing a Leonard Cohen .... :wink:
malaplavooka

#295 Re: kako da je osvojim opet

Post by malaplavooka »

babyline wrote:
basicman wrote:
-maggie- wrote:Oj Bože dragi, ovo isto neka španska sapunica. :) Želim ti puno sreće, mada mislim da ona očito ne zna šta hoće, pokušaj sa njom popričati, i nipošto se nemojte upuštati u brak ako ona još nije sigurna da to hoće.
Vjerujem ja da ti nju voliš, možda i ona voli tebe, ali često velike ljubavi ne završe sretno. :)
bas je to to sto osjecam. oko 70% ljudi ne ozene svoju ljubav nego neku drugu... ne bi da sam u toj vecini...
e moj ti ovo tvoje ispade naka malo nemoj se uvriejditi nije licno jer se samo citamo preko foruma i govorim na osnovu onog sto pises u svojim postovima.. nezrela opsesivna ljubav... osvoji, odbaci, zagolicaj, nesiguran siguran.... i jos odes u drugu fdrzavu radi nje i opet ne ide... a teb i dalje to kopka i tvrdis da se samo s njom mozes smijati itd.. dragi moj, da je ona tebi bas tako idealna i tti njoj i da ste vi taj par koji bi trebao d ase uzme iz ljubavi to bi se desilo a ne ova farsa i muka... mislim da ti sebi nesto dolkazujes, mada u dubuni duse i ti i ona znatae da je vase proslo i da ne pripadate jedno drugom...

covjek je utoliko plemeniti sto moze da voli i ljubav ne spada sa neba ukoliko imas otovrerno srca prema njoj (mada to nije bio slucaj, bez obzira sto si opjednut sada) ili nekom drugom itekako imas sanse da ozenis neku iz ljubavi... ali vidi, nisu svi problemi tada prosli, opet te cekaju iskusenja, tipa potencijal ljubav je tu, ali i ako se na tom ne radi, ili ako nemate onaj pinkic srece da usrecite jedno drugo onda sta da ti kazem ce la vie, ali vrijedi zivjeri otvorenog srca i pokusati...
ti si trenutno daleko i druge ces (tu slatkicu) samo povrijediti i nemas sta da joj kavalitetno das... ostani sam i pusti malo vremana da te prodje opsesija... procitaj koju o zreloj ljubavi i onda ce ti se to i desiti..
sretno!

E kad sve ovo čitam dođe mi da psujem (a nisam lajavica!)Sve što je iko napisao o ovoj temi jednostavno....stoji...ali ja se sad pitam što li nas je bog prokleo, da lutamo svijetom i tražimo svoju drugu polovinu, pa kad je onda nadjemo...ehhhhh, da li je to ta? I zašto me neće i zašto me ne voli i milion drugih dilema, i zašto j.... insan ne može biti siguran u sebe, zašto gubimo samopouzdanje kad ljubav uđe u srce? E to nije fer!Kad nas je kažnjavao trebao je nekako drugačije, da bude lakše....ma da Eva! Za sve je kriva Eva!
basicman

#296 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

fatamorgana wrote:
basicman wrote:
Al nije odao svoju tajnu: "You win a woman beeing a Leonard Cohen .... :wink:
radim na tome da budem nesto slicno :D,
snimam trenutno album s nekim momcima u sarajevu, i kad bude gotov
krajem godine promovisacemo, evo jedan singl: http://www.youtube.com/watch?v=oYymR9IceuU
ali to definitivno ne radim zbog nje i nikoga,
osim zbog ljubavi prema muzici :D
basicman

#297 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

babyline wrote:
basicman wrote:
e moj ti ovo tvoje ispade naka malo nemoj se uvriejditi nije licno jer se samo citamo preko foruma i govorim na osnovu onog sto pises u svojim postovima.. nezrela opsesivna ljubav... osvoji, odbaci, zagolicaj, nesiguran siguran.... i jos odes u drugu fdrzavu radi nje i opet ne ide... a teb i dalje to kopka i tvrdis da se samo s njom mozes smijati itd.. dragi moj, da je ona tebi bas tako idealna i tti njoj i da ste vi taj par koji bi trebao d ase uzme iz ljubavi to bi se desilo a ne ova farsa i muka... mislim da ti sebi nesto dolkazujes, mada u dubuni duse i ti i ona znatae da je vase proslo i da ne pripadate jedno drugom...

covjek je utoliko plemeniti sto moze da voli i ljubav ne spada sa neba ukoliko imas otovrerno srca prema njoj (mada to nije bio slucaj, bez obzira sto si opjednut sada) ili nekom drugom itekako imas sanse da ozenis neku iz ljubavi... ali vidi, nisu svi problemi tada prosli, opet te cekaju iskusenja, tipa potencijal ljubav je tu, ali i ako se na tom ne radi, ili ako nemate onaj pinkic srece da usrecite jedno drugo onda sta da ti kazem ce la vie, ali vrijedi zivjeri otvorenog srca i pokusati...
ti si trenutno daleko i druge ces (tu slatkicu) samo povrijediti i nemas sta da joj kavalitetno das... ostani sam i pusti malo vremana da te prodje opsesija... procitaj koju o zreloj ljubavi i onda ce ti se to i desiti..
sretno!
e pa opisala si to sve sto se vec desilo. proslo je puno vremena, 2 godine, i upoznao druge i pokusao, i bio, i povrjedio naravno nenamjerno, i opet osjecam da je jos tu. zivimo blizu jedno drugog cak u istoj ulici ovdje, i vjeruj imam dovoljno za zabavu, pun je grad cura, nisam opsesivan, ali znam samo kad se vracam i pogledam prema prozoru, i osjecam da tu je ona koju volim kao cijelo bice, ne lazem sekunde, i nemam razloga.
basicman

#298 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

Dion wrote:
basicman wrote:

negorene nikako ne zovi.

genijalno, ko je autor ovog remek djela
Jesenjin :)
nije ni cudo sto je izvrsio samoubojstvo, napisao je najdublje istine ljubavi i osjecanja, i bol kad se s nekim istinski spojis, i da ga opet gubis. i onda da se pravis da ste stranci...
ne treba nikad previse davati ni u ljubavi ni otkrivati svakome svoje najdublje tajne
i pustati ga u najuzi krug povjerenja....
samo je tesko kada to ne mozes kontrolisati i samo se prepustis i ljubis svaku kao da je zadnja...
ako hoces, da te gubitak ne boli, moras nauciti izgleda da ti je sve svejedno i da ti se jebe za sve...
a kad to naucis postajes fatalna osoba, koja je hladna kao led i kojoj je sve svejedno, i koja nakon sto s nekim
provede intimne momente, sljedeceg dana ne mora vise nikad da cuje za tu osobu ....
u tom momentu gubis dio ljudskosti i dio djeteta u sebi i postanes jednostavno los...
basicman

#299 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

malaplavooka wrote:[

sretno![/quote]

E kad sve ovo čitam dođe mi da psujem (a nisam lajavica!)Sve što je iko napisao o ovoj temi jednostavno....stoji...ali ja se sad pitam što li nas je bog prokleo, da lutamo svijetom i tražimo svoju drugu polovinu, pa kad je onda nadjemo...ehhhhh, da li je to ta? I zašto me neće i zašto me ne voli i milion drugih dilema, i zašto j.... insan ne može biti siguran u sebe, zašto gubimo samopouzdanje kad ljubav uđe u srce? E to nije fer!Kad nas je kažnjavao trebao je nekako drugačije, da bude lakše....ma da Eva! Za sve je kriva Eva![/quote]

to se i ja pitam. najvaznija pitanja je postavio dado topic, u pjesmi..."za koji zivot treba da se rodim, za koji sudnji dan treba da zivim, i kojem Bogu treba da se molim i koju zenu treba da volim ja"....osjecam kao da sam zakasnio ipak u svemu. ne valja se nikada zabavljati 5 godina a da od toga nista ne bude...jer izgleda ljudi udu u neke faze u vezi, u kojima su trebali biti davno u braku. a kad u braku udu u tu fazu, i imaju djecu, razvedu se kao vecina, ali bar imaju potomke...a ja ovako negdje ni vamo ni tamo. ko god je u vezi, preko godinu to se odmah zeni i cao.
drugih puta bi sad pametnije, nekad trazimo posebno i mislimo da imamo normalno, a to normalno ustvari i jeste posebno. shvatio sam to, iako kasno, ona izgleda nije ni sad, a shvatice jednog dana, nadam se ubrzo...jer nije nicije strpljenje i ludost vjecna
basicman

#300 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

babyline wrote:malaplavooka, niej sve bas tako crno... ima ljudi koji su uspjeli da je prepoznaju i zadrze, ali da je jednostavno nije... i da su cudni putevi gospodnji i to stoji ....
glavu gore.. i uvijek vriejdi i ona ko zna za sta je to sve dobro.. tek kad se covjek dobro izmakne i stisa ego i sujetu... moze da osjeti da li je to bilo to ili nesto drugo... ne manje bitno za nas, jer eto tako mi ucimo lekcije zivota.. vec da bude siguran da zeli da otovri srce i zrelo prihvati stvari onakve kakve jesu....
i opte ima uspona i padova.. takva je to igra... :-D
aha, nije sve tako crno, puno je crnje :D
Post Reply