Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Katy wrote:
Da sam ja na njegovom mjestu trazila bih razgovor u cetri oka ,a ne mail ili telefon.
Cisto iz razloga da se neke stvari stave tamo gdje im je mjesto i da oboje mogu nastaviti svoje zivote zavrsavajuci to poglavlje.
Pa njemu i jeste problem da nemaju više komunikacije. Ne vjerujem da mu više odgovara e-mailove i SMS-ove.
Sa telefonom mogu pretpostaviti kako je.
Upravo zbog toga što ima pitanja na koja nema odgovora od nje je i otvorio je temu na forumu.
S tim da kao i svim slučajevima priajtelj ili prijateljica kome se obraća za savjet čuje samo dio priče,
često ne i sasvim istinite.
Inače svi volimo sretne završetke i ljubav uvijek ponjeđuje ali prvo treba da bude ljubavi - obostrane.
Slazem se s tvojim rijecima.
Moguce da sam propustila dio komentara pa nisam sasvim u toku bila s ovim mojim komentarom.
Ako je vec u razmisljanju da ide zivjeti tamo zbog nje mislim da onda nije problem sjesti u avion i otici tamo pokusati je naci,susresti na ulici ili je odande zamoliti za jos jedan razgovor da je tog trena svjesna da je ONA razlog dolaska tamo.Otvorene karte na sto staviti.Iskrenost je jedini nacin.
Svi smo mi hrabri ,istrajni i cesto imamo pogresnu sliku o nekom pisuci ili na telefon mozemo zvucati cool kad nam je do glume ako iz bilo kog razloga imamo povrijedjen ponos.Na mail se lako da neodgovoriti,tim pobjeci ali nepogledati u oci osobu koja je presla, kako on rece,3000km izmedju njih,malo teze ide.Barem mislim.Ako jos uvijek ima visak osjecanja za njega ili ako nista drugo zbog starih vremena nece ga ostaviti k'o psa na ulici.Prvi susret je za nju bio slucajan i kako sam shvatila nije znala da je ona razlog sto je tu tada.
Ako sam opet sta pobrkala u dogadjajima,unaprijed izvinjenje.
Sve u svemu.Cist racun(po pitanju osjecanja) i da se to izgovori jasno i glasno.To je potrebno.Uvijek.
Ma meni si ti ovo sve zakomplikovao maksimalno.Te put i život u Madrid zbog nje a pojma nemaš šta ćete dočekati tamo i kakva će biti njena reakcija,te problemi sa majkom pa vaganje njene reakcija kad te je vidjela itd. Ma ja bi na tvom mjestu nazvala djevojku, rekla joj ja tebe djevojko draga volim, želim provesti život pored tebe i gledati kako nam djeca rastu, ako treba doći ću u Madrid i tamo ćemo živjeti, pa vidi šta će ti reći.Ali ako te odbije,pusti je. Ovaj tvoj plan i faktor iznenađenja bi je mogao prestrašiti a i iznjedriti kratkotrajnu pobjedu tebi ali i eventualnu mogućnost da se djevojka predomisli kad je spusti prvi šok od iznenađenja.Ali eto, ti uradi kako ti je srcu želja.
I ja mislim!Poslije svega sto sam procitala ovdje.Sam je kriv!
Cesto se to desi muskarcima da ne prepoznaju probleme u vezi ili ih negiraju.Shvate sve tek kad je prekasno.
Ne mora znaciti da ima drugog ili da se zaljubila.Djevojka je digla ruke od njega.Tako mi izgleda.
Ko bi dozivotno trcao oko nekog ko ce ti odredjivati koliko puta je dovoljno da se cujete,odbijao zelju za djetetom,zajednickim planovima znaci.
U svakom slucaju sa srecom.Ja volim sretne zavrsetke.
Da sam ja na njegovom mjestu trazila bih razgovor u cetri oka ,a ne mail ili telefon.
Cisto iz razloga da se neke stvari stave tamo gdje im je mjesto i da oboje mogu nastaviti svoje zivote zavrsavajuci to poglavlje.
Cak i da je suprotno od toga sto mislim.Da se moze spasiti sve.Opet ,potreban je razgovor.S njom! Ne sa nama ovdje i nasim predpostavkama.Nemamo mi dovoljno dobru sliku o svemu.
pa nisam nigdje napisao da nisam kriv. ne morate mi to sad jos nabijat na nos
al bolje doci nekad tobe, nego nikad bar mislim da je tako. zelio sam taj razgovor, ali rekla je da je jos sve svjeze,
i da se boji kako ce reagovati jer jos ima osjecaja. mislim da nece da me vidi jer zna kako djelujem na nju, i da bi se najvjerovatnije dobro osjecala u mom drustvu, ali nesto je prelomilo da nece i tako se razum bori sa osjecajima i nesto je blokira u glavu sto joj kaze da nisam covjek za zivot. to se ne moze ni preko maila ni preko telefona ukloniti nego sam kontaktom, to si u pravu. zato cu joj dati jos vremena i necu se javljati, pa ako bude, bice. sve ostalo da uradim mislim da ne bi valjalo.
Katy wrote:
Pa njemu i jeste problem da nemaju više komunikacije. Ne vjerujem da mu više odgovara e-mailove i SMS-ove.
Sa telefonom mogu pretpostaviti kako je.
Upravo zbog toga što ima pitanja na koja nema odgovora od nje je i otvorio je temu na forumu.
S tim da kao i svim slučajevima priajtelj ili prijateljica kome se obraća za savjet čuje samo dio priče,
često ne i sasvim istinite.
Inače svi volimo sretne završetke i ljubav uvijek ponjeđuje ali prvo treba da bude ljubavi - obostrane.
ovo si opisala bolje nego sto sam ikad i sam mogao opisati. svaka rijec je istinita. sms-ove ili pozive ne saljem vec godinu, jer necu da se razocaram. e-mail sam slao samo nakon zadnjeg susreta, i to je odgovarala i imali smo par pozitivnih mailova, slali neku muziku, sve dok nije primjetila da se opet zblizavamo, onda je opet skratila.
isto kao da je neko nasavjetovao ili kao da se neko tu mjesa ili diktira. mislim da bi dobar razgovor bio rjesenje, i da nije fer to s njene strane. cak da mi i kaze, da ne vidi buducnost, ne bi bio problem, ali samo da imam pravo bar i ja nesto reci, pa ljudi i kad su na sudenju, imaju prava glasa.
basicman wrote:
ovo si opisala bolje nego sto sam ikad i sam mogao opisati. svaka rijec je istinita. sms-ove ili pozive ne saljem vec godinu, jer necu da se razocaram. e-mail sam slao samo nakon zadnjeg susreta, i to je odgovarala i imali smo par pozitivnih mailova, slali neku muziku, sve dok nije primjetila da se opet zblizavamo, onda je opet skratila.
isto kao da je neko nasavjetovao ili kao da se neko tu mjesa ili diktira. mislim da bi dobar razgovor bio rjesenje, i da nije fer to s njene strane. cak da mi i kaze, da ne vidi buducnost, ne bi bio problem, ali samo da imam pravo bar i ja nesto reci, pa ljudi i kad su na sudenju, imaju prava glasa.
basicman, ne znam da li ima takvo nesto u Spaniji, u Njemackoj sigurno ima, neke "Gesprächoasen" gdje
se pomaze parovima da se razumiju i "ozdrave" komunikaciju. Ovdje u Becu sam prije volontirala u jednoj takvoj
ustanovi, a sada samo s vremena na vrijeme. Ako postoji dobra volja ti razgovori cuda cine.
zelenashica wrote:Zar ti još nisi spuco za Španiju?
nisam, znam da ne valja navaljivati, postignes kontra efekat, tako da cu joj ostaviti jos neko vrijeme, nek
me malo pozeli bar
E moj jarane, to da cete pozeliti, mozes samo mastati. Pa ona je od krvi i mesa a ni Spanci nisu toliko ruzni ! - Sorry...Uhvati kakvu ovdje pticicu i drzi je dobro. Bolje i takva nego neka na grani..
babyline wrote:hmm previse mi je tu kalkulacija sa tvoje strane u toj vezi... nakon pet godina veze ona vjerovantno zna zasto te izbjegava... nisi naveo razloge zbog cega se ranije niste uzeli a sada to hoces. da nisi shvatio sa zakasnjenjem sta zelis, a oklijevajuci izgubio priliku i sad ti je eto stalo da to ispravis.. ne znamo ni sta tvoji razmisljaju o svemu tome? ja mislim da si je nakon toliko duge veze jako povrijedio i ti sigurno znas kako i vjerovatno joj zbog toga vise ne mozes prici. a i pitanje da li bi zaista bili tako srecni kako pretpostavljas, jer da je tako ne bi bili sada u toj situaciji. ipak niste djeca.
moj zakljucak se svodi, i citiracu jednu meni vrlo dragu osobu nema ništa gore od lošeg tajminga u vezi...
kada u razlicitim fazama zelite razlicite stvari,,, asinhrono... ispadne tajming vazniji od ljubavi/zaljubljenosti isl. cudan je zivot
sretno, kako god odlucis!
Treba ga spustiti na zemlju, zaista! Ma previse je ona dobra bila prema njemu, i sad kad se sve to promjenilo, pomagaj!! On je nije cjenio kada je trebalo! A sad malo kao sujeta mu je povrijedjena... Ma ne vrijeti vise o ovome raspravljati.
ja sam ljetos bio spreman sve napustiti... krenuo u firmu da dam otkaz / ili zamrznem status
zvao rodicu da dignem kredit za kartu i život tamo... digao neki oročeni novac u rajfajzenu
i onda skontam.... jarane neće mi vrata otvoriti to je takav tip ljudi ... još će mi natovariti policiju u zemlji u kojoj ne znam jezik i boravim ko turist bez adrese...
ako se ona nije mogla strpiti još pola godine... da se ponovno zaljubimo... sva sreća da je sad puklo nego ove godine
zato
ko god želi da ide iz naših života... samo OTVORIŠ VRATA... po potrebi opališ nogom u guzicu da ubrzaš proces
basicman wrote:
basicman, ne znam da li ima takvo nesto u Spaniji, u Njemackoj sigurno ima, neke "Gesprächoasen" gdje
se pomaze parovima da se razumiju i "ozdrave" komunikaciju. Ovdje u Becu sam prije volontirala u jednoj takvoj
ustanovi, a sada samo s vremena na vrijeme. Ako postoji dobra volja ti razgovori cuda cine.
to je dobra ideja i pokusacu da takvo nesto nadem. a vidjecu jel postoji dobra volja i pokusacu.
zelenashica wrote:Zar ti još nisi spuco za Španiju?
nisam, znam da ne valja navaljivati, postignes kontra efekat, tako da cu joj ostaviti jos neko vrijeme, nek
me malo pozeli bar
E moj jarane, to da cete pozeliti, mozes samo mastati. Pa ona je od krvi i mesa a ni Spanci nisu toliko ruzni ! - Sorry...Uhvati kakvu ovdje pticicu i drzi je dobro. Bolje i takva nego neka na grani..
nije niko rekao da su ruzni, nisu ni kod nas zenske ruzne, ali kakva god da se pojavi, pa cak i da je najbolja ne moze zamjeniti osobu s kojom si djelio sve tajne preko 5 godina. a cesto se i desi da bas taj sljedeci sto dode i vrati je ubrzano nazad. dakle nije zagarantovano ni da jeste ni da nije. a ne volim gatati.
komi wrote:ja sam ljetos bio spreman sve napustiti... krenuo u firmu da dam otkaz / ili zamrznem status
zvao rodicu da dignem kredit za kartu i život tamo... digao neki oročeni novac u rajfajzenu
i onda skontam.... jarane neće mi vrata otvoriti to je takav tip ljudi ... još će mi natovariti policiju u zemlji u kojoj ne znam jezik i boravim ko turist bez adrese...
ako se ona nije mogla strpiti još pola godine... da se ponovno zaljubimo... sva sreća da je sad puklo nego ove godine
zato
ko god želi da ide iz naših života... samo OTVORIŠ VRATA... po potrebi opališ nogom u guzicu da ubrzaš proces
razumijem te, ali imam osjecaj po malo ironicnoj ti reakciji, da si ipak htio da odes i cak bio blizu.
babyline wrote:hmm previse mi je tu kalkulacija sa tvoje strane u toj vezi... nakon pet godina veze ona vjerovantno zna zasto te izbjegava... nisi naveo razloge zbog cega se ranije niste uzeli a sada to hoces. da nisi shvatio sa zakasnjenjem sta zelis, a oklijevajuci izgubio priliku i sad ti je eto stalo da to ispravis.. ne znamo ni sta tvoji razmisljaju o svemu tome? ja mislim da si je nakon toliko duge veze jako povrijedio i ti sigurno znas kako i vjerovatno joj zbog toga vise ne mozes prici. a i pitanje da li bi zaista bili tako srecni kako pretpostavljas, jer da je tako ne bi bili sada u toj situaciji. ipak niste djeca.
moj zakljucak se svodi, i citiracu jednu meni vrlo dragu osobu nema ništa gore od lošeg tajminga u vezi...
kada u razlicitim fazama zelite razlicite stvari,,, asinhrono... ispadne tajming vazniji od ljubavi/zaljubljenosti isl. cudan je zivot
sretno, kako god odlucis!
cekao sam pravi trenutak, i vazda je nesto kao nedostajalo, ili smo cekali da zavrsi neke ispite, ili smo cekali
da novi stan iznajmimo, uglavnom odugovlacilo se. moji podrzavaju sve sto zelim. nemam garanciju da li bi bili sretni, ali znam da 90% vremena to jesmo bili. to je razlog zasto sam ubjeden da prava kriza ili neki razlog dakle nije ni postojao. svi vazni stubovi veze kao: povjerenje, ljubav, razumjevanje, sex, zajednistvo, zajednicke vizije buducnosti itd, su bili stabilni i intaktni. ali bilo kako bilo, ne oslanjam se vise samo na to, pokusati sigurno hocu negdje u martu, ali iskrenu nadu vise nemam, mozda neku malu iskru a iskra je nekad dovoljna da zapali vatru, vidjecemo...
basicman wrote:
cekao sam pravi trenutak, i vazda je nesto kao nedostajalo, ili smo cekali da zavrsi neke ispite, ili smo cekali
da novi stan iznajmimo, uglavnom odugovlacilo se. moji podrzavaju sve sto zelim. nemam garanciju da li bi bili sretni, ali znam da 90% vremena to jesmo bili. to je razlog zasto sam ubjeden da prava kriza ili neki razlog dakle nije ni postojao. svi vazni stubovi veze kao: povjerenje, ljubav, razumjevanje, sex, zajednistvo, zajednicke vizije buducnosti itd, su bili stabilni i intaktni. ali bilo kako bilo, ne oslanjam se vise samo na to, pokusati sigurno hocu negdje u martu, ali iskrenu nadu vise nemam, mozda neku malu iskru a iskra je nekad dovoljna da zapali vatru, vidjecemo...
basicman wrote:
Nemoj ni pokushavati.
Vala pitac s ovim se moram složiti....mislim danima nas ovdje kuha ja bi do sad spucala u pm a ne u španiju da je srce u pitanju.
nesto si preskocio...
preskocio si jasno reci da ste vi raskinuli, pa je ona otisla u spaniju... pa si ti dosao u julu, nakon pola godine, pa ste bili do decembra par.
tj. vi ste prekinuli vasu petogodisnju vezu i rastali se.
prije nego je ona uselila kod mame.
zasto ste prekinuli?
mozda ipak nije mama jedini problem, nego je tebi lakse naci nekog treceg krivca za raspad vase veze?
znas, nekad ne, zaista znaci samo ne. bez obzira da li se pokusava reci blago, da se ne povrijedi druga osoba.
s obzirom (izvini ako lupam) da su tvoji razvedeni i na to kako si opisao tatu...mozda ni sam nemas bas optimalno ponasanje u vezama, a nisi svjestan gdje grijesis...mi uglavnom kopiramo vec vidjeno ponasanje roditelja. porazgovarati sa nekim strucnim nikako nije losa ideja.
bez obzira na drugu stranu, Hebem ga ja ne bi mi palo na pamet da se trudim i pokusavam nekoga vratiti kad je ta osoba bila u stanju da odbaci 5 godina tek tako, i kao sto ovaj rece sve tajne i sve sto ste djelili.
e sad na drugu stranu sto mi samo znamo jednu stranu price, i ne znamo njene razloge, ima li tu sta i do tebe...
basicman wrote:
Nemoj ni pokushavati.
znam da je dobronamjeran savjet, ali ipak bi isao protiv sebe da to ne uradim.
strpljenje je vrlina a ne mana, a to samo znaju oni sto su istinski voljeli ili bili voljeni a ostali ni ne mogu znati.
pustopoljina wrote:nesto si preskocio...
preskocio si jasno reci da ste vi raskinuli, pa je ona otisla u spaniju... pa si ti dosao u julu, nakon pola godine, pa ste bili do decembra par.
tj. vi ste prekinuli vasu petogodisnju vezu i rastali se.
prije nego je ona uselila kod mame.
zasto ste prekinuli?
mozda ipak nije mama jedini problem, nego je tebi lakse naci nekog treceg krivca za raspad vase veze?
znas, nekad ne, zaista znaci samo ne. bez obzira da li se pokusava reci blago, da se ne povrijedi druga osoba.
s obzirom (izvini ako lupam) da su tvoji razvedeni i na to kako si opisao tatu...mozda ni sam nemas bas optimalno ponasanje u vezama, a nisi svjestan gdje grijesis...mi uglavnom kopiramo vec vidjeno ponasanje roditelja. porazgovarati sa nekim strucnim nikako nije losa ideja.
prvi put je bilo, jer sam izbjegavao brak, i primjetila je da nisam skroz ubjeden bio.
ali nekad covjeku treba samo vremena, ne znaci ako nesta ne zeli u datom momentu, da ne zeli nikako.
komi wrote:što više pokušavaš više toneš u živom blatu
ima cura ba... barem njih ima
znam stari da ih ima .
za novu kad sam izasao, vidio sam da ih ima i zgodnih i simpaticnih i da su bas i aktivne i u prilazenju i uopste
se ne stide. naci novu nebi bio nikakav problem.
samo komplikovano je, kako god to otrcano zvucalo, otvoriti se necemu novom
kada znas da ima neko negdje daleko koga volis i kada to poglavlje nemozes zatvoriti jer jos ni ne razumijes
jasno zbog cega.
Cholina_Lokica wrote:bez obzira na drugu stranu, Hebem ga ja ne bi mi palo na pamet da se trudim i pokusavam nekoga vratiti kad je ta osoba bila u stanju da odbaci 5 godina tek tako, i kao sto ovaj rece sve tajne i sve sto ste djelili.
e sad na drugu stranu sto mi samo znamo jednu stranu price, i ne znamo njene razloge, ima li tu sta i do tebe...
elem popusti curu, pusti je na miru
rekao sam vec vise puta da sam se cesto dvoumio, kada sam trebao jasno reci da.
a ja nju ne diram, niti sam se ikad nametao, tako da onda nema potrebe ni da je pustim, kada je opste ne drzim.