Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Dallida
#26 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?
Ovih dana sam mnogo razmisljala i shatam da moja polako prelazi u mrznju,nesvjesno.Analizirajuci sebe i njega shvatam da nije zasluzio da patim i kraj je mojoj patnji ,vrijeme je za novi pocetak ,novi list ,ne novu ljubav ,nego novi nacin zivota. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#27 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?
DobroJutroKolumbo wrote:Proslo je 11 ili 12 godina ponekad se i sretnemo , ja sam prosao u zivotu sve i svasta i toliko toga imam u zivotu , ona isto tako, nikad vise necemo biti zajedno , jer je to nemoguce , ne patim ni sekunde , ali samo cu reci "ONA JE SVE I UVIJEK CE BITI"!!!
- DobroJutroKolumbo
#28 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?
Jok , moja velika ljubav , bili smo zajedno dvije godine , ni sami ne znamo sto smo se razisli...ustvari ja sam kriv...komi wrote:DobroJutroKolumbo wrote:Proslo je 11 ili 12 godina ponekad se i sretnemo , ja sam prosao u zivotu sve i svasta i toliko toga imam u zivotu , ona isto tako, nikad vise necemo biti zajedno , jer je to nemoguce , ne patim ni sekunde , ali samo cu reci "ONA JE SVE I UVIJEK CE BITI"!!!jel forumašica
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#29 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?
Kod mene ista stvar!Ja pomislila mozda se iza tog nicka krije i moja jedina prava velika ljubav.....I obradovala se.Ali .....ja sam sa svojim bila 4 godineDobroJutroKolumbo wrote:Jok , moja velika ljubav , bili smo zajedno dvije godine , ni sami ne znamo sto smo se razisli...ustvari ja sam kriv...komi wrote:DobroJutroKolumbo wrote:Proslo je 11 ili 12 godina ponekad se i sretnemo , ja sam prosao u zivotu sve i svasta i toliko toga imam u zivotu , ona isto tako, nikad vise necemo biti zajedno , jer je to nemoguce , ne patim ni sekunde , ali samo cu reci "ONA JE SVE I UVIJEK CE BITI"!!!jel forumašica
-
Lesli Eldridž
#30 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?
Uvijek ima rame za plakanje. Evo ninđa se nudi. Znaš kakva su ramena za plakanje kod ninđe. Cijelo tijelo i um je u top formi. 
- DobroJutroKolumbo
#31 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?
Lesli Eldridž wrote:Uvijek ima rame za plakanje. Evo ninđa se nudi. Znaš kakva su ramena za plakanje kod ninđe. Cijelo tijelo i um je u top formi.
HEHEHEHE E jesi lud...
-
Stari
#32 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?
Hm...pa vizavi teme ...ono mislim... nije to lako al ima razlike od jednog do drugog slucaja. U najboljem slucaju je to otprilike ovako ....ko bili ste jedno duze vrijeme zajedno i ljubav ...ko ljubav bila - pa prosla i to obostrano...uz malo srece nemate zajednickih tj nerjesenih imovinsko-pravnih pitanja ... i nista.... samo ti jednog dana partnerica dodje i slozi ti to sve u lice : "Znas eto ...mislim ovaj onaj ... znas kako je ...ne palim se vise na tebe ... a onaj mi se tamo komso (strojobravar) pravo svidja ...i eto ...ono ....k'o biva". A ti samo stojis i gledas je i kontas sta bi ti bilo pametno reci...da li da joj kazes istinu o tome da se na nju ne palis vec dvije godine...a da onu kuharicu iz menze u firmi tarabis svakog cetvrtka ...ima vec jedno 4 mjeseca?".....Ili da joj fino kazes : "oh ...nije mi svejedno ...ali ako stvari tako stoje duso ...u redu je ...bice mi tesko ali ako tako mora biti , meni je tvoja sreca vaznija od mene samoga...idi i nek ti je sa srecom "
I dakle tako stojis i groznicavo razmisljas koju od ove dvije price da joj isporucis...i naravno ako si imalo ono...da drzis do sebe i do nje...odabiras naravno ovu drugu. I onda odete jos jednom ,,,zadnji put ....negdje na cevape.
U drugom slucaju ...to moze biti malo ...the kako da kazem ...malo nepovoljnije. Moze tu biti zaljubljenost...krediti u koje si se uvalio zbog nje i djece (recimo dvoje -troje)...moze biti scena da dodjes s sposla a ona zajahala onog istog masinbravara iz prosle epizode na onom otomanu kojeg si otplacivao 6 mjeseci. I moze biti jos svega toga ...loseg i jos goreg. Ali i tad budi frajer....nasmjesi se, stisni zube i reci ... joooj milutimjkuybm.

I dakle tako stojis i groznicavo razmisljas koju od ove dvije price da joj isporucis...i naravno ako si imalo ono...da drzis do sebe i do nje...odabiras naravno ovu drugu. I onda odete jos jednom ,,,zadnji put ....negdje na cevape.
U drugom slucaju ...to moze biti malo ...the kako da kazem ...malo nepovoljnije. Moze tu biti zaljubljenost...krediti u koje si se uvalio zbog nje i djece (recimo dvoje -troje)...moze biti scena da dodjes s sposla a ona zajahala onog istog masinbravara iz prosle epizode na onom otomanu kojeg si otplacivao 6 mjeseci. I moze biti jos svega toga ...loseg i jos goreg. Ali i tad budi frajer....nasmjesi se, stisni zube i reci ... joooj milutimjkuybm.
- bug
#33 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?
Stari wrote: Moze tu biti zaljubljenost...krediti u koje si se uvalio zbog nje i djece (recimo dvoje -troje)...moze biti scena da dodjes s sposla a ona zajahala onog istog masinbravara iz prosle epizode na onom otomanu kojeg si otplacivao 6 mjeseci.
- sojka
#34 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?
"U ovom društvu podjednako patimo svi, i žene i muškarci, samo su uloge podeljene, i to otprilike ovako: Kad mi patimo zbog žena, to je gotovo redovno zbog toga što žene nisu onakve kakve bismo mi želeli da su. Kad žene pate zbog nas, to je uvek stoga što smo ovakvi kakvi jesmo. Ali, što je glavno, patimo svi i mučimo se često, dugo, svirepo i besmisleno."
Ivo Andric
Ivo Andric
- sojka
#35 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?
Čim neko nešto voli i za nešto se veže — misao neku, predmet ili živo ljudsko biće — on daje nešto od sebe i spreman je da daje i gubi još više, bez mere i računa, sa istom onom nagonskom bezobzirnošću i stihijskom žestinom sa kojom se ljudi bacaju na sticanje i grabež. I to je do sada jedini poznati način kako jedan čovek može da daje drugim ljudima ili stvarima oko sebe i ono što ne mora i onda kad ne mora. Tako to što se zove ljubav stvara jedno nepregledno i nerazumljivo knjigovodstvo međusobnih davanja i primanja, sa potpuno antipodnom, astronomskom računicom u kojoj je sve nejasno, ali čiji je krajnji zbir kratak, jasan i razumljiv.
Ivo Andric
Ivo Andric
- polumasni
#36 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?
Pa evo posto sam i ja novopeceni samac, par stari koje meni pomazu...
1. alkohol (lake droge ko voli)
2. video igrice
3. teretana, fitness stagod (ovo pravo pomaze)
4. putovat iz grada sto cesce
5. kucni ljubimci (mace u mom slucaju)
6. nova mjesta za izlaske (upoznavanje novih ljudi)
7. knjige
Vrijeme uz ove aktivnost pravo leti i sve manje mislim o proslom zivotu, fokusiram se na sada... nadam se da cu i o boducnosti pocet razmisljat uskoro.
Sretno u svakom slucaju.
2. video igrice
7. knjige
Vrijeme uz ove aktivnost pravo leti i sve manje mislim o proslom zivotu, fokusiram se na sada... nadam se da cu i o boducnosti pocet razmisljat uskoro.
Sretno u svakom slucaju.
-
shalaedin
#37 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?
To meni vise lici na potiskivanje, a ne na rijesavanje problema...polumasni wrote:Pa evo posto sam i ja novopeceni samac, par stari koje meni pomazu...
2. video igrice
7. knjige
Sretno u svakom slucaju.
-
Hauptgefrajter-u Ba
#38 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?
To dalida - super si =)
gledajte jednostavno napred ljudi moji - niko nije vaseg zivota vrjedan ako vas na takav ruzan nacin ostavi i razocara da su potrebni godine da prebolite - najpreci ste vi vama sebi - prvo mislite na vas pa onda na druge =)
zivot ide dalje - ima toliko ljepih stvari u bih je divna drzava, preljep prirod , mnogo ljudi neobracaju paznju tome zato sto se muce sa problemima i sikiraju - sto je sve u svemu razumljivo ali kad gledate u druge drzave gdje ljudi zaista bolje zive onda ce te brzo primjetiti da su tamo ljudi hladni i gladni hoce sve i grozni su - falit ce vam taj mentalitet balkanski =) ja govorim iz izkustva. tako idemo dalje ljudi i svaka boca ima svoj poklopac....
pozdrav svima

gledajte jednostavno napred ljudi moji - niko nije vaseg zivota vrjedan ako vas na takav ruzan nacin ostavi i razocara da su potrebni godine da prebolite - najpreci ste vi vama sebi - prvo mislite na vas pa onda na druge =)
zivot ide dalje - ima toliko ljepih stvari u bih je divna drzava, preljep prirod , mnogo ljudi neobracaju paznju tome zato sto se muce sa problemima i sikiraju - sto je sve u svemu razumljivo ali kad gledate u druge drzave gdje ljudi zaista bolje zive onda ce te brzo primjetiti da su tamo ljudi hladni i gladni hoce sve i grozni su - falit ce vam taj mentalitet balkanski =) ja govorim iz izkustva. tako idemo dalje ljudi i svaka boca ima svoj poklopac....
pozdrav svima