Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Hauptgefrajter-u Ba

#1 Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Post by Hauptgefrajter-u Ba »

Zdravo i dobar dan / dobro vece svima !

Kako ste vec primjetili tema je: "Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenE ljubavi" ?

Opcenito, kako se zivi poslje takvog dogadjaja, kako vjerovati u ljude i naci snagu za povjerenje - i naravno, sta se radi ako se izgubljena osoba jos voli ?

Drago mi je, kad je uklopite u diskusije i radujem se na komentare, i dopisivanje.

Izvinjavam se unapred za gramaticke greske.

Pisite, razgovarate, uklopite se - recite / napisite svoje misljenje.
Kako ste i sta ste dozivjeli, sta je bio razlog za rastaju, kako ste nastavili zivjeti dalje, kako je bilo, drzanje za ruke, zajednicko vrjeme itd., sta misli te za buducnost ? , dali imate drugog / drugu... itd.

Eto sad sam dovolljno pametovo - vi ste dosli na red.

Nemojte se svadjat, vrjedjat ponasajte se kulturno molim vas :)

To i bi - 3, ! 4 ! sad !

;) hehe

(P.S: Pozdravljam dr. -a i svoje - legendo, bilo bi mi drago ako ti pokazes odnosno navedes, sta mislis o ovoj temi od mene i da me ispravljas :) hehe znas mene i "konjevima" / brojcin itd. :D pooooozdrav legendo ! )
Last edited by Hauptgefrajter-u Ba on 21/04/2008 17:55, edited 1 time in total.
mojgrad

#2 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Post by mojgrad »

Vrlo jednostavno. Shvatis da je to bilo to, naucis lekciju i picis dalje. Ako je volis jos uvijek a nema sanse za neko pomirenje i zajednicki zivot moras dalje, nema ti druge.. Samosazaljenje ti ne pomaze, od toga ces biti samo depresivan.
lolita_xx

#3 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Post by lolita_xx »

eh kako, zavisi razlog prekida.
kako god, neka ti misli idu u smjeru da je tako najbolje za tebe :D
i kad razmislis stvarno jeste. razmisli o tome da neki ljudi izgube i mnogo vise u zivotu i nastave dalje. kao sto rece mojgrad, samosazaljenje ni slucajno.
na pocetku nije lako, ali kako bude vrijeme prolazilo manje ce da boli.
sretno!
La_Valliere

#4 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Post by La_Valliere »

Sve je to individualno, jacina ljubavi, duzina veze, razlog za prekid itd.
Utuvis sebi u glavu da nitko nije tebe vrijedan, izlazi , druzi se,upraznjavaj neki hobi,
ako ga nemas izmisli ga .Uglavnom pokusaj sto manje razmisljati o tome.
Sto se tice izgubljenog povjerenja, pa i nije lako,ali bice bolje kako vrijeme odmice,
samo imaj vjeru u ljude i najvaznije vjeruj u sebe.
Sretno ti bilo !
_mallena_

#5 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Post by _mallena_ »

mojgrad wrote:Vrlo jednostavno. Shvatis da je to bilo to, naucis lekciju i picis dalje. Ako je volis jos uvijek a nema sanse za neko pomirenje i zajednicki zivot moras dalje, nema ti druge.. Samosazaljenje ti ne pomaze, od toga ces biti samo depresivan.
Slazem se ....moras gledati naprijed....
NijeNego

#6 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Post by NijeNego »

U pocetku tesko i sve ce ti biti bezzeze, pa onda period ljutnje, pa onda tuga, neke uspomene i pozelis da je sve opet kao prije...U neka doba, svane, ti svojim poslom, i skontas da zivot prolazi pored tebe i odlucis da tome stanes u kraj.
Kasnije, sve postane maglovito, k'o neki film koji si davno gledao, pa sretnes neke druge oci u kojima vidis ono sto ni u jednim drugim nema, i zivis zivot :-) :)
Dallida

#7 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Post by Dallida »

Ako si zaljubljen neces nikada preboljeti,mozda nastavis zivjeti ali nikad neces biti kao prije.Ja se recimo vise nikad ne smijem od srca i nikome ne vjerujem,niti cu kad vjerovati.Svako ce ti pricati svoju pricu i djeliti savjete ali ti najbolje znas kako se osjecas i kako ces se osjecati.Tesko jeste,ja se nikad nisam pomirila s tim i sumnjam da cu ikad :(
brecko

#8 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Post by brecko »

La_Valliere wrote:Sve je to individualno, jacina ljubavi, duzina veze, razlog za prekid itd.
Utuvis sebi u glavu da nitko nije tebe vrijedan, izlazi , druzi se,upraznjavaj neki hobi,
ako ga nemas izmisli ga .Uglavnom pokusaj sto manje razmisljati o tome.
Sto se tice izgubljenog povjerenja, pa i nije lako,ali bice bolje kako vrijeme odmice,
samo imaj vjeru u ljude i najvaznije vjeruj u sebe.
Sretno ti bilo !
Ovo cu da potpisem i slazem se sa ovim mada cu da dodam i dio od @nijenego:

U pocetku tesko i sve ce ti biti bezzeze, pa onda period ljutnje, pa onda tuga, neke uspomene i pozelis da je sve opet kao prije...U neka doba, svane, ti svojim poslom, i skontas da zivot prolazi pored tebe i odlucis da tome stanes u kraj.
Kasnije, sve postane maglovito, k'o neki film koji si davno gledao, pa sretnes neke druge oci u kojima vidis ono sto ni u jednim drugim nema, i zivis zivot :-) :)

Najvaznije je da sam/a shvatis da nema sanse za nesto iznova, da nema sanse da se nesto promjeni, ili se volis ili ne volis, ili se postujes ili ne postujes. A kako vrijeme odmice onda i misli nestaju. Ako je bila vrijedna ljubav onda se potrudis, ako nije moglo onda jos vise i boli. Ali samosazaljenje ni pod razno. To je najgora stvar. Zanimacija je najvaznija za misli. Ubaci nove stvari u svoj zivot i kreni dalje. Step by step. Ali polako. I svaka osoba se individualno nosi sa tim.

Vjeru u sebe ne smije se gubiti, vjeru u ljude mozes, ali uvijek treba dopustiti nekom novom i da pridje. Nikada se ne zna kad i ko ti je sudjen. Mozda kolega ili kolegica pored tebe je tvoja ljubav zivota a da jos ne znas. Druzite se i druzite se, uzivaj te u zivotu, a ne zavlacenje u misije rupe :D
Last edited by brecko on 18/04/2008 12:38, edited 1 time in total.
d2

#9 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Post by d2 »

Mozda iz danasnje perspektive to tako ne izgleda ali vrijeme zaista lijeci sve i nemojte misliti da je vasa ljubav bila najveca a vasa patnja najbolnija...
Sve je to samo pitanje vremena i kolicine pameti u mozgu, sto je vise pameti manje vremena treba.

Ja sam sebi unistavao zivot 3 jebene godine radi jednog cvjetica, iz danasnje perspektive - kreten, tada to nije tako izgledalo. Izgubio sam 3 godine u vremenu kad mi je trebalo biti jako lijepo, ona te tri godine moje patnje nije zasluzila jer da ih je bila zasluzila ne bi okoncala vezu na nacin na koji je to ucinila...

Potpuno mi je jasno da nakon raskida ovako ne gledate na stvari ako ste u nekim teen ili 20tim godinama, ali stvari stoje tako.

Glavu gore, otvorite se novim poznanstvima, novim ljudima i krenite dalje. Ne u novu vezu odmah, nego prvo dodjite sebi, podvucite crtu, izvucite pouku, kad osjetite da ste sretni sami sa sobom e onda je vrijeme i da se mozda upustite u nesto novo.

Moja zadnja veza od 6 godina je okoncala sa 2 dana razmisljanja o tome sta nije valjalo i ocekivanja nekog poziva ili nekog drugog signala da mozda nije bilo gotovo. Signal nije dosao... Dva dana je bilo dovoljno za podvlacenje crte.

sretno
Hauptgefrajter-u Ba

#10 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

hvala vam, super - idemo dalje. :D

slazem se - ja sam se ljecio sa muzikom i nisam prvo vjerovao kako moze pomoci malo sviranje na gitari.

stime hocu da kazem da je vazno imati hobi i neke druge stvari.
za one koje nisu bas muzicari pomaze i kad se nabavi cuko ili macka - isto pomaze.

naravno da je ljubav (prva ljubav) uvjek bolna i da ostane uvjek u mislima nasim - kao stranica u velkoj knjigi - treba se dalje listat jer kjniga jos nije procitana - najgore je kad se knjiga zatvori i prestane citati - samosazaljenje.

svak se promjeni poslje toga - ali imas samo 2 mogucnosti - ili sjedit zalit, plakati ili gledati naprjed i nastavit zivot.

pozdrav svima :D :bih:

idemo dalje......sljedeci / sljedeca ?
SsTtEeLlAa

#11 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Post by SsTtEeLlAa »

Prije svega kaze se kako cu zivjeti zivot poslije izgubljene a ne izgubljenoj ljubavi :D :D :D ( :kiss: )

Sad da kazem par rijeci i o navedenoj temi ... Prije dok sam bila mladja raskid veze mi je jako tesko padao u slucaju da mi je jos uvijek taj neko znacio nesto... plakala bih, slusala srceparajucu muziku, jadala se drugaricama danima i sta sve jos ne....Davno nekad :D imala sam dugu vezu iz koje sam izasla jako povrijedjena.. voljela sam ga ludo, ono bas sam se dala maksimalno u tu vezu ..Medjutim ta ista osjecanja nakon nekog vremena nisu bila prisutna kod njega tj nisu mi bila uzvracena i jednostavno prekid je bio nemonovan ( da ne idem sad u detalje :D )... Tada sam sama sebi rekla e neces plakat, neces patit jer nije to zasluzio... Kako neko rece jednostavno sam podvukla crtu, prekrizila ga i nastavila dalje... Nekako s godinama i nekim zivotnim iskustvom to covjek nekako lakse prevazidje, ne kazem da prekid boli nesto manje ili da manje volimo u tim nekim "ozbiljnijim "godinama,mislim bas suprotno, ali valjda to neko zivotno iskustvo ili sta vec, donese sa sobom i tu neku dozu samopouzdanja neku dozu veceg samopostovanja... naravno da nakon prekida jedne veze u kojoj smo ulagali sebe i u kojoj smo nekoga voljeli, nije lako preboljeti i prevazici sve to, al zivot je jedan i treba ga iskoristit na najbolji moguci nacin... traziti onu pravu, istinsku ljubav, jer da je to ova (s kojom smo prekinuli ) bila zapravo nikada i nebi doslo do prekida.. zar ne ?? :D
d2

#12 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Post by d2 »

idem da napisem pjesmu o toj zadnjoj recenici :mrgreen:
SsTtEeLlAa

#13 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Post by SsTtEeLlAa »

d2 wrote:idem da napisem pjesmu o toj zadnjoj recenici :mrgreen:
kad napises posalji da je procitam... bas me zanima na sta ce to da lici :D :D
Hauptgefrajter-u Ba

#14 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

uh, narode - ja nisam ni primjetio da sam pogresio naslov :D

vidi svabe, pogresio nam valter naslov svoj / nas ;) hehe

hvala vam puno za ucestvovanje vrlo je zanimljivo.

ode ja da napisem pjesmu o bosanskoj gramatiki :D (salim se)

@steeela,

zahvaljujem ti se za komentar - divne rjeci , od divnoj i sposobnoj osobi :)

kad bi ti morao dati ocjenu rekao bi : cista 5 nasa sa smajlicom :)

zivi bili vi svi , i dugo vam trajala sreca i ljubavi :)

da vam napisem vic da se malo nasmijete ako vec neznam naslov napisati pravilno, da se raja malo nasmije:

mujo i haso sjede u parku.

pa kaze mujo sulji: "jarane ja slomio ruku na 3 mjesta."

haso odgovara: "Pa nebi ja iso vise na ta mjesta" :D :D

hajde sretno ponovo i idemo daljeeeee

:bih:
Dindi

#15 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Post by Dindi »

Hauptgefrajter-u Ba wrote:uh, narode - ja nisam ni primjetio da sam pogresio naslov :D

vidi svabe, pogresio nam valter naslov svoj / nas ;) hehe

hvala vam puno za ucestvovanje vrlo je zanimljivo.

ode ja da napisem pjesmu o bosanskoj gramatiki :D (salim se)

@steeela,

zahvaljujem ti se za komentar - divne rjeci , od divnoj i sposobnoj osobi :)

kad bi ti morao dati ocjenu rekao bi : cista 5 nasa sa smajlicom :)

zivi bili vi svi , i dugo vam trajala sreca i ljubavi :)

da vam napisem vic da se malo nasmijete ako vec neznam naslov napisati pravilno, da se raja malo nasmije:

mujo i haso sjede u parku.

pa kaze mujo sulji:
"jarane ja slomio ruku na 3 mjesta."

haso odgovara: "Pa nebi ja iso vise na ta mjesta" :D :D

hajde sretno ponovo i idemo daljeeeee

Ti si meni legenda stvarno :-D . Ja nikad nisam patila ni za kim duze od tri dana, skontam nekako kad ja njemu nisam dobra nije vala ni on meni da je zlatan ( a nije ) i onda furam dalje. Samo mora se imati neka zanimacija da se lakse zaboravi, citaj, sviraj, radi, sta god samo da covjek nije besposlen
Hauptgefrajter-u Ba

#16 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

@dindi,

upravu si - treba se gledati dalje i nepomaze razmisljati o tome.

kod nekog traje duze a kod drugog manje vremena.

ja sam trebao malo duze da skontam sta je se uopste desilo, i sta ja radim. ma da je kod mene jos dodato bila "specijalna" situacija koja je ucestvovala tako u dogadjaje, da je meni jos gore.

pozdrav :) :bih:

idemo idemo idemo ------ daljeeee - narode vi ste odlicni - super samo nastavljate :)
ljubav_aha

#17 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Post by ljubav_aha »

njegov gubitak :D
Hauptgefrajter-u Ba

#18 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

mogu preboljeti curu i naci drugu - ali nikad necu preboljeti bosnu svoju jer nema drugu niti nema zemlje koja je za mene ljepsa i veci lijek za dusu !

pozdrav svima nema veze sa koje lokacije :)

dushmanka_sa

#19 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Post by dushmanka_sa »

Tezak i trnovit put, ali moguc uz mnogo volje i razgovora sa samim sobom.
I ja sam jednom mislila da cu da umrem bez ljubavi, jer Ljubav je otisla. I kukala sam, patila, mjesecima, a mjeseci su presli u godine.
I onda mi je jedan dan pukao film. Sjela sam. Odvagala dobre i lose strane, bila iskrena prema sebi, i odlucila krenuti dalje. Sto je bilo bilo je, potrudila sam se da zapamtim samo lijepe stvari. I uspjela sam. :-D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Post by Truba »

:D

jel neko pati za nekim?

il pati što je sam??? opet???

:skoljka:
Hauptgefrajter-u Ba

#21 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

zavisi ko je prekino, i koliko dugo je veza trajala.

neko pati za nekim - neko sto je sam - a neko pati prvo sa nekim pa onda zato sto je sam i nemoze naci drugog/ drugu - pa onda opet za tom osobom, i tako se vrti u krug.

svakom je odredjen uznos kola sudjeno , dok shvati sta radi i da se ustvari vrti u krug.

jel tako nardoe ?

idemooo dalje

:bih: aplauz za nasu publiku - za nas narod vi ste legenda svak od vas :D pozdrav
shalaedin

#22 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Post by shalaedin »

Hauptgefrajter-u Ba wrote:Zdravo i dobar dan / dobro vece svima !

Kako ste vec primjetili tema je: "Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenE ljubavi" ?

Opcenito, kako se zivi poslje takvog dogadjaja, kako vjerovati u ljude i naci snagu za povjerenje - i naravno, sta se radi ako se izgubljena osoba jos voli ?

Drago mi je, kad je uklopite u diskusije i radujem se na komentare, i dopisivanje.

Izvinjavam se unapred za gramaticke greske.

Pisite, razgovarate, uklopite se - recite / napisite svoje misljenje.
Kako ste i sta ste dozivjeli, sta je bio razlog za rastaju, kako ste nastavili zivjeti dalje, kako je bilo, drzanje za ruke, zajednicko vrjeme itd., sta misli te za buducnost ? , dali imate drugog / drugu... itd.

Eto sad sam dovolljno pametovo - vi ste dosli na red.

Nemojte se svadjat, vrjedjat ponasajte se kulturno molim vas :)

To i bi - 3, ! 4 ! sad !

;) hehe

(P.S: Pozdravljam dr. -a i svoje - legendo, bilo bi mi drago ako ti pokazes odnosno navedes, sta mislis o ovoj temi od mene i da me ispravljas :) hehe znas mene i "konjevima" / brojcin itd. :D pooooozdrav legendo ! )
Ma lako se zivi, samo je bitno da prodjes kroz proces potiskivanja i zaborava, a ako i dalje istu osobu volis voli je ko prijatelja jer ako budes cekao da ti se vrati prodje zivot.
Lijepo bi bilo da poslje svega nastavis sa svojim zivotom. S kime jednom raskines, pa ti se vrati... mozes preci preko toga. A s kime to uradis dva puta, nevracaj se nikako na to, mozes se samo opeci.

:run:
Hauptgefrajter-u Ba

#23 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

tuj jesi zaista upravu i brzo se primjeti da nije vise kao prije - nema sanse koliko puta pokusavas - nikad nece biti kao prije
a medjutim se kaze - ako jednom nije islo nece nikada ni funkcionisati

pozdrav i hvala

idemo dalje narode, ljepo vrijeme sunce itd. valjda rostiljate svi jel de ? ;)

neka - samo vi furajte dalje

Modelina

#24 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Post by Modelina »

Hauptgefrajter-u Ba wrote:Zdravo i dobar dan / dobro vece svima !

Tako da ti "svaka ljubav nova uvijek malo više znači"
DobroJutroKolumbo

#25 Re: Kako cu zivjeti zivot poslje izgubljenoj ljubavi ?

Post by DobroJutroKolumbo »

Proslo je 11 ili 12 godina ponekad se i sretnemo , ja sam prosao u zivotu sve i svasta i toliko toga imam u zivotu , ona isto tako, nikad vise necemo biti zajedno , jer je to nemoguce , ne patim ni sekunde , ali samo cu reci "ONA JE SVE I UVIJEK CE BITI"!!!
Post Reply