Kako cemo PeDeVerati ??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ja_sarajevo

#1 Kako cemo PeDeVerati ??

Post by ja_sarajevo »

Isto pitanje kao u CD NTV Hayat sa Senadom : kako cemo PeDeVerati ??
Sta mislite o PDV-u ? Da li je PDV spas ili propast za Bosnu i Hercegovinu ?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Nije humano uvoditi pedeve 1. januara. Statistički podaci govore da penzioneri najviše umiru u martu mjesecu. Iscrpljeni zimom, nedostatkom novca za odgovarajuće lijekove, grijanje,hranu, obuću/odjeću,... itd., u martu 2006. penzioneri će prevazići sva očekivanja.
Pa, ni deložacije i rušenja bespravno izgrađenih kuća se ne vrše zimi.
To je šta ja mislim.
Kako se osjećam? Krasno. Od neke miline i krasote se dahnut' ne može.
Fair Life

Post by Fair Life »

PipiDugaDevetka wrote:(...)
Ako si trosio 12.000 necega godisnje... slijedece godine uz 17% PDV-a trebace ti 14.040 toga necega za odrzavanje istog standarda.

U svakom slucaju tokom slijedece godine u PDV ce se morati izdvajati nesto vise nego za dvomjesecno trosenje ove godine.
Murisno1

Post by Murisno1 »

PDV je neminovan!
Kad tad se trebao desiti i uvijek bi bilo da nije vrijeme za njeg!!
Naravno da će postojati žrtve ali tako je u svemu i nema drugog izbora.
Sad umjesto što baciš kad ti ostane pola hljeba ( a mnogi tako rade) nećeš ga bacit!!
Cijene neće tako drastično skočiti koliko su to nafurali ovi koji bi na stolicu!!
Nemojte ljudi dozvoliti da nam opet pametuju i ko biva svi znaju šta treba i kako !! Uvijek ćemo biti fukare i ništa više!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Fair Life wrote:
PipiDugaDevetka wrote:(...)
Ako si trosio 12.000 necega godisnje... slijedece godine uz 17% PDV-a trebace ti 14.040 toga necega za odrzavanje istog standarda.

U svakom slucaju tokom slijedece godine u PDV ce se morati izdvajati nesto vise nego za dvomjesecno trosenje ove godine.
Fair, ne znam jesi li razumio, DAHNUT' SE NE MOŽE!
St.Germain

Post by St.Germain »

Murisno1 wrote:PDV je neminovan!
Kad tad se trebao desiti i uvijek bi bilo da nije vrijeme za njeg!!
Naravno da će postojati žrtve ali tako je u svemu i nema drugog izbora.
Sad umjesto što baciš kad ti ostane pola hljeba ( a mnogi tako rade) nećeš ga bacit!!
Cijene neće tako drastično skočiti koliko su to nafurali ovi koji bi na stolicu!!
Nemojte ljudi dozvoliti da nam opet pametuju i ko biva svi znaju šta treba i kako !! Uvijek ćemo biti fukare i ništa više!
da, jeste neminovan jer se galakticki velika administracija vise ne moze finansirati iz budzeta. Price o uspostavljanju nekakvih socijalnih fondova za one koji ce najvise biti pogodjeni su price za ovce. Pomoc socijalno ugrozenim kategorijama je predvidjena na 10 KM po osobi. I to treba da amortizuje uvodjenje PDV-a! Ovo je sramota! Cak i najrazvijenije zemlje svijeta imaju diferencirane i nulte stope za odredjene vrste proizvoda kao sto su osnovne zivotne namirnice i stampa, jer se boje da ce im stanovnistvo ostati gladno i neobrazovano, no kod nas je SVE 17 % jer zaboga RACUNRASKI PROGRAM koji je nabavila administracija iz Velike Britanije ne dozvoljava diferenciranu stopu! I zato se oni zalazu za jedisntvenu stopu. To je nesto najdebilnije sto sam ikad cuo u svom zivotu!
Tulipan

Post by Tulipan »

Ja ne znam što toliko halabuke oko PDV-a. Ovdje su ga uveli još lani i prvi put smo imali suficit u budžetu. Yebote u javnom WC-u na autobuskoj stanici u BGD-u izdaju račun.
St.Germain

Post by St.Germain »

Tulipan wrote:Ja ne znam što toliko halabuke oko PDV-a. Ovdje su ga uveli još lani i prvi put smo imali suficit u budžetu. Yebote u javnom WC-u na autobuskoj stanici u BGD-u izdaju račun.
s nasom administracijom nema suficita ni kad bi uveli stopu od 100%
govorim o potpuno pogresnom postavljanju prioriteta u slucaju BIH. Hrani se administracija koja cini 30-40 % od ukupnog broja zaposlenih i odrzava se stanje u kojem samo predsjednistvo BIH trosi 500.000 KM-va placenih iz dzepa poreskih obveznika za toalet papir.
Murisno1

Post by Murisno1 »

To kojim kanalima ce stvarno,ne do Bog, ići porez je neka druga priča!!
PDV kao takav i sistem koji on za sobom donosi je dobar i ako bude sve tako biće super ali ako opet skrene negdje to je druga stvar!!
Ja komentarišem PDV a ne tajne kanale naše bajne nam administracije!!
Koliko je naš narod isprepadan od PDV-a i koliko ne zna šta je to govori ova navala na televizore, mašine za veš,mašine za suđe... i pitaš pa što to sad kupuješ?
"ma ne znam ja oni govore da će sve poskupiti!"
i to ti je stanje !
St.Germain

Post by St.Germain »

Murisno1 wrote:To kojim kanalima ce stvarno,ne do Bog, ići porez je neka druga priča!!
PDV kao takav i sistem koji on za sobom donosi je dobar i ako bude sve tako biće super ali ako opet skrene negdje to je druga stvar!!
Ja komentarišem PDV a ne tajne kanale naše bajne nam administracije!!
Koliko je naš narod isprepadan od PDV-a i koliko ne zna šta je to govori ova navala na televizore, mašine za veš,mašine za suđe... i pitaš pa što to sad kupuješ?
"ma ne znam ja oni govore da će sve poskupiti!"
i to ti je stanje !
a koliko ti nade za optimizam daje ova i ovakva bh administracija da ce PDV zaista nesto dobro donijeti drzavi?
Murisno1

Post by Murisno1 »

a koliko ti nade za optimizam daje ova i ovakva bh administracija da ce PDV zaista nesto dobro donijeti drzavi?
Pa da ti kažem slabo daje nade!!
Ali opet kažem sistem kao sistem PDV-a je dobar i trebao nam je kad tad ali da sa ovakvom postavom na vlasti on možda nije na mjestu ali opet ne znam!
Ja samo vjerujem da bi on svojim sistemom trebao donijeti nešto bolje ali opet kažem da li će to otići nekim tajnim kanalima ne znam !
Herc

Post by Herc »

Nije pitanje da li treba uvesti PDV-naravno da treba.Ali sa jedinstvenom stopom ce siromasni postati jos siromasniji,a bogati se obogatiti.Najvise koristi od ovakov PDV-a ce imati politicari koji ce imati vise para za svoje plate i automobile.
davis.ba

Post by davis.ba »

Ukratko da ogovorim na pitanje: spas.
Fair Life

Post by Fair Life »

PipiDugaDevetka wrote: Fair, ne znam jesi li razumio, DAHNUT' SE NE MOŽE!
Nadam se da jesam...

Image
bpsang

Post by bpsang »

Lako je NJIMA Uvodit PDV kad su njihove plate
po 10 000 maraka
a sta cu ja sa svojom od 50 maraka ko ne vjeruje neka posalje Finansisku Policiju u ZRAK holding doo
nebi

Post by nebi »

Ne znam zasto nasi desnicarski tribuni pokusavaju problem predstaviti tako da izgleda kako je SDP protiv PDV.Vec je vise puta jasno receno:niko razuman nije protiv PDV,ali vecina jeste protiv jedinstvene stope.Jedan primjer:Austrija, koja na listi najbogatijih zemalja zauzima 8. mjesto ima stopu pdv od cak 20%....ali su osnovne zivotne namirnice,
stampa,skolska sredstva itd. oporezovani sa 10%.
Sta ces,imaju ljudi bolji software za obracun :-)
A mi moramo slusati kako tamo neki Jolly(pravo konjsko ime) Dick-son
ismijava nasu muku....
Santos

Post by Santos »

Znaci Zrak jos uvjek supljak.Ja sam radio u Zraku zadnju platu dobio 60.maruna i napustio ga skroz.Kolko jos radi ljudi tamo bogati ako ti nije mrsko recimi.Jel jos Mirso na kapiji.
Post Reply