Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post Reply

Kako ce Kusturicu historija opisati?

Kao izdajicu svog naroda, svoje mahale, svog grada, svoje drzave, ukratko petokolonasa u toku agresije
78
64%
Ili nekako drugcije
44
36%

Total votes: 122

kakavdanakneiskustvu

#126 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by kakavdanakneiskustvu »

djonko brajs wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Adriatic wrote:Suština priče nije u tome da li je Kusturica Srbin ili nešto drugo.
U vrijeme kad je cijeli svijet osudio klanje i ubijanje, on se stavlja na stranu koljača i podržava ga u njegovim pohodima.
To nije pitanje nacionalne pripadnosti, nego jesi li čovjek ili nečovjek.

:thumbup: kraj priče
da, kad bi svi bili tako glupi i stvari gledfali povrsno. ili sto braca amerikanci vole da kazu, kad bi smo uzeli njihovu osudu at the face value. da, osuđivao je zapad i njihovi manipulatorski mediji slobu eksplicitno, ali su ga zato podrzavali implicitno.

to moze svaka budala. kao sto rekoh, kusta je gad zbog filmova u kojima balkance i balkan predstavlja kao autenticno strastvenu i temperamentnu sredinu gdje se zene tuku ali i istinski vole i rezu se vene radi toga (zapadnjacki rasisticki pogled na balkan) i zato sto pljuje po globalizmu a zapravo globalizam mu omogucava da porodaje ovu rasisticku foru o balkancima. ali ne zbog ovoga sto mu povrsni likovi koji ne kontaju kako ideologija funkcionise prisivaju.

stavio se na stranu miloševićeve politike u vrijeme ubijanja njegovog grada,tu sva priča završava,neka je to uradio,njegov izbor,ali je to činjenica

glup ti da ne kažem ko
djonko brajs

#127 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by djonko brajs »

stavio se na stranu miloševićeve politike u vrijeme ubijanja njegovog grada,tu sva priča završava,neka je to uradio,njegov izbor,ali je to činjenica

glup ti da ne kažem ko
on je pokusao sprijeciti krvoprolice dok su neki prizivali referendume. znamo ko je bio za referendum i tacno se danas vidi da je isti hairlija na vlasti.

sve ostalo je suplja.
djonko brajs

#128 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by djonko brajs »

2x
Last edited by djonko brajs on 01/04/2014 20:46, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#129 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by kakavdanakneiskustvu »

djonko brajs wrote:

glup ti da ne kažem ko
on je pokusao sprijeciti krvoprolice dok su neki prizivali referendume. znamo ko je bio za referendum i tacno se danas vidi da je isti hairlija na vlasti.

sve ostalo je suplja.

pa je kasnije podržavao politiku onog ko je odgovoran za krvoproliće,za referendum je bio svako nije bio za ostanak u četničkoj srboslaviji,pametnom dovoljno
spreca

#130 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by spreca »

djonko brajs wrote:

glup ti da ne kažem ko

sve ostalo je suplja.
:lol: :lol: :lol: ma nobela mu treba dodijeliti :lol: :lol: :lol:
DoZeN

#131 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by DoZeN »

sim_dar wrote:
Mislim kad vidis finansijere filmova Tanovica, Zbanicke i Zalice, vidis tu hrpu sponzora. A kod Kusturice toga nema, on dobije zivu javnu lovu rezima, a profit od filma ide njemu.
opet fula
Film Jasmile Zbanic Grbavica nije igran u RS, osim u nekim podrumima, oni koji ga vole mogu mu dati pare za njega, isto kao i za njezin drugi film Na Putu, sto taj drugi film nisu finansirali Vehabije?
Film Angeline Jolie isto nije igrao u BG i u RS, moze da igra gdje god hoce,uzgred taj film je potpuna fula,propao je i u USA kao i ovaj Twice Born.
Tako i ti ne volis flmove Kusturice,kao sto oni ne vole u Zemlji Krvi i Meda
Danguba

#132 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Danguba »

spreca wrote:Kao sto vec neko rece ..........greska je mijesati kusturicu i istoriju............pa nece valjda istorija tabiriti i o supcima
:thumbup:

svaka ti zlata vrijedi... :lol:
McMoy

#133 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by McMoy »

Đeš ovo opisati?

Image

Image

Image
Danguba

#134 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Danguba »

DoZeN wrote:
sim_dar wrote:
Mislim kad vidis finansijere filmova Tanovica, Zbanicke i Zalice, vidis tu hrpu sponzora. A kod Kusturice toga nema, on dobije zivu javnu lovu rezima, a profit od filma ide njemu.
opet fula
Film Jasmile Zbanic Grbavica nije igran u RS, osim u nekim podrumima, oni koji ga vole mogu mu dati pare za njega, isto kao i za njezin drugi film Na Putu, sto taj drugi film nisu finansirali Vehabije?
Film Angeline Jolie isto nije igrao u BG i u RS, moze da igra gdje god hoce,uzgred taj film je potpuna fula,propao je i u USA kao i ovaj Twice Born.
Tako i ti ne volis flmove Kusturice,kao sto oni ne vole u Zemlji Krvi i Meda
Ovo je sega.
Bjezanje od ''istine'' makar ona bila i na filmu u medicini ima svoju dijagnozu.

To sto neko nije htio da gleda neki film znaci sta?
spreca

#135 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by spreca »

:lol:
DoZeN

#136 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by DoZeN »

Danguba wrote:
Ovo je sega.
Bjezanje od ''istine'' makar ona bila i na filmu u medicini ima svoju dijagnozu.

Sega je filmove smatrati ozbiljno, onda kada inace liberalni Hollywood napravi film o Bush-u mladjem u Iraku i njegovoj politici,ili Izrael o situaciji u Gazi,onda mozemo pricati o kvalitetu.
Da li znas koliko Amera ne voli Jane Fonda zbog onog slikanja na tenku u Vijetnamu,ili Sean Penn zbog Castra i Chaveza i ti meni o dijagnozi :lol:
Danguba

#137 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Danguba »

DoZeN wrote:
Danguba wrote:
Ovo je sega.

Sega je filmove smatrati ozbiljno, onda kada inace liberalni Hollywood napravi film o Bush-u mladjem u Iraku i njegovoj politici,ili Izrael o situaciji u Gazi,onda mozemo pricati o kvalitetu.
Da li znas koliko Amera ne voli Jane Fonda zbog onog slikanja na tenku u Vijetnamu,ili Sean Penn zbog Castra i Chaveza i ti meni o dijagnozi :lol:
prica zavrsena. :wink: :D
DoZeN

#138 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by DoZeN »

Danguba wrote:
DoZeN wrote:
Danguba wrote:
Ovo je sega.

prica zavrsena. :wink: :D
do vidjenja :wink:
Delta_One

#139 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Delta_One »

Opisat će ga kao jedno obično dugačko crno govno jer kad crkne jednog dana niko ga više neće spominjat :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
exliberal-ex

#140 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by exliberal-ex »

Da se Kusturica vrati u Sarajevo ko i Bregovic niko nebi vise o njemu pricao.
....mahala neprasta kad se izdignes pa da ga jebes
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#141 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Chmoljo »

exliberal-ex wrote:Da se Kusturica vrati u Sarajevo ko i Bregovic niko nebi vise o njemu pricao.
zar u slučaju Kusturice stvarno neko misli da je u pitanju puka zavist?

ovom prigodom umoljavam forumaša @djonko brajs da smanji doživljaj. ako počMem tipkati crvenim slovima, obično ne ispadne na hajr i dobro.
exliberal-ex

#142 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by exliberal-ex »

Chmoljo wrote:
exliberal-ex wrote:Da se Kusturica vrati u Sarajevo ko i Bregovic niko nebi vise o njemu pricao.

ovom prigodom umoljavam forumaša @djonko brajs da smanji doživljaj. ako počMem tipkati crvenim slovima, obično ne ispadne na hajr i dobro.
ma zavist je samo jedan mali dio price u sustini mnogi mu nemogu oprosit sto je vjeru promjenio.... da se nelazemo :wink:
spreca

#143 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by spreca »

exliberal-ex wrote:
Chmoljo wrote:

ma zavist je samo jedan mali dio price u sustini mnogi mu nemogu oprosit sto je vjeru promjenio.... da se nelazemo :wink:
:lol: :lol: :lol: niti su srbi sta dobili niti bosnjaci sta izgubili njegovim prelaskom...jako mudo :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#144 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by sabina1 »

exliberal-ex wrote:
Chmoljo wrote:

Ma kakva vjera.
Kakvi smo mi to vjernici da se ne lažemo ?
Onako smo vjernici za raju......
Nebitno.

Sasvim je nevažno šta sada radi i snima.
Sasvim je nevažno kako se zove i kom Bogu se moli i da li se uopšte moli.
Sasvim je nevažno gdje živi.
Sasvim je nevažno da li mu iznad glave visi Miloševič , Koštunica ili Vučić...ko zna možda ima i Tadićevu sliku u novčaniku...

Taj čovjek je nevažan.
Nije malo kad jedan mali narod proglasi nekoga nevažnim.

Svi mi imamo životni put i totalno je nelogično suditi bilo kome zbog sudbine ukoliko naravno nije uprljao ruke.
To je zapravo suludo jer životom upravljaju razne okolnosti...

Kusturica je morao biti sa nama....makar ćutnjom , kao velikan evropskog filma , kao Sarajlija, Bošnjak , Bosanac imao je obavezu makar da ćuti...makar da ćutnjom kaže nešto.....

Kusturica je riječima izabrao....
Eto ga negdje tamo.....
Chmoljo

#145 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Chmoljo »

exliberal-ex wrote:
ne lažemo se. ja bih ti prvi to potvrdio, ali hoće da bude srpski nacionalista... pa eto mu...

a zar to meni nije dovoljan razlog da mu želim sve najgore u životu? ono, realno? i zar ja sad moram da stavljam klip šta pravi SARAJLIJA, ne Bošnjak, musliman, ovo ono... SARAJLIJA radi u takvom vremenu?

mislim da znaš na koji klip mislim... a sumnjam da je Emir manje inteligentniji od njega da ne shvati šta se dešava. ali je prevladao NJEGOV sitni interes.

jad.
djonko brajs

#146 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by djonko brajs »

tvsabina wrote: Ma kakva vjera.
Kakvi smo mi to vjernici da se ne lažemo ?
Onako smo vjernici za raju......
Nebitno.

Sasvim je nevažno šta sada radi i snima.
Sasvim je nevažno kako se zove i kom Bogu se moli i da li se uopšte moli.
Sasvim je nevažno gdje živi.
Sasvim je nevažno da li mu iznad glave visi Miloševič , Koštunica ili Vučić...ko zna možda ima i Tadićevu sliku u novčaniku...

Taj čovjek je nevažan.
Nije malo kad jedan mali narod proglasi nekoga nevažnim.

Svi mi imamo životni put i totalno je nelogično suditi bilo kome zbog sudbine ukoliko naravno nije uprljao ruke.
To je zapravo suludo jer životom upravljaju razne okolnosti...

Kusturica je morao biti sa nama....makar ćutnjom , kao velikan evropskog filma , kao Sarajlija, Bošnjak , Bosanac imao je obavezu makar da ćuti...makar da ćutnjom kaže nešto.....

Kusturica je riječima izabrao....
Eto ga negdje tamo.....

upravo tako vjera i funkcionise. satro ja nisam vijernik, cisto formalno odslavim bajram onako... ali bas je to nacin na koji vjera upravlja drustvom. svi se pretvaraju i kroz pretvaranje konstrusu realnost.

zamislimo nova godina i deda mraz: roditelji se pretvaraju da je deda mraz donjeo poklone i dijete se pretvara da vjeruje da je deda mraz donjeo poklone. ako pitas roditelje, da li vjerujete u deda mraza - recice - naravno da ne, ali to je obicaj, pretvaramo se radi djeteta. ali ni dijete od 5 godina nije glupo. ako ga pitate, vjerujes li u deda mraza, recice, ne naravno, nisam glup, samo se pravim zbog mame i tate i da dobijem poklon. niko u deda mraza ne vjeruje, svi imaju cinican otklon, ali on svejedno konstruise realan odnos u ovom kontekstu.

vjera funkcionise na identican nacin. dokle god postoji neka nana, neki dedo, neki hafiz, neka raja, zbog koje se pretvaramo - ona svejedno funkcionise i kao takva, virtuelna, nista manje ne regulise basu realnost. cak i teroristi samoubice koji su igrom slucaja uhapseni (u izraelu) i nad kojima je rađena psiholoska analiza - moglo se doci do zakljucka da je njihov cin samoubistva puno blizi ocajnom bjezanju od sumnje negoli potpunom uvjerenju da ga taj cin vodi u raj. jedino potpuni imbecil bukvalno vjeruje, ali to ne mjenja na stvari da mi danas vjerujemo vise nego ikad. bas na ovaj, jedini moguci, nacin.
Hajvan

#147 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Hajvan »

Image
Cybernetic

#148 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 23:47, edited 1 time in total.
Chmoljo

#149 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Chmoljo »

znači da si bošnjački nacionalista ako ti smeta podržavanje ratnog zločinca?

ne kontam ni kada se Danis prometnuo u bošnjačkog nacionalističkog režisera... ili Đuro... a eto, više nego da je prihvatljiv.

za razliku od Kusturice i Neleta.
Dr. Kuca

#150 Re: Kako ce Kusturicu historija opisati?

Post by Dr. Kuca »

DoZeN wrote:Kusturica je klasicni sarajlija, otisao je predaleko i onda rekao: Kada vec jedem govna,dajte mi veliku kasiku :D
To. Meni je najsmjesnije kad je objasnjavo kako je on zakljucio da je pravoslavac. Kaze majka mu na samrti i on dobije vizuju, sjeti se sta god da je od njegovog dede, dedin dedo, pa njegov pradjed bio srbin :lol: :lol: :lol: :lol: , i tako da se on prekrstio i pomolio tu noc i od tada je srbin. :lol: :lol: :lol: jaki plac i gomila suza. Al dobra droga. :lol: :lol:
Post Reply