Kako ce izgledati BiH za deset godina?
-
putokaz1
#76 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
dA MI JE NEKO PRIJE 10 GODINA REKO D AĆU BIT OVDJE GDJE JESAM UBIO BI GA
npr za 10 godina
ja cu biti vani navijat za bajern donosit eure u BH i hvalit se d aimam najbolji poso ali raditi u ...
za 10 godina će se ujediniti opozicija
za 10 godina će čelik ili sloboda biti prvaci ,velež s evratit u premijer ligu
za 10 godina neko prestignuti dzeko po broju golova
Putin će umrijeti Rusija biti u krizi
Mile Đukanović reći da se povlači iz politike
izbiti rat u Turksoj
nastati 3 nezavisne države
Mesi osvojiti Coppa Ameriku
Džanan Musa biti MVP svjetskog prvenstva u košarci
Donji Srem biti prvak Srbije
Novak Đoković oženiti Severinu
....bla bla bla
npr za 10 godina
ja cu biti vani navijat za bajern donosit eure u BH i hvalit se d aimam najbolji poso ali raditi u ...
za 10 godina će se ujediniti opozicija
za 10 godina će čelik ili sloboda biti prvaci ,velež s evratit u premijer ligu
za 10 godina neko prestignuti dzeko po broju golova
Putin će umrijeti Rusija biti u krizi
Mile Đukanović reći da se povlači iz politike
izbiti rat u Turksoj
nastati 3 nezavisne države
Mesi osvojiti Coppa Ameriku
Džanan Musa biti MVP svjetskog prvenstva u košarci
Donji Srem biti prvak Srbije
Novak Đoković oženiti Severinu
....bla bla bla
-
hAZNADAR
#77 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
Mozda ne prije 10 god ali ipak ne tako davno:
- nisam mogao prici mojoj kuci u BL,
- vojska RS, granicna sluzba RS, ... realnost bez ikakve naznake da ce se promijeniti,
- Brcko defakto srpsko a na trgu spomenik Drazi,
- Bosnjaka u promilima u gradovima poput Jajca, Stoca, Janje, Kozarca,...
- BiH repke ni blizu kvalifikacija,
- ni kilometra autoputa,
- turizam u vicevima,
- nijedno novo stambeno naselje izgradjeno,
- nikakva nova radna mjesta i samo nastavak starih sa istom tehnologijom.
Treba biti malo realan. Problem je sto neke stvari teku sporo a nas zivot brzo. Kao svoje dijete koje neprimjetno raste pored tebe a drugi koji rijetko vide se iznova iznenade.
BiH ce biti bolje mjesto ali mi necemo biti objektivniji i skromniji.
- nisam mogao prici mojoj kuci u BL,
- vojska RS, granicna sluzba RS, ... realnost bez ikakve naznake da ce se promijeniti,
- Brcko defakto srpsko a na trgu spomenik Drazi,
- Bosnjaka u promilima u gradovima poput Jajca, Stoca, Janje, Kozarca,...
- BiH repke ni blizu kvalifikacija,
- ni kilometra autoputa,
- turizam u vicevima,
- nijedno novo stambeno naselje izgradjeno,
- nikakva nova radna mjesta i samo nastavak starih sa istom tehnologijom.
Treba biti malo realan. Problem je sto neke stvari teku sporo a nas zivot brzo. Kao svoje dijete koje neprimjetno raste pored tebe a drugi koji rijetko vide se iznova iznenade.
BiH ce biti bolje mjesto ali mi necemo biti objektivniji i skromniji.
- cyprus
#78 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
Mislim da se za narednih 10 godina neće ništa značajno promijeniti... Vladat će i dalje Dodik, ili neki novi Dodik, Bakir, ili neki novi Bakir, i Čović ili neki novi Čović...
Jedino što mislim da će do tada biti formiran neki jači anti-nacionalistički front... Sumnjam da će za 10 godina smoći snage da govnarsku bagru istisne sa pozornice, ali mislim da će glas antinacionalizma biti osjetno jači nego što je sad... Eto, da budem i malo optimističan
Jedino što mislim da će do tada biti formiran neki jači anti-nacionalistički front... Sumnjam da će za 10 godina smoći snage da govnarsku bagru istisne sa pozornice, ali mislim da će glas antinacionalizma biti osjetno jači nego što je sad... Eto, da budem i malo optimističan
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#79 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
BiH do Tokija 
- Alfons Kauders
#80 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?

Pa eto, imali smo ok rast... Mada je moglo i bolje... Recimo, da nas nisu jebale poplave 2014
S tim da ovu prognozu od 2016 mozete zanemariti. To su bile projekcije koje su ukljucivale auotput, magistrale, elektrane... Znate, one bezvezne stvari koje se ne grade kada su SDA i HDZ na vlasti.
-
Seyfo
#81 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
Najveći rast i vjera u bolje sutra je bila u periodu do 2006. Jest taj nivo manji u odnosu na danas ali je rast bio velik. Onakav optimizam, pregrijavanje ekonomije, prividni procvat i poboljšavanje svega ostalog nisam osjetio nikad poslije.
Igrom slučaja, tada na vlast dolazi Dodik
- DaffyDuck
#82 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
evo mali osvrt na 12 godina na pitanje iz mikrookruzenja:Prenj wrote:Kako ce izgledati Bosna i Hercegovina za deset godina, kakva su vasa predvidjanja?
- bilo je vode iz cesme i po noci
- radila dva doktora u smjeni i mogao si "doc" na red. Sad radi jedan...
- radio javni prevoz, bio REDOVAN raspored voznje autobusa za 14, 16, 17 17b,31 i kombni 51 i 58- Sad nema ni to, ko koristi mislim da baca grah hoce li doci bus
- grad bio uredniji, JKPRAD zaposljvao sezonce da na proljece kose travu da se sredi grad nakon kise- evo sad sve zaraslo, od korita Miljacke pa na dalje. Nigje ziva ograda nije uredjena, trava pokosena...
- znaci sve javno propada i sto nije jos unisteno, brzo ce...
- ovo privatno buja, pogotovo podobno, grade se nova naselja....
- cini mi se da su ljudi sve zatupljeniji i da je sve vise "ispranih mozgova" koji nemaju svoj stav i svoje misljenje
A za iducih 10 godina.... nadam se opstem prosvjetljenju gradana ove BiH
- cyprus
#83 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
Šta ono još bi 2006. godine, osim Dodika... Ne mogu da se sjetimSeyfo wrote:Najveći rast i vjera u bolje sutra je bila u periodu do 2006. Jest taj nivo manji u odnosu na danas ali je rast bio velik. Onakav optimizam, pregrijavanje ekonomije, prividni procvat i poboljšavanje svega ostalog nisam osjetio nikad poslije.
- Alfons Kauders
#84 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
Da nije... Aprilski paket?cyprus wrote:Šta ono još bi 2006. godine, osim Dodika... Ne mogu da se sjetimSeyfo wrote:Najveći rast i vjera u bolje sutra je bila u periodu do 2006. Jest taj nivo manji u odnosu na danas ali je rast bio velik. Onakav optimizam, pregrijavanje ekonomije, prividni procvat i poboljšavanje svega ostalog nisam osjetio nikad poslije.
A nije, nije...
Uvodjenje PDV-a? Jap! I tacno se vidi koliko je love ubrano iz sive ekonomije... I kako je mudro utrosena u narednoj deceniji.
-
Seyfo
#85 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
Kako ne konatte, 2007 je došao slom svjertske ekonomije, a mi smo bili vrlo brzo kolateral toga.
Jooooooj kako brzo zaboravljate ...
On topic,
Za 10 godina predviđam više Arapa,Turaka, Vehbosa i ostalih a manje domicilnih,tj.rezultat aktuelnih trendova..
Još par kilometara autoputa, recimo do iza Zenice umjesto pred Zenicu,kao sad.
Struja 3 puta skuplja, gorivo preko 2 KM.Vode sve manje, nije pitka iz česme.
Dalji krah sistema, zdravstva, školstva, javnog prevoza, policije. Dalje raslojavanje stanovništva, siromašni i bogati kvartovi.Hrana za bogate i za ostale. Golf dvica i dalje vozi.
Ostalo se neće bitnije promijeniti.
Jooooooj kako brzo zaboravljate ...
On topic,
Za 10 godina predviđam više Arapa,Turaka, Vehbosa i ostalih a manje domicilnih,tj.rezultat aktuelnih trendova..
Još par kilometara autoputa, recimo do iza Zenice umjesto pred Zenicu,kao sad.
Struja 3 puta skuplja, gorivo preko 2 KM.Vode sve manje, nije pitka iz česme.
Dalji krah sistema, zdravstva, školstva, javnog prevoza, policije. Dalje raslojavanje stanovništva, siromašni i bogati kvartovi.Hrana za bogate i za ostale. Golf dvica i dalje vozi.
Ostalo se neće bitnije promijeniti.
-
Seyfo
#86 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
Inače mi je zaista fascinantno kad se u ovakvim predviđanjima neko sjeti fudbalskih klubova, ko će uzeti Kup BiH, hoće li mu se lokalni klub vratiti u ligu, hoće li Messi uzeti Copa America, ...isto kao kod spiska najvećih želja bude prva "da mi klub bude šampion". Koji polusvjet, u PM
- Alfons Kauders
#87 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
Ovo je jedina konstanta. Bilo da je 1985 ili 2025, dvica je tu i ne ide nigdje.Seyfo wrote: Golf dvica i dalje vozi.
Ne znam ni koliko sad kostaju polovni... Haman ko Skoda Fabia, i stoka ih opet kupuje, voza i odrzava.
-
dječak sa šibicama
#88 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
Najporaznije u cijeloj prici je to sto je narod prije 10, pa i prije 20 godina, bio rahatniji nego danas.
BiH je u kurcu.
BiH je u kurcu.
-
Seyfo
#89 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
Kad moze Chevy Bel Air iz 50ih da se vozi na Kubi i dan danas,sto ne bi i dvicina jos 10ak godina??? Uslovi za to su isti: majstori ga znaju u dusu, dijelova ima, najjeftinije ga je odrzavati. Ako ne uvedu neke eko norme koje ga cine neisplativim, vozice se jos dugo. Makar po selima bez tablicaAlfons Kauders wrote:Ovo je jedina konstanta. Bilo da je 1985 ili 2025, dvica je tu i ne ide nigdje.Seyfo wrote: Golf dvica i dalje vozi.
Ne znam ni koliko sad kostaju polovni... Haman ko Skoda Fabia, i stoka ih opet kupuje, voza i odrzava.