agresorski snovi...SD-6 wrote:...mene zanima samo teritorija...stoga sanjam da ce se za 10g vihoriti bajrak na Dedinju
Kako ce izgledati BiH za deset godina?
-
Krivokapic
nije rekao koji barjakgavrilo wrote:agresorski snovi...SD-6 wrote:...mene zanima samo teritorija...stoga sanjam da ce se za 10g vihoriti bajrak na Dedinju
-
BejtA
BiH za desetak god...hmmmmmm
ev' ovako:
1-napokon su vraceni ljiljani, s'njima je ponovo uspostavljeno kraljevstvo bosansko! na funksciju kralj/ban/car ili pak sultan ce EU prebciti drzavne odgovornosti(bezupitno upravljanje gilotinjom)
2-2014 godine BiH se napokon plasirala na SP...u centru Banja Luke se ori ''stara'' BH pjesma ''hajmo Bosno Bosno Bosno...''
3-Bosna ''ponovo'' izlazi na more...naime gradi se ''most preko mosta'' time sto mi pravimo veci od 60 metara visine....
4-priliv azilanata iz V.B, Franc, Ger, Nl i ostalih ''zemljica'' u kraljevstvo bosansko
ev' ovako:
1-napokon su vraceni ljiljani, s'njima je ponovo uspostavljeno kraljevstvo bosansko! na funksciju kralj/ban/car ili pak sultan ce EU prebciti drzavne odgovornosti(bezupitno upravljanje gilotinjom)
2-2014 godine BiH se napokon plasirala na SP...u centru Banja Luke se ori ''stara'' BH pjesma ''hajmo Bosno Bosno Bosno...''
3-Bosna ''ponovo'' izlazi na more...naime gradi se ''most preko mosta'' time sto mi pravimo veci od 60 metara visine....
4-priliv azilanata iz V.B, Franc, Ger, Nl i ostalih ''zemljica'' u kraljevstvo bosansko
-
everybody hurts
I sta je bilo kad si se probudio/la???BejtA wrote:BiH za desetak god...hmmmmmm![]()
ev' ovako:
Tema: ma u bih ce biti jos gora situacija za 10 godina, nego sto je sada u svakom smislu(ekonomskom, politickom...), jedino imas osjecaj da bismo mogli nesto na euru u kosarci napraviti...
- sule_krug
ovako dragi moji bosanci i hercegovci. sve je na nama kako ce bosna izgledati. ako se mi organizujemo, mislim na narod(bez obzira na nacionalnost i vjeroispovjest),mozda uspijemo nesto i napraviti ali ako cemo cekati da nam drugi prave onda smo u govnima. BiH ima jedan od najvecih potencijala u tom dijelu evrope. pa pogledajte malo rumuniju pa mozda i italiju imamo jacu valutu mi idemo kod njih na odmore a ne oni kod nas. a kako vbidim ovdje neki ljudi bi za deset godina da se puno toga popravi. ppa znate li koliko je njemackoj trebalo da se popravi i da im bude bolje, pa pogledajte rusiju ni danas dan im nije dobro pa rumuniju i bugarsku koje nikad nisu ni imali razaranja kao nasa drzava, ali mislim da zive u vecoj bijedi i hipokraciji nego BiH. nama ce trebati najmanje 30 godina da bi promjene na bolje bile ocigledne ali i tada samo ako se narod organizuje u pozitivnom smislu. sada smo jaci od srbije , makedonije crne gore pa i sa hrvatskom se mozemo nositi . nije li to veliki napredak. mi ljudi cekamo da jedno jutro ustanemo i da sve bude kako je bilo. nece vise nikada biti kao sto je bilo ali ce biti kako bude, i opet naglasavam da je sve do nas (naroda) jer u demokraciji narod se mora aktivirati da bi donio promjene. i u americi nije bilo dobro dok se narod nije organizovao sa civil movement i sl. tek su se tada izborili za ljudska prava ali borba nije zavrsena niti ce ikad biti. kako se god narod organizuje protiv capitalisma i vlada koje nepostuju narod i ljudska prava , isto tako se vlade organizuju da se bolje odbrane. pa vi malo razmislite o cemu je rijec i gledajte da se organizujete i ukljucite u neke organizacije koje se bore za okolis zastitu zivotinja zastitu ljudskih prava i sl tome pa cete onda vidjeti progres.
-
Krivokapic
hoce biti n od najlon keseovejaraS wrote:MA ZEZAM SE, KAKVA NAJLON KESA, NECE VISE BITI NI N OD NAJLON KESEfelichi wrote:i to si bas nedavno saznao... dr.zarkov!
- sunceKOtepsija
#65 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
kao sto vidimo neka predvidenja su se i ostvarila neka i ne, imal iko da bi se usudio da kaze kako ce bih izgledat 2027?
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#66 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
dobra tema
dvije titine petoljetke stara
dvije titine petoljetke stara
-
tatoo
#67 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
prije par dana citam o Siciliji i nekako mi se sve cini poznatim....
Korupcija i nepotizam ogromnih razmjera od obrazovanja, "izgradnje", kupovnih lanaca, bolnica do najobicnijih standova na pijaci. Svi politicari, bez izuzetka Do grla u kriminalu - naravno rijetko dokazivo.
Svi poslovi se placaju i mora biti "preporuka". Vecinom cash a ponekad ako je kandidat atraktivna djevojka moze i u naturi.
Policija i zakonodavni sistem neucinkoviti osim ponekog "uspjeha " pred izbore. Izbori se dobijaju obecanjem posla kao i kod nas. Glasam za tetkinog bratica jer ce moci pogurati za posao.
Kao i u BiH, nema neke strasne industrije pa je najveca lovina public money. More politickih savjetnima od lokalnih do najvisih nivoa.
U takvom okruzenju, gdje se raja soucava sa realnoscu, nisam siguran da ce se izgraditi bolje drustvo jer je njabitnije opstati.
Izvinjenje za ovaj crnjak.
Korupcija i nepotizam ogromnih razmjera od obrazovanja, "izgradnje", kupovnih lanaca, bolnica do najobicnijih standova na pijaci. Svi politicari, bez izuzetka Do grla u kriminalu - naravno rijetko dokazivo.
Svi poslovi se placaju i mora biti "preporuka". Vecinom cash a ponekad ako je kandidat atraktivna djevojka moze i u naturi.
Policija i zakonodavni sistem neucinkoviti osim ponekog "uspjeha " pred izbore. Izbori se dobijaju obecanjem posla kao i kod nas. Glasam za tetkinog bratica jer ce moci pogurati za posao.
Kao i u BiH, nema neke strasne industrije pa je najveca lovina public money. More politickih savjetnima od lokalnih do najvisih nivoa.
U takvom okruzenju, gdje se raja soucava sa realnoscu, nisam siguran da ce se izgraditi bolje drustvo jer je njabitnije opstati.
- edo_79
#68 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
97% stanovništa čine penzioneri, invalidi rada kao i ostale socijalne kategorije ..... cijene svega rastu (po uzoru na EU) a životni standard je još 2005 otiš'o u qrac ..... I ono malo pametnih što je bilo pravili su razne prekršaje i krivična djela diljem EU nebil' tamo barem u zatvoru ostali .... BiH se pretvorila u gulag gdje se radi sve i svašta za komad hljeba...... on 3 posto državnog aparata i dalje se busa u prsa da radi u interesu naroda, zadužili smo se kod MMF-a toliko da ćemo kredit isplatiti tek 2027 al HIDŽRETSKE godine, itd itd ......sunceKOtepsija wrote:kao sto vidimo neka predvidenja su se i ostvarila neka i ne, imal iko da bi se usudio da kaze kako ce bih izgledat 2027?
- Toto
#69 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
tatoo wrote:prije par dana citam o Siciliji i nekako mi se sve cini poznatim....
Nije crjak.. to je trenutna realnost koja nam lako moze biti buducnost
- commendatore
#70 Re:
treba ovom covjeku poslat barem litar štoka i meze - pogodio je sve....Prenj wrote:VIZE:
Ne znam kako da to kazem, ali sve mi se cini da vize NECE biti ukinute u oktobru, kako to rece A. Terzic.
Vrlo brzo, cim skembaju Gotovinu, i Hrvatska ce krenuti putem pridruzivanja EU.
Kao neposredna posljedica tog procesa i oni ce nam uvesti vize.
PRIVATIZACIJA:
Telekomi, elektroprivreda, vodovod, gasna infrastruktura, ce biti prodani strancima, uglavnom Slovencima.
Kao posljedica, prosjecan mjesecni racun za rezije ce porasti 300%.
S obzirom da ce cijene elektricne energije dramaticno porasti, stvorice se ogromni viskovi, koje ce novi vlasnici, uz ogroman profit, prodavati Italiji koja je u velikom deficitu.
ZAPOSLENOST:
Kao rezultat povecanog broja stranih investicija, porast ce broj zaposlenih, ali ne i njihove plate, koje ce ostati na nivou zemalja Treceg svijeta.
- Toto
-
megaman4
#72 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
Postat ce zemlja staraca, s napustenim selima, unistenom poljoprivredom, unistenim zdravstvom i skolstvom, sa bijelom kugom, jer ce se mladi vjencavat i radjati djecu daleko od granica BiH, i slag na tortu, s anarhijom, koja ce razoriti svaki vid drzave.
-
Fudo387
#73 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
Sve bitno ce biti u vlasnistvu stranaca.
Domicilno stanovnistvo vjerovatno imati malkice bolji standard nego danas.
Uglavnom, vrti se u krug, prezivljavaj, pij bambucu, gledaj televizor.
Domicilno stanovnistvo vjerovatno imati malkice bolji standard nego danas.
Uglavnom, vrti se u krug, prezivljavaj, pij bambucu, gledaj televizor.
- desni
#74 Re:
BejtA wrote:BiH za desetak god...hmmmmmm![]()
ev' ovako:
-
putokaz1
#75 Re: Kako ce izgledati BiH za deset godina?
-NEZNAM ZA PRVI DRUGI,ZA BAZENE NEZNAMZadig wrote:Licno misljenje:Prenj wrote:Kako ce izgledati Bosna i Hercegovina za deset godina, kakva su vasa predvidjanja?
Bojim se da situacije nece biti puno bolja. Recimo da se geopoliticka situacija u svijetu ne promjeni. POGODAK
RS ne postoji vise u istom obliku kao sada, ali su podjele i dalje prisutne-FULPRVI DIO,DRUGI DIO POGODAK
Pod uslovom da EU postoji i dalje, mi smo tek usli u preliminarne pregovore-POGODAK
Imamo nove tablice, nove pasose i nove licne karte-PRVI DIO FUL OSTALO POGODAK
SDA-HDZ-SDS i dalje vladaju bosnom, samo mu malo "mladje" snage preuzele kontrolu, ali sve je isto-POGODAK
I dalje se nismo kvalifikovali za svjetsko prvenstvo u fudbalu-HEHEHEHEHE FUL
Jos vise mladih ljudi nas je napustilo-POGODAK
Central vise nije glavna kafana, bazeni zatvoreni zbog ucestalih ubistava