Kako biste postupili u ovoj situaciji??

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

xkupinax

#126 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??

Post by xkupinax »

ekola wrote:Kako rece Necko iz Konvoja u jednoj pjesmi:
"uzalud rijeci, svud oko sebe rasipas"... :roll:
Reagovala ili ne reagovala, bice kako ona hoce i misli da je najbolje za nju...Meni su neki govorili, neki presutili pa su mi rekli nakon razvoda da nije ni bila za mene, samo nisu znali kako da mi kazu...A ja sam stagnirao dok nisam sam skontao da je vrijeme da dam petama vjetra :run: ...I tako ce biti i u njenom slucaju...
I jel smatras da su ti neprijatelji koji su ti govorili?
dedovic.almir

#127 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??

Post by dedovic.almir »

@JThomas

Slazem se sa tobom u potpunosti!
xkupinax

#128 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??

Post by xkupinax »

kockica_kockica wrote:
Mislim da pretjerujes...
Mozda nije iz ugledne porodice i upisao je fakultet, ali mu niti jedan posao nije isao, niti ga sada trazi.. hiljade ljudi radi i studira... svako od nas bi dzaba lezao i trazio izgovore za nerad ako moze...
JA nesto nisam sigurna da je prijatlejica sretna sa cinjenicom da ima golmana (decka koji je toliko voli da joj zabranjuje svaki oblik druzenja i hodanja osim s njim) i davitelja (decka koji ima kompleks manje vrijednosti ili opsesivno kompulzivni poremecaj da osobu s kojom se zabavlja drzi pod kontrolom).
Zaljubljenost ili navika???? Svi smo mi skloni prvobitnu zaljubljenost zamijeniti navikom.. ja bih rekla losom navikom koja nas drzi tako cvrsto da nismo u stanju iz nje izaci i pogledati sebi samima u oci i reci: Da to nije za nas dobro sto imamo.

Svaka veza jeste kompromis.. ali ne kompromis u stilu ti ne smijes nigdje, ja mogu svuda, ti ne mozes na more jer meni ne odgovara morska klima, ti ne mozes izlaziti ako nisi sa mnom, ti ces me izdrzavati dok zavrsim faks a i onda nakon sto ga zavrsim je evidentno da cu raditi nista jer mi se moze i uostalom se trebam odmoriti od fakulteta itd itd...

Kompromis je da zajednicki nadjemo odgovore na pitanja, a ne da nam odgovori bivaju nametnuti kao jedino pravilo ponasanja.

Kad je dao otkaz na zadnjem poslu, hodao je s kafe na kafu, spavao i djelovao prilicno sretno i raspolozeno, sto bas i nije obicaj kad se takvo nesto desi. I nju je to uzasno nerviralo, zalila se na te stvari, a moje je bilo da saslusam. Sutila sam, jer sam mislila da je bolje da sutim ( i ne komentarisem ) zato sto ono sto imam da kazem, direktno, ni meni se ne bi svidjelo da sam na njenom mjestu. Ali vise ne zelim da sutim, jer je sve ovo neizbjezna tema kad se vidimo, ne zapocinjem je ja, nego moja drugarica, koju ocito i zanima moje misljenje.
ekola

#129 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??

Post by ekola »

xkupinax wrote:
Reagovala ili ne reagovala, bice kako ona hoce i misli da je najbolje za nju...Meni su neki govorili, neki presutili pa su mi rekli nakon razvoda da nije ni bila za mene, samo nisu znali kako da mi kazu...A ja sam stagnirao dok nisam sam skontao da je vrijeme da dam petama vjetra :run: ...I tako ce biti i u njenom slucaju...
Ne smatram vec se jednostavno nisam obazirao na njihovu pricu, znaci uzalud su tupili zube, jer sam ja konkretno znao da su oni u pravu ali sam vjerovao i nadao se da ce se stvari promijeniti (ljubav, sta li majku mu)...nakon sto sam skontao da od te ljubavi nema nista :run: ...
xkupinax

#130 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??

Post by xkupinax »

Garden of illusion wrote:
@JThomas slažemo se oko pogleda na prijateljstvo, znamo svi šta oni trebaju biti, ali mislim da postavljačica teme nije navela prave i iskrene razloge koji njoj smetaju u toj vezi. Ono što ja mislim da se osjeća zapostavljeno, da joj nedostaje njena prijateljica, što zaista mogu shvatiti ali onda to treba da joj kaže a ne da smišlja razloge i načine na koje želi da skrene njenu pažnju na sebe.
Okrenula je ledja curi iz naseg drustva, s kojom smo obje bliske koliko medjusobno, hladno bez ikakvog razloga. U trenucima kad je trebala da bude uz nju, jer prolazi kroz teske stvari. Niti sam ja zapostavljena, niti skrecem paznju na sebe. Mi se najnormalnije i vidimo i cujemo, vidjale bi se i puno cesce da ja nisam u malo vecim obavezama nego ona. Cak je ona meni zamjerila da sam ja nju zapostavila, vezano za vidjanje, tako da to stvarno sto ti tvrdis nema bas nikakvog smisla :). Djevojka kojoj je okrenula ledja, jer joj je mrsko da joj posvecuje paznju ( kad kazem paznju, mislim bar nazvati i upitati kako si ) je ista djevojka, koja je djelima nesagledive velicine dokazala koliki je prijatelj. I ja trebam da to izignorisem? Da meni sutra isto napravi? Ako ulazem u nesto, ulazem sebe 100%, a ako neko to nece cijeniti, onda nece ni biti dio mog zivota. I to je poenta postavljanja moje teme. Da li biste vi vasem bliskom prijatelju rekli da se mijenja na gore i da grijesi prema nekima?
frameni

#131 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??

Post by frameni »

Nije lako proci kroz takvo zivotno iskustvo...Ali mislim da je uzaludno neke nedostatke ili mane bilo kom skretat paznju
dok taj neko sam ne shvati sve...Moja dobra prijateljica je uvijek znala reci"nemoj da mi neka od vas slucajno kaze ako mog muza vidi sa nekom drugom zenom...bile bi mi najveci dusmani"Vremenom sam shvatila razloge ove izjave...I uvidjela sam da donekle ima smisla...
xkupinax

#132 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??

Post by xkupinax »

ekola wrote:
xkupinax wrote:
Ne smatram vec se jednostavno nisam obazirao na njihovu pricu, znaci uzalud su tupili zube, jer sam ja konkretno znao da su oni u pravu ali sam vjerovao i nadao se da ce se stvari promijeniti (ljubav, sta li majku mu)...nakon sto sam skontao da od te ljubavi nema nista :run: ...

Ja sam potpuno drugi tip. Desilo mi se samo jednom da sam se ludo zaljubila u momka, koji bas NIKAKO nije bio za mene. A kad su se stvari pomalo uozbiljile, njih 3 su me posadile pred sebe i u lice mi sasule golu istinu. Sutila sam 5 minuta, onda sam pocela da placem. Nije bilo jednostavno naravno, narednih par dana su gledale da me necim zabave, da skrenem misli, a nakon nekih 10ak sam ja njih posadila i rekla vam: hvala, sretna sam sto vas imam u zivotu. Meni je jako bitno misljenje mojih bliskih osoba, a kad se poklopi da svi misle istu stvar..nema te ljubavi i sljepoce koja ce me natjerati da ne poslusam njihov savjet.
Locked