Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
xkupinax
#1 Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Situacija je sljedeca. Imam najbolju drugaricu, s kojom se druzim godinama. Poznajem je u dusu, znam kako dise. U vezi je vec duze s momkom, koji je od nje napravio potpuno drugu osobu. Kako, pomocu koje tacno strategije, ne znam. Po meni se cini perfidno i proracunato. Doslo je do tacke, da djevojka koja je omiljena uvijek bila u drustvu, koja je imala puno prijatelja, koja je voljela da izlazi, koja je bila pokretna sada sjedi ili u njegovom stanu, ili u svom. Sve bi ovo bilo razumljivo, jer neko voli da se povuce u 4 zida sa svojim partnerom, da taj covjek nije klasicni gold digger! Ta moja prijateljica je prije svega iz fine kuce, ali i iz bogate porodice, gdje su svi na nekim pozicijama i nikad joj nista u zivotu nije nedostajalo. Ono sto sam cijenila i sto i sad cijenim je sto je uvijek bila na zemlji i nikad to nije isticala, a pomoci kome treba, kad god uvijek je za to bila spremna. On ima neke 34 godine, nikad nije imao ozbiljan posao, roditelji su mu penzioneri, on zivi ko podstanar. Veceg neradnika i musku ljencinu odavno nisam srela. I to bi bilo prihvatljivo kad bi on htio zavrnuti rukave da radi, medjutim sada nema potrebu, jer moja drugarica sve sto zaradi njemu daje. Za kiriju, za namirnice i ko zna za sta jos. Pronalazila mu je neke poslove, preko svojih poznanstava, medjutim nista nije potrajalo, jer je uvijek ista prica..njemu je jako tesko fizicki raditi, ili ga svi mrze, uvijek je neka urota protiv njega. Slozi joj socijalu, ona se sazali i kaze mu: ma daj otkaz, da se ne sekiras. Sad kofol nesto studira, pa mu je to izgovor da ne radi. Vadi se na to da mora da uci ( covjek od 34 godine se ufurao u ulogu brucosa ) i da se ne moze posvetiti i poslu i skoli istovremeno. Poceo je da izvoljeva sta bi najvise volio da radi, jer racuna na to da ce ga njeni pogurati. Da sve bude tragicnije, mislim da joj je ogranicio i vidjanje i izlaske s prijateljima. Ako i izadje s nama na kafu, ili samo sa mnom, u sat vremena telefon zazvoni bar triput, a njen odgovor je: izasla sam tad i tad, sjedim tu i tu, s tim i tim..necu dugo, zvacu te sa kucnog kad dodjem. Najkasnije do kad se smije zadrzati u vecernjem terminu je do nekih 10 navece, a onda iznenada izmisli neki razlog da ide kuci. Shvatam da neke stvari ne zeli naglas da prizna, iako se vide iz aviona. Sad je pocela da gleda sve kroz novac, sto nikad nije radila..ponekad mi se ucini da bi pregazila preko mrtvih za svoj interes. A i vec neko vrijeme je depresivna, pa je uspjela da prevali preko usta da je mori to sto uz njega ne osjeca neku sigurnost. Voli ga i on je fin prema njoj, ali je "uspavan". Kaze..sve mu mora ona govoriti, podsjecati ga, tjerati ga za njegovo dobro.
On naravno, namazan kakav jeste, na sve kaze: kako god ti ljubavi kazes, evo idem..trcim, jer zna da je nasao zlatnu koku, uz koju mu sutra nista u zivotu nece nedostajati, a da bi je zadrzao mora prividno izigravati papucara. Njeni vec planiraju da joj kupe stan, prisvojio je njeno auto, drugim rijecima, upala mu je kasika u med! Mislim da je s ciljem drzi tako izolovanu i da je lagano odvaja od ljudi, iz straha da ce ona upoznati nekog boljeg. Mene zanima, da li biste vi vasem najblizem prijatelju ili prijateljici rekli u lice sta mislite?
Nas dvije smo oduvijek imale takav odnos da jedna drugoj sve mozemo reci i sve znamo. Cijenila sam njeno misljenje kad mi ukaze da neki momak nije za mene..kad se doslovno upetlja, davala sam joj to za pravo. Jos uvijek joj dajem, iako na kraju sama donesem odluku. Ne bih da rizikujem nase prijateljstvo, ali s druge strane osjecam se ko neki licmjer kad sjedim, vidim, a sutim. Njen je zivot, ja joj zelim samo da bude sretna, ali mi se ne svidja sto vise nije ista osoba. Zaboravlja ljude koji su uz nju sjedili kad joj je bilo tesko, koji su se radovali kad se ona radovala, koji su joj bili pri ruci kad god joj je u zivotu zatrebalo. Hladno je otkacila nasu zajednicku prijateljicu, koja bi i sad bila spremna za nju bubreg izvaditi- pod izgovorom: NIKAKVIM! Dolazim u neprijatne situacije da me pitaju za nju, gdje je i je li ziva, a ja uvijek izmisljam da je u nekom poslu, ili da je bolesna, da joj je nesto iskrslo..jer ne zelim pred svakim da kazem svaki put isto: kuci je, ili kod momka je. Njih dvoje apsolutno nigdje ne idu, a izgovor je: nema se para! Tj, ona ima, a on nema. Ona bi mogla sebi priustiti ljetovanje, neki vikend negdje s prijateljima, putovanje, ali radije izmisli da joj nije do toga, da joj je mrsko, nego da prizna da je razlog - momak. Zar trebaju pare da se ponekad proseta ako nista? Cura doslovno uz njega propada, stagnira u mjestu, on se ne trudi da se pokrene, da joj dokaze da hoce i moze. Ceka sve na gotovo.
Da li biste reagovali? Ukazali bliskoj osobi na neke stvari? Nisam mislila da se petljam u njenu vezu i da njega spominjem, htjela bih samo ukazati NJOJ na njeno ponasanje, zbog kojeg gubi ljude oko sebe i propusta velike sanse za svoju buducnost sutra.
On naravno, namazan kakav jeste, na sve kaze: kako god ti ljubavi kazes, evo idem..trcim, jer zna da je nasao zlatnu koku, uz koju mu sutra nista u zivotu nece nedostajati, a da bi je zadrzao mora prividno izigravati papucara. Njeni vec planiraju da joj kupe stan, prisvojio je njeno auto, drugim rijecima, upala mu je kasika u med! Mislim da je s ciljem drzi tako izolovanu i da je lagano odvaja od ljudi, iz straha da ce ona upoznati nekog boljeg. Mene zanima, da li biste vi vasem najblizem prijatelju ili prijateljici rekli u lice sta mislite?
Nas dvije smo oduvijek imale takav odnos da jedna drugoj sve mozemo reci i sve znamo. Cijenila sam njeno misljenje kad mi ukaze da neki momak nije za mene..kad se doslovno upetlja, davala sam joj to za pravo. Jos uvijek joj dajem, iako na kraju sama donesem odluku. Ne bih da rizikujem nase prijateljstvo, ali s druge strane osjecam se ko neki licmjer kad sjedim, vidim, a sutim. Njen je zivot, ja joj zelim samo da bude sretna, ali mi se ne svidja sto vise nije ista osoba. Zaboravlja ljude koji su uz nju sjedili kad joj je bilo tesko, koji su se radovali kad se ona radovala, koji su joj bili pri ruci kad god joj je u zivotu zatrebalo. Hladno je otkacila nasu zajednicku prijateljicu, koja bi i sad bila spremna za nju bubreg izvaditi- pod izgovorom: NIKAKVIM! Dolazim u neprijatne situacije da me pitaju za nju, gdje je i je li ziva, a ja uvijek izmisljam da je u nekom poslu, ili da je bolesna, da joj je nesto iskrslo..jer ne zelim pred svakim da kazem svaki put isto: kuci je, ili kod momka je. Njih dvoje apsolutno nigdje ne idu, a izgovor je: nema se para! Tj, ona ima, a on nema. Ona bi mogla sebi priustiti ljetovanje, neki vikend negdje s prijateljima, putovanje, ali radije izmisli da joj nije do toga, da joj je mrsko, nego da prizna da je razlog - momak. Zar trebaju pare da se ponekad proseta ako nista? Cura doslovno uz njega propada, stagnira u mjestu, on se ne trudi da se pokrene, da joj dokaze da hoce i moze. Ceka sve na gotovo.
Da li biste reagovali? Ukazali bliskoj osobi na neke stvari? Nisam mislila da se petljam u njenu vezu i da njega spominjem, htjela bih samo ukazati NJOJ na njeno ponasanje, zbog kojeg gubi ljude oko sebe i propusta velike sanse za svoju buducnost sutra.
- Ghost_Rider_XXX
#2 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Ne kontam šta se ti tu imaš petljati?!
- Pitarrr82
#3 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Prestao sam citati nakon par recenica, valjda ona najbolje zna sta radi...
-
xkupinax
#4 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Ghost_Rider_XXX wrote:Ne kontam šta se ti tu imaš petljati?!
A gdje si procitao da zelim da se "petljam" ? Moje je pitanje bilo kako bi neki drugi ljudi postupili prema svom nekom bliskom, ako primjete negativne promjene kod te osobe. A i osim toga, moja prijateljica je dala signal da joj treba savjet i pomoc. A ja sam ovdje postavila temu s ciljem da cujem vasa misljenja. Mozda treba drugacije da se postavi, da stvari budu malo bolje, a ja ne znam kako da joj pomognem u tome? Osim da i sama ponavljam da ce sve doci na svoje mjesto i da hoce biti bolje.
-
xkupinax
#5 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Ovdje ce biti objektivnije da misljenje ostave zenske osobe
. Da je obratno, da je u pitanju sponzorusa, vec bi bilo romana i romana.
- alchak.ba
#6 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
on je lezihljebovic.
ona je pala na suplju.
on je, ocito, dobro kara i to joj je najbitnije.
mozga ona ima, ali izgleda ne dovoljno.
ne bih postupao u takvim situacijama
ona je pala na suplju.
on je, ocito, dobro kara i to joj je najbitnije.
mozga ona ima, ali izgleda ne dovoljno.
ne bih postupao u takvim situacijama
- graue_maus
#7 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
znam tesko je to gledati, ali trebas biti i majstor da to kazes, jer direktno reci ne donosi nista , osim da ce se jos vise od tebe otudjiti....sama sam bila u slicnoj situaciji i bas nisam diplomatski rekla pa je prijateljstvo otilso pod led ....
druga stvar provjeri da li ona njemu vase razgovore prenosi jer onda ocekuj njega na vratima poslije tog razgovora...
druga stvar provjeri da li ona njemu vase razgovore prenosi jer onda ocekuj njega na vratima poslije tog razgovora...
- Ghost_Rider_XXX
#8 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Ti šta god da kažeš nećeš ispasti pozitivna. U takve stvari se najbolje ne petljati, možda onako diplomatski provući koju kroz uši. Očigledno je ona plaho zaljubljena ili da budem maksimalno banal ovaj je razbija od q i ne vidi dalje od nosa.
Ta faza će proći i u neka doba će skontati da ima morža i urodjenika pored sebe, a tada ćeš joj ti trebati da ima s kim da plače i kune sudbu itd i sl.
Ta faza će proći i u neka doba će skontati da ima morža i urodjenika pored sebe, a tada ćeš joj ti trebati da ima s kim da plače i kune sudbu itd i sl.
-
BlackPool
#9 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Cist primjer kako se qrac moze unovcit. 
-
xkupinax
#10 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Slazem se, toga se i bojim. Ustvari vise se bojim da je ne povrijedim. Al ja se sjecam nekih svojih iskustava gdje sam bila "slijepa" i gdje mi je par tih mojih najblizih prijatelja jasno i brutalno ukazalo na to da cu sebe odvest u propast ako to nastavim. Nije mi bilo lako tad u tim trenucima to cuti, bolilo jeste, ali nisam im zamjerila, vec sam im kasnije bila zahvalna. To je valjda bit prijateljstva.graue_maus wrote:znam tesko je to gledati, ali trebas biti i majstor da to kazes, jer direktno reci ne donosi nista , osim da ce se jos vise od tebe otudjiti....sama sam bila u slicnoj situaciji i bas nisam diplomatski rekla pa je prijateljstvo otilso pod led ....
- Ghost_Rider_XXX
#11 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Neće se on pojaviti na vratima, nego će izmanipulisati ovu paćenicu da se više nikad ne javi prijateljici i usaditi joj da je ustvari ona ljubomorna na ono što njih dvoje imaju.graue_maus wrote:znam tesko je to gledati, ali trebas biti i majstor da to kazes, jer direktno reci ne donosi nista , osim da ce se jos vise od tebe otudjiti....sama sam bila u slicnoj situaciji i bas nisam diplomatski rekla pa je prijateljstvo otilso pod led ....
- karanana
#12 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
i ja sam prestao citati nakon nekoliko recenica. njena stvar s kim ce biti i gdje ce biti. ako je zavuche za neshto osim sto ce joj ga uvuch, pa njena stvar.
rajane, reci mi da ti nisi ljubomoran?
jer, da sad ne otvaram drugu temu, ali ta musko zenska prijateljstva.....hmmmm, uvijek zavrse ili u sexu ili raskolom prijateljstva.
edit: a zensko si. pa dobro, i dalje je moguca moja teorija o ljubomori.
jer, da sad ne otvaram drugu temu, ali ta musko zenska prijateljstva.....hmmmm, uvijek zavrse ili u sexu ili raskolom prijateljstva.
Last edited by karanana on 26/06/2012 11:58, edited 1 time in total.
- petunija
#13 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Koliko god da si dobronamjerna, budi oprezna šta govoriš da i tebe ne otkači kao tu zajedničku prijateljicu. Ona će sama shvatiti kad-tad, nadam se samo da neće biti prekasno.
-
xkupinax
#14 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Znas kako sam pokusala da "provucem"? Rekla sam joj da ga za pocetak natjera da kupi oglase, da ode na neke stranice gdje ima oglasa za posao, da musko uvijek moze naci nesto, cak sam se i sama okolo raspitivala ima li sta za njega ( sve radi nje! ). I naravno, mazem joj oci pricom da ce se on sigurno vise potruditi kad bude vrijeme zenidbi, da ce sve sjesti na svoje mjesto. Cak neke stvari ukazuju na to da ide s ciljem da joj napravi neplanski dijete i da se sve to ubrza, jer zna da ce njeni roditi sve sto treba. Al sudeci po komentarima, izgleda da je bolje da sutim, jer meni je moja prijateljica toliko bitna, da i po cijenu da budem licemjerna, ne zelim da je izgubim. A sad, ko god od vas ima bliskog prijatelja..moze shvatiti da mi ta uloga nije jednostavna.Ghost_Rider_XXX wrote:Ti šta god da kažeš nećeš ispasti pozitivna. U takve stvari se najbolje ne petljati, možda onako diplomatski provući koju kroz uši. Očigledno je ona plaho zaljubljena ili da budem maksimalno banal ovaj je razbija od q i ne vidi dalje od nosa.
- petunija
#15 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Možeš li mi objasniti zašto?karanana wrote:i ja sam prestao citati nakon nekoliko recenica. njena stvar s kim ce biti i gdje ce biti. ako je zavuche za neshto osim sto ce joj ga uvuch, pa njena stvar.
Ovo ozbiljno pitam.
Hvala
- alchak.ba
#16 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
PA ako ne zavrse sexom, zavrse raskolompetunija wrote:Možeš li mi objasniti zašto?karanana wrote:i ja sam prestao citati nakon nekoliko recenica. njena stvar s kim ce biti i gdje ce biti. ako je zavuche za neshto osim sto ce joj ga uvuch, pa njena stvar.
Ovo ozbiljno pitam.
Hvala
-
xkupinax
#17 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Tvoja teorija bazirana valjda na tvom licnom iskustvu? Voljela bih da si u pravu, jer bi to znacilo da onda ona ima savrsenog tipa pored sebe, na kojem mozes da joj zavidis. Medju mojim prijateljima moze biti svega, ali ljubomore nikad nije bilo. Nismo djeca, to su vec formirana prijateljstva, stabilna koja bi trebala da docekaju i duboku starost.karanana wrote:i ja sam prestao citati nakon nekoliko recenica. njena stvar s kim ce biti i gdje ce biti. ako je zavuche za neshto osim sto ce joj ga uvuch, pa njena stvar.
- graue_maus
#18 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
ma imam 2 iskustva gdje se on pojavio na vratima da objasni svoj stav ..Ghost_Rider_XXX wrote:Neće se on pojaviti na vratima, nego će izmanipulisati ovu paćenicu da se više nikad ne javi prijateljici i usaditi joj da je ustvari ona ljubomorna na ono što njih dvoje imaju.graue_maus wrote:znam tesko je to gledati, ali trebas biti i majstor da to kazes, jer direktno reci ne donosi nista , osim da ce se jos vise od tebe otudjiti....sama sam bila u slicnoj situaciji i bas nisam diplomatski rekla pa je prijateljstvo otilso pod led ....
- Aurora_25
#19 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Ja te u potpunosti razumijem. Znam kako je gledati osobu, do koje ti je jako stalo, nesretnu, neispunjenu, depresivnu.. Jako je tesko. Ako joj zelis pomoci moras pronaci nacin, stranu s koje ces joj najlakse prici i reci, a da je ne povrijedis. Tesko je sjediti i gledati, a nista ne uraditi. Jer ja bih rekla. Ali moras biti oprezna, da ne izgubis prijateljstvo koje ste godinama gradile. A opce je poznato da se prijateljstva zbog ljubavi gase. Bilo bi steta. Opet, s druge strane, ona da zeli pomoc ili savjet trazila bi ga mozda od tebe. Zatvorila se, ucahurila, i ne da da joj niko dira u najsvetije, pa kakvo god ono bilo. Ona ga voli, ocito previse, dok zatvara oci pred svim sto on radi. Joj kako mrzim te nehljebovice! Imam tu srecu, da me divan covjek vodi kroz zivot. I ne mogu drugacije zamisliti.
Ona je sretna sto ima tako divnu prijateljicu kojoj je stalo. Ne znam samo, kako na to sve gledaju njeni roditelji? Obicno tako bogate porodice, iole gledaju da momak/zet bude kakav dobar skolovan itd..
Ona je sretna sto ima tako divnu prijateljicu kojoj je stalo. Ne znam samo, kako na to sve gledaju njeni roditelji? Obicno tako bogate porodice, iole gledaju da momak/zet bude kakav dobar skolovan itd..
-
Haj_Halve
#20 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Nema puno toga sto ti mozes uraditi u ovoj situaciji.
Svaki savjet koji joj dajes je rizik da te krivo shvati a vjerovatno joj je mozak tako ispran.
Koliko si dobra sa njenim roditeljima? Jesi li primjetila ista na njihovom ponasanju/u njihovom govoru sto bi ukazalo na njihov stav prema njemu? Ovo zadnje je delikatno jer uvijek postoji mogucnost da ce pop****ti ako sazna za to da diskutujes njenu vezu.
Ako su joj roditelji za tu vezu onda tu nemas fajde, digni ruke od toga i vidi se sa njom kad mozes, jer ne mozes puno uraditi za nuu dok sama tobe ne dodje. Ali ako citava njena porodica vidi sta ti vidis, onda moras malo mozgati, ali i sebe stavi u prvi plan i cuvaj svoje zivce.Postoji trenutak kada moras dici ruke od svega jer i to je prijateljstvo.
Svaki savjet koji joj dajes je rizik da te krivo shvati a vjerovatno joj je mozak tako ispran.
Koliko si dobra sa njenim roditeljima? Jesi li primjetila ista na njihovom ponasanju/u njihovom govoru sto bi ukazalo na njihov stav prema njemu? Ovo zadnje je delikatno jer uvijek postoji mogucnost da ce pop****ti ako sazna za to da diskutujes njenu vezu.
Ako su joj roditelji za tu vezu onda tu nemas fajde, digni ruke od toga i vidi se sa njom kad mozes, jer ne mozes puno uraditi za nuu dok sama tobe ne dodje. Ali ako citava njena porodica vidi sta ti vidis, onda moras malo mozgati, ali i sebe stavi u prvi plan i cuvaj svoje zivce.Postoji trenutak kada moras dici ruke od svega jer i to je prijateljstvo.
-
xkupinax
#21 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Pa oni su sasvim obicni ljudi, takva porodica, normalna, nisu nikad skretali paznju na te stvari. Ranije je imala iskustva sa nekim kretenima, pa sve sto su uvijek htjeli je da nadje nekog ko ce biti pazljiv prema njoj. U zamjenu ce sve drugo oni obezbjediti. I ja stvarno nisam protiv toga. Nije svako danas u mogucnosti da priusti sve voljenoj osobi. Svakom pomognu roditelji, porodica, to je normalna stvar u ovakvim vremenima. Srce ne bira, na kraju kad sve saberes. Njenim roditeljima je dovoljno da on nju verbalno ne vrijedja, da je ne maltretira, da je njoj poslusan. A to sto nece da radi i sto ona krisom njega hrani i izdrzava, to vjerujem i ne znaju. A to je njegova cista racunica, koju je cak njena sestra procijenila na pocetku, medjutim s rodjenom sestrom je imala konflikt radi njega.Aurora_25 wrote:Ja te u potpunosti razumijem. Znam kako je gledati osobu, do koje ti je jako stalo, nesretnu, neispunjenu, depresivnu.. Jako je tesko. Ako joj zelis pomoci moras pronaci nacin, stranu s koje ces joj najlakse prici i reci, a da je ne povrijedis. Tesko je sjediti i gledati, a nista ne uraditi. Jer ja bih rekla. Ali moras biti oprezna, da ne izgubis prijateljstvo koje ste godinama gradile. A opce je poznato da se prijateljstva zbog ljubavi gase. Bilo bi steta. Opet, s druge strane, ona da zeli pomoc ili savjet trazila bi ga mozda od tebe. Zatvorila se, ucahurila, i ne da da joj niko dira u najsvetije, pa kakvo god ono bilo. Ona ga voli, ocito previse, dok zatvara oci pred svim sto on radi. Joj kako mrzim te nehljebovice! Imam tu srecu, da me divan covjek vodi kroz zivot. I ne mogu drugacije zamisliti.
-
xkupinax
#22 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Ma za mene nikad nije bio dokaz prijateljstva samo ako se s nekim vidis svaki dan ili neki izlasci. Imamo takav odnos, da moze proci 7 dana da se ne vidimo zbog ovih onih razloga i to nista ne mijenja neka nasa osjecanja. I da joj potpuno zabrani izlaske sa nama, ja bih nasla nacin da se vidimo i cujemo i pristala bih na njegova pravila, ako i to treba. Nisam sebican prijatelj, zna da kad god me zovne, uvijek cu imati vremena za nju, bilo to jednom u pola godine ili svaki dan. Samo eto..zao mi je, jer mislim da ce od svog zivota napraviti pakao i da se taj covjek nikad nece promijeniti. Cak stavise, vjerujem da ce pokazati jos gore lice, kad se docepa papira da je s njom u braku.Haj_Halve wrote:Nema puno toga sto ti mozes uraditi u ovoj situaciji.
-
Haj_Halve
#23 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Sta god svojoj prijateljici kazes, ona je u takvom stanju da ce to krivo shvatiti. Nema tu puno toga sto mozes da uradis, u stvari jos veci problem mozes napraviti. Kazes da ne benda sestrine primjedbe, a da su roditelji u neku ruku ravnodusni dok je god ona OK.
Nema puno toga sto mozes uraditi, jer se taj njen hajirlija vec duboko uvukao u vise nego jednom smislu. Samo mozes svoje zivce shebati jer sta god joj kazes, bolje ti je da govoris zidu nego njoj u svom sadasnjem izdanju.
Cuvaj sebe.
Nema puno toga sto mozes uraditi, jer se taj njen hajirlija vec duboko uvukao u vise nego jednom smislu. Samo mozes svoje zivce shebati jer sta god joj kazes, bolje ti je da govoris zidu nego njoj u svom sadasnjem izdanju.
Cuvaj sebe.
-
Jay Gatsby
#24 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Ako ti je toliko dobra prijateljica, reaguj. A ako je zbog toga izgubiš kao prijateljicu... vrlo je vjerovatno da ćeš je vremenom kao prijateljicu svakako izgubiti i ako ona ostane s tim čovjekom ili se i vjenča s njim u nekom trenutku.xkupinax wrote:
- nuovavita
#25 Re: Kako biste postupili u ovoj situaciji??
Uuuuuu, jako osjetljiva tema! Ti najbolje znaš kakav odnos imate vas dvije i u kojoj mjeri možeš da se "uplićeš" u njen život. Iskreno mislim da je ona previše zaluđena tim tipom, zaljubljena, tako da šta god kažeš ne pije vode, on je njoj najbolji. Ti možeš samo ispasti ljubomorna. A ona slijepa pored očiju da vidi kako je zapravo on iskorištava. Ne možeš puno postići dok ona sama ne poželi da progleda, a progledat će kada i ako je nešto dobro prodrma, neka njihova situacija ili čak neka nova osoba u njenom životu...
Ja znam kojoj prijateljici bih mogla, a kojoj ne, skrenuti pažnju ako smatram da nešto nije dobro za nju, i to baš direktno bez uvijanja. Nisu svi isti, niti je svaki odnos isti, da možeš jednako da se postaviš.
BTW: Ne cijenim apsolutno muškarce koji žive tako kao paraziti, mrsko im dupe podići da obezbjede sebi nešto, ne znam samo kako se ne osjećaju beskorisno!
Ja znam kojoj prijateljici bih mogla, a kojoj ne, skrenuti pažnju ako smatram da nešto nije dobro za nju, i to baš direktno bez uvijanja. Nisu svi isti, niti je svaki odnos isti, da možeš jednako da se postaviš.
BTW: Ne cijenim apsolutno muškarce koji žive tako kao paraziti, mrsko im dupe podići da obezbjede sebi nešto, ne znam samo kako se ne osjećaju beskorisno!