Kako bi vi reagovali?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

seas of cheese

#51 Re: Kako bi vi reagovali?

Post by seas of cheese »

missA wrote:Pozdrav! Kakva bi bila vaša reakcija na sljedeću situaciju:
Pisete nesto, napisali ste nesto (recimo kapitalno djelo), ponudite izdavacu, koji vam govori, da bi bilo dobro poslati djelo u cjelosti, njemu - poznatom knjizevniku i izdavacu (bez bilo kakve pogodbe).
Vi mu odgovarate da se bojite plagiranja, on odgovara vama, da je vas strah bezrazložan. Bi li mu vjerovali, imate li slicnih iskustava,
Ja stvarno neznam sta da radim, dali da mu posaljem i rizikujem, ili da mu ne posaljem i ne rizikujem nista.

plasis se da ne prepise to "neznam", a...?
seas of cheese

Post by seas of cheese »

missA wrote:
Begovica wrote:Bolje ti je ispravi gramatičke greške. Čuj podpiše, reci joj Pool "Ja stvarno neznam sta da radim,"... mogu misliti kakav je to kapitalac.
plitkoumna, vidim da se ovdje plazis vise od godinu dana, broj postova nizak, pa se pitam kako nisi uspjela sutiti i na ove moje GRESKE, ali ocito su katastrofalna, pa si i ti progovorila.
Ne zivim u BiH, svakodnevni jezik nija bosanski, nego jedan srodan (slovanski), i zato ja pravim te greske!
Nemoj ni brinuti dali je kapitalno ili bezvezno djelo. Po tvojim postovima sudeci literarni talenat ti manjka, ti nikada, nikada neces biti u slicnoj situaciji ili imati dileme i probleme oko plasiranja svoje pisane rijeci.
I da malo pazi na jezičinu, ne vrijedjaj, jer ako te scepam :x vjeruj mi neces vise moci da sikces!
ma daj... odakad to nepismene zene koje ne kontaju logiku i nacin zastite autorskih prava imaju pojma sa pisanjem romana?

da ne pricam o niku "miss a", trazenju savjeta na forumu "sarajevo-x" i svadjanje sa nekim ko se potpisuje sa begovica...

ti si spisateljica ko' sto sam ja ruud van nistelrooy...
missA

Post by missA »

Da ne citam bljuvotine do kraja, mogu pokvariti stilistiku i vokabular.
Znam da se pise neznam odvojeno, znam iako nisam lektor. I ti pravopis imas u malom prstu, a i ljubomora, (tipicna balkanska) ti nije strana. Stvarno jadno!
I de drugi put sve glupostu u jedan kos, ovaj....post!
manijak1

Post by manijak1 »

Sease :D pa ono za cheesburger , možda si ti Franz Kafka ?
Post Reply