Kako bi se vi opredjelili?
-
Bosna_E
#1 Kako bi se vi opredjelili?
Kad bi doslo do nekog "popisa stanovnistva" po opredjeljenju kako bi se vi opredjelili?
Koliko sam mogu da primjetim najveci dio bi opet bio neki "jugosloveni" ili mozda "neopredjeljeni". Pa nije moguce koliko vi zalite za komunizmom. Hoce li iko ikada shvatiti da nam ovo sve upravo oni i rade. Komunisti su poznati po tome sto veoma brzo mjenjaju ideologije i dresove na terenu. Uzmite istoriju onih ljudi koji su i sjebali stanje na balkanu (i onih koji i danas to rade) i vidjet cete da je skoro svaki bio clan KP bar nekad. Isto tako Tito za kojim se mnogo zali je taj koji je dao veliki doprinos da cetnici dobiju boracke penzije jos u onom ratu i da budu proglasavani herojima. Takodze zahvaljujuci tom istom Titu muslimani 70-tih godina u JNA mogli su da budu: Srbi, Hrvati ili Neopredjeljeni. Hoce li iko prestati da zali za dzelatima?
Koliko sam mogu da primjetim najveci dio bi opet bio neki "jugosloveni" ili mozda "neopredjeljeni". Pa nije moguce koliko vi zalite za komunizmom. Hoce li iko ikada shvatiti da nam ovo sve upravo oni i rade. Komunisti su poznati po tome sto veoma brzo mjenjaju ideologije i dresove na terenu. Uzmite istoriju onih ljudi koji su i sjebali stanje na balkanu (i onih koji i danas to rade) i vidjet cete da je skoro svaki bio clan KP bar nekad. Isto tako Tito za kojim se mnogo zali je taj koji je dao veliki doprinos da cetnici dobiju boracke penzije jos u onom ratu i da budu proglasavani herojima. Takodze zahvaljujuci tom istom Titu muslimani 70-tih godina u JNA mogli su da budu: Srbi, Hrvati ili Neopredjeljeni. Hoce li iko prestati da zali za dzelatima?
-
BigusDickus
Na izgled ovakav, to podsjeca me... 

-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#5 Re: Kako bi se vi opredjelili?
uh kume...pretjera ga ti ovog jutra...Bosna_E wrote:Kad bi doslo do nekog "popisa stanovnistva" po opredjeljenju kako bi se vi opredjelili?
eto budi ti pametan pa mi reci kako da se JA izjasnim?!?!?!
pa nisam oFca hebemu da se u tor svrstavam....
na kvazi popisu koji su pokusvali sprovesti '95 ili '96 sam htjela da pise:
mIRCi- Bosanka! i kaze zenska JOK NE MERE!! Moresh bit ha Bosnjakinja, ha Hrvatica ha SrBkinja!!!!!
ja se u tom popisu necu naci...nema DRAGOG mi Tite i njegovog MORASH...da vidim ko ce me natjerati na to zigosanje....jos malo pa cemo nositi zute trake oko rukava
-
BigusDickus
E jebi ga gavrilo... 
-
Zadig
gavrilo wrote:srbin![]()
... a u srbiji bosanac
bogumi, bosanac si ti ipakrajvosa (citat):
Za Rasima
Rasime prijatelju ,
sto se budes vise udaljavao od "svoje" Bosne to ces biti veci bosanac.
Zapamti sta sam ti rekao.
to mogu samo da potvrdim... Rolling eyes isto kao da smo ukleti, pa nam bosna neda mira.
fair... hvala na tekstu
Na vrh
- flora.sa
stvarno ste neozbiljni!!!Minnela wrote:E onda ti ne preostaje nista drugo nego da to srbin promijenis u bosanac!
ne možete vi čovjeku govriti kako da se izjašnjava!!!
evo, budi ti Minnela kinez!
ne ide je l" da?
pravo na lični izbor!!!!
prihvatiti ga!!!
-
Zadig
ima li mjesta u ovom popisu zaflora.sa wrote:stvarno ste neozbiljni!!!Minnela wrote:E onda ti ne preostaje nista drugo nego da to srbin promijenis u bosanac!
![]()
ne ide je l" da?
pravo na lični izbor!!!!
prihvatiti ga!!!
papućare
?
-
gavrilo
to je ono sto bi ti htjeo da cujes... 'ajd priznajbosan wrote:A u Srbiji jos veci Srbin.Nemoj se stidit Gavrilo pa znamo mi tebegavrilo wrote:srbin![]()
... a u srbiji bosanac
ne znam da li si u inostranstvu, da vidis kada se srbi iz bosne i srbijanci pocnu prepucavati. onda smo mi svi bosanci (ironija sudbine...
-
gavrilo
to ti je ona dilema... sta sam prvenstveno? bosanac ili srbin?Zadig wrote:gavrilo wrote:srbin![]()
... a u srbiji bosanacbogumi, bosanac si ti ipakrajvosa (citat):
Za Rasima
Rasime prijatelju ,
sto se budes vise udaljavao od "svoje" Bosne to ces biti veci bosanac.
Zapamti sta sam ti rekao.
to mogu samo da potvrdim... Rolling eyes isto kao da smo ukleti, pa nam bosna neda mira.
fair... hvala na tekstu
Na vrh
-
gavrilo
ko sadMinnela wrote:Pa vidis nije ni to lose, jos malo ce kinezi biti vecina u Bosni, pa bar da jednom budem u veciniflora.sa wrote:stvarno ste neozbiljni!!!Minnela wrote:E onda ti ne preostaje nista drugo nego da to srbin promijenis u bosanac!
![]()
ne ide je l" da?
pravo na lični izbor!!!!
prihvatiti ga!!!
- flora.sa
ti Gavrilogavrilo wrote:ko sadMinnela wrote:Pa vidis nije ni to lose, jos malo ce kinezi biti vecina u Bosni, pa bar da jednom budem u veciniflora.sa wrote: stvarno ste neozbiljni!!!
![]()
ne ide je l" da?
pravo na lični izbor!!!!
prihvatiti ga!!!
evo su ti se i oči već malo ukosile!
ma, budimo svi kinezi, i riješena stvar!
šala mala!!!
ne daj se Gavrilo!!!
budi Srbin Bosanac (kao što i jesi) i riješena stvar!
- flora.sa
sve ovo je pravo bezze...
određivati nekome kako da se izjašnjava!!
to kao kad srbi kažu:
kakav Bošnjak, ne postoji ta nacija!!
ja bih tada plakala od smijeha!!!
ali me isto tako nervira kada srbi, ili hrvati pišu: srbi, hrvati, i muslimani!!
moglo u Yu...
ali me još više nervira kada Bošnjaci pišu to isto!!!
pa kad sami ne znate da se izjasnite, kako da vas drugi prihvate kao takve!!!
opet kakim...
određivati nekome kako da se izjašnjava!!
to kao kad srbi kažu:
kakav Bošnjak, ne postoji ta nacija!!
ja bih tada plakala od smijeha!!!
ali me isto tako nervira kada srbi, ili hrvati pišu: srbi, hrvati, i muslimani!!
moglo u Yu...
ali me još više nervira kada Bošnjaci pišu to isto!!!
pa kad sami ne znate da se izjasnite, kako da vas drugi prihvate kao takve!!!
opet kakim...