Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#126 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Ko je se ufatio SveCke?
haznaš pobogu, pa ti isto da si od juce na ovim temama
Fudo387

#127 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Ko je se ufatio SveCke?
haznaš pobogu, pa ti isto da si od juce na ovim temama
Pa dobro sta je trebao, raznijeti se u Banjaluci?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#128 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Pa dobro trebali smo onda svi tako, hajte cetnici bujrum evo vam sve.
Fudo387

#129 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Pa dobro trebali smo onda svi tako, hajte cetnici bujrum evo vam sve.
Nisu bolan ljudi imali nikakve sanse, zajebajes bezveze.
mO k3

#130 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by mO k3 »

_BataZiv_0809 wrote:
hAZNADAR wrote:
Eno ga,... opet dijaspora. :D
Odoh majko Bosnu brani tiiii :josipalisac:
Pa da budemo iskreni nisi je ni ti branio ....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#131 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Ma hajte molim vas.
MaksprotivMarksa

#132 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by MaksprotivMarksa »

Picke dzerterske sa sigurne distance truju odnose u BiH, djeci palih boraca za BiH govore da su protiv BiH i svog naroda, zato sto ta djeca nemaju profasisticke tendencije, ne prave razlike izmedju cetnika, ustasa i mudzahedina, ne gledaju na stvari jednodimenzionalno, neobosnjaci kojima je Islam vazniji od BiH, Malezijac vazniji od komsije Srbina i Hrvata, a BiH navodno vaznija od svega, postavljam pitanje: Kakve su to probosanske snage koje propagiraju jednodimenzionalnu BiH, kakva je to probosanska politika ?

Sve ovo je moguce u ovoj nakaradi od begovata SDA, postajemo kopija Srba iz 90-ih, past cemo na ispitu kao sto su i oni pali, zivi bili pa vidjeli, ako ovi kerumi, haznadarke i ostali postanu vecina, nestat cemo, a mi cemo biti jedini koje cemo moci kriviti, gluposti i zlo koje oni brane i za sta se zalazu, nemogucnost poimanja bilo kakvog rjesenja koje ne ukljucuje hegemoniju Bosnjaka je neshvatljivo.

Danas u BiH nema 60 posto Srba, nego Bosnjaka, ako unutar ovih 60 posto, ovi moroni postanu vecina ili najglasniji, a to polako i postaju, mi cemo da ga popusimo, nadam se da ce se haznadrke i fudare vratiti i uzeti pusku da brane begovat, ja znam da se ne bih oznojio za SDA BiH, a za RBiH bih polozio i zivot, bas kao i moj otac.

Tek kada sve tri etnije, bez opravdanja i izuzetka, pocnu uvidjati svoje greske, a tek onda greske svojih "protivnika", mi cemo moci da prosperiramo, a do tada cemo unistiti i drzavu, kao i svaku mogucnost da ona ikada zazivi u punom smislu te rijeci, Srbi nam nece tad biti krivi, mi cemo biti.

:bih: :bih:
Last edited by MaksprotivMarksa on 25/02/2019 18:57, edited 1 time in total.
Fudo387

#133 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Ma hajte molim vas.
E jebo ga sad, nismo mogli Vecicima pomoci, duplo nam blize bili of Banjaluke, a kamo li njima.
mO k3

#134 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by mO k3 »

@fudaro odakle ti znas za vecice??
Fudo387

#135 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Fudo387 »

mO k3 wrote:@fudaro odakle ti znas za vecice??
Kad mi sredis onu gertrudu sto si obecao, recu ti.
mO k3

#136 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by mO k3 »

Fudo387 wrote:
mO k3 wrote:@fudaro odakle ti znas za vecice??
Kad mi sredis onu gertrudu sto si obecao, recu ti.
onu debelu??
LBVIEW

#137 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by LBVIEW »

pici wrote:
LBVIEW wrote:
General War wrote:Cuj usla u jednu fazu? Pa ta faza ima svoje ime..
Nemoras ni ti dalje truniti, BiH je po tebi ne pripremljena, navrat na nos trebala uci u rat, pa s hajrom vidjet ce se gdje ce stati. I evo...
Jos jednom, prvenstveno zbog mladjih generacija koje ne pamte, nije se BiH pitala hoce li u rat vec Srbija, JNA, SDS i bosanski Srbi.
a uzpeovci i krivousti...
Pa i oni malo kasnije, samo zna se ko je krenuo "oslobadjati" srpske zemlje gdje su grobovi istih.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#138 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote: E jebo ga sad, nismo mogli Vecicima pomoci, duplo nam blize bili of Banjaluke, a kamo li njima.
Dobro haj evo nek ti bude. Borba moze biti i mirndopska. Sto se ne vrate? Znam lakse se nadjebavat sa FGR jugoljevicom i jugoslovenskim standardima vrednovanja naroda na klixu. Da se ne lazemo 8-)

Haj sad cao. Javi se za pivu pakaš.
LBVIEW

#139 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by LBVIEW »

Lijkovi koji kmece nad sudbinom krnje Juge, i smatraju kako je u istoj trebalo ostati, glumataju BiH patriote po forumu, te optuzuju one koji su iz tog jugo - rahatlkuka pobjegli - priceless. :pisnuo:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#140 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by pici »

LBVIEW wrote:
pici wrote:
LBVIEW wrote: Jos jednom, prvenstveno zbog mladjih generacija koje ne pamte, nije se BiH pitala hoce li u rat vec Srbija, JNA, SDS i bosanski Srbi.
a uzpeovci i krivousti...
Pa i oni malo kasnije, samo zna se ko je krenuo "oslobadjati" srpske zemlje gdje su grobovi istih.

yes al Tko bi u karadzorcevu il crnom dzordju... pa kad pade vukovar potpisa se mir i krenu se u oslobadjanje vekovne srbske zemlje i hrvatskoga cvijeca... BiH je koleteralna steta srBsko hrvatskoga sukoba i razgranicenja... sve ostalo su mitovi uz guslarske veceri... znaci da remiziramo, nije bilo alternative nego il ce te nestat i biti po hrvatskom i srBskom cizmom... jugoslavija je utopija i bilo je lijepo dok je trajalo... e da imamo i ovaj novi kukavicki bosnjacki nacionalizam kojem je dovoljna avlija... selam :bih:
LBVIEW

#141 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by LBVIEW »

pici wrote:
yes al Tko bi u karadzorcevu il crnom dzordju... pa kad pade vukovar potpisa se mir i krenu se u oslobadjanje vekovne srbske zemlje i hrvatskoga cvijeca... BiH je koleteralna steta srBsko hrvatskoga sukoba i razgranicenja... sve ostalo su mitovi uz guslarske veceri... znaci da remiziramo, nije bilo alternative nego il ce te nestat i biti po hrvatskom i srBskom cizmom... jugoslavija je utopija i bilo je lijepo dok je trajalo... e da imamo i ovaj novi kukavicki bosnjacki nacionalizam kojem je dovoljna avlija... selam :bih:
Sve to stoji Roy, samo kad su Srbi bili "ugrozeni" u Hrvatskoj je na vlasti bio pokojni Racan.
mO k3

#142 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by mO k3 »

LBVIEW wrote:Lijkovi koji kmece nad sudbinom krnje Juge, i smatraju kako je u istoj trebalo ostati, glumataju BiH patriote po forumu, te optuzuju one koji su iz tog jugo - rahatlkuka pobjegli - priceless. :pisnuo:
:thumbup: :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#143 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by pici »

LBVIEW wrote:
pici wrote:
Sve to stoji Roy, samo kad su Srbi bili "ugrozeni" u Hrvatskoj je na vlasti bio pokojni Racan.

za rat je bilo potrebno dvoje... srBski apetiti se znaju, račan je skinut na izborima kad se mahalo sahovnicama a milosevic trljo ruke evo mu brata za rata... najveci krivci su srbi za raspad i ratove ali hrvatsko komadanje bosne uz pomoc do juce neprijatelja, lijepo dabic rece da se dogovorio sa hrvatskom stranom bolje vrabac na neretvi neg golub na drini... i tako bi... nije ovo nas rat by alija... selam :bih:
Maraschino

#144 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Maraschino »

doklen ste, trebal pomoc?
Fudo387

#145 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote: E jebo ga sad, nismo mogli Vecicima pomoci, duplo nam blize bili of Banjaluke, a kamo li njima.
Dobro haj evo nek ti bude. Borba moze biti i mirndopska. Sto se ne vrate? Znam lakse se nadjebavat sa FGR jugoljevicom i jugoslovenskim standardima vrednovanja naroda na klixu. Da se ne lazemo 8-)

Haj sad cao. Javi se za pivu pakaš.
Pa moze, naravno da moze.
Sto se ne vrate, ne vratim?
Pa jebo ga, nemam 18 zivota.
Dok prezivin to tamo, napravim nesto ‘vamo, pros’o zivot.
I ako vec zamjeras sto se neko ne vrati, vise to mozes meni, ja imam gdje, da moram u Bnajaluku jedino bih se sa kakvim finim bombarderom vratio.
Pusti ljude, zajebane su to sudbine, krvimo se oko banalnih stvari, u realnom zivotu priskoce kad god treba i koliko mogu.
Ti misli da je meni, ili njima, svejdno citati neke stvari?
Bolan napnem se k’o atomska, sam’ sto ne puknem kad vidim sta se radi ljudima. Al’ sta cu? Uplati kol’ko mozes, zvekni stocom u zid, i ...pisaj ga, vozi dalje.
Icemo na pecenje i pivu, slazes li, nogom cu te. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#146 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote: Pa moze, naravno da moze.
I ako vec zamjeras sto se neko ne vrati, vise to mozes meni, ja imam gdje, da moram u Bnajaluku jedino bih se sa kakvim finim bombarderom vratio.
Pusti ljude, zajebane su to sudbine, krvimo se oko banalnih stvari, u realnom zivotu priskoce kad god treba i koliko mogu.
Bolan napnem se k’o atomska, sam’ sto ne puknem kad vidim sta se radi ljudima. Al’ sta cu? Uplati kol’ko mozes, zvekni stocom u zid, i ...pisaj ga, vozi dalje.
Pa slazem se, ali cemu onda ovoliko naricanje? Sta hos? Nes se vratit, nisi htio u borbu, pa sta hos? Jebem ga Fudara ne moze sve i jare i pare. Probam svakoga razumjeti. Probavaju li oni mene razumjeti? Nas koji smo ostali? Nas ciji su ocevi zaginuli u borbi? Teske su nam sudbine, jesu u picku materinu....a glodjemo se izmedju sebe ko gladni psi. A jesmo pogan narod u picku materinu. Bjezi bolje mi je na Ljubav i seks....
Fudo387

#147 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote: Pa moze, naravno da moze.
Pa slazem se, ali cemu onda ovoliko naricanje? Sta hos? Nes se vratit, nisi htio u borbu, pa sta hos? Jebem ga Fudara ne moze sve i jare i pare. Probam svakoga razumjeti. Probavaju li oni mene razumjeti? Nas koji smo ostali? Nas ciji su ocevi zaginuli u borbi? Teske su nam sudbine, jesu u picku materinu....a glodjemo se izmedju sebe ko gladni psi. A jesmo pogan narod u picku materinu. Bjezi bolje mi je na Ljubav i seks....
Pajdo, nek’ to ide kako ide.
Cuvaj se, zBismiletom, bice sta ce bit’.
Point.

#148 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Point. »

Ne kontam šta će na ovakvim temama ljudi koji ne pamte Jugu i koji su bili u pelenama kada su se stvari sa naslova teme odigravali :-?
Bodkin

#149 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Bodkin »

Point. wrote:Ne kontam šta će na ovakvim temama ljudi koji ne pamte Jugu i koji su bili u pelenama kada su se stvari sa naslova teme odigravali :-?
Imas pravo. Oni veterani sa teme o ww2 i oni sto su bili prisutni za vrijeme agrarne reforme za vrijeme shs stvarno pisu iz prve ruke :thumbup:
mishic

#150 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by mishic »

I tada kao i danas Bosna bi bila daleko sretnija i prosperitetnija da velikodržavni apetiti i sa istoka i sa zapada ne sanjaju o svojim državama do Une i do Drine. Da je uvodni post imalo objektivniji krenuo bi od toga. A to su višestoljetni sni. Zlo u BiH nije samoniklo, ono je uvezeno. I nije se na razbijanju Jugoslavije počelo raditi tek 90-tih, čak ni 80-tih, nego mnogo, mnogo ranije. Stoljećima postoje apetiti i planovi o velikim nacionalnim državama a njihovom ostvarenju smeta prvo BiH kao država a potom i Bošnjaci kao narod posebno ako pretenduju da budu i politički faktor a ne samo neznatna manjina i relikt prošlosti. U tom kontekstu nacionaliziranje Bosanaca (Bošnjaka, Bošnjana) na temelju religijske pripadnosti kao Srba i Hrvata uz istovremeno poduzimanje mjera da se muslimani (Muslimani) ne konstituišu kao politički faktor (narod) išlo je stoljećima kao bitan korak i pomak ka ciljevima realiziranja velikodržavnih projekata i ideologija.
Šta bi bilo sa BiH da se ona kojim slučajem mogla staviti pod "stakleno zvono" i zaštititi od tih uticaja i sa jedne i sa druge strane, i to ne samo koncem 20-tog stoljeća, nego mnogo ranije, bilo bi interesantno pitanje. Posebno bi bilo interesantno razmišljati o tome da je Bosna sačuvala državni kontinuitet bez utapanja u velika carstva. Ovo tim prije što su ta carstva svako u svoje vrijeme bila donosioci oprečnih, sukobljenih i suprotstavljenih kulturno-civilizacijskih polova. Bosni se nije posrećilo da samo profitira iz tog dodira i sa jednom i sa drugom civilizacijom, da od njih uzme samo one pozitivne domete, nego je, na žalost, podnijela i velike žrtve usljed tih sukoba. Umjesto da postane vrt i most između tih civilizacija, postala je i bojno polje. Taj geostrateški položaj (granica dodira Istoka i Zapada) postao je i usud BiH jer nakon nestanka velikih carstava nastali su apetiti malih naroda koji bi da te granice (Istoka i Zapada) pomjeraju. I to da ih pomjeraju šireći ne samo vlastite državne granice nego i brojna druga vlastita obilježja (religija, jezik, tradicija, kultura) itd. U tome su nekada smetali pripadnici "heretičke" Crkve Bosanske, pa onda muslimani, pa čak i ateisti i gnostici, jer su te ideologije i projekti podrazumijevali nacionalne države sa svim obilježjima vlastite nacije, jezika, religije, kulture...
Otud je odgovor na pitanje: "Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata"? sadržan u novom pitanju: Kojeg?!!
Zanimljivo bi bilo razmišljati o njenom izgledu bez uticaja sa strane ali na žalost malo kad je Bosna sama odlučivala o sebi.
Post Reply