Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Crvenkapic

#1 Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by Crvenkapic »

Pitanje za ljepsi spol. Nesto razmisljam. :D

Kako biste reagovale na situaciju da Vam negdje na ulici, supermarketu, parku pridje neki nepoznati momak/covjek i pita Vas da se upoznate, eventualno razmijenite brojeve telefona, mozda pice ili sl??

Znaci, zaboravimo mjesta gdje djevojke izlaze u potrazi za partnerom, kafici, mozda neka okupljanja, upoznavanje preko zajednickih prijatelja ili slicno tome...

Ja sam prije par dana prolazio Grbavicom, i bas ugledao sam neku djevojku, sjedi na klupi, ja sam je vidio, ona mene nije, i malo je rec da me je njen izgled ocarao. Pa sam onako u prolazu pomislio da bi je bas volio upoznat, ali onda sam stao i zamislio se.

Pa ovo je Bosna, nesto ne vjerujem da se djevojke tako lako upustaju u razgovor sa nepoznatim osobama, pa produzim dalje.

Nije mi bilo zao odjeba, ili sl., vec sam se prep'o da cura ne pocne vristat, mogla je pomislit da je zelim opljackat ili nesto sl. Kako bi se onda ja osjecao, ja prilazim a ona vadi sprej pa u oci... Jedna od mogucih varijanti. :lol: :lol: :lol:

Nije me spopao nikakav osjecaj zaljenja za propustenom prilikom, ubrzo sam zaboravio na to, ali eto nesto je u meni proradilo kad sam je u tom momentu vidio. Neki osjecaj pozitivnog soka, znate za onaj osjecaj kad nesto vidite, pa biste isto pojeli, dotakli, zagrlili... Eto takav sam ja osjecaj tada imao. Ali, uglavnom, proslo me je. :izet:

Ne trazim doticnu preko foruma, nego, eto zanima me ikada da li su se djevojke, ove forumasice, nasle u prilici da upoznaju nekoga na mjestima koja obicno nisu predodredjena za upoznavanje i kako su se postavile prema momcima/ljudima? Jel ijedan imao prolaz kod Vas?

Ili se obicno sva upoznavanja desavaju na konvencionalnim mjestima (kafici, kursevi) gdje raja obicno ide da nadje sebi drustvo ili partnera?

Evo jedan od primjera prolaza, i ovi bas imaju finu prolaznost! :D

Ovi upotrebljavaju neke ofirne fraze, ali ipak sto je vazno fakat mi to prolazi kod cura. Ipak je to Amerika.

Jesu li ove nase Bosanke/Balkanke ovako susretljive i otvorene?

Ja cisto sumnjam. :oops: :roll:
Last edited by Crvenkapic on 29/12/2013 02:55, edited 4 times in total.
Klitemnestraaa

#2 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by Klitemnestraaa »

Meni je to totalna normala, nikad ne znaš kako će ispasti.
Crvenkapic

#3 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by Crvenkapic »

Klitemnestraaa wrote:Meni je to totalna normala, nikad ne znaš kako će ispasti.
E, uzimajuci u obzir Sarajevo kao grad "sigurnog zivljenja" gdje stvarno ne znas sta ti se moze desiti kada izadjes na ulicu, onda stvarno nije normala. Ovo vazi naravno za zene, mozda bi neko i imao hrabrosti da pridje, ali fakat prije ce bit da te zeli opljackat.. :D

Meni su ovi Ameri posebno zanimljvi.. Evo recimo ovaj video mene je odusevio, sa kakvom kolicinom gluposti mozes pokupiti djevojku... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run:

Last edited by Crvenkapic on 28/12/2013 23:40, edited 1 time in total.
mefistofilis

#4 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by mefistofilis »

just go to 3:22, thank me later :D
Zatamnjena stakla

#5 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by Zatamnjena stakla »

Nafurale bi' se.
Crvenkapic

#6 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by Crvenkapic »

atorniji putnik wrote:just go to 3:22, thank me later :D
Sta mu je ono u rukama? :oops: Jel ono sto svi mislimo da jest? Ja nesto ne kontam, ipak mislim da mu je ono bocica za puhanje onih baloncica.. Meni je ipak bolje ono sto dolazi poslije, kad onaj frajer pita malu, ma ono za ledja, if you know what I mean.

Just take a look. :lol: :lol: :lol: :skoljka:
pustopoljina

#7 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by pustopoljina »

kad te neko gleda, kad se nasmijesi, kad te odmjerava: mozes prici.
Kad te fakat slucajno ugleda, odmah smakne pogled i lijepo te ignorise: ne prilazi.
Sve i da ste rodjeni jedno za drugo, nije pogodan trenutak.
Crvenkapic

#8 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by Crvenkapic »

pustopoljina wrote:kad te neko gleda, kad se nasmijesi, kad te odmjerava: mozes prici.
Kad te fakat slucajno ugleda, odmah smakne pogled i lijepo te ignorise: ne prilazi.
Ma nikad se ne zna, uvijek moze biti pogodan trenutak, samo treba imati m*da, pa naciniti taj korak. Mozda se isplati.
Pogledaj samo ove Amere, kakve gluposti valjaju, a Phonebook pun brojeva raznih cura. Blago njima. :D 8-)
dinooh

#9 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by dinooh »

Crvenkapic wrote:
pustopoljina wrote:kad te neko gleda, kad se nasmijesi, kad te odmjerava: mozes prici.
Ma nikad se ne zna, uvijek moze biti pogodan trenutak, samo treba imati m*da, pa naciniti taj korak. Mozda se isplati.
sprej u ruke i pravac prema curi, pa da ste bar ravnopravni :D
pustopoljina

#10 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by pustopoljina »

Crvenkapic wrote:
Ne moze biti uvijek pogodan trenutak.
Ne vrti se svijet oko tebe (muskaraca).
Mozda sjedi i dozivljava licnu katastrofu i zadnje sto joj treba je napaljeni pjetlic, koji je ugledao njeno lice i misli da je vrijeme stalo.
Kad te neko gleda i zadrzava pogled na tebi: zeleno.
Kad te neko ugleda jer si viknuo, prosao ispred ili pao i vrati se u sekundi svojim stvarima: crveno.
Crvenkapic

#11 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by Crvenkapic »

pustopoljina wrote:
Crvenkapic wrote:
Ne moze biti uvijek pogodan trenutak.
Ne vrti se svijet oko tebe (muskaraca).
Mozda sjedi i dozivljava licnu katastrofu i zadnje sto joj treba je napaljeni pjetlic, koji je ugledao njeno lice i misli da je vrijeme stalo.
Kad te neko gleda i zadrzava pogled na tebi: zeleno.
Kad te neko ugleda jer si viknuo, prosao ispred ili pao i vrati se u sekundi svojim stvarima: crveno.
Dobro samo sam povukao paralelu misleci na ove Amere koji uopce ne posmatraju djevojku koju prolaze, vec samo prilaze i uzimaju brojeve.. Takmice se, ocigledno.

Ne trebas me oslovljavati kao "napaljeni pjetlic" jer to nisam, nisam uopce rekao da sam nuzno zelio prici bilo kome, nego me je zanimalo kako inace djevojke reagiraju na takve vrste "uleta".

Tacno je, i moguce je da neko prozivljava licnu katastrofu, kao sto sama kazes, u tom trenutku, ali sanse da ce neko javno "tugovati" i pokazivati emocije, nervozu ili slicno su ravne nuli. Ne prilazi se svakome, vec samo onome ko ti se dopadne, kao sto se meni desilo u tom trenutku. To me je proslo.

Tebi se izgleda nikada nije desilo da ti se na "prvu" neko svidi, pa da te prodju trci, bar na taj jedan trenutak osjetis da ti je vrijeme "stalo", a poslije se vratis svojim obavezama, a budes sretas jer si imao priliku uzivati u tom trenutku, ma koliko kratko isti trajao.

Da je moglo trajati duze, ne bih se protivio. I ovako sam ipak zadovoljan. 8-)
Capajebo

#12 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by Capajebo »

Drug, moras prvo procitati njene misli, pa nakon toga "osjetiti sta ona osjeca" pa ako je sve ok, mozes prici :D
pustopoljina

#13 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by pustopoljina »

Zensko sam.
Mozes iskljuciti taj video klip. To je amerika.
Nekad je uzrok tvoje tuge ili brige kod tvoje kuce.
Ne mora biti tuzna, moze biti presretna i do usiju zaljubljena u lika koji ce doci pet minuta nakon tebe.
Mozda je i udana.
I ne, samo se tebi desavaju trnci.
Postoji verbalna i neverbalna komunikacija. Obje su vazne. Ne mora ti neko reci da ga ne zanimas, da bi ti shvatio da ga ne zanimas.
Nisam oslovila tebe sa "napaljeni pjetlic", nego hipotetskog lika u hipotetskoj situaciji koju si sam u ovom postu postavio.
Mozes mi sad objasnjavati do sutra da je svaki moment dobar, s obzirom da licno u toku svog zivota nisam zeljela pricati sa svakim ko je zelio pricati sa mnom, smatram da nisi u pravu.
Ono sto ti sa sigurnoscu mogu reci- bez obzira koje si dobi, rase, nacije: morate se ziknuti prije nego sto otvoris usta. Bilo to na klupi ili na derneku.
Gretta

#14 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by Gretta »

Crvenkapiću, ja lično nisam za tu varijantu. Mada, ako mi neko priđe baš na ulici (bilo je slučajeva), nisam nikog dosad odbila , pa nisam..... I ako mi se nije svidio, ne košta me poznanstvo. Mislim kad je već priš'o šta ću mu ja. Ali bolje ne:)

Broj telefona? Na to sam skoro pa alergična:) Puno je romantičnije da ti njen broj telefona sam saznaš (ako je moguće preko kolegice npr) i onda joj pošalješ finu poruku sa lijepim potpisom- naravno predstavit ćeš se. (Ovo govorim za slučaj da ste već upoznali, mislim nemaš potrebe juriti i pitati za njenim brojem tel , bitno je da imaš glavno- imaš poznanstvo- do broja ćeš svakako doći, samo ga zaboga ne traži ga direktno od nje :) )

A što kažu ostali, možeš joj i prići gdje je vidiš, pa nije aždaha da te odbije:) Što neko reče, bolje je da prvo osjetiš njene misli pa onda skuži na koji način da joj priđeš. (Mislim, najbolje bi bilo da je već unaprijed možeš 'upoznati', prije vašeg upoznavanja- šta ona voli, šta ne voli, gdje se kreće koji su joj interesi itd- ali naravno ti nemaš vremena za to). Ako se odlučiš pa priđeš (a bogami nije ti lahko) - za početak jedan savjet, izbjegavaj one uobičajene fraze , znaš već o čemu govorim, bar ja to ne volim ;-) iiii tu moraš uvijek računati na rizik- možda je udata, možda ima momka, možda je odbojna, možda nije ono što zamišljaš.

Ali prije svega se nadam da ćeš tu ljepoticu ponovo sresti i da je zaista lijepa i fina kako je ti zamišljaš :-D
Capajebo

#15 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by Capajebo »

Jarane moras po' zivota potrositi da bi upozn'o slucajno curu na ulici :-)
Gretta

#16 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by Gretta »

hahaha ma ne mora toliko :lol: Teško je dati komentar, nismo sve iste, možda njemu/njoj upali na prvu :) :lol:
Capajebo

#17 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by Capajebo »

Pusti ti to, vi kad hocete hocete, da vas gadja kokicama vama bi bilo simpaticno i nadasve ocaravajuce :oops:
MedenoSrce

#18 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by MedenoSrce »

purifier wrote:Pusti ti to, vi kad hocete hocete, da vas gadja kokicama vama bi bilo simpaticno i nadasve ocaravajuce :oops:
:thumbup:
Crvenkapic

#19 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by Crvenkapic »

Gretta wrote:Crvenkapiću, ja lično nisam za tu varijantu. Mada, ako mi neko priđe baš na ulici (bilo je slučajeva), nisam nikog dosad odbila , pa nisam..... I ako mi se nije svidio, ne košta me poznanstvo. Mislim kad je već priš'o šta ću mu ja. Ali bolje ne:)

Broj telefona? Na to sam skoro pa alergična:) Puno je romantičnije da ti njen broj telefona sam saznaš (ako je moguće preko kolegice npr) i onda joj pošalješ finu poruku sa lijepim potpisom- naravno predstavit ćeš se. (Ovo govorim za slučaj da ste već upoznali, mislim nemaš potrebe juriti i pitati za njenim brojem tel , bitno je da imaš glavno- imaš poznanstvo- do broja ćeš svakako doći, samo ga zaboga ne traži ga direktno od nje :) )

A što kažu ostali, možeš joj i prići gdje je vidiš, pa nije aždaha da te odbije:) Što neko reče, bolje je da prvo osjetiš njene misli pa onda skuži na koji način da joj priđeš. (Mislim, najbolje bi bilo da je već unaprijed možeš 'upoznati', prije vašeg upoznavanja- šta ona voli, šta ne voli, gdje se kreće koji su joj interesi itd- ali naravno ti nemaš vremena za to). Ako se odlučiš pa priđeš (a bogami nije ti lahko) - za početak jedan savjet, izbjegavaj one uobičajene fraze , znaš već o čemu govorim, bar ja to ne volim ;-) iiii tu moraš uvijek računati na rizik- možda je udata, možda ima momka, možda je odbojna, možda nije ono što zamišljaš.

Ali prije svega se nadam da ćeš tu ljepoticu ponovo sresti i da je zaista lijepa i fina kako je ti zamišljaš :-D
Iskreno, tesko da cu je ikad vise vidjeti. Ne znam kako bih opisao svoje misli koje su mi prolazile kroz glavu u tim trenucima:

Stvarno sam htio prici, pokusati, ostvariti kontakt, ali me je bilo strah. Razmisljao sam o tome da li ceka momka, da li je vec s nekim, odnosno kako bih se ja sada mogao dovesti u priliku da ostvarim taj incijalni kontakt sa njom, kako, da ne ispadne previse providno ili nametljivo.

Prvo sam pomislio da treba da otklonim svaku sumnju da sam lopov tako sto bih rekao:

"Nisam lopov, necu te opljackat." :D

Dalje, bez ikakve obaveze bih je pitao da li je slobodna, ili da li zeli da razmijenimo brojeve tel, jer bih je zelio upoznat, ako joj je previse sumnjivo da mi da broj tel., ja bih joj dao svoj broj, pa ako odluci da mi pruzi priliku, nek me samo nazove, pa poslije cemo vidjeti...

Ovo sve naravno ide, pod predpostavkom da je doticna slobodna. Nista ne bih mogao izgubiti, vec samo profitirati.

Ali, najvise bi me povrijedilo ako bi ista bila arogantna i odbojna, ili ako bi me pocela vrijedjati ili omalovazavati..

Jedne prilike sam pokusao, i jesam ostvario eye contact sa curom, i tako smo se posmatrali par sekundi, nakon cega je ona meni odrusila preko pola sale:

"Sta buljis, jarane?" :lol: :lol: :lol:

Kad nisam u zemlju prop'o od stida. Hebala vas neverbalna komunikacija. Bolje direktno, u kost. :oops:

Ovi tvoji savjeti bi se mogli primjeniti samo u slucaju da ja znam ko je ova cura. Posto fkt, nemam pojma, tesko ce ici.
Crvenkapic

#20 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by Crvenkapic »

Gledam, i ne vjerujem. Stalno vracam i gledam iznova, ovaj drugi klip koji sam postavio, na 3:29 slusajte sta joj frajer govori, i onda poslije dobija njen broj. :D

Jao idola. A ona jos full cool opustena i smije se na sve, i daje mu svoj broj. Hajd, nadam se da im je bilo veselo.

Hajd pokusaj ovako nesto u Bosni. Ja mislim da bi coe'k zavrsio u zatvoru zbog seksualnog napada, mozda i verbalnog silovanja. :D :skoljka:
Last edited by Crvenkapic on 29/12/2013 02:29, edited 1 time in total.
Capajebo

#21 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by Capajebo »

Crvenkapic wrote:
Ali, najvise bi me povrijedilo ako bi ista bila arogantna i odbojna, ili ako bi me pocela vrijedjati ili omalovazavati..

Jedne prilike sam pokusao, i jesam ostvario eye contact sa curom, i tako smo se posmatrali par sekundi, nakon cega je ona meni odrusila preko pola sale:

Kad nisam u zemlju prop'o od stida. Hebala vas neverbalna komunikacija. Bolje direktno, u kost. :oops:
Boldirano, sta te ima to povrijediti? Ko tu ispada papak ti ili ona? :)
I ovo drugo, to je to famozno 21. stoljece i ta ravnopravnost - zene postaju stoka k'o i muskarci :-) :roll:
I jos se ti stidis a ne ona :zid:
Crvenkapic

#22 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by Crvenkapic »

purifier wrote:
Crvenkapic wrote:

Boldirano, sta te ima to povrijediti? Ko tu ispada papak ti ili ona? :)
I ovo drugo, to je to famozno 21. stoljece i ta ravnopravnost - zene postaju stoka k'o i muskarci :-) :roll:
I jos se ti stidis a ne ona :zid:
Naletio sam na papanku, to je sigurno, ali nisam mog'o vjerovat da je neko sposoban da se tako izrazava...

Valjda moze na kulturan nacin saopstiti nekome da nije zainteresirana za dalju komunikaciju, ili jednostavno okrenuti glavu na drugu stranu... Ali nekome reci "Sta buljis?...."

Boze sacuvaj. :skoljka: :run:
Gretta

#23 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by Gretta »

Crvenkapic wrote: Iskreno, tesko da cu je ikad vise vidjeti. Ne znam kako bih opisao svoje misli koje su mi prolazile kroz glavu u tim trenucima:

Stvarno sam htio prici, pokusati, ostvariti kontakt, ali me je bilo strah. Razmisljao sam o tome da li ceka momka, da li je vec s nekim, odnosno kako bih se ja sada mogao dovesti u priliku da ostvarim taj incijalni kontakt sa njom, kako, da ne ispadne previse providno ili nametljivo.

Prvo sam pomislio da treba da otklonim svaku sumnju da sam lopov tako sto bih rekao:

"Nisam lopov, necu te opljackat." :D

Dalje, bez ikakve obaveze bih je pitao da li je slobodna, ili da li zeli da razmijenimo brojeve tel, jer bih je zelio upoznat, ako joj je previse sumnjivo da mi da broj tel., ja bih joj dao svoj broj, pa ako odluci da mi pruzi priliku, nek me samo nazove, pa poslije cemo vidjeti...

Ovo sve naravno ide, pod predpostavkom da je doticna slobodna. Nista ne bih mogao izgubiti, vec samo profitirati.

Ovi tvoji savjeti bi se mogli primjeniti samo u slucaju da ja znam ko je ova cura. Posto fkt, nemam pojma, tesko ce ici.
Hahahah jao grubijanke, čuj šta buljiš JARANE ! :lol: :lol: Popravio si mi jutro s ovim :lol: ... Crvenkapiću, što joj nisi priš'o!!!! I ne znam šta potenciraš na tome "pomisliće da nemam dobre namjere, da sam lopov itd" --- ja to nikad ne bih pomislila- posebno u sred bijela dana, u parku-- pa ne prilaziš joj u mraku valjda. Ništa, opusti se, jesmo u Bosni, ali ne gledamo svi cijeli dan CI, Zonu reality i slične kanale - pa da nam prvo to padne na um. I drugi put kad je vidiš, fataj to u letu, možda je baš osvojiš na taj način, glavno je da te ništa ne košta- dobiješ korpu, pa šta- to je ljudski, i poraz i pobjeda :-D
Gretta

#24 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by Gretta »

purifier wrote:Pusti ti to, vi kad hocete hocete, da vas gadja kokicama vama bi bilo simpaticno i nadasve ocaravajuce :oops:
Jednom sam baš upoznala finu priliku na sličan način, tj. prvo smo se nadnaravno cerili od smijeha i nastavili sa grudvanjem i tek onda upoznali-razmijenili imena- i to je moje najbolje poznanstvo ikad :-D i jeste očaravajuće, što ne bi bilo? Bitno je da izlazi iz okvira klasike :-D
Crvenkapic

#25 Re: Kako bi djevojke/zene reagovale? :)

Post by Crvenkapic »

Hahahah jao grubijanke, čuj šta buljiš JARANE ! :lol: :lol: Popravio si mi jutro s ovim :lol: ... Crvenkapiću, što joj nisi priš'o!!!! I ne znam šta potenciraš na tome "pomisliće da nemam dobre namjere, da sam lopov itd" --- ja to nikad ne bih pomislila- posebno u sred bijela dana, u parku-- pa ne prilaziš joj u mraku valjda. Ništa, opusti se, jesmo u Bosni, ali ne gledamo svi cijeli dan CI, Zonu reality i slične kanale - pa da nam prvo to padne na um. I drugi put kad je vidiš, fataj to u letu, možda je baš osvojiš na taj način, glavno je da te ništa ne košta- dobiješ korpu, pa šta- to je ljudski, i poraz i pobjeda :-D
Ma sto da prilazim kad vec znam krajnji ishod... :oops:

Ima svakakvih zena definitivno, ali naravno da svakome se rusi samopouzdanje kada cura odbija, nekome u manjoj mjeri, nekome vise, ali svima nama je zajednicko da zelimo imati sto vise uspjesnih "uleta". Generalno, niko naravno ne voli biti ponizen pri tom pokusaju osvajanja, jer to djeluje toliko deprimirajuce da bi se covjek naradije objesio poslije toga.

Ne treba se niko ponizavati. Obijanac na kulturan nacin ce svako normalan prihvatiti, mada se muskarci boje toga, pa danima dumaju kako prici nekoj curi, kroje planove, prave nacrte i seme. :D :D :D

Po meni je najbolja spontanost u citavom ciklusu, nekako je najsimpaticnije. :D

Prilazak djevojkama u klubovima ili na mjestima gdje se raja masovno okupljaja ipak za sobom povlaci jedan odnos koji bih najslikovitije objasnio kao princip ponude i potraznje, nesto kao market ili pijaca. :D :D :D

One se nude, a mi dajemo sebe, pokusavamo "ih" (po)kupiti, ali nezgodno je sto decki imaju konkurenciju medju sobom, pa ti dodje kao neko nadmetanje, ko ima bolje atribute, adute, taj bolje prolazi. :oops:

To se meni ne svidja, hebo to. :lol: 8-)

Pa jesam li u pravu?
Post Reply