Kako aktivirat alarm
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- pesimist
#1 Kako aktivirat alarm
Pozdrav raja,kupio sam auto koje ima alarm al ga nikad nisam aktivirao.Zakljucam se u auto al nista,lagano udaram po autu nista,takodje kad zakljucam auto otvorim haubu al opet nista.Brave nemam ono za kljuca da pokusam neki kljuc drugi nego mi se otvara daljinskim tj nema za kljuc.
Postoji li jos neka fora kako da provjerim jel uopste ima alarm ?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2 Re: Kako aktivirat alarm
razbij neko staklo 
- pesimist
#3 Re: Kako aktivirat alarm
Jos je samo to ostalo hahhaha al vjerovatno je neko imao ovakvu dilemi pa mozda preporuci nesto pametno hahahbitanga_sa_otesa wrote:razbij neko staklo
- spreca
#4 Re: Kako aktivirat alarm
Ostavi otvoren prozor a zakljucas daljincom a posle kroz prozor otvoris vratapesimist wrote:Pozdrav raja,kupio sam auto koje ima alarm al ga nikad nisam aktivirao.Zakljucam se u auto al nista,lagano udaram po autu nista,takodje kad zakljucam auto otvorim haubu al opet nista.Brave nemam ono za kljuca da pokusam neki kljuc drugi nego mi se otvara daljinskim tj nema za kljuc.
- Travnički Noćni Šetač
#5 Re: Kako aktivirat alarm
mozda nemas zvucni alarm vec samo imobilajzer.... koje auto je u pitanju.... je li fabricki alarm ili aftermarket? ...
- pesimist
#6 Re: Kako aktivirat alarm
Fabricki golf VITravnički Noćni Šetač wrote:mozda nemas zvucni alarm vec samo imobilajzer.... koje auto je u pitanju.... je li fabricki alarm ili aftermarket? ...
- Maraschino
#7 Re: Kako aktivirat alarm
I alarm zna da si posten. Prepusti ti to nekom profesionalcu da provjeri. Ostavi mobilni, laptop i slucajno zaboravi novcanik. 
-
missko
#8 Re: Kako aktivirat alarm
Mozda ima neka kombinacija da se zakljucavanje pritisne 2x ili duze drzi da se alarm aktivira a onako smo bude zakljucan bez alarma ili mozda da kljuc ostavis dalje od nor neko te zakljuca u autu i udalju se 100m od auta pa onda probaj
-
zetareticula
#9 Re: Kako aktivirat alarm
Ja sam jednom prilikom aktivirao alarm i to tako sto sam sjedio u autu, a bili spusteni prozori i onako iz dosade zakljucam auto i sjedim
izbacim ruku kroz prozor zagledam se u retrovizor na vratim i slucajno rukom da ga povucem kad 
-
condy
#10 Re: Kako aktivirat alarm
Ostavi prozor otvoren. Zakljucaj iz vana auto. Nakon toga kroz prozor ubaci ruku unutra i ako zasvira imas alarm.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#11 Re: Kako aktivirat alarm
a ako nema senzore pokreta?condy wrote:Ostavi prozor otvoren. Zakljucaj iz vana auto. Nakon toga kroz prozor ubaci ruku unutra i ako zasvira imas alarm.
-
Throttle
#12 Re: Kako aktivirat alarm
Pa ako ubaci ruku i ne zasvira, jos se ne zna imal alarm 
- Travnički Noćni Šetač
#13 Re: Kako aktivirat alarm
Pa u tom slučaju neka otvori vrata iznutra...bitanga_sa_otesa wrote:a ako nema senzore pokreta?condy wrote:Ostavi prozor otvoren. Zakljucaj iz vana auto. Nakon toga kroz prozor ubaci ruku unutra i ako zasvira imas alarm.
Ako je otvaranje bez ključa ključ ne smije biti blizu jer onda se alarm deaktivira - prepozna ključ ...
No vrlo je lako moguće da nema zvučni signal... kod nas se auta prodaju i u oglasima piše ima alarm a kad dodješ pogledati onda pod alarm misle imobilajzer...
Iako ovdje kaže da ovako radi standardni alarm na golf 6:
...
pa možda ipak da posjetiš servis...
-
condy
#14 Re: Kako aktivirat alarm
Mislim da fabrički alarmi kod VW/Audija uvijek imaju taj senzor pokreta. Kod mene ima, tako da mislim da bi trebao imati senzor pokreta i Golf VI, ako je fabrički alarm.bitanga_sa_otesa wrote:a ako nema senzore pokreta?condy wrote:Ostavi prozor otvoren. Zakljucaj iz vana auto. Nakon toga kroz prozor ubaci ruku unutra i ako zasvira imas alarm.
Prije će biti da on nema alarm nego da nema taj senzor
- HardCore
#15 Re: Kako aktivirat alarm
Ako ti taj golf 6 ima samo fabricki alarm, onda isto kao i da ga nema