zg1911 wrote:Alfons Kauders wrote:zg1911 wrote:Opet Bosanci i fašizam... najdraža vam riječ
Nešto vas nije fašizam (sem bih srba) puno smetao u vrijeme ww2 al ajde
Mogao si usput odgovoriti na ovo pitanje koje sam uputio doktoru? Da vidimo koji to Bosnjaci po Hrvatima nisu nacionalisti, islamisti, fasisti, majorizatori ili sta vec (ne pratim, vjerovatno ima i nekih novih kvalifikacija)
Postoji li barem jedna politicka stranka i jedan Bosnjak s kojim se Hrvati u BiH slazu i u kojem ne vide neprijatelja? Kao sto rekoh, ne ocekujem dugacak spisak.
Eto imas skoro 2 miliona ljudi i preko sto politickih stranaka, pa valjda nece biti problema oko izbora.

nije li vidljivo iz mog nicka da možda i nisam bih hrvat pa morti i nisam upućen u bošnjački pa i bih političku scenu? a samim tim bi bilo bedasto da se osjećam odgovoriti na pitanje koje nije meni upućeno
al ako ti išta znači u tariku filipoviću, zlatanu saračeviću, morti džombi, edinu džeki, random sarajliji, zeničanu, tuzlaku (ako se tako veli), ateistu moj, ne vidim neprijatelje
Posteno i iskreno.
Sljedece pitanje je zasto zvanicna politika RH u meni vidi neprijatelja?
Zasto hrvatska politika vec 10 godina pokusava da sprijeci ulazak BiH u NATO i EU, u interesu Rusije i Srbije?
Jer vidis... Ja nemam nista protiv Hrvata, i dosta vremena provedem u Hrvatskoj... Ali nekako tu vidim disconnect izmedju proklamisanih vrijednosti Hrvata kao politickog faktora i djelovanja njihovih politickih predstavnika na terenu.
Tako da i ja mijenjam plocu, u skladu sa novonastalom situacijom, ali ja sam dosljedan. Hrvatska politika nije. Da vam je u NATO, a u BiH radite za Ruse. Ko fol se zalazete za ulazak BiH u EU, a radite sve da do toga ne dodje, u nadi da ce RH biti u boljoj poziciji da postavlja uvjete.
Hrvati bi da sjede na dvije stolice, a to ne ide. Sto se mene tice, sjedite na ruskoj stolici, odnosno izabrali ste stranu.