Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Locked
Lincoln-Burrows

#376 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Lincoln-Burrows »

hrasno38 wrote:
Nista ne kazes nego zaokruzis......ako znas koristiti olovku :D
jel? prvi put čujem
LBVIEW

#377 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by LBVIEW »

Hafis wrote:
LBVIEW » 27/01/2017 18:11

Kao i onima sto konstitutivnost ne jebu na lokalnom nivou,a na visim zahtijevaju ultimativno postovanje iste,sifra Livno,Capljina,Prozor...Zajebi to,ili ista prava za sve na svim nivoima,il ko koga zajebe do daljneg.
A ovi majorizirani sa Covicem na celu,nek slobodno nastave sa speooloskom ekpedicijom u Dodickovom anusu,pa kad
ih mlatne po tintari ko i prosli put,nek se zale "uredu za istrazivanje ruda i gubljenju vremena". :D Sta je to
u svojoj eranijskoj tintari smislilo-opstrukcijama i ucjenama do relaksacije odnosa i jos vece mogucnosti za iste. :-)
SDA klika,ako udovolji zahtijevima ovih kladionicara,potpisat ce sama sebi smrtnu presudu. :izet:

A ne znam kako će ih ovdje prejebati,
Sud je u ovom slučaju prihvatio načelo reprezentativnosti i legitimnosti, to jest načelo konsocijacije i prihvatio je činjenicu da su narodi konstitutivni a ne kantoni.
Ja shvaćam test povjerenja, tj. da netko tko je izabran u jednom nacionalnom korpusu mora uživati barem neki nivo povjerenja u drugim nacionalnim korpusima, ali ovo s Goraždom i sl. je stvarno smiješno.
Sličan je i problem sa Srbima u FBiH i izborom njihovih predstavnika u dom naroda (nepotpun klub,Srbi neobičnih imena i prezimena i sl.) i tu će tek biti žestokog natezanja.
Jebat ga, ako ćemo proklamirati ravnopravnost naroda i njihovu stvarnu konstitutivnost trebat će se nećega i odreći.
Svakako,samo proklamirati ravnopravnost naroda i stvarnu konstutivnost samo kad jednima odgovara nece ici,treba se neceg i odreci,a principijelnost da ne spominjemo,zato krenimo od nizeg nivoa vlasti :D
Sto se Srba tice,najbolje je preslikati rijesenje iz sumske,inace bi ih neko mogao poceti prozivati za licemjernost :mrgreen: ,a
manji entitet,kako rece Covic bolje funkcionira,ucinkoviti je i sl,ko smo mi da sumnjamo. :D sta fali npr. legitimnom Hrvatu Vlajkiju ili Bosnjaku Selmanu?
prog321

#378 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by prog321 »

Lincoln-Burrows wrote:
hrasno38 wrote:
jel? prvi put čujem

Niste vi tamo u kamenjaru bas prosvjetljeni.
U Sarajevu 5% Hrvata , a gradonacelnik = Hrvat.
Nek nam dotur kaze kad ce se to dogoditi sa nehrvatom u Zap Mostaru ? :-D
Lincoln-Burrows

#379 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

prog321 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
hrasno38 wrote:
jel? prvi put čujem

Niste vi tamo u kamenjaru bas prosvjetljeni.
U Sarajevu 5% Hrvata , a gradonacelnik = Hrvat.
Nek nam dotur kaze kad ce se to dogoditi sa nehrvatom u Zap Mostaru ? :-D
Nije važno sada odakle sam nego što ono kažu da samo kažeš hoću hrvatski jezik i katolički vjeronauk i zaokružiš.
prog321

#380 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by prog321 »

Pa da pogledas udzbenike u osnovnim skolama KS primjetio bi da vise od polovine njih vec je pisano na cistom hrvatskom. Oni cudni nazivi za mjesece i sve ostalo. :roll:
pemanapemani

#381 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by pemanapemani »

Lincoln-Burrows wrote:
Nije važno sada odakle sam nego što ono kažu da samo kažeš hoću hrvatski jezik i katolički vjeronauk i zaokružiš.
Tacno je bas tako.

Jedan vjeroucitelj ima nekoliko skola. Ako je premalo djece, onda se uskladi vise razreda, recimo od 5 do 8 razreda idu svi zajedno na vjeronauk.

Ako se odlucis za hrvatski, onda ces pricati i pisati hrvatski i na predmetu BHS jezik cete ocjenjivati prema hrvatskom pravopisu.
Lincoln-Burrows

#382 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

pemanapemani wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Tacno je bas tako.

Jedan vjeroucitelj ima nekoliko skola. Ako je premalo djece, onda se uskladi vise razreda, recimo od 5 do 8 razreda idu svi zajedno na vjeronauk.

Ako se odlucis za hrvatski, onda ces pricati i pisati hrvatski i na predmetu BHS jezik cete ocjenjivati prema hrvatskom pravopisu.
Eto nisam baš često u Sarajvu a od Kaknja i Zenice toga nema,
vjeronauk je u crkvi i nemam protiv toga ništa a hrvatski jezik je u krugu obitelji,
ostao je tako stoljećima ostat će i ovom vremenu.
Hafis

#383 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Hafis »

Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Da sumiramo zaključke: ekstremisti, separatisti, prevaranti, neplatiše poreza i što je najbitnije - trenutačno u fazi izumiranja.
To će ionako biologija sve riješti za nekih cca pedesetak godina. A dotle reforme, eu integracije i ostali nafaizi.
pemanapemani

#384 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by pemanapemani »

Hafis wrote:Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Da sumiramo zaključke: ekstremisti, separatisti, prevaranti, neplatiše poreza i što je najbitnije - trenutačno u fazi izumiranja.
To će ionako biologija sve riješti za nekih cca pedesetak godina. A dotle reforme, eu integracije i ostali nafaizi.
Po ovome se vidi da si troll.

Cim ti se ne svidja argumentacija ti se kao vracas na temu i izaberes ono najgore od stotina postova. :-)

Eto ti Dodik i manji entitet, pa tamo pricaj i uci hrvatski zajedno sa onim govnetom i izdajicom Davorom Cordasem.

Zbog takvih gnjida poput tebe ce sutra neko meni baciti kamen na kucu ili mi jebati ustasku majku.
Pilaw_Pavlaka

#385 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Pilaw_Pavlaka »

pemanapemani wrote:

Cim ti se ne svidja argumentacija ti se kao vracas na temu i izaberes ono najgore od stotina postova. :-)

Eto ti Dodik i manji entitet, pa tamo pricaj i uci hrvatski zajedno sa onim govnetom i izdajicom Davorom Cordasem.

Zbog takvih gnjida poput tebe ce sutra neko meni baciti kamen na kucu ili mi jebati ustasku majku.
Ili te ubiti ako bi se zakuhalo....
@mba

#386 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by @mba »

paradoks u svijetu nevidjen i ne zapamcen, jedna drzava 3 naroda, to u svijetu nigdje nema!

manjine se svugdje u svijetu moraju prilagoditi, ili kako se danas kaze integrisati!
Hafis

#387 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Hafis »

pemanapemani wrote:

Počeli smo se i vrijeđati :zzzz:
Ovdje se mogu pročitati takve gluposti, tako jadne predrasude, nesnošljivost i idiotski prijedlozi, da normalnom čovjeku jedino preostaje spustiti se na taj nivo i probati se zajebavati s tim neobičnim likovima. Pa vidiš li ti koji se delegati uvijek javljaju na ovakve teme, bilo da su o Srbima ili Hrvatima. uvijek jedni te isti. To je sve sitna boranija koja sve da hoće ne može nikome nauditi.
I ti sad našao mene...k'o lafo netko će mu baciti kamen na kuću zbog ovakvih kao ja. Taman ćeš dobiti forumski zlatni ljiljan.
Last edited by Hafis on 27/01/2017 19:25, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#388 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by hrasno38 »

Lincoln-Burrows wrote:Nije važno sada odakle sam nego što ono kažu da samo kažeš hoću hrvatski jezik i katolički vjeronauk i zaokružiš.
Da upravo tako kako sam ti rekao. I posteno ti kazem zaboli me cuna hoces li povjerovati ili ne ali je tako!!! Da nije budi siguran da bi me cito kako nekome jebem majku.
hrasno38

#389 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by hrasno38 »

prog321 wrote:Pa da pogledas udzbenike u osnovnim skolama KS primjetio bi da vise od polovine njih vec je pisano na cistom hrvatskom. Oni cudni nazivi za mjesece i sve ostalo. :roll:
To vec nema sa tim i to je totalno druga prica koja se zove Bosanski jezik.
hrasno38

#390 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by hrasno38 »

Lincoln-Burrows wrote:
pemanapemani wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Tacno je bas tako.

Eto nisam baš često u Sarajvu a od Kaknja i Zenice toga nema,
vjeronauk je u crkvi i nemam protiv toga ništa a hrvatski jezik je u krugu obitelji,
ostao je tako stoljećima ostat će i ovom vremenu.
Vidi ja bih bio presretan da je vjeronauk u vjerskim objektima i da nema blage veze sa skolom ali zaista ako zelis uciti Hrvatski ili Srpski to ti je omoguceno. Naravno nece tebi jednom niko predavati nego bas kako su rekli oformi se iz vise razreda grupa i to je to. Bar sto se tice ljudskih prava zagaranotanih Ustavom u Sarajevu za razliku od ostattka BiH se znatno vise postuje.
Hafis

#391 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Hafis »

Dobro, i šta bude kada se na tom formularu zaokruži hrvatski jezik i katolički vjeronauk?
Uleti neki delegat u kadar i kaže: nasmješite se, ovo je bila skrivena kamera :lol:
hrasno38

#392 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by hrasno38 »

@mba wrote:paradoks u svijetu nevidjen i ne zapamcen, jedna drzava 3 naroda, to u svijetu nigdje nema!

manjine se svugdje u svijetu moraju prilagoditi, ili kako se danas kaze integrisati!
tako i bude ako si manjina ali ako su konstitutivan onda je druga prica. Po kojoj to logici bi u BiH trebao da neko ima veca prava izmedju tri konstitutivna naroda.
hrasno38

#393 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by hrasno38 »

Hafis wrote:Dobro, i šta bude kada se na tom formularu zaokruži hrvatski jezik i katolički vjeronauk?
Uleti neki delegat u kadar i kaže: nasmješite se, ovo je bila skrivena kamera :lol:
Ne nego kaze da se ti lagano sagnes............
LBVIEW

#394 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by LBVIEW »

Rece lik koji zivi u ulici Mile Budaka. :D
Da ne spominjem manje sredine gdje rulja lincuje po ulicama uz presutno odobravanje policije,
nakon cega glavni skripar bez ikakvih problema prelazi granicu, te nalazi utociste u lijepoj vasoj.
Hafis

#395 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Hafis »

LBVIEW wrote:Rece lik koji zivi u ulici Mile Budaka. :D
Da ne spominjem manje sredine gdje rulja lincuje po ulicama uz presutno odobravanje policije,
nakon cega glavni skripar bez ikakvih problema prelazi granicum, te nalazi uociste u lijepoj vasoj.
Što opet nema veze s izmišljotinom da se može učiti hrvatskom jeziku u osnovnim školama u Sarajevu.
LBVIEW

#396 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by LBVIEW »

hrasno38 wrote:
Hafis wrote:Dobro, i šta bude kada se na tom formularu zaokruži hrvatski jezik i katolički vjeronauk?
Ne nego kaze da se ti lagano sagnes............
:thumbup:
LBVIEW

#397 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by LBVIEW »

Hafis wrote:
nakon cega glavni skripar bez ikakvih problema prelazi granicum, te nalazi uociste u lijepoj vasoj.
Što opet nema veze s izmišljotinom da se može učiti hrvatskom jeziku u osnovnim školama u Sarajevu.
Da sam na to mislio,svakako ne bi imalo veze,no ovdje se radi o upiranju prstom u dvoriste susjeda,
a ono iz kojeg se upire par puta gore.
Sto se tice hrvatskog jezika u skolama,bit ce da su ipak po tom pitanju mjerodavniji oni koji u Srajevu zive.
statixx

#398 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by statixx »

Moja je supruga do sada predavala u tri osnovne skole B/H/S jezik i nije imala primjedbi, cak ni u skoli gdje su Hrvati gotovo vecina. :D
@mba

#399 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by @mba »

hrasno38 wrote:
@mba wrote:paradoks u svijetu nevidjen i ne zapamcen, jedna drzava 3 naroda, to u svijetu nigdje nema!

tako i bude ako si manjina ali ako su konstitutivan onda je druga prica. Po kojoj to logici bi u BiH trebao da neko ima veca prava izmedju tri konstitutivna naroda.

daj mi jedan primjer u svijetu da ima drzava sa 3 naroda, koji zive u jednoj drzavi stim da se dva naroda u opste ne identificiraju sa drzavom!
hrasno38

#400 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by hrasno38 »

Hafis wrote:
Vidi se da ti je Covic idejni vodja.......
Locked