Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Locked
mO k3

#351 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by mO k3 »

hrasno38 wrote:
mO k3 wrote:@hrasno ne vuci me za jezik , meni turska nije matica ja imam jednu maticu i domovinu ....
pa nisam mislio na tebe ali i sam znas da ih ima masa koji tako misle
o kojoj masi govoris ?? ja nemam ama bas nikoga ili znam ko to misli
BHCluster

#352 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by BHCluster »

Vizionar 1985 wrote:
hrasno38 wrote:
He pa sto onda ne spomenu i ovo.......

https://hr.wikipedia.org/wiki/Popis_pre ... ercegovine
Pa evo vako mi vama predsjednika a vi nama Ministarstvo Finansija.
Moze to.

PS. Premijer, Predsjednik vlade nije isto sto i Ministar i Ministarstvo.
PPS. S cim to Premijer raspolaze, sa Proracunom jeltek. ;-)
Ko je predsjednik federacije?
Sanjarko

#353 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

hrasno38 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
hrasno38 wrote:

Moze to.

Prvo previse se kurcis......jer ne znas ko sam ja tako da to "mi" "vi" prosipaj po svom kucnom pragu. Da se ja pitam kurac bi i "vi" i "mi" dobili ista nego bi dobili ljudi koji svojim znanjem zasluzju ta mjesta. Ta zelena prica mozda moze kod nekoga proci iz prvih safova..... kod mene ni pod razno!!!!
:lol:

Pa sto ovo spominjes meni, prije par postova sam fino reko da nisam musliman uopste.
I ne samo prije par postova odavno govorim, ko iole malo prati sta pisem.
Cuj zelena prica. :lol: Jest volim zelenu boju a plavu mrzim. :lol: [sarkazam]
Ja zelen, za zelenu transferzalu se zalazem, jest, ovo je fakat istina, nije sarkazam. [Istina]
SDA sam omladinac. [sarkazam] :lol:
Safovac. [Sarkazam]
Vehabija. [Sarkazam]

Cuj Ja se kur... i da se kur... ko si ti da mi nesto odredis.
Ak hocu da se i kur... imam pravo, koji si ti faktor da mi to zabranis.

Cuj kur... se Ja. :lol:

Cuj znanjem dobit mjesta neko na Balkanu, punom sovinizma, mrznje, kesnofobije, rasizma, korupcije itd.
Ko da nisi iz Bosne, cuj znanjem dobijaju pozicije. :lol:

Pa bolan mnogi Hrvati se ovdje u Zenici uvalili u Policiju, Institucije a uopste nisu se uvalili Znanjem nego po Nacionalnom Kljucu.
Ko da Bosna nije Multietnicna drzava gdje se nemoze i nemora gledat Nacionalni Kljuc.
Pa u Merici se Crnci pobunili sto ih nije bilo na listi za Oskara u Holivudu.
U Merici.

Jos sam zaboravio nest, Boshnjaka, Bosanaca i pro Bosanskih snaga u Federaciji ima 90% a ovih HDZovaca i separatista u Hrvata ima oko 10% mozda i manje.
Sta logika kaze, da je normala da ce 90% imat Premijera prije nego 10%.
I gle otprilike je tako. Jednom Cirilo i Jugosloven Covic bio Premijer a ostatak Pro Bosanci.
Logika.

10:1

Sto Pravednost i Postenje promoviram, jel Posteno i Pravedno da 1 ima ko 10.

Nije Cudo sto Mocnici, Elite handre Narod, Stoku Sitnog Zuba kak ga Oni zovu i kak ga Dr. Tudzman nazvo.
I kak ga svi ovi Dr, Mr, Pr [kak Marija Serifovic ovo jednom rekla] Handre.
Sanjarko

#354 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

hrasno38 wrote:
Koliko si metaka ispucao i koliko si ubio mrskih neprijatelja u tom ratu i koliko nosis oziljaka iz njega?
Ni jednom.
Valjda vidis ono 1985. Ono ondje bez razloga.
Dva puta me htjeli Roknut Avijacija JNA i Srpska iz Srbije, skoro me Roknula, imo 6 i 8 godina.
Nisam znao ni sta je Religija, Vjera, Nacija, Narodnost, nist.
Duduk bio, totalni.

Gladovo, Roknut bio skoro, Dvaput, Bijeda Teza sad zbog Agresije na Moj Narod i Moju Domovinu Bosnu.
Na Ni Krive Ni Duzne Ljude, na Bijedu i Neuke Ljude, u Koje su Agente, Provokatore itd. Ubacili, a Roknuli im, i Uklonili, Patriote, i Postene Ljude.

PS. Nikog ne Mrzim ni Cetnike, ni Ustase, ni Cioniste, ni Vehabije, ni Mundzose, ni Shiite, ni Krscane, ni Jevreje, ni Ateiste, ni Politeiste, ni Hinduse, ni Srbe, ni Hrvate, ni Ruse, ni Izraelce... [Nastavi Niz].

Ja Sam Za Postenje i Pravednost, i Mir.

[Blagoslovljeni su Mirotvorci jer ce Oni biti zvani Sinovima Bozijim]
mO k3

#355 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by mO k3 »

Vizionar 1985 wrote:
hrasno38 wrote:
Koliko si metaka ispucao i koliko si ubio mrskih neprijatelja u tom ratu i koliko nosis oziljaka iz njega?
Ni jednom.
Dva puta me htjeli Roknut Avijacija JNA i Srpska iz Srbije, skoro me Roknula, imo 6 i 8 godina.
Duduk bio, totalni.

Gladovo, Roknut bio skoro, Dvaput, Bijeda Teza sad zbog Agresije na Moj Narod i Moju Domovinu Bosnu.
Na Ni Krive Ni Duzne Ljude, na Bijedu i Neuke Ljude, u Koje su Agente, Provokatore itd. Ubacili, a Roknuli im, i Uklonili, Patriote, i Postene Ljude.

PS. Nikog ne Mrzim ni Cetnike, ni Ustase, ni Cioniste, ni Vehabije, ni Mundzose, ni Shiite, ni Krscane, ni Jevreje, ni Ateiste, ni Politeiste, ni Hinduse, ni Srbe, ni Hrvate, ni Ruse, ni Izraelce... [Nastavi Niz].

neznas ti sta pises
Ripicipi

#356 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Ripicipi »

Tema je degutantna.
Lik napisao prvi post i ispalio se, ali izgleda dovoljno da pojedini pokazu koliko ustvari ne razumiju ovu zemlju.
Zgoljo

#357 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Zgoljo »

Hafis wrote:
prog321 wrote:Isto kao cetnicka metodologija ?
Mozda si mislio ustaska jer ovdje govorimo o 12 % (16% je previse optimisticno) koji bi kako Hafiz kaze da zabijaju do balcaka ovim od 50% .
Je li imas posao gdje su Bosnjaci vecina? Je li ti djeca idu u iste skole sa ostalima gdje mogu birati hrvatski, srpski ili ini jezik da uce ?
E vidis, to sve Bosnjak ne moze imati gdje su te cetnicke ili tacnije ustaske metodologije.
A to o izmetu i staroj baki je previse i za tebe. :-)
Uff. Uvijek iznova neki novi slučaj kojeg moram utjerati u suru :zzzz:
De bogati pobroj mi te silne škole na područjima s bošnjačkom većinom gdje je djeci omogućen izbor nastave na maternjem jeziku. I to osnovne šklole, nosi mi onu priču s gimnazijom u KŠC.
DakleM?
Sigurno ih nema manje nego u obrnutom slucaju,samo moze vise.
Vas je problem prijatelju sto vi trazite veca prava za sebe,da budete jednakopravniji od Bosnjaka.Tako bi tamo gdje ste manjina da imate konstitutivnost i sva prava ali isto to niste spremni ponuditi drugima ondje gdje ste vecina.Mostar je najbolji primjer,tu bi vi izmajorizirali Bosnjake jer imate matematicku vecinu dok bi tamo gdje nemate trazili jednakopravnost.

Najbolje vam je da to sto prije zaboravite jer to necete dobiti,nikad vise.Jednakopravni uredu ali jednakopravniji nikad vise jarugo.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#358 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by hrasno38 »

Hafis wrote:Uff. Uvijek iznova neki novi slučaj kojeg moram utjerati u suru :zzzz:
De bogati pobroj mi te silne škole na područjima s bošnjačkom većinom gdje je djeci omogućen izbor nastave na maternjem jeziku. I to osnovne šklole, nosi mi onu priču s gimnazijom u KŠC.
DakleM?
Nisi u pravu!!! kada upisujes dijete u bilo koju skolu u Sarajevu dobijes upitnik u kojem imaju dva pitanja:

Koji jezik zelis da ti dijete uci?
Koju vjeronauk da pohadja?

i koliko se sjecam da je za vjeronauk islo svake godine
Sanjarko

#359 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

BHCluster wrote:
Vizionar 1985 wrote:
hrasno38 wrote:

Moze to.

Ko je predsjednik federacije?
Ne znam nit me interesuje.
Manje bitna Pozicija.

Ja da se pitam te PredCjednike bi sve Ukino.
Bezeze, ko i Dom Naroda.
I to bi Ukino.

Ima Moje napisano sve kak Uredit Bosnu, il barem Federaciju.
Istina jer imam slabo Pamcenje i problem sa njim, a i problem sa Zaboravnoscu, mozda sa tim malo manji problem, nisam zbog toga u toku Nadahnuca dobro odradio Zamisao o Uredzenju Bosne il Barem Federacije.
Jbg u momentu zaboravio sta sam htjeo zavrsit u tom Nadahnucu i Zamisli, Ideji.

Ideja, Zamisao je po Mom Misljenju Dobra, Postena, Pravedna, sad bas Mir bil donijela neznam, jer kak Mir postic sa Separatistima, i bivsim Agresorima koji Bosnu zele da Podijele, da nas Pobiju, Protjeraju, Pokrste, u More Gurnu, ili u Aziju ili Saudijsku Arabiju Otjeraju.

Al cak mislim i Mir da bi donijela ova moja Ideja, Zamisao. ;-)

PS. Neki Chavara, Marinko mu ime, sad izguglo.
Ripicipi

#360 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Ripicipi »

I u srednjim skolama ima bosanski, hrvatski i srpski jezik i knjizevnost.
hrasno38

#361 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by hrasno38 »

Ripicipi wrote:I u srednjim skolama ima bosanski, hrvatski i srpski jezik i knjizevnost.
da da i prvom razredu srednje se isto izjasnjavas
Sanjarko

#362 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

Ripicipi wrote:Tema je degutantna.
Lik napisao prvi post i ispalio se, ali izgleda dovoljno da pojedini pokazu koliko ustvari ne razumiju ovu zemlju.
Pa Reko sam da je Trol, i da je Trolska Tema. Odmah.
Al opet treba o ovome Razgovarat, Otvoreno, Posteno, Razumno, Istinito, pa probati nac neko Rjesenje za Sve da je Dobro, Posteno, Pravedno, Razumno, Otvoreno.

Ak vako ostane, nePosteno, neRazumno, neOtvoreno, neIstinito, bez Razgovora Postenog, i Zlo i neDobro ak ostane Ovak, samo ce Prije ili Kasnije Izbit Novi Rat, i svi ce Ginit, Narod na svim stranama, ce u Klaonicu opet bit Ubacen. Ginit ce necije Majke, Sestre, Zene, Nene, neciji Ocevi, Braca, Muzevi, Dede, necija Djeca, Porodica, Rod, i neciji Rodzaci, Prijatelji, Poznanici, i na kraju Narod.
Sanjarko

#363 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Pa Reko sam da je Trol, i da je Trolska Tema. Odmah.
Al opet treba o ovome Razgovarat, Otvoreno, Posteno, Razumno, Istinito, pa probati nac neko Rjesenje za Sve da je Dobro, Posteno, Pravedno, Razumno, Otvoreno.

Ak vako ostane, nePosteno, neRazumno, neOtvoreno, neIstinito, bez Razgovora Postenog, i Zlo i neDobro ak ostane Ovak, samo ce Prije ili Kasnije Izbit Novi Rat, i svi ce Ginit, Narod na svim stranama, ce u Klaonicu opet bit Ubacen. Ginit ce necije Majke, Sestre, Zene, Nene, neciji Ocevi, Braca, Muzevi, Dede, necija Djeca, Porodica, Rod, i neciji Rodzaci, Prijatelji, Poznanici, i na kraju Narod.
Svi cemo nastavit Propadat, Iseljavat se itd.
I Hrvatska i Bosna i Srbija.
Bodkin

#364 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Bodkin »

Da im okrenes pilu i pitas da ovako isto odradimo na lokalnim nivoima, zaplakali bi iste sekunde
Sanjarko

#365 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote: I kak ga svi ovi Dr, Mr, Pr [kak Marija Serifovic ovo jednom rekla] Handre.
Ona je rekla samo ovo dr, mr, pr, a ne da ga Handre, ovo je Moj Rad.
Sanjarko

#366 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

mO k3 wrote:
Vizionar 1985 wrote: Ni jednom.
Duduk bio, totalni.

neznas ti sta pises
Ma Ja ba.
Oprosti mi Boze jer neznam sta Cinim. ;-)
Sanjarko

#367 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

Zgoljo wrote:Mostar je najbolji primjer,tu bi vi izmajorizirali Bosnjake jer imate matematicku vecinu dok bi tamo gdje nemate trazili jednakopravnost.
Ma nemaju Srba, Boshnjaka, Bosanaca, Hrvata van Hdz-a, i drugih ima oko 50% mozda i vise.
Hdz Pristasa ima oko 50% mozda i manje. ;-)

Pozdrav.
Sanjarko

#368 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:jer kak Mir postic sa Separatistima, i bivsim Agresorima koji Bosnu zele da Podijele, da nas Pobiju, Protjeraju, Pokrste, u More Gurnu, ili u Aziju ili Saudijsku Arabiju Otjeraju.
Pod ovim se ovo neodnosi na Hrvate i Srbe nego samo na one koji se nadzu u ovom. ;-)
Hafis

#369 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Hafis »

hrasno38 wrote:
Hafis wrote:Uff. Uvijek iznova neki novi slučaj kojeg moram utjerati u suru :zzzz:
DakleM?
Nisi u pravu!!! kada upisujes dijete u bilo koju skolu u Sarajevu dobijes upitnik u kojem imaju dva pitanja:

A jel.
Znači upisujem ja dijete u prvi razred osnovne škole...recimo na Vracama i kažem onako mrtav hladan (kakav i jesam inače): moliti ću vas lijepo da se mom djetetu osigura pohađanje nastave na hrvatskom jeziku i normala - katolički vjeronauk.
Ja mislim da bi se taj vic godinama po gradu prepričavao :D
GeeTnT

#370 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by GeeTnT »

Ne, nego ti kazu da je tvoje dijete jabuka ali da skola prima iskljucivo kruske....
LBVIEW

#371 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
Da im okrenes pilu i pitas da ovako isto odradimo na lokalnim nivoima, zaplakali bi iste sekunde
Kao i onima sto konstitutivnost ne jebu na lokalnom nivou,a na visim zahtijevaju ultimativno postovanje iste,sifra Livno,Capljina,Prozor...Zajebi to,ili ista prava za sve na svim nivoima,il ko koga zajebe do daljneg.
A ovi majorizirani sa Covicem na celu,nek slobodno nastave sa speooloskom ekpedicijom u Dodickovom anusu,pa kad
ih mlatne po tintari ko i prosli put,nek se zale "uredu za istrazivanje ruda i gubljenju vremena". :D Sta je to
u svojoj eranijskoj tintari smislilo-opstrukcijama i ucjenama do relaksacije odnosa i jos vece mogucnosti za iste. :-)
SDA klika,ako udovolji zahtijevima ovih kladionicara,potpisat ce sama sebi smrtnu presudu. :izet:
Tomi110

#372 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Tomi110 »

Nacionalniid_BOSANCI wrote:
Tomi110 wrote:Zbog ovog pitanja iz naslova je faktički počeo rat, zbog ovog pitanja Hrvati hoće svoj entitet, zbog ovog pitanja je bio genocid, zbog ovog pitanja RS hoće iz Bosne ,zbog ovog pitanja R BiH nikad neće biti funkcionalna država i zbog ovog pitanja će opet izbiti sukobi.
Nista to, nemoj nikom prijetiti u ime nekoga ako nisi sam u stanju to sto pises ostvariti. Hercegovacki Hrvati mogu eventualno dobiti svoj entitet kada Hrvatska dadne entitet u Hrvatskoj za 300 000 Srba koje je protjerala u BiH i entitet Republiku Srpsku. Pa onda ako se to desi onda neka hercegovackim Hrvatima dadne pola entiteta Republika Srpska. Valjali li ova? :D
Nisi me razumio, nikome ne prijetim, ali ovo što sam naveo je tkz preglasavanje koji su prvi Srbi u BiH počeli potencirati, sjeti se početka rata i teorija Radovana Karađića da niko neće Srbima određivati kako će živjeti, odn da druga dva naroda neće krojiti sudbinu Srbima u Bosni. Da li je to uzrok rata u BiH ili izgovor za odcjepljenje od BiH i stvaranje velike Srbije to ne znam, ali činjenica je da su se Srbi tada u BiH a i Hrvati sada u FBiH osjećaju manjinom. Srbi su ostvarili autonomiju u BiH oružjem (i genocidom), a Hrvati pokušavaju političkim putem. Bošnjaci se boje ustupaka Hrvatima (treči entitet) zbog mogućeg cijepanja Bosne i priključenja tih dijelova Hrvatskoj. Kad neko sa strane (ko ja na primjer) gleda situaciju u Bosni ispada da su se Bošnjaci pomirili sa odlaskom RS iz RBiH, poneki političar ili bivši general iz FBiH digne glas reda radi i to je to. Ako Hrvati odluće napraviti treći entitet i to tamo gdje su apsolutna večina (zapadna Hercegovina) ko će ih spriječiti u tome? Hoće li ko poslati možda kakvu armiju ? Hoće malo morgen. Zapadna Hercegovina se naslanja na Hrvatsku koja je u NATO I EU, a na što se naslanja Zenica, Sarajevo, Tuzla odn regije gdje su Bošnjaci večina?Na mudo Marjanovo.
Hafis

#373 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Hafis »

LBVIEW » 27/01/2017 18:11

Kao i onima sto konstitutivnost ne jebu na lokalnom nivou,a na visim zahtijevaju ultimativno postovanje iste,sifra Livno,Capljina,Prozor...Zajebi to,ili ista prava za sve na svim nivoima,il ko koga zajebe do daljneg.
A ovi majorizirani sa Covicem na celu,nek slobodno nastave sa speooloskom ekpedicijom u Dodickovom anusu,pa kad
ih mlatne po tintari ko i prosli put,nek se zale "uredu za istrazivanje ruda i gubljenju vremena". :D Sta je to
u svojoj eranijskoj tintari smislilo-opstrukcijama i ucjenama do relaksacije odnosa i jos vece mogucnosti za iste. :-)
SDA klika,ako udovolji zahtijevima ovih kladionicara,potpisat ce sama sebi smrtnu presudu. :izet:

A ne znam kako će ih ovdje prejebati,
Sud je u ovom slučaju prihvatio načelo reprezentativnosti i legitimnosti, to jest načelo konsocijacije i prihvatio je činjenicu da su narodi konstitutivni a ne kantoni.
Ja shvaćam test povjerenja, tj. da netko tko je izabran u jednom nacionalnom korpusu mora uživati barem neki nivo povjerenja u drugim nacionalnim korpusima, ali ovo s Goraždom i sl. je stvarno smiješno.
Sličan je i problem sa Srbima u FBiH i izborom njihovih predstavnika u dom naroda (nepotpun klub,Srbi neobičnih imena i prezimena i sl.) i tu će tek biti žestokog natezanja.
Jebat ga, ako ćemo proklamirati ravnopravnost naroda i njihovu stvarnu konstitutivnost trebat će se nećega i odreći.
Alfons Kauders

#374 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
LBVIEW » 27/01/2017 18:11

A ne znam kako će ih ovdje prejebati,
Sud je u ovom slučaju prihvatio načelo reprezentativnosti i legitimnosti, to jest načelo konsocijacije i prihvatio je činjenicu da su narodi konstitutivni a ne kantoni.
Ja shvaćam test povjerenja, tj. da netko tko je izabran u jednom nacionalnom korpusu mora uživati barem neki nivo povjerenja u drugim nacionalnim korpusima, ali ovo s Goraždom i sl. je stvarno smiješno.
Sličan je i problem sa Srbima u FBiH i izborom njihovih predstavnika u dom naroda (nepotpun klub,Srbi neobičnih imena i prezimena i sl.) i tu će tek biti žestokog natezanja.
Jebat ga, ako ćemo proklamirati ravnopravnost naroda i njihovu stvarnu konstitutivnost trebat će se nećega i odreći.
Zato jer se Sud vodio postojecim stanjem, odnosni postojecim Ustavom i izbornim zakonom - istim onim koje valja mijenjati. :)

Ono sto pokusavate predstaviti kao neku bitnu presudu je samo rezultat neimplementacije Sejdic-Finci, u sklopu koje bi bila rijesena sva navedena pitanja. Kokosh - jaje
hrasno38

#375 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by hrasno38 »

Hafis wrote:
hrasno38 wrote:
DakleM?

A jel.
Znači upisujem ja dijete u prvi razred osnovne škole...recimo na Vracama i kažem onako mrtav hladan (kakav i jesam inače): moliti ću vas lijepo da se mom djetetu osigura pohađanje nastave na hrvatskom jeziku i normala - katolički vjeronauk.
Ja mislim da bi se taj vic godinama po gradu prepričavao :D
Nista ne kazes nego zaokruzis......ako znas koristiti olovku :D
Locked