whow wrote: Uglavnom mislim da se kod novijih auta bolje ne petljti previse. Moj komsija kupio Infiniti G-35 2000 godiste i odmah poceo petljati oko masine , naravno poceo od svijecica pa narucio kompjuter za dijagnostiku i slicno a auto ispravno

.
Pa dobro, autu se ne poklanja paznja samo kad se pokvari, mozda covjek radi preventivno odrzavanje sto je jako bitno.
OBD2-kompjuter za dijagnostiku, ne moze nikako naskoditi autu, samo ti ocita kodove i parametre pa vidis sta je gdje, u granicama ili ne. U svakom slucaju dobra sprava, dijagnostika novijih auta je bez nje nezamisliva, kod mene je uvijek u gepeku.
Sto se tice tvog pitanja, ja se volim oko auta "igrati", i ono sto ne znam mi nije mrsko nauciti tako da se petljam u dosta toga. Vazno je imati dobar alat, nesto osnovnog znanja i prije svega volje i ljubavi prema autima. Meni je ovo (preprodaja auta- dealer) ranije bio hobi, sad mi je osnovni posao jer to fakat volim pa mi ta neka svakodnevna praksa i sticanje znanja samo mogu pomoci.
Ah da, mrzim velike poslove, skidanje mjenjaca i motora a sa svim manjim kvarovima se smijem uhvatiti u kostac.