kakav smo mi narod?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Shoba

#1 kakav smo mi narod?

Post by Shoba »

Image[/img]
bezobraznik

Post by bezobraznik »

sreca pa nema nasilja u americi
sekiracija

Post by sekiracija »

kontam sto je zadavio,pa i sto joj je oci iskopo,kontam i sto joj je ruke polomio i sto je silovo,ali ne kontam sto je prvo to isprico popu 8)
Garamond

Post by Garamond »

Ovo izgleda kao Avazov naslov.
Saian

Post by Saian »

"Kakav smo mi to narod?" Sta? Lud? :D
AhMeT

Post by AhMeT »

ne kakav smo "mi" narod.!! nego kakav ste "vi" narod..zar ne
Shoba

Post by Shoba »

ahmet..grijesis.............svi smo mi u bosni isti....do daske......nema nikakve razlike izmedju nas, zar ne...nasjeo si i ti na to, zar ne?
(ja nisam Srbin ako si mislio na to...... a i da jesam nema veze...)
Gogsi

Post by Gogsi »

:-) Shoba lave imas ba vopra!Svi smo mi isti shupci u BiH!Nije nam bila dovoljno velika i lijepa domovina,pa smo je sjebali na brzinu,samo eto da oni sho su ba bogati bili,jos bogatiji budu,a vas RAJA ko jebe,znalazite se po DIJASPORI i glumite na forumu rodoljube!!! :?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

mi smo pripadnici božanske nacije :(
weasel

Post by weasel »

:-? :?

Imao sam prijatelja koji je tri dana poslije bakine sahrane napravio dernek...Naslijedio bakinu kucu pa je bio "red" da proslavi... ;)

Ali ovaj je ipak malo tezi slucaj zreo za bolnice
Truba

Post by Truba »

kada je meni baka umrla htio sam plakati ali nisam mogao

naime nisam se ni sjećao kako izgleda jer je nisam vidio 15 godina

prokleti rat :( :( :(
smib

Post by smib »

Mislim da je ovaj rat između svih zala donio i totalnu devalvaciju ljudskog života. Takva se strašna ubojstva dešavaju da ne možeš povjerovati vlastitim očima. Sve više naslova počinje s tom riječi "nezapamćen"
Na kraju više i ne možeš pamtiti tolike strahote, sve i da hoćeš :(
novalic

Post by novalic »

i uvijek je bilo gnusnih ubistava, sa ratom ili bez rata, samo sto je sjecanje na rat jos frisko, pa se stalno pravi amalgam ! Mozda je oruzje dostupnije poslije rata, a totalno prolupalih je uvijek bilo koliko hoces.
Truba

Post by Truba »

hm
ovo ide u prilog mojoj tezi o božanskom podrijetlu naroda i narodnosti :D :D :D
DonDavudes

Post by DonDavudes »

po ovoj analogiji svi belgijanci su pedofili (sudeći prema suđenju "monstrumu iz Berlgije), a svi njemci su ljudožderi.
uvijek ima bolesnika, i biće ih :x

a ja nisam nikad bio "mi", niti ću biti
PS. traba vratiti smrtnu kaznu, da bezze zatvore ne opterećavamo :D
bojana

Post by bojana »

Kao prvo, pojedinacni zlocin nema veze sa narodom u cjelini, ovdje se radi o individualnom stanju uma. I zasto se odmah pitamo kakv smo mi narod, kada se desi takav jedan zlocin? Zasto se recimo, Nijemci nisu pitali kakav su oni narod, nakon sto je onaj tip, mislim da se zove Armin i jos nekako, preko interneta trazio covjeka kojeg ce pojesti i na kraju i je i pojeo pojedine dijelove tijela? Pa to je jos odvratnije, jos nenormalnije.

Drugo, meni je stvarno dosta da se sve lose u ovoj zemlji objasnjava, ili bolje receno pravda proteklim ratom. Rat je bio, to je cinjenica, i svi mi nosimo odredjene traume, i te traume mogu u izvjesnoj mjeri uticati na nas, ali ne mozemo vise svoje neuspjehe pravdati ratom. Rat nije jedini krivac za sve ovo sto nam se desava i moramo preuzeti odgovornost. Ovaj tip koji je to uradio svojoj babi u sebi je dugo nosio klicu tog ludila, koja je tek sada izasla napolje, nije to on radio zbog nekakvog ratnog sindroma.
weasel

Post by weasel »

Hmm,

broj psihopata po glavi stanovnika na ovim nasim prostorima je ipak poveliki.To je faktum svidjalo se to nekome ili ne.Naravno da ovo nema veze sa ratom ali u proteklom ratu su upravo ovakvi "isplivali" jer im je to bilo omoguceno a sve u cilju ostvarivanja bolesne rasisticke politike.Zbog toga se i desilo to sto se desilo.

Psihopatama je mjesto u ludnici.Psihopate su po pravilu "mali misevi" koji postanu veliki kada im se "omoguci da se dokazu",a to je po pravilu uvjek na neduznim bespomocnim civilima.

Licno poznajem jednog koji je sada "gost" Haskog tribunala.Prije rata "mali mis" a u ratu okrutni zlocinac jednog od logora u BiH.
Budala

Post by Budala »

DonDavudes wrote:po ovoj analogiji svi belgijanci su pedofili (sudeći prema suđenju "monstrumu iz Berlgije), a svi njemci su ljudožderi.
uvijek ima bolesnika, i biće ih :x

a ja nisam nikad bio "mi", niti ću biti
PS. traba vratiti smrtnu kaznu, da bezze zatvore ne opterećavamo :D
Svasta !! Pa naravno da su svi Belgijanci pedofili!!!!! Prave dobre cokolade samo da bi namamili djecu :P
AhMeT

Post by AhMeT »

Shoba ti si postavio pitanje ja sam ti odgovorio,to jest rekao sam ti svoje misljenje zato sto mislim da "mi" nismo isti narod. :-?

moje misljenje mi niko nikada nece moci izbiti iz glave jer sam vidio sta "taj" narod moze da uradi samo sto su drugi "drugaciji" od njega.. :roll: samo zato sto se tove Ramiz,Salko,Suljo,Mehmed Alija,itd itd...Ja nisam nacionalista ili rasista.!! moj naj bolji prijatelj je katolik a zena mu je pravoslavka.moja mati je pola pola,pa zato nevidim razloga zasto bi ja nekoga mrzio, :roll: ah da,mrzim onoga sto je u mome lijepom gradicu rusio palio silovao pljackao progonio i ubijao neduzan narod,e toga mrzim iz dubine duse i proklinjem....
sekiracija

Post by sekiracija »

Ahmete moj ti je savijet,ako ja to uopste mogu izgovoriti da nikad ne zaboravis.
A stari latini su rekli.:REPETITIO MATER STUDIORUM EST.
brate moj Haska kazna njima je pomilovanje,ali nasa kazna NEZABORAVA ih nikad nece pomilovati.
Shoba

Post by Shoba »

PRvo za Gogsija:
jarane, rodjen sam u sarajevu, proveo tamo 30 godina, (cijeli rat sam bio u sarajevu i nije mi bilo nimalo veselo) i otisao sam napolje 1999 jer mi se tako cefnulo.
a ne znam sta si ti radio za to vrijeme, i zaboli me ona stvar.Ja imam ista prava kao i ti da kritikujem sve u vezi bosne ko i svi drugi i nikome nista nisam duzan (cak stavise, mnogi su duzni meni). To sto se ti osjecas inferiornije u odnosu na mene, to je tvoj licni problem. (valjda kontas ja zaradjujem milione vamo dok si ti tamo na minimalcu....zabluda)

drugo: svugdje ima kriminala , ubojica, manijaka, i nema savrsenog sistema. Ja sam ovo stavio na forum zato sto sam zabrinut za mentalno staje naseg naroda koji i dalje puca po svim savovima. Svaki dan u avazu osvane nesto ovako. I prije je bilo ovakvih stvari, ali ne SVAKI DAN....

A slazem se da treba objavljivati i pozitivne stvari, ali to je druga prica. Znam dosta ljudi koji su uradili velike stvari za BiH koje nikad niko nije ni cuo, a nekada mi se cini da postoji jedna velika doza ljubomore kod naseg svijeta, mnogi ne vole da gledaju kako drugi imaju uspjeha....(krava crkne ili sta vec)

za Ahmeta:
Htio ti to ili ne ali svi gradjani Bosne i Hercegovine su ravnopravni pred zakonom i bogom ili ako nisu, trebali bi biti. Nema razlika......sve je stvar individualnog odnosa....ne kupujem pricu tipa MI , VI ili ONI

Svako ko je pocinio bilo kakav zlocin mjesto mu je u zatvoru....naravno...
Gogsi

Post by Gogsi »

8) Ma jarane moj,nisam ja nista protiv tebe napisao,a i sho bi ba,nisi mi stao na kurije oko!?Ja sam samo tako opcenito rekao,ono sho ba mislim to i kazem!A shupke ne bih ja u tvorza,nego na lomacu,pa na tihoj vatri kuvao!!! 8-)
smib

Post by smib »

Shoba:
I prije je bilo ovakvih stvari, ali ne SVAKI DAN....
e u tome je poanta. U mojih 40 godina odkad čitam dnevne novine tek zadnjih 10 je crna kronika preuzela preko pola stranica dnevnih novina. A to crnilo je tako strašno crno da se čovjeku kosa diže na glavi od nevjerice. I tako SVAKI DAN. Nekad, kad sam bila dijete, a to je bilo odprilike u godinama kad se većina forumaša nalazila u petogodišnjem planu, glavna vijest u novinama bio je "naš" poznati riječki piroman Riki. On bi svako toliko postavio neki požarić u Rijeci, onda bi ga liječili pa ga par godina nije bilo ni u tragovima, a mi smo čekali tih par godina slijedeću katastrofičnu vijest. Ubojstva se moglo na prste jedne ruke izbrojiti GODIŠNJE. Možda zbog toga što o njima nije bilo prilično pisati (ne znam), ali sam sigurna da ih ovoliko i na ovako nevjerojatno svirepe načine nije bilo do ovog zadnjeg nesretnog rata. I ma što većina mislila ja ipak i dalje mislim da je rat glavni uzročnik tih nemilih promijena. Angela kažeš da se na zapadu jednako tako učestalo dešavaju jednako svirepa ubojstva. Pa moje je mišljenje da je to zbog toga što su nam mediji (tu mislim prvenstveno na TV) tako drastično vjerno unijeli u svakodnevicu sve moguće svjetske sukobe (od Bejruta koji je bio glavna tema kad sam ja bila djete) preko Vijetnama i ove novije ratne povijesti i sadašnjosti (o filmovima prepunim najnevjerojatnijim nasiljem da ne govorim), da je naprosto nasilno pomaknut prag kolektivne svijesti o prihvatljivom ponašanju. Ljudi kao da su izgubili pojam normalnoga.
dajdzarile

Post by dajdzarile »

mislim da upravo ukidanje smrtnih kazni ima dobar
udio u povecanom broju ubistava ... a za dezurne "demokrate" koji ce garant nesto srat na ovu konstataciju imam pitanje : kako se u drzavama
sa "naprednim" stavom o smrtnoj kazni desava da jedna te ista osoba
ponavlja najteza krivicna djela (ubistva) a u nazadnim "drzavama " (pitanju smrtne kazne) je to jaaaako rijetko ?

ps. nisu stari rimljani bili budale kad uvedose princip taliona :mrgreen:
zivjela demokratija :mrgreen:
$

Post by $ »

hajde malo haveru protabiri statistike
pa ces vidjeti izrazito mali broj ubistava u zemljama blage karceralne politike /svedska, svicarska, finska/ i visok broj u zemljama gdje postoji smrtna kazna

necu sad ici daleko da kazem da je postojanje smrtne kazne odgovorno za broj zlocina
ali ako nista - ne smanjuje ga
Post Reply