Toruk Makto wrote:odosmo u offtopic, ali da kratko nastavim.
Nisam glasao jer nisam imao DVA SATA vremen da glasam. Toliko je trebalo vremena na mom glasackom mjestu i primjetio sam dosta ljudi koji izlaze iz reda jer ne mogu cekati. O ovom bi CIK takodje neko trebao malo porazmisliti.
A sad konkretno, da sam glasao, glasao bih za neke sdpovce, ne za stranku i glasao bih za neke od ovih sa margine (NS, Kokuzi ili sl.).
Za predsjednistvo bih glasao za Raguza (!!!) i to iskljucivo nakon onog TV duela sa Komsicem, gdje je Komsic ispo kafanski kabadahija a Raguz dingospo.
Ali sve skupa nisam nezadovoljan jer je SBIH srusen. To je, zapravo, najvazniji detalj u ovim izborima.
A sto se tice ovog pomjeranja unutar nacionalnih blokova, tu me ladno zaboli koliko je jedan HDZ uzeo onom drugom, koliko je uzela jedna Srpska stranka onoj drugoj i koliko je glasova uzeo BOSNJACKI SDP onim drugim bosnjackim strankama.
Jako sam tuzan i ZABRINUT zbog cinjenice da nemamo nijednu svebosansku stranku.
SDP je imao OBAVEZU da bude takva stranka. Mislim da sam se ovom recenicom vratio na temu.
SDP nikako nema obavezu da na silu Ustase i Cetnike prima u svoje redove.U Sdp BIh su otvorena sva vrata svima onima koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom drzavom bez obzira na nacionalnost i vjeroispovjest.Ne mogu oni sada da izmisle odredjeni broj Hrvata i Srba da bi se oni osjecali vise multietnicki zastupljeni.Nije Sdp kriva sto je vecina Srba i Hrvata odlucila da pristupi ili da da glas svojim nacionalnim strankama.
Ne da bi ti glasao za RAguza,nego si glasao za njega,pa te je jako zabolilo to sto ga je Komsic pomeo na izborima i zato si i osmislio ovu temu.Nacionalista si ti veliki

Priznacu da si u pravu sto se tice zadnjeg gostovanja Komsica u 60 minuta i njegovog dijaloga sa Raguzom(koji zamalo nije poceo da place,pa jos Raguz kaze da je sa njim Vijece Ministara dozivjelo "Zvjezdane Trenutke"

),ali Komsic je emotivan covjek koji zbog silne zelje za pravdom i istinom cesto ostane bez texta,sto se jednom politicaru na tako visokoj poziciji nebi smjelo desavati.Zato ja i dalje tvrdim da je Zlatko Lagumdzija jedini pravi vodja koji ovu drzavu moze da izvede na pravi put.A pritom je i za Raguza i za ostale papke u drzavi sto ti sada kazes Dingospo

Zato je i cilj nacionalista srusiti prije svega Lagumdziju jer su svjesni toga da bez Zlaje Sdp nije toliko jak.Mozda bi bez Lagumdzije Sdp dobio i koji glas vise,jer je covjek omrazen posebno u ruralnim sredinama od ruralnih ljudi(to sve dovoljno govori)ali od tog SDPa nebi imali nista,imali bi samo desno krilo SDA.Jer kako sam kazes Komsic ipak nije dovoljno dorastao da bude vodja jedne partije,sto ne znaci da nije dobar covjek.