Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post Reply

Sto bi ste SDP-u vise pozeljeli?

Da SDP zadrzi 30% u FBiH
32
43%
Da SDP osvoji po 15% u RS i FBiH
42
57%

Total votes: 74

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#51 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by KatarinaKosaca »

Sto se tice Diplomacije stvarno je sramota da Sdp nakon pobjede na ovim izborima ima svoje ljude i tamo. :D Trebali bi mozda ponovo da postave ljude iz Stranke za Bih koji ce da koaliraju sa HdZ om i Dodikom pa da se opet igramo pljacke na podijeljenoj teritoriji Bih.
Nije sramota. Napisala sam zasluženo

Neka Sdp ojaca Federaciju i uvjete zivota u njoj,da se poveca zaposlenost,da ojaca pravni i sudski sistem,policija da dobije malo vece ovlasti a za ostalo cemo lako.
MOja domovina je BIH, tako da bih voljela da je pisalo Država ili BIH, a ne Federacija. Sa ostalim se slažem. neka to urade. Jedva čekam. "Sad malo ona"
svakako_lud

#52 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by svakako_lud »

Okrun wrote:Ljudi, proizvod je nekada prodavao kvalitet. Međutim, danas proizvod sve više prodaje marketing, mada na kraće staze. SDP ako je, kako kažete, odnio pobjedu (ja ne mislim tako) trebao bi se sa marketinškog kolosjeka, u cilju svoga opstanka, vratiti na tračnice kvaliteta. SDP bi se u svom radu trebao približavati stavovima Koalicije NS i NSPZK.
A jbt znači stranka koja je pobijedila treba da se ugleda na luzersku stranku sa ovih izbora ...
Ovo je izjava koja bi trebala ostati zapisana u analima SA-x foruma kao jedna od najbesmislenijih izjava svih vremena....
KatarinaKosaca

#53 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by KatarinaKosaca »

svakako_lud wrote:Hajde neka si došla napokon, čekam od juče da kažeš meni i ostalim plaćenicima ovde gdje da odemo po te pare, izgleda da nas neko levati opasno :D
Već kad si otišao off, da te pitam... KOliko ti, sine, imaš godina?
svakako_lud

#54 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by svakako_lud »

KatarinaKosaca wrote:
svakako_lud wrote:Hajde neka si došla napokon, čekam od juče da kažeš meni i ostalim plaćenicima ovde gdje da odemo po te pare, izgleda da nas neko levati opasno :D
Već kad si otišao off, da te pitam... KOliko ti, sine, imaš godina?
Tetko draga davno pregazio 30 i neku....
Što, jel me to kontaš muntati ? Odustani odmah, na ograničene ne padam.... :D
hogar_strasni

#55 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by hogar_strasni »

KatarinaKosaca wrote:
Sto se tice Diplomacije stvarno je sramota da Sdp nakon pobjede na ovim izborima ima svoje ljude i tamo. :D Trebali bi mozda ponovo da postave ljude iz Stranke za Bih koji ce da koaliraju sa HdZ om i Dodikom pa da se opet igramo pljacke na podijeljenoj teritoriji Bih.
Nije sramota. Napisala sam zasluženo

Neka Sdp ojaca Federaciju i uvjete zivota u njoj,da se poveca zaposlenost,da ojaca pravni i sudski sistem,policija da dobije malo vece ovlasti a za ostalo cemo lako.
MOja domovina je BIH, tako da bih voljela da je pisalo Država ili BIH, a ne Federacija. Sa ostalim se slažem. neka to urade. Jedva čekam. "Sad malo ona"
E pa ne treba sada Sdp da pravi istu gresku kao sto je to do sada radio Silajdzic,da se bavi napadima na Dodika a da mu Federacija propada.Silajdzicu je zamisli Dodik bio kriv za ocajno stanje u Federaciji :D
Sdp treba da se oduzi svojim glasacima a to bi znacilo prije svega da podigne zivotni standard u Federaciji na jedan visi nivo,jer mnogi ljudi su u svarno teskoj ekonomskoj situaciji,drugim rijecima nemaju hljeba da jedu,tako da njima trenutno prkosenje Dodiku nista ne predstavlja.SDP treba Srpsku da drzi samo u okvirima Bih,da jaca dio drazve gdje oni to mogu,pa ce i srpski narod kad tad pozeljeti nesto slicno.Sto je sigurno oni nikada nece htjeti da prihvate SDA ILI STRANKU ZA BIH kao stranke na koje mogu da se oslone.I zato je dobro sto su se Bosnjaci sada okrenuli Socijaldemokratama,shvatili su napokon da su najbrojniji narod u Bih i da svojim primjerom moraju da sire multietnicnost,a ne glasanjem za svoje nacionaliste.Jer bi na taj nacin takodjer ucestvovali u podjeli drzave.Sto je opet jako zasmetalo Dodiku i Covicu,oni prizeljkuju da Bosnjaci imaju jednog svog iskljucivo nacionalnog lidera,cime bi podjela Bih bila omogucena.
klixober

#56 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by klixober »

komeba wrote:
komeba wrote:Toruk Makto

Odgovori mi na dva pitanja:
1. Za koga si ti glasao?
2.Koliko Nasa Stranka ima glasova u RS,a koliko SDP?
???
Treci put,pitam postavljaca teme...
za_sada_bez_dobrog_nicka

#57 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Želim da odmah pristupe Planu B, jer imam osjećaj da Plan A i neće fercerati...
Toruk Makto

#58 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by Toruk Makto »

komeba wrote:
komeba wrote:
komeba wrote:Toruk Makto

Odgovori mi na dva pitanja:
1. Za koga si ti glasao?
2.Koliko Nasa Stranka ima glasova u RS,a koliko SDP?
???
Treci put,pitam postavljaca teme...
Zini da ti kazem!
klixober

#59 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by klixober »

Toruk Makto wrote:Zini da ti kazem!
Stidis se?
Toruk Makto

#60 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by Toruk Makto »

komeba wrote:
Stidis se?
- mislis li da je kulturno to pitati?
- sto ti je to bitno?
- zasto mislis da cu ti tacno odgovorit?
....
- nisam glasao. Eto. Jesi li sad zadovoljan (ljna) :-)
klixober

#61 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by klixober »

Toruk Makto wrote:
komeba wrote:
Stidis se?
- mislis li da je kulturno to pitati?
- sto ti je to bitno?
- zasto mislis da cu ti tacno odgovorit?
....
- nisam glasao. Eto. Jesi li sad zadovoljan (ljna) :-)
Ne vidim razlog zasto ne bi tacno odgovorio i zasto je nekulturno.Moze biti nekulturno samo ukoliko si glasao jako jako pogresno,pa se stidis.
Eto nije bitno za koga si glasao,ali siguran sam da nisi za SDP.
Dakle ti kao neko ko nije glasao za SDP,pokreces temu o tome kakav bi trebao biti SDP.Smijesno! SDP ne treba biti onakav kakvog ga zele druge stranke,nego slijediti svoj put,onako kako ga zele clanovi i biraci.
Toruk Makto

#62 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by Toruk Makto »

odosmo u offtopic, ali da kratko nastavim.
Nisam glasao jer nisam imao DVA SATA vremen da glasam. Toliko je trebalo vremena na mom glasackom mjestu i primjetio sam dosta ljudi koji izlaze iz reda jer ne mogu cekati. O ovom bi CIK takodje neko trebao malo porazmisliti.

A sad konkretno, da sam glasao, glasao bih za neke sdpovce, ne za stranku i glasao bih za neke od ovih sa margine (NS, Kokuzi ili sl.).
Za predsjednistvo bih glasao za Raguza (!!!) i to iskljucivo nakon onog TV duela sa Komsicem, gdje je Komsic ispo kafanski kabadahija a Raguz dingospo.
Ali sve skupa nisam nezadovoljan jer je SBIH srusen. To je, zapravo, najvazniji detalj u ovim izborima.
A sto se tice ovog pomjeranja unutar nacionalnih blokova, tu me ladno zaboli koliko je jedan HDZ uzeo onom drugom, koliko je uzela jedna Srpska stranka onoj drugoj i koliko je glasova uzeo BOSNJACKI SDP onim drugim bosnjackim strankama.

Jako sam tuzan i ZABRINUT zbog cinjenice da nemamo nijednu svebosansku stranku.
SDP je imao OBAVEZU da bude takva stranka. Mislim da sam se ovom recenicom vratio na temu.
klixober

#63 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by klixober »

Toruk Makto wrote: Nisam glasao jer nisam imao DVA SATA vremen da glasam.

:oops:
Ima popiti kafu,pa kasnije doci.Hoces da mijenjas drzavu i SDP,a mrsko ti dva sata odvojiti da glasas.
JThomas

#64 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by JThomas »

hoće frajer radikalne promjene, a mrsko mu i da glasa.

neprocjenjivo.
hogar_strasni

#65 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by hogar_strasni »

Toruk Makto wrote:odosmo u offtopic, ali da kratko nastavim.
Nisam glasao jer nisam imao DVA SATA vremen da glasam. Toliko je trebalo vremena na mom glasackom mjestu i primjetio sam dosta ljudi koji izlaze iz reda jer ne mogu cekati. O ovom bi CIK takodje neko trebao malo porazmisliti.

A sad konkretno, da sam glasao, glasao bih za neke sdpovce, ne za stranku i glasao bih za neke od ovih sa margine (NS, Kokuzi ili sl.).
Za predsjednistvo bih glasao za Raguza (!!!) i to iskljucivo nakon onog TV duela sa Komsicem, gdje je Komsic ispo kafanski kabadahija a Raguz dingospo.
Ali sve skupa nisam nezadovoljan jer je SBIH srusen. To je, zapravo, najvazniji detalj u ovim izborima.
A sto se tice ovog pomjeranja unutar nacionalnih blokova, tu me ladno zaboli koliko je jedan HDZ uzeo onom drugom, koliko je uzela jedna Srpska stranka onoj drugoj i koliko je glasova uzeo BOSNJACKI SDP onim drugim bosnjackim strankama.

Jako sam tuzan i ZABRINUT zbog cinjenice da nemamo nijednu svebosansku stranku.
SDP je imao OBAVEZU da bude takva stranka. Mislim da sam se ovom recenicom vratio na temu.
SDP nikako nema obavezu da na silu Ustase i Cetnike prima u svoje redove.U Sdp BIh su otvorena sva vrata svima onima koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom drzavom bez obzira na nacionalnost i vjeroispovjest.Ne mogu oni sada da izmisle odredjeni broj Hrvata i Srba da bi se oni osjecali vise multietnicki zastupljeni.Nije Sdp kriva sto je vecina Srba i Hrvata odlucila da pristupi ili da da glas svojim nacionalnim strankama.
Ne da bi ti glasao za RAguza,nego si glasao za njega,pa te je jako zabolilo to sto ga je Komsic pomeo na izborima i zato si i osmislio ovu temu.Nacionalista si ti veliki :lol: Priznacu da si u pravu sto se tice zadnjeg gostovanja Komsica u 60 minuta i njegovog dijaloga sa Raguzom(koji zamalo nije poceo da place,pa jos Raguz kaze da je sa njim Vijece Ministara dozivjelo "Zvjezdane Trenutke" :D),ali Komsic je emotivan covjek koji zbog silne zelje za pravdom i istinom cesto ostane bez texta,sto se jednom politicaru na tako visokoj poziciji nebi smjelo desavati.Zato ja i dalje tvrdim da je Zlatko Lagumdzija jedini pravi vodja koji ovu drzavu moze da izvede na pravi put.A pritom je i za Raguza i za ostale papke u drzavi sto ti sada kazes Dingospo :D Zato je i cilj nacionalista srusiti prije svega Lagumdziju jer su svjesni toga da bez Zlaje Sdp nije toliko jak.Mozda bi bez Lagumdzije Sdp dobio i koji glas vise,jer je covjek omrazen posebno u ruralnim sredinama od ruralnih ljudi(to sve dovoljno govori)ali od tog SDPa nebi imali nista,imali bi samo desno krilo SDA.Jer kako sam kazes Komsic ipak nije dovoljno dorastao da bude vodja jedne partije,sto ne znaci da nije dobar covjek.
zavrzlama

#66 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by zavrzlama »

Ti si, za razliku od prethodnog posta, SVE PROFULO i u svemu pogrijesio. Mrsko mi je ovakve nebuloze i komentarisati pa cu zato samo izvuci par detalja koji jasno govore o tvojoj kontradiktornosti i o cijelom ovom apsurdu "bosnjacke, multietnicke stranke"!
bosnjaci su pokazali da im je preca BIH od vjere i glasali su vecinom za SDP...pobjedom sdp-a je ojacao probosanski front, otvara se mogucnost da SDA sad moze da otpocne sa reformom stranke :shock: ...jer cim si za BIH odmah si njihov neprijatelj, pogotovo ako si multietnicka stranka... :-)
tvoj je problem sto sve gledas coporski(velikosrpski) i nacionalistickim naocarima...moze stranka imati clanstvo i glasace jednog naroda i jedne religije a zastupati politicku platformu koja se zasniva na multietnicnosti i gradjanskom principu pa makar u toj stranci bilo 0,1% nekih drugih naroda i religija...drugi tvoj problem sto ti nisi sposoban da shvatis i ne uklapa se u tvoju politicku koncepciju,da bosnjastvo moze biti i probosanstvo..ko brani srbima da se sa hrvatima i bosnjacima naticu ko ce biti veci BIH patriota i voljeti BIH ili obrnuto..

po tebi cim u jednoj stranci preovladavaju pripadnici jednog naroda,ta stranka ne moze biti multietnicka i probosanska....moze gos'n salonac jer jedan narod nema rezervne domovine,nije im stran suzivot,nemaju zle macehe(matice)da ih gura u srednji vijek..ima toga puno :wink:

trebalo je pobiti jos bosnjaka ,vjerovatno bi danas kao manjina zadovoljili tvoje norme o multietnicnosti.. :wink:
Toruk Makto

#67 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by Toruk Makto »

hogar_strasni wrote: Ne da bi ti glasao za Raguza, nego si glasao za njega, pa te je jako zabolilo to sto ga je Komsic pomeo na izborima i zato si i osmislio ovu temu. Nacionalista si ti veliki...
Cika inspektore majkemi nisam glasao. A to sto sam mislio glasati za Raguza, to mi izletilo, nisam mislio ozbiljno.
I nisam ja bolan nacionalista, i ja sam za to da svi moramo voljeti Komsica, podrzavati samostalnost Kosova, govoriti bosanski...
Picka mi materina!
cyprus

#68 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by cyprus »

SDP svoje vrijeme na vlasti treba provesti gotovo isključivo posvećujući se svojih 5 politika, koje su promovirane u predizbornoj kampanji. Nadam se da neće upasti u desničarske zamke i baviti se nacionalnim, pa čak i dubokim ustavnim pitanjima, jer sasvim je izvjesno da SDP i pored najbolje volje iste ne može rješiti...
hogar_strasni

#69 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by hogar_strasni »

Toruk Makto wrote:
hogar_strasni wrote: Ne da bi ti glasao za Raguza, nego si glasao za njega, pa te je jako zabolilo to sto ga je Komsic pomeo na izborima i zato si i osmislio ovu temu. Nacionalista si ti veliki...
Cika inspektore majkemi nisam glasao. A to sto sam mislio glasati za Raguza, to mi izletilo, nisam mislio ozbiljno.
I nisam ja bolan nacionalista, i ja sam za to da svi moramo voljeti Komsica, podrzavati samostalnost Kosova, govoriti bosanski...
Picka mi materina!
Dobro dragi djecace,ko glasa za Raguza i jeste prije svega neozbiljan :D Komsica ne moras voljeti,moras postovati njegov izbor za clana predsjednistva jer je legitimno izabran,samostalnost Kosova ja nikada nisam podrzavao tako da ni to ne moras,a sto se tice jezika ja bi ga nazvao Jugoslovenski ;-) Sta mislis o tome?Mozda Hrvati nisu juzni slaveni ko zna,ali ih ja jako dobro razumijem, a i oni mene siguran sam :D
KatarinaKosaca

#70 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by KatarinaKosaca »

hogar_strasni wrote: E pa ne treba sada Sdp da pravi istu gresku kao sto je to do sada radio Silajdzic,da se bavi napadima na Dodika a da mu Federacija propada.Silajdzicu je zamisli Dodik bio kriv za ocajno stanje u Federaciji :D
Sdp treba da se oduzi svojim glasacima a to bi znacilo prije svega da podigne zivotni standard u Federaciji na jedan visi nivo,jer mnogi ljudi su u svarno teskoj ekonomskoj situaciji,drugim rijecima nemaju hljeba da jedu,tako da njima trenutno prkosenje Dodiku nista ne predstavlja.SDP treba Srpsku da drzi samo u okvirima Bih,da jaca dio drazve gdje oni to mogu,pa ce i srpski narod kad tad pozeljeti nesto slicno.Sto je sigurno oni nikada nece htjeti da prihvate SDA ILI STRANKU ZA BIH kao stranke na koje mogu da se oslone.I zato je dobro sto su se Bosnjaci sada okrenuli Socijaldemokratama,shvatili su napokon da su najbrojniji narod u Bih i da svojim primjerom moraju da sire multietnicnost,a ne glasanjem za svoje nacionaliste.Jer bi na taj nacin takodjer ucestvovali u podjeli drzave.Sto je opet jako zasmetalo Dodiku i Covicu,oni prizeljkuju da Bosnjaci imaju jednog svog iskljucivo nacionalnog lidera,cime bi podjela Bih bila omogucena.
Pošto za razliku od većine tvojih suboraca imaš koliko-toliko smislen post i koliko-toliko normalan način komuniciranja, odgovoriću ti. Ovaj put kao ekonomista. Kao prvo kreiranje novih radnih mjesta na makronivou je velik i težak posao. U tijeku izborne kampanje Radončić je spominjjao javne radove što se ne samo u th nego i u praksi (poslije svjetske ekonomske krize 1929-1933) poklapa sa Kejnsovom th pune zaposlenosti i iima smisla.
SDP mi nikad nije objasnio kako to misli uraditi. Niti jednu stavku.
Dalje, dići ruke od PC ne samo da je nacionalna izdaja nego je u monetarnoj uniji apsolutno nemoguće u Federaciji graditi blagostanje i med i mlijeko da teče, a tamo kao da dobro ogladne. Utoliko mi je to obećanje veleizdaja države i svih koji su za nju poginuli i borili se i predavanje pola Domovine šovinisti ruralnog neartikuliranog ponašanja.
Dalje i multietničnost je širok pojam i "širenje multietničnosti" je diskutabilno. Nemoj dalje od foruma. Najviše šovinističkih fraza sam pročitala od deklarativnih pristalica SDP-a. Dakle, čovjek je šovinista ili ne, bez obzira na idejno opredjelenje. Nije kao na zapadu. Da desnica njeguje tradicionalne vrijednosti pa i rezervu prema drugačijem (čitaj ksenofobiju): Ovdje je sasvim drugačije
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#71 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by Toto »

Isti ko onaj iz 1919 ...
Toruk Makto

#72 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by Toruk Makto »

KatarinaKosaca wrote: Dalje, dići ruke od PC ne samo da je nacionalna izdaja nego je u monetarnoj uniji apsolutno nemoguće u Federaciji graditi blagostanje i med i mlijeko da teče, a tamo kao da dobro ogladne. Utoliko mi je to obećanje veleizdaja države i svih koji su za nju poginuli i borili se i predavanje pola Domovine šovinisti ruralnog neartikuliranog ponašanja.
:thumbup:
KatarinaKosaca wrote:Dalje i multietničnost je širok pojam i "širenje multietničnosti" je diskutabilno. Nemoj dalje od foruma. Najviše šovinističkih fraza sam pročitala od deklarativnih pristalica SDP-a. Dakle, čovjek je šovinista ili ne, bez obzira na idejno opredjelenje. Nije kao na zapadu. Da desnica njeguje tradicionalne vrijednosti pa i rezervu prema drugačijem (čitaj ksenofobiju): Ovdje je sasvim drugačije
:thumbup: :thumbup:
hogar_strasni

#73 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by hogar_strasni »

KatarinaKosaca wrote:
hogar_strasni wrote: E pa ne treba sada Sdp da pravi istu gresku kao sto je to do sada radio Silajdzic,da se bavi napadima na Dodika a da mu Federacija propada.Silajdzicu je zamisli Dodik bio kriv za ocajno stanje u Federaciji :D
Pošto za razliku od većine tvojih suboraca imaš koliko-toliko smislen post i koliko-toliko normalan način komuniciranja, odgovoriću ti. Ovaj put kao ekonomista. Kao prvo kreiranje novih radnih mjesta na makronivou je velik i težak posao. U tijeku izborne kampanje Radončić je spominjjao javne radove što se ne samo u th nego i u praksi (poslije svjetske ekonomske krize 1929-1933) poklapa sa Kejnsovom th pune zaposlenosti i iima smisla.
Dalje, dići ruke od PC ne samo da je nacionalna izdaja nego je u monetarnoj uniji apsolutno nemoguće u Federaciji graditi blagostanje i med i mlijeko da teče, a tamo kao da dobro ogladne. Utoliko mi je to obećanje veleizdaja države i svih koji su za nju poginuli i borili se i predavanje pola Domovine šovinisti ruralnog neartikuliranog ponašanja.
Dalje i multietničnost je širok pojam i "širenje multietničnosti" je diskutabilno. Nemoj dalje od foruma. Najviše šovinističkih fraza sam pročitala od deklarativnih pristalica SDP-a. Dakle, čovjek je šovinista ili ne, bez obzira na idejno opredjelenje. Nije kao na zapadu. Da desnica njeguje tradicionalne vrijednosti pa i rezervu prema drugačijem (čitaj ksenofobiju): Ovdje je sasvim drugačije
A sta bi po tebi trebala da bude sto Sulejman Tihic :D stalo ponavlja"Alternativa"?.Mislis da buduce vlasti u Federaciji treba i dalje da nastave pogresnu politiku Harisa Silajdzica i da nastave sa prepucavanjem sa Dodikom a narod u Federaciji da bude u jos vecoj ekonomskoj krizi.Niko nije rekao da ce Sdp niti bilo ko drugi u Federaciji dici ruke od R Srpske,ali mi ovdje moramo prvo da ocistimo ispred svoga praga da bi razmisljali o ciljevima na nivou cijele drzave.
Sto se tice razvoja Ekonomije u Federaciji Sdp je jos prije izbora u kampanji predstavio svoj plan razvoja(5 politika) i ova stranka u svojim redovima ima jako dobrih ekonomista a i predsjednik stranke Lagumdzija je vise nego inteligentan covjek,tako da on sto kaze to ce i da ispuni.Nadam se da ces da se uvjeris u to.
Radoncic je mozda imao neki svoj plan razvoja drzave ali zemlja u kojoj bi imala svaki dan 5 nerazjasnjenih ubistava(da je on na vlasti)ne vjerujem bas da bi se ikome svidjela.Radoncic je predlagao da se ukine i finansiranje stranaka iz Budzeta sto naivnim ljudima izgleda kao jako racionalan i human gest,ali kada se malo bolje razmisli onda bi on kao bogat covjek(vodja)povezan sa ljudima iz podzemlja bio u situaciji da dobija pare od njih i da bude neprikosnoveni diktator.Ja ne mogu da vjerujem da je taj covjek dobio ovoliki broj glasova,pa sta je sa mozgovima tih ljudi koji su glasali za njega.To je isto kao da su dali glas Al CAponeu.
Sdp je jedina normalna stranka u drzavi koja moze da okupi prave Bosanske patriote kojima razlicita nacionalnost i vjeroispovjest nista ne predstavlja.Svi oni koji glasaju za svoje nacionalne stranke su za podjelu drzave i tu prestaje sva filozofija.Najtuznije je sto Bosnjaci koji glasaju za svoje nacionalne stranke stvarno nisu ni svjesni da takodjer rade na njenoj podjeli.Za razliku od Srba i Hrvata koji to rade svjesno.
luckypot

#74 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by luckypot »

KatarinaKosaca wrote:
Katarina, nema monetarne unije nikakve, to si se ti nesto zeznula. Takodje, niko ne dize ruke ni od cega, granice i cjelovitost su obezbjedjeni, kao i medj. podrska, sad treba gledati svoja posla, a ne trositi energiju na "drzavni nivo" i blokade.
Okrun

#75 Re: Kakav SDP bi ste vise voljeli

Post by Okrun »

svakako_lud wrote:Postao/la svakako_lud dana 08/10/2010 11:12

Okrun je napisao/la:
Ljudi, proizvod je nekada prodavao kvalitet. Međutim, danas proizvod sve više prodaje marketing, mada na kraće staze. SDP ako je, kako kažete, odnio pobjedu (ja ne mislim tako) trebao bi se sa marketinškog kolosjeka, u cilju svoga opstanka, vratiti na tračnice kvaliteta. SDP bi se u svom radu trebao približavati stavovima Koalicije NS i NSPZK.

A jbt znači stranka koja je pobijedila treba da se ugleda na luzersku stranku sa ovih izbora ...
Ovo je izjava koja bi trebala ostati zapisana u analima SA-x foruma kao jedna od najbesmislenijih izjava svih vremena....
Jedan narcis je otišao (Haris) drugi je došao (Zlaja). Pogledajte malo po opštinskim budžetima gdje su načelnici, SDP-ovci i zapitajte se šta su to do sada uradili. Ne vjerujem da će i od sada biti šta bolje jer oni to ne samo da neće već i na znaju. Šta se tiče Vašega komentara, ignorisaću ga, jer on i onako dolazi od nekoga ko je pod imenom "svakako_lud".
Post Reply