Kakav magazin zelite?

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Skyfox

Post by Skyfox »

Neelix wrote:ako si ikad citala FAN magazin, eto ti odgovore :-) :-D
:thumbup:
shin

Post by shin »

InfraRedRidinghood wrote:
Nepoznata plavusa wrote:Iskreno, malo me brine zasto kod nas svi mediji moraju biti nalik na nesto iz regiona...

Osim toga, zna li mi iko odgovoriti zasto svaki logotip nasih novina budu bijela slova na crvenoj podlozi s izuzetkom Oslobodjenja koje ima crvena slova na bijeloj podlozi?
Avazova izdanja su namjerno ispustena iz ove price jer dizajnerski ionako ne lice ninasta...
Valjda su se mediji ugledali na Klas, i oni su počeli proizvoditi keks Jaro:

Image

po uzoru na Jadro:

Image

a, sve u nadi da će se neko zajebati i neće primijetiti da tu nešto fali :D :D :D :D :D :D

Sad si me totalno zadeverala s ovim crvenim slovima, nisam nikad obratila pažnju :shock: :shock: :shock: :shock:
Chuck voli crveno;

Image
kub lajkan

#28 Re: Kakav magazin zelite?

Post by kub lajkan »

Nepoznata plavusa wrote:Recimo da se pokrece novi mjesecni magazin... O cemu biste voljeli citati? Na koji nacin biste zeljeli da informacije budu prezentirane? Sa kojeg aspekta?
Prije svega, nekome ko zeli tako nesto da pravi preporucio bih orijentisanost na internetsko-kompjutersku prezentaciju.

Ne samo sto je ta populacija trenutno u ekspanziji, nego sto omogucava i izrazavanje na nacin koji ne pruzaju printani mediji. A tu prije svega mislim na multimediju...

BTW, sama volja nije dovoljna... treba se okupiti dobra ekipa da bi se nesto postiglo...
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Bosanska varijanta Klick-a ili CKM-a, tako nesto bih volio vidjeti na kioscima.
lady midnight

Post by lady midnight »

ja bih pokrenula neshto anarhistichko - al da bude na nivou :D :D

inache, shetajuci ovim forumom i tako prateci teme i diskusije, radoznala ko shto jesam, a uz to josh uvijek relativno novi kolach :roll: :D primijetih da bi u sluchaju da kod pokretanja nesudjenog magazina prevagnu chisto komercijalni razlozi, slijedeca kombinacija sasvim sigurno jako dobro prolazila :
  • tridesetak stranica (u koloru) kupacih kostima, papuchica, haljinica i donjeg vesha (ovo zadnje sa shto vishe chipke, zna se);
    posebna rubrika na nekoliko stranica posvecena tjelesnim otvorima ( prvenstveno onima povezanim sa seksualnim aktivnostima) te razlichitim metodama penetracije/stimulacije istih;
    dvije-tri stranice psiholoshkih savjeta frustriranim dugogodishnjim suprugama (men' se chini, osevapio bi se taj psiholog), kao i neka vrsta instrukcija (mozhda u crtezhima) seksualno i emocionalno nedozrelim klincima;
    redovna nagrada "patriota sedmice" za one koji vole da se busaju u prsa ljubavlju prema vlastitom kolektivu, a mozhe alternativno i za one kojima se dizhe na ine nacionalne simbole, u sluchaju da se vec ionako ne radi o istoj osobi;
    krizhaljka;
    horoskop;
    vijesti iz svijeta.
:roll: :roll: :D :D
danas

Post by danas »

guilty as charged :D :P

ali zaboravila si i sekciju posvecenu sredjivanju noktiju, friziranju i sisanju (kako glave tako i ostalih dijelova tijela, buduci da dlake izgleda predstavljaju znacajan problem forumske populacije :-) :D ) te sveobuhvatnim diskusijama o uloscima, tamponima, odlivima i svemu ostalom vezanom za "one dane" :shock: :D :D :-)
aloe

Post by aloe »

meni je super city,kada ne nadem casopis ,pregledam na internetu.Zna li neko da li je moguca pretplata?
JAMBO

Post by JAMBO »

U posljednjem broju Slobodna Bosna je objavila odličnu priču o porodici Pozderac. Tvrde da je Vuk Jeremić-ministar ino poslova Srbije-unuk Nurije Pozderca! Ne vjerujem pretjerano Slobodnoj Bosni pa milim da neko potvrdi ili demantira taj tekst.
Bez obzira je li istinit, Tekst o Pozdercima je odlično napisan i volio bih da naši magazini donose takve vrste novinarskih priča.
sulesavic

Post by sulesavic »

Nepoznata plavusa wrote:Iskreno, malo me brine zasto kod nas svi mediji moraju biti nalik na nesto iz regiona... Nekadasnje Jutarnje novine, onomad kad su prestale biti Vecernje i kad su promijenili nazovikoncept, su (prelomom) trebale liciti na Jutarnji list, iako nisu. Taj nazovidizajn je kasnije preuzeo SAN, a onda Oslobodjenje. Gracija lici na Gloriu, Slobodna Bosna lici na Dane, i Slobodna i Dani bi da budu nesto kao Nacional ili Globus koji opet lice jedan na drugi. Polikita je bila vulgarna kopija Feral Tromblona (mada s dobrim tekstovima) i tako u nedogled. Osim toga, zna li mi iko odgovoriti zasto svaki logotip nasih novina budu bijela slova na crvenoj podlozi s izuzetkom Oslobodjenja koje ima crvena slova na bijeloj podlozi?
Avazova izdanja su namjerno ispustena iz ove price jer dizajnerski ionako ne lice ninasta...
Naèuo sam tako i moguæe je da je ta kombinacija crveno-crno-bijelo iz vremena teleksa i faksova - naime, jedino te boje su bile kori¹tene u tom obliku razmjene informacija.

I da, Fan je bio i ostaje najsvjetliji primjer magazina na Balkanu, a i Dani su doslovno zasrali s tempom izla¾enja.
water

Post by water »

NIN kasne sedamdesete i rane osamdesete; Omladinska stampa (Polet, Mladost, etc.. osamdesete), Danas i Vreme kasne osamdesete, Dzuboks sedamdesete i rane osamdesete, Start osamdesete;

Devedesete i dvijehiljadite:

Newsweek;
Esquire;
Rollingstone

Eto tako otprilike trebaju izgledati da bi ih ja kupovao:

Ima jos toga tovar ali nema se vremena sada citati, uh umalo zaboravih Highlights i Rick Ranger :lol:
danas

Post by danas »

a vanity fair vodeni? :D :D :D
water

Post by water »

danas wrote:a vanity fair vodeni? :D :D :D
Najozbiljnije, ovo mi je bio zesci problem, dok se nisam ozenio nije bilo novine koja mi nije dolazila, pola od toga nisam stigao procitati, a onda zena zavela diktaturu kaze izaberi tri: kako cu sva su mi ko djeca bila; jedva sam se rastao od VF, Mens Health i Sports Illustrated i jos nekih koje bas ne bih ovdje spominjao :lol: hvala lijepom internetu.
Seher Sarajlija

Post by Seher Sarajlija »

Zelim bosanski Feral a ne ovo nase supljiranje
skojotovski

Post by skojotovski »

mozw i Vruci kaj!
sjeca li se neko tih "exluzivnih" color fotki?! :-) :-) :-)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Seher Sarajlija wrote:Zelim bosanski Feral a ne ovo nase supljiranje
Ko bi to kupovao? Vidis da i u Hrvatskoj jedva sastavljaju kraj s krajem...
Post Reply