UhMalogradjanin wrote:Ako imaš ugovor na određeno i sad puniš dvije godine, ne nadaj se ničemu dobrom. Iako je novi zakon na snazi, firme su nastavile sa starom praksom raskidanja ugovora na određeno prije isteka, jer im je zakonodavac to omogućio i u novom zakonu. Razlika je u tome što po starom zakonu odjava je trajala 15 dana i raskid se pravio svake dvije godine, a po novom traje 61 dan i prekid nakon 3 godine tih ugovora na određeno od po mjesec, dva, pet, šest - zavisno od poslodavca do poslodavca. U ovom periodu kad se to tek počinje primjenjivati raskida se ugovor po starom zakonu (nakon dvije godine), a period koliko moraš biti odjavljen je 61 dan (po novom zakonu). Ovo ti sve govorim iz iskustva, a ko zna, možda ti daju i na neodređeno...merkato wrote:Treba mi info
Jel usvojen zakon u kojem se neodređeno vrijeme može raditi 3 godine ili je to još uvijek 2?
Uskoro punim 2 godine rada u državnoj firmi,i ne znam Jel me mogu još drzati godinu dana,ili će mi dat zastalno? Na otkaz ne želim ni pomisliti
Ako čujete da u Ze neko strajkuje ispred jedne državne institucije jer su mi dali otkaz,ta sam
Nisam još čula da je netko dobio otkaz,neki su dobili zastalno nakon 2 ,5 godine...tako da nadam se...