Kakav je to otac/babo/tata ??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Nabucco

#1 Kakav je to otac/babo/tata ??

Post by Nabucco »

Evo ovo je prva tema koju otvaram sa ovom tematikom. Aktivan sam iskljucivo na podforumu auto. Ovo ostalo pratim pomalo :razz:

Odma da kažem da mi nije cilj izazivati neke tenzije ili nešto slicno.

Danas šetam ulicom ( po A Fazi). Iza mene ide čovjek u 40tim, sa svojom kćerkom koja ima 15-20 godina. Inače nisam osoba koja prisluskuje, bio sam zamišljen a i on je malo povisenim tonom govorio svojoj kćerki neke stvari koje meni sada nikako ne mogu da izađu iz glave. U par metara sam čuo neke stvari koje su mi današnji dan uništile u potpunosti, evo sad kad sa vama podjelim ovo možda će mi biti lakše. Čuo sam sljedece stvari, prvo joj je govorio : " Dosta mi je više ovih Turčina, svi su oni bili prije Jovani, pa se onda prekrstili u Ismete" a ona je uslijedila ta rečenica zbog koje ne znam kako cu zaspati večeras : " Najbolji Turčin je mrtav Turčin". Pa koja budala moraš biti da to govoriš svom djetetu ? :|

I onda se pitamo o'kle govor mržnje i slične stvari po Balkanu ?

Meni se gadi kada čujem riječi tipa: "Četnik", "Balija", Turčin" , "Ustaša" ( znate na šta mislim ) .
Temu nisam otvorio da bi se ovdje pojedini nacionalisti prepucavali i molim moderatora ako dođe do tih ili sličnih prepucavanja da zaključa temu.
mufa1

#2 Re: Kakav je to otac/babo/tata ??

Post by mufa1 »

Tako nešto mi apsolutno nije čudno ni iznenađujuće, pa rat se jos nije ni ohladio kako treba. Sta ti mislis da su svi oni koji su bacali granate na nas, ubijali, silovali itd, plakali dok su to pod prisilom radili? Jesu al u ku*cu..
Nego mene više iznenađuju takvi kao ti, tj nijemi posmatrači. Ne mogu da vjerujem da ti frajer u po tvog grada, očigledno opušteno priča, a ti ni da ga bar pljuneš, spucaš nogom u jaja, ili makar kamenom u glavu ako je jači. E takvi su meni veći problem nego taj četo... Ko li VAS zavadi bre...
Stjui

#3 Re: Kakav je to otac/babo/tata ??

Post by Stjui »

mufa1 wrote:Tako nešto mi apsolutno nije čudno ni iznenađujuće, pa rat se jos nije ni ohladio kako treba. Sta ti mislis da su svi oni koji su bacali granate na nas, ubijali, silovali itd, plakali dok su to pod prisilom radili? Jesu al u ku*cu..
Nego mene više iznenađuju takvi kao ti, tj nijemi posmatrači. Ne mogu da vjerujem da ti frajer u po tvog grada, očigledno opušteno priča, a ti ni da ga bar pljuneš, spucaš nogom u jaja, ili makar kamenom u glavu ako je jači. E takvi su meni veći problem nego taj četo... Ko li VAS zavadi bre...
ništa bez mirze h...
Šveđanin

#4 Re: Kakav je to otac/babo/tata ??

Post by Šveđanin »

Sad će Mirza, on zna kako sa takvima, samo da se trenerka osuši...
Megiddo

#5 Re: Kakav je to otac/babo/tata ??

Post by Megiddo »

Uvijek je bilo: može tolerancija ali da bude kako ja kažem. :mrgreen:
hAZNADAR

#6 Re: Kakav je to otac/babo/tata ??

Post by hAZNADAR »

Kakav otac - pa klasican mitoman. Ta prica o porijeklu je odavno postala opsesija i standard - znamo gdje.
razonoda

#7 Re: Kakav je to otac/babo/tata ??

Post by razonoda »

mufa1 wrote:Tako nešto mi apsolutno nije čudno ni iznenađujuće, pa rat se jos nije ni ohladio kako treba. Sta ti mislis da su svi oni koji su bacali granate na nas, ubijali, silovali itd, plakali dok su to pod prisilom radili? Jesu al u ku*cu..
:-) nevjerujem da ti nisi imao tu 'cast'' i sansu da takve :nindzastajl: pa jesi li?
Nabucco

#8 Re: Kakav je to otac/babo/tata ??

Post by Nabucco »

Vjerujte okrenuo sam se zanjemio, pogledao ga u lice i nabacio sam sarkastičan osmijeh. Jednostavno bio sam šokiran. Nisam ti ja od tih nasilnih metoda, dosta mi je bilo sile 92-95.

Kad bolje razmislim, volio bi da je na mom mjestu bio neki pravo zaheban lik, sa potpuno drukcijim mišljenjem od ovog čovjeka. Mislim da bi već odavno bila vijest na klixu " Ubistvo na AP" :oops:
Nabucco

#9 Re: Kakav je to otac/babo/tata ??

Post by Nabucco »

mufa1 wrote:Tako nešto mi apsolutno nije čudno ni iznenađujuće, pa rat se jos nije ni ohladio kako treba.
Shvatam ja da to nije ništa čudno ni iznenađujuće kad to prde ovi "stari između sebe", ali mi nije jasno što to govoriti DJETETU ?
Stjui

#10 Re: Kakav je to otac/babo/tata ??

Post by Stjui »

Nabucco wrote: Vjerujte okrenuo sam se zanjemio, pogledao ga u lice i nabacio sam sarkastičan osmijeh. Jednostavno bio sam šokiran. Nisam ti ja od tih nasilnih metoda, dosta mi je bilo sile 92-95.
:lol:
kritichar

#11 Re: Kakav je to otac/babo/tata ??

Post by kritichar »

Prihvatite to već, srbi imaju takvo mišljenje već preko 500 godina, mislite da će promjeniti mišljenje, neće, kad nisu za vrijeme "bratstva i jedinstva" neće nikad
nisu svi takvi, ima i normalnih, ali veliki broj je bio i ostao sa takvim razmišljanjem
Nabucco

#12 Re: Kakav je to otac/babo/tata ??

Post by Nabucco »

Stjui wrote:
Nabucco wrote: Vjerujte okrenuo sam se zanjemio, pogledao ga u lice i nabacio sam sarkastičan osmijeh. Jednostavno bio sam šokiran. Nisam ti ja od tih nasilnih metoda, dosta mi je bilo sile 92-95.
:lol:

Image
amiliana

#13 Re: Kakav je to otac/babo/tata ??

Post by amiliana »

Stjui wrote:
ništa bez mirze h...
A jeste dosadni jbt vise s tim kriminalcem ne znam kome je on vise zanimljiv :roll:
GAU8

#14 Re: Kakav je to otac/babo/tata ??

Post by GAU8 »

Naumpade mi komentar Radeta Serbedzije iz filma "Go West":

"Protjerat sve muslimana sto ima, pa onda hrvate... a onda vala i nas srbe. Pa onda naseliti neki normalan svijet sto zna uzivat u ovoj ljepoti".

Nazovite ovo izjednacavanjem krivice, relativiziranjem, kako god, ali upravu je donekle.
mufa1

#15 Re: Kakav je to otac/babo/tata ??

Post by mufa1 »

Ja mislim da gore neće on zaspat večeras od tvog sarkastičnog osmijeha, nego što si ti šokiran njegovim riječima...
pirpa

#16 Re: Kakav je to otac/babo/tata ??

Post by pirpa »

Nabucco wrote:Evo ovo je prva tema koju otvaram sa ovom tematikom. Aktivan sam iskljucivo na podforumu auto. Ovo ostalo pratim pomalo :razz:

Odma da kažem da mi nije cilj izazivati neke tenzije ili nešto slicno.

Danas šetam ulicom ( po A Fazi). Iza mene ide čovjek u 40tim, sa svojom kćerkom koja ima 15-20 godina. Inače nisam osoba koja prisluskuje, bio sam zamišljen a i on je malo povisenim tonom govorio svojoj kćerki neke stvari koje meni sada nikako ne mogu da izađu iz glave. U par metara sam čuo neke stvari koje su mi današnji dan uništile u potpunosti, evo sad kad sa vama podjelim ovo možda će mi biti lakše. Čuo sam sljedece stvari, prvo joj je govorio : " Dosta mi je više ovih Turčina, svi su oni bili prije Jovani, pa se onda prekrstili u Ismete" a ona je uslijedila ta rečenica zbog koje ne znam kako cu zaspati večeras : " Najbolji Turčin je mrtav Turčin". Pa koja budala moraš biti da to govoriš svom djetetu ? :|

I onda se pitamo o'kle govor mržnje i slične stvari po Balkanu ?

Meni se gadi kada čujem riječi tipa: "Četnik", "Balija", Turčin" , "Ustaša" ( znate na šta mislim ) .
Temu nisam otvorio da bi se ovdje pojedini nacionalisti prepucavali i molim moderatora ako dođe do tih ili sličnih prepucavanja da zaključa temu.
ne bi puno da komentarisem al haj bgt skini taj avatar ne sramoti tu zastavu.
ja da sam bio na tvom mjestu, skupo bi ga kostale te rijeci.
Red Wolf

#17 Re: Kakav je to otac/babo/tata ??

Post by Red Wolf »

Vala je mogao prosetati i B-fazom :evil:
Locked