kakav je Siemens CX70

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
in_my_skin

#1 kakav je Siemens CX70

Post by in_my_skin »

Je li mi moze neko reci nesto vise o mobitelu siemens CX70,bi li mi preporucili da ga kupim,kakav je,koliko moze baterija izdrzati'Interesuje me zna li ko moze le se spojiti na kompjuter da prebacim slike??Hvala puno!
Klon

Post by Klon »

Ja taj mobitel imam vec dva mjeseca, i potpuno sam zadovoljan. platio sam ga 230 KM u radnji mobilemedia.USB kabel sam kupio na ebay za dva eura.
mozes normalno prebaciti slike na kompjuter. bez ikakvih problema.
i ekran je velik, mozes fino gledati slike i na mobitelu.
Eto vise ti i nemogu reci, ja mislim za te pare koje sam ja platio, nemozes naci bolji.
za bateriju ti nemogu reci puno, dosad nisam imao problema, ali siemensovi mobiteli su poznati po tome da se baterija cesto mora puniti

hajd javi onda, jesil ga kupio.
in_my_skin

Post by in_my_skin »

e bas ti hvala.mislim da cu ga najvjerovatnije kupiti,ono usao je u uzi izbor :) razmisljala sam i o sony k300i al sam do sad imala siemens pa sam navikla na njihove opcije
Qler

Post by Qler »

bolje ti je SE da uzmes..

Siemens ti je da izvines quratc od mobitela. da valja ne bi siemens prodao taj dio benq-u! svi ovi sad sto izlaze su ustvari benq samo sto se kod nas zovu siemens, do 2007 mislim.

imat ces garant problema sa softwareom poslije pola godine, baterija ce isto da ti ode brzo. moj savjet ti je da uzmes neku Nokia-u ili SE, u najgorem slucaju samsung, motorla.

ali siemens ni pod razno.... :roll:
dinash

Post by dinash »

ja imam neku nokiu koju sam platio 40 mambi i radi bez problema. najbolje je sto to nije mobitel nego cigla. nije mi jednom pao, a bez problema ga mogu razbiti o zid ako me kakva budala iznervira. pa sastavim i idemo dalje. dakle, zajebi siemens, kupi nokiu.
Jasho

Post by Jasho »

Simensovi mobiteli su ubjedljivo najlošiji!
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

niposto siemens ne uzimaj :oops:
bolje je bilo kakva nokia ili sony ericsson...
bpsang

Post by bpsang »

kupis dva jedan ce valjda biti dobar za rezervnih dijelova,
sto se tice testa mozes pogledati procitati i odluciti se za eventualni Siemens ili Nokiu
ja ti toplo preporucujem oba pa koji bolje radi zadrzi ili u suprotnom baci
pogledaj ovaj link i izaberi proizvodjaca pa pogledaj sta ti odgovara
cijene su u eurima sto znaci da su tu negdje
http://www.mobilnisvet.com/
sto se tice prebacivanja slika i ubacivanja melodija imas na telefonu
infracrveni port
a za racunar kupis na pijaci USB / IRDA PORT
dibo11

Post by dibo11 »

Kupi Motorolu V525 za te pare , neces se sigurno pokajat.
Be different.
dugi

Post by dugi »

Ne znam koji qrac svi pljuju po siemensu kad ga vjerovatno nisu imali ali su culi od jaranovog jarana kako prica da je od jaranove sestre od bivseg momka brat imao siemens koji nije valjao i kako je Nokia zakon :lol:
Promijenio sam dosta marki telefona ali Siemens ubjedljivo ima najlogicniji meny, najbolji imenik i oprganizer i najbolji odnos ulozeno-dobiveno. Promijenio sam pet Siemensa i nikad nisam imao problema.
Nokia nije sto je nekad bila i iako je jos uvijek lider u svijetu mislim da trenutno zivi od stare slave, jedino ih vade symbian telefoni koji kostaju citavo bogatstvo. Ostale Nokie su prosjek ( nisu lose) ali ne vrijede para koje bi platili za njih.
SE je u usponu i bolji su od Nokie u svakom segmentu, od kvaliteta kucista, zvuka, ekrana itd...
Ja iskreno mislim da SE K300 nije konkurenija CX70, mozda bi to mogao biti K500i koji je dobar mob.
Razlike su te sto CX70 ima veci ekran dok K500i ima MP3 ( koji je beskoristan zbog male memorije). Ostale karakteristike su slicne. Baterija na CX70 je meni trajala izmedju tei i pet dana. Ima izuzetno brz softver i solidnu kameru, ja sam cak izradjivao slike u velicini 9x13 cm. Ako te interesuju kakve su slike posalji mi mail adresu pa cu ti ja poslati nekoliko slika slikanih sa Siemensom CX70.
Ako budes kupovao CX70 obavezno provjeri verziju softvera tzv. SW, sve preko SW25 je dobro. Provjerices tako sto ces ukucati na mob *#06# i onda ides na "more" i dobices specifikaciju telefona, IMEI broj, SW verziju itd...
Mozes ukucati i *#05# i vidjeces dali je telefon koristen i koliko je koristen, dobijes tacno koliko sati i minuta je bio na cekanju a koliko je koristen za razgovor.
Tacno je da je Siemens malo pao zadnjih par godina ali to ne znaci da je los.
Jedina zamjerka koju sam ja imao na CX70 i opcenito na dosta Siemensa je kvalitet plastike, ali s obzirom da su svi imali izmjenjiva kucista to je donekle i normalno. Najbolji mob uopste koji sam imao je Siemens S55 na njemu nije nista skripalo i radio je besprijekorno.
Da neko ne pomisli da sam zagrizeni Siemensovac moram reci da trenutno imam Motorolu V3, sto ne znaci da se necu opet vratiti na Siemens jer cesto mijenjam telefone.
To sto je Siemens prodao odjel mobilne telefonije je donekle i logicno jer je mobilna telefonija bila samo 2% od ukupnog Siemensovog prometa.
Kimur

Post by Kimur »

ma kakav siemens oko moje :D

promjenio sam MNOGO mobitela i mogu samo rec jedno NOKIA JE NAJBOLJA.
Qler

Post by Qler »

imao sam par siemensta, vise i ne znam koji su bili, od 25 do 25 serija, sve SRANJA!

svakog sam se rijesio u rekordnom roku!

od mobitela, tj proizvidjaca sam nosao: Motorola, philips, samsung, sagem, sony, ericsson, sonyerriscon, nokia, dancal :D

i nokia je najkvalitentnija, garant! mozda neki na papiru izgleda bolji, ali kada ga pocnete koristiti, fuj!

a to za meni kod siemensa, meni nije nikako logica, postavke tone, audio postavke, odvojeno! onda nekih podmenija tona!

nokia ima najpregledniji meni, ubjedljivo!

i da, symbian rulez :D (6600 :D )
dugi

Post by dugi »

Kimur wrote:ma kakav siemens oko moje :D

Nokia i Golf, savrseni recept da budes u trendu i glavni u raji :lol:
ps. izvini ali nisam mogao da odolim :D
Last edited by dugi on 29/11/2005 09:29, edited 1 time in total.
dugi

Post by dugi »

Qler wrote:imao sam par siemensta, vise i ne znam koji su bili, od 25 do 25 serija, sve SRANJA!

svakog sam se rijesio u rekordnom roku!

od mobitela, tj proizvidjaca sam nosao: Motorola, philips, samsung, sagem, sony, ericsson, sonyerriscon, nokia, dancal :D

i nokia je najkvalitentnija, garant! mozda neki na papiru izgleda bolji, ali kada ga pocnete koristiti, fuj!

a to za meni kod siemensa, meni nije nikako logica, postavke tone, audio postavke, odvojeno! onda nekih podmenija tona!

nokia ima najpregledniji meni, ubjedljivo!

i da, symbian rulez :D (6600 :D )
Tacno je da je pregledan ali nije ni blizu siemensu po logicnosti i jednostavnosti koristenja. Znam da je to stvar navike ali kad koristis oba telefona uporedo onda vidis prednosti siemensa. Na svakom testu mobilnih telefona naglase siemensov meni kao najlogicniji.

Siemensi bas te serije za koju kazes da je losa su bili na glasu kao revolucionarni a ti si ih vjerovatno koristio sa par godina zakasnjenja pa ti nisu bili dobri.
Isto kao da sad kupis nokiu 3310 i uporedis je sa ovim siemensom cx70, normalno da ce nokia biti qita.

Glupo mi je ubjedivati nekoga u nesto, jer o ukusima se ne raspravlja. I glupo je generalno govoriti da neka firma valja ili ne valja. I nokia je imala losih telefona i to jako puno ali na onu kolicinu modela mora biti i dobrih :D
Symbian je dobar dok ga ne pocnes trpati programima, sto mu je i svrha, a onda se uspori da ti ne gine formatiranje telefona. Ja sam 6630 nakon dva mjeseca zamijenio za motorolu E1000 i nisam se pokajao. Bolja je za klasu od 6630, osim sto nema symbian, a vjeruj mi nije mi nedostajao.
Puuno bolji ekran240x320pix 262000 boja, 3D zvuk sa dva zvucnika jos uvijek nema premca medu mobilnim telefonima,MP3 player, aGPS navigacija ugradjena fabricki, e-mail, Bluetooth, dvije kamere, brzi softver i jos puno sitnica koje su potrebne. I jos je jeftiniji od 6630 :)
Onda sam E1000 zamijenio za V3 black koja je puno losija od ova dva telefona po funkcijama, ali ima dizajn za 10. Opet stvar ukusa :)
Ne treba porediti kruske i jabuke. npr. cx70 sa 6600 jer to nije ista klasa telefona. Treba porediti telefone iz iste klase pa onda govoriti koji je bolji.
Opet kazem, da nokia nije dobra nebi bila najprodavanija ali moje misljenje je da ne vrijedi ulozenog novca. Ima toliko dobrih telefona drugih proizvodjaca koje mozes kupiti za manje pare.
Svako sa svojim novcem radi sta hoce, neko vise voli gII za 5500KM a neko ce za te pare kupiti 5-6 godina mladje auto druge marke. Stvar ukusa ili :D
Kimur

Post by Kimur »

dugi wrote:

ebiga otkud sad golf tu uleti :D
dugi

Post by dugi »

Kimur wrote:
dugi wrote:

ebiga otkud sad golf tu uleti :D
Ma to dvoje ide zajedno kao burek i jogurt ili jos bolje kao cevapi i luk. Rijetko ces naci jedno bez drugog kod istog vlasnika :D
Post Reply