Kafic za sjediti sam- Sarajevo
- Hajvan
#76 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
lol
zamisli da radis 15, 16, 17 godina iz kucnog ureda
eh ima i takvih
npr, ja
iz kafica vrlo rijetko radim - 2 do 3 puta godisnje se potrefi.
i eto kad se zadesim da radim s tqkve lokacije tih pola sata-sat, svi vi kojima to smeta- napusite mi se qurca.
zamisli da radis 15, 16, 17 godina iz kucnog ureda
eh ima i takvih
npr, ja
iz kafica vrlo rijetko radim - 2 do 3 puta godisnje se potrefi.
i eto kad se zadesim da radim s tqkve lokacije tih pola sata-sat, svi vi kojima to smeta- napusite mi se qurca.
Last edited by Hajvan on 01/12/2023 15:45, edited 1 time in total.
- MujkicHaris
#77 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
Shots fired.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#78 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
Te hipstercice u izlizanim starkama koji zauzimaju mjesto u kaficu i nesto tipkaju na laptopu treba zakonom zabraniti. Idi kuci ili u kancelariju pa tipkaj. To naruci kafu i sjedi 2 sata… znaci dobije sto, stolicu, grijanje, ugodnu atmosferu za 2-3 marke. Dobices taki.
Takav da dodje u shisha bar, bio bi kulturno deloziran u roku od odmah i ne bi mu palo na pamet da to ponovi.
Takav da dodje u shisha bar, bio bi kulturno deloziran u roku od odmah i ne bi mu palo na pamet da to ponovi.
- -Chesterfield-
#79 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
Nemam ja problem sa kompleksima. Gledam da te šuplje mozgove ignorišem i zaobilazim.azurna_obala wrote: ↑01/12/2023 12:36Jao, imaš ozbiljan problem sa kompleksima i ovakvim razmišljanjem, a ako zaista ima ovakvih, nisu ni oni manje iskompleksirani od tebe.-Chesterfield- wrote: ↑01/12/2023 11:18U kući ili stanu nisi viđen kao u kafiću. Još ako je laptop napucan a nazad ogrizak jabuke onda je puni pogodak.Ateista wrote: ↑30/11/2023 15:15 Znam da je ovo za temu "popularne stvari koje ne kontam", ali mi nije jasan ovaj trend sjedenja u kaficu sa laptopom.Ako imam nesto da uradim privatno sjescu u kuci i pustiti muziku koju zelim, nivoa koji mi odgovara, obucen kako mi je najudobnije, bez tena i carapa naravno, napraviti sebi ako hocu nestoda pijem usput i slicno.nne vidim ni jednu prednost da sjedim u kaficu, osim ko bjezi od zene i djece.
![]()
Ljudi su spremni zamijeniti udobnost fotelje i lomiti leđa u kafiću na nekoj stolici zbog više razloga.
Po meni, prvi razlog je taj što sam naveo...
Tema nisu razlozi ni demagogija oko toga zašto neko ide sjediti u kafiću i raditi na laptopu!?
Wat a fak
Znaju biti opasni po društvo i okolinu.
https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/ziv ... ti-1289699
Ne kažem da svi koji tipkaju na laptopu u kafiću imaju narcisoidni poremećaj.
Da bi se to utvrdilo morali bi analizirati svaki slučaj pojedinačno.
-
100k
#80 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
Nece se nikad desiti. Govorimo o razlicitim kulturama. Isto kao da vidis brudu u biblioteci.Entropio wrote: ↑01/12/2023 16:02 Te hipstercice u izlizanim starkama koji zauzimaju mjesto u kaficu i nesto tipkaju na laptopu treba zakonom zabraniti. Idi kuci ili u kancelariju pa tipkaj. To naruci kafu i sjedi 2 sata… znaci dobije sto, stolicu, grijanje, ugodnu atmosferu za 2-3 marke. Dobices taki.
- billy organ
#81 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
Ljepota sjesti sa laptopom, radit svoj posao, 2-3 sata, ispsijat espreso i nervirat takve ko ti.Entropio wrote: ↑01/12/2023 16:02 Te hipstercice u izlizanim starkama koji zauzimaju mjesto u kaficu i nesto tipkaju na laptopu treba zakonom zabraniti. Idi kuci ili u kancelariju pa tipkaj. To naruci kafu i sjedi 2 sata… znaci dobije sto, stolicu, grijanje, ugodnu atmosferu za 2-3 marke. Dobices taki.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#82 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
Cujem da su vlasniku Kawe pocele ici na zivce ove pojave.
Inace, sigurno da bih mogao ozbiojnog posla uraditi u kaficu. Al ne stalno i ne svaki dan. Meni je moja kancelarija mjesto koje sam sebi ugodio da mi je sve potaman i najlakse se tu posla odradi.
Samo bez generalizacija. Eto vas ko truba. Zna za svaki pojedinacni slucaj ugnjetavanja katolickog zivlja, u zemlji i inostranstvu, i na tome zasniva svoje cijenjene pretpostavke.
Inace, sigurno da bih mogao ozbiojnog posla uraditi u kaficu. Al ne stalno i ne svaki dan. Meni je moja kancelarija mjesto koje sam sebi ugodio da mi je sve potaman i najlakse se tu posla odradi.
Samo bez generalizacija. Eto vas ko truba. Zna za svaki pojedinacni slucaj ugnjetavanja katolickog zivlja, u zemlji i inostranstvu, i na tome zasniva svoje cijenjene pretpostavke.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#83 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
I wifi, .to si zaboravio..Entropio wrote: ↑01/12/2023 16:02 Te hipstercice u izlizanim starkama koji zauzimaju mjesto u kaficu i nesto tipkaju na laptopu treba zakonom zabraniti. Idi kuci ili u kancelariju pa tipkaj. To naruci kafu i sjedi 2 sata… znaci dobije sto, stolicu, grijanje, ugodnu atmosferu za 2-3 marke. Dobices taki.
-
scarr
#84 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
Kolektivni poremećaj svijesti od ovih mongoloida kome smeta sto raja tipka na laptopu u kafani xd
Koja ja razlika izmedju lika koji tipka na laptopu i pije kafu, ostavi eto recimo 5 KM, i neke dvije random osobe koje isto ostave 5 KM?
Koja ja razlika izmedju lika koji tipka na laptopu i pije kafu, ostavi eto recimo 5 KM, i neke dvije random osobe koje isto ostave 5 KM?
- BarbaDue
#85 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
Koliko sam samo puta sjedio sam u kahviću i uživao u razgovoru sa samim sobom. Mnogo, i nikad nisam mario gdje je to i u koje vrijeme. Vjeruj mi, nekada ćeš kvalitetnije vrijeme provesti sam sa svojim mislima nego sa glavnim likom neke druge priče.
- azurna_obala
#86 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
Šta kažu, smije li ručati sam 
-
detroit-mercy
#87 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
Od tih ljudi koji dodju po kafanama da rade jako je mali procenat onih koji stvarno rade i stvarno se udubljeni u posao koji rade, vecina u principu zvirla ko ulazi i izlazi iz lokala i vise bulji naokolo nego sto stvarno radi. I ovo ti govorim iz legla to hypsteraja iz koga je i poceo sav taj famozni rad iz kaficaLogovan wrote: ↑01/12/2023 13:26Od svih ljudi koji idu procenat onih koji žele biti viđeni je veoma mali. Čim neko nešto radi drugačije odmah je zaključak "želi biti viđen".Ateista wrote: ↑01/12/2023 13:21Naravno, jasno je meni da je to najcesci motiv, ali mi opet nije jasno zasto je nekom bitno da bude vidjen.-Chesterfield- wrote: ↑01/12/2023 11:18
U kući ili stanu nisi viđen kao u kafiću. Još ako je laptop napucan a nazad ogrizak jabuke onda je puni pogodak.
Ljudi su spremni zamijeniti udobnost fotelje i lomiti leđa u kafiću na nekoj stolici zbog više razloga.
Po meni, prvi razlog je taj što sam naveo...![]()
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Logovan
#89 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
Idu i šiša barove, ali puno manje. A zašto deložirani?Entropio wrote: ↑01/12/2023 16:02 Te hipstercice u izlizanim starkama koji zauzimaju mjesto u kaficu i nesto tipkaju na laptopu treba zakonom zabraniti. Idi kuci ili u kancelariju pa tipkaj. To naruci kafu i sjedi 2 sata… znaci dobije sto, stolicu, grijanje, ugodnu atmosferu za 2-3 marke. Dobices taki.
- iClass
#90 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
Pa iz tog razloga je čovjek i napravio ovu temu, traži kafić koji je suprotan tom što si ti opisao. Nije svaki kafić za rad, ali neki i jesu. Dakle traži se kafić koji nema uključenu muziku na 200%, gdje nije gužva i zagušljivost, drugo je ako ti ne zalaziš u te kulturnije kafiće.ITNet wrote: ↑01/12/2023 14:53 Onda ovi razlozi neki da kao nismo svi isti, slazem se a i sve zavisi od vrste posla, ali niko normalan ne radi po zagusenim/napusenim/ coskovima i prcvjazima, okruzen bukom, onaj se dere, onaj smije, muzika drma, neki ljudi non stop hodaju i prolaze i slicno, ako neko radi neki ozbiljan posao ovo je sve neuslovno.
U desetinama kafića možeš naći svoj kutak za rad, gdje nije previše mračno, gdje nije zagušljivo i gdje je muzika smanjena i ugodna, uglavnom neke strane pjesme često i bez vokala čak (jazz). Taj miks normalne muzike i zvuka mase ljudi koji pričaju može stvoriti neku vrstu sivog zvuka gdje čovjek može raditi produktivno, nešto slično sivim zvucima koje možeš naći na netu koji su pravljeni za produktivnost pa kada slušaš prvih par minuta, ometa te, ali onda i ne primjetiš više a ona ti izolira sve ostalo (naučno dokazano da poboljšava produktivnost). A što se tiče koncetracije, pa ne rade svi u kafićima deep work neko radi i shallow work, dakle posao koji ne zahtjeva toliko količinu koncetracije.
Evo ljudi pored toga što rade u kafićima, kada dođu kući puste sebi zvuk kafića da bi se bolje skoncetrisali (2.5 miliona pregleda a ima još desetine sličnih video zapisa):
-
HelaS
#91 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
Kafić je nekom radno mjesto na kojem zarađuje novac od prometa gostiju i prodaje pića. Takođe i vlasniku kafića. Ne možeš od kafića praviti kancelariju i satima boraviti uz laptop, ispijajući jedva kafu-dvije i voduiClass wrote: ↑02/12/2023 01:04Pa iz tog razloga je čovjek i napravio ovu temu, traži kafić koji je suprotan tom što si ti opisao. Nije svaki kafić za rad, ali neki i jesu. Dakle traži se kafić koji nema uključenu muziku na 200%, gdje nije gužva i zagušljivost, drugo je ako ti ne zalaziš u te kulturnije kafiće.ITNet wrote: ↑01/12/2023 14:53 Onda ovi razlozi neki da kao nismo svi isti, slazem se a i sve zavisi od vrste posla, ali niko normalan ne radi po zagusenim/napusenim/ coskovima i prcvjazima, okruzen bukom, onaj se dere, onaj smije, muzika drma, neki ljudi non stop hodaju i prolaze i slicno, ako neko radi neki ozbiljan posao ovo je sve neuslovno.
U desetinama kafića možeš naći svoj kutak za rad, gdje nije previše mračno, gdje nije zagušljivo i gdje je muzika smanjena i ugodna, uglavnom neke strane pjesme često i bez vokala čak (jazz). Taj miks normalne muzike i zvuka mase ljudi koji pričaju može stvoriti neku vrstu sivog zvuka gdje čovjek može raditi produktivno, nešto slično sivim zvucima koje možeš naći na netu koji su pravljeni za produktivnost pa kada slušaš prvih par minuta, ometa te, ali onda i ne primjetiš više a ona ti izolira sve ostalo (naučno dokazano da poboljšava produktivnost). A što se tiče koncetracije, pa ne rade svi u kafićima deep work neko radi i shallow work, dakle posao koji ne zahtjeva toliko količinu koncetracije.
Evo ljudi pored toga što rade u kafićima, kada dođu kući puste sebi zvuk kafića da bi se bolje skoncetrisali (2.5 miliona pregleda a ima još desetine sličnih video zapisa):
Pristojno je biti neko kraće vrijeme, popiti piće i to je to. A ne još i printer nositi i registratore, pa i sastanke praviti u kafiću
-
ljubijankic
#92 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
Koja je razlika izmedju onih sto dodju i sata sjede za laptopom i onih sto dodju i 2 sata budu na mobitelu uz obicnu malu, ponekad produzenu?
-
HelaS
#93 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
Da ima takvih, našla bi se neka razlika, ako ne misliš na kafiće "Bogu iza nogu", koji inače jedva sastavljaju kraj s krajemljubijankic wrote: ↑02/12/2023 01:27 Koja je razlika izmedju onih sto dodju i sata sjede za laptopom i onih sto dodju i 2 sata budu na mobitelu uz obicnu malu, ponekad produzenu?
- iClass
#94 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
Nisam ja opravdavao dugoročno sjedenje u kafiću, nego to da se može raditi produktivno i koncentrisano (čitav moj komentar je o tome). To što ti spominješ je druga tema u odnosu na moj komentar koji priča o koncentrisanosti i produktivnosti.HelaS wrote: ↑02/12/2023 01:22 Kafić je nekom radno mjesto na kojem zarađuje novac od prometa gostiju i prodaje pića. Takođe i vlasniku kafića. Ne možeš od kafića praviti kancelariju i satima boraviti uz laptop, ispijajući jedva kafu-dvije i vodu![]()
Pristojno je biti neko kraće vrijeme, popiti piće i to je to. A ne još i printer nositi i registratore, pa i sastanke praviti u kafiću![]()
Problem je što ljudi kada čuju kafić zamišljaju neki kafić gdje je neka balkanska muzika pojačana na 200%, kafić je pun i zagušljiv i tu je stalno neka omladina koja hoda. Ne znaju ljudi da postoje kafići sa ugodnijim ambijentom, koji uglavnom na prvu izgleda moderniji. U svijetu je se razvio i koncept "laptop friendly" kafića. Zanimljivo je što su laptop friendly kafići popularniji u ovim razvijenim mjestima, ali 'ta seljaci iz Silicijanske doline znaju šta je produktivnost i rad na laptopima.
- problemnatravunu
- Dope_Man
#96 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
Sreca ovakve gore primjerke se ne mora nikad sresti, dovoljno je samo izbjeci shisharnice... Al opet ce se on nervirati kad te vidi u prolazu negdje drugo da sjedis s laptopombilly organ wrote: ↑01/12/2023 17:20 Ljepota sjesti sa laptopom, radit svoj posao, 2-3 sata, ispsijat espreso i nervirat takve ko ti.![]()
- agnostic_front
#97 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
HelaS wrote: ↑02/12/2023 01:22Kafić je nekom radno mjesto na kojem zarađuje novac od prometa gostiju i prodaje pića. Takođe i vlasniku kafića. Ne možeš od kafića praviti kancelariju i satima boraviti uz laptop, ispijajući jedva kafu-dvije i voduiClass wrote: ↑02/12/2023 01:04Pa iz tog razloga je čovjek i napravio ovu temu, traži kafić koji je suprotan tom što si ti opisao. Nije svaki kafić za rad, ali neki i jesu. Dakle traži se kafić koji nema uključenu muziku na 200%, gdje nije gužva i zagušljivost, drugo je ako ti ne zalaziš u te kulturnije kafiće.ITNet wrote: ↑01/12/2023 14:53 Onda ovi razlozi neki da kao nismo svi isti, slazem se a i sve zavisi od vrste posla, ali niko normalan ne radi po zagusenim/napusenim/ coskovima i prcvjazima, okruzen bukom, onaj se dere, onaj smije, muzika drma, neki ljudi non stop hodaju i prolaze i slicno, ako neko radi neki ozbiljan posao ovo je sve neuslovno.
![]()
Pristojno je biti neko kraće vrijeme, popiti piće i to je to. A ne još i printer nositi i registratore, pa i sastanke praviti u kafiću![]()
I sta ces kad nakon pola sata i popijene kafe, osoba sa laptopom naruci i pomorandzu cijedjenu? Sta je sljedeci razlog da ih se istjera?
Ili gazde kafica zabranjuju ljudima vise narudzbi?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#98 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
Pa nepristojno je sjediti pet sati i cuclati jednu kafu, bio za laptopom nebio.
- JohnnyS
#99 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
Kad su u Francuskoj počeli zabranjivati to višesatnog sjedanje s jednom kavom, pobunili su se intelektualci i filozofi da im se time uništava misaoni proces ključan za njihovu egzistenciju 
- kabal1337
#100 Re: Kafic za sjediti sam- Sarajevo
imas one work hubove za takve prilike