Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evo za sve one koji uživaju u kafi a i za one koji je manje piju.
Kako pijete kafu, gdje je obićno pijete (kuća, kafić...) kakvu kafu volite, koliko pota dnevno je pijete, šta još konzumirate uz kafu, da li vam se često dešava da je sličajno prolijete na javnom mjestu... itd.
baš me interesuje ima li puno onih "okorjelih kahveđija"....
Kafu.....bosansku dzezvusu iskljucivo iz odredjene przionice,u periodu od 12 do 2 sata ,vlastorucno pripravljenu! Nista sem toga-tezak pacijent
Uz kafu,mamin sok od drenjka i najcrnja cokolada do koje mogu da dodjem
Last edited by bez_ideje on 23/09/2010 19:47, edited 1 time in total.
bez_ideje wrote:Kafu.....bosansku dzezvusu iskljucivo iz odredjene przionice,u periodu od 12 do 2 sata ,vlastorucno pripravljenu! Nista sem toga-tezak pacijent U kafu,mamin sok od drenjka i najcrnja cokolada do koje mogu da dodjem
Falil' u boldiranom bar jedno slovo
Kod menka je: jednoc dnevno domaca - u vakat kad emglezi piju caj, a obdanile filterusa - zbog pritiska
vidim ima ovdje ljudi koji se znaju gotivit, nema šta
Ja kad sam kući često pijem našu domaću kafu uz neki kolač ili neku čokoladu i uz pokoju cigaru, al što je čudno često imam običaj kasno naveče piti kafu, pogotovo ljeti na terasi. A filterušu redovno pijem svaki dan i to više njih, prije posla i poslije posla obavezno... al se zna desiti da je u po frke zbog neopreznosti prolijem (inače sam poznat po proljevanju kafe ), pa si onda pokvarim čejf, al ništa odmah se naručuje druga.
Kod mene je kafa obavezna ujutro, najcesce Nes ali jaka ko "beton" i bez secera, one pi.darije tipa 2u1 ili 3u1 ne mogu da smislim, preslatko i preslabo!Preko dana je vise i ne moram piti, ali je bogme pijem kad god stignem , uglavnom espreso bez secera, bosansku samo kod kuce kad skuha supruga, ja je ne znam kuhati
"pasha, malu s mlijekom i casu vode Boga ti" i cigaru
kod kuce sebi cesto napravim da odcejfim, al nema veceg cejfa od blejanja u prazno u gradu i ispijanju
cigara wrote:"pasha, malu s mlijekom i casu vode Boga ti" i cigaru
kod kuce sebi cesto napravim da odcejfim, al nema veceg cejfa od blejanja u prazno u gradu i ispijanju
Jedom sam na posao krenuo bez popijene kafe...i napravio manji udes.
Ona tucana kod dibeka ili kako li se zove sa vrlo malo secera jer secer ubije aromu kafe.