FFK as Lucy01 wrote:Godinama zivim na zapadu, ali mi je kafa bila i bit ce socijalni dogadjaj

.
Sestra ako mi dodje, nema price....ma ni pocinjati dok se ne prihvatimo solja

.........interesantno je da sam sjedila u drustvu (nasih ljudi, naravno) i da se primijeti da razgovor ozivi kad dodje taj carobni napitak
Vaznije od kafe mi je drustvo u kojem je pijem

...nisu ni svi ljudi/zene da se s njima ispija
A najdraze mi je ono kod nas prije....ides negdje i sretnes nekog koga dugo nisi vidio i ono "haj' na kafu" i odes....i ostanes 1-2h neplanirano

.....ej, gdje mi je ono slobodno vrijeme otislo u MP3

mislis ono 'na kafu" dok se neucugate ko majke
Volim kafu u svim oblicima

. ja toliko volim kafu da cak i pijem onu filterusu u ofisu (sto bi reko moj drug guto, vruca voda kroz prljave carape); tokom dana skokne se na pokoji espresso, a navece kad se kuci dodje, lijepa dzezva. Ja namjerno necu da kupim onu espresso masinku, to me motivise da izadjem malo iz kuce "na kafu". Jos kad bi ko znao ovdje kako da je zamuti. BTW najgore mi je kad se vozim na Turnpike-u nakon tri cetiri sat ubio bih za dobru kafu, svratim do Starbaksa, kad tamo dijete od trinest godina da ti pravi kafu. I jos ti uzme pet dolara za to. neise, interesuje me za sve vas koji u USA uzivate u kafi, koju kafu koristite kuci. Ja sam promijenio svakojakih, jeftinih i skupih, organic i fair trade, azijskih i juzno americkih, ali me sramota reci nekako mi najvise pase eight o clock arabica (mozda sto je najjeftinij
enihu, imal'ko za kafu?
umalo ne zaboravih upravo ispijam kaficu, zena mi napravila carrot cake, nemere bolje